לקיחת מוצר שקיים בשוק ושידרוגו

conquer1

New member
לקיחת מוצר שקיים בשוק ושידרוגו

שלום!
יש לי שאלה שאשמח לתשובה מפורטת עליה.
כבר כמה שבועות שיש לי רעיון לקחת מוצר שכבר קיים (לא אפרט מהו) ולהוסיף לו סגולה מסויימת שעוד לא קיימת (לפחות ממה שאני יודע, ודיי חיפשתי לראות אם זה קיים).
עכשיו לשאלתי-
איך עלי להוציא לפועל את המוצר ה"משודרג" ?
אני חשבתי ללכת לחברה שמייצרת את המוצר הזה ולהציע לה את הרעיון תמורת אחוזים (בהנחה והם יתלהבו מהרעיון כמובן)
אבל אז חשבתי לעצמי...
למה שאותו מנכ"ל או כל אחד שאדבר איתו שהוא בכיר בחברה המסוימת הזו לא יאמר לי "לא, לא מעוניינים" וילך לעשות זאת בעצמו?
איך אני יכול להגן על הרעיון הזה ובעצם להגיע למצב שבו אני מוציא אותו לאור?
אילו סיכונים עלולים להופיע בפניי שאני צריך להזהר מהם?
מהו התהליך שיעזור לי לגלות אם המוצר הזה באמת שווה?
אם הייתם אני, ממה הייתם נזהרים במהלך הדרך?

תודה רבה, כל תשובה מוערכת! :)

הגנה על רעיון לפני הצגתו למשקיעים

שלום רב,
&nbsp
החשש אותו הנך מתאר הינו חשש מובן ונפוץ בקרב ממציאים, ובעיקר בקרב אלו המחפשים להציג את הרעיון שלהם למשקיעים פוטנציאלים. ככלל, דיני זכויות היוצרים לא מגינים על "רעיון" כשלעצמו אלא רק על דרך ביטויו המסוימת. עם זאת, ישנן דרכים אחרות להגנה על רעיון אותו הנך מעוניין להציג למנכ"ל החברה או לכל משקיע פוטנציאלי. בין היתר, החתמתו על הסכם סודיות (NDA) הכולל הצהרות ו/או התחייבות מקובלות שלא יעשה שימוש כלשהו ברעיון שחשפת בפניו. שים לב, הסכם שכזה לא יקנה לך ביטחון מלא (מי שירצה - יוכל למצוא דרך לעקוף אותו) אך הוא הפתרון המתאים ביותר בנסיבות שכאלה (בעיקר אם מדובר ברעיון שאינו ניתן לרישום, כפי שיוסבר).
&nbsp
לחילופין, אם הרעיון שלך לגבי המוצר מהווה המצאה שניתנת לרישום כפטנט (או לרישום כמדגם לגבי עיצוב מסוים), מומלץ להקדים הגשת בקשת רישום פטנט/מדגם לפני הצגת הרעיון לאחרים (ישנם פתרונות לרישום בעלויות לא גבוהות). כך, תהיה לך הגנה משמעותית ואף תזכה להתייחסות רצינית יותר מצד אותו מנכ"ל חברה או מצד כל משקיע פוטנציאלי אחר. בפן זה, מומלץ לבדוק האם הרעיון שלך לגבי המוצר אינו מיושם כבר בשטח וגם אם אינו מיושם – האם פורסם כבר בעבר (המצאה שכבר פורסמה ככלל אינה ראויה להירשם כפטנט או מדגם). חיפוש עצמאי במנועי חיפוש, כפי שציינת, הינו אפשרות אחת, כאשר ניתן גם להיעזר בגופים הנותנים שירותי חיפוש פטנטים. אם אפיק זה מתאים ואם לא נמצאה המצאה דומה, רצוי להתייעץ עוד בשלב הראשוני עם עורך פטנטים ו/או עורך דין המתמחה בתחום, שכן הוא יכול להאיר ולייעץ על דרכי ההגנה על ההמצאה באמצעות רישומה כפטנט וכן לסייע בהבהרת הליכי הרישום.
&nbsp
בהצלחה,
דניאל

למעלה