לקנות, או לחכות?

כמות המיחזורים כיום היא הכי גבוהה מאי פעם

מתברר שהצעירים שמשתעבדים למשכנתאות, לא ממש מצליחים להחזיר את ההלוואות שלהם, גם אחרי שנתיים שלוש או ארבע..
בעיות תזרימיות גורמות להם לרוץ לבנק להגדיל את המכנתא (על חשבון הכספים שכבר לקחו), ואם אפשר, להאריך שוב את המשכנתא לתקופה המקסימלית.
אנשים היום נאלצים למחזר משכנתאות.
למען האמת זאת גם הסיבה שבחודשים האחרונים הר המשכנתאות ממשיך לגדול, למרות שסך העיסקאות בנדלן בירידה, וגם סכום העיסקאות הממוצע יורד.
כי כאשר יש פחות עיסקאות, בסכומים יותר קטנים, העליה של הר המשכנתאות צריכה להבלם.

המציאות של עולם הנדל"ן בישראל היא קטסטרופלית, וזה לא מקרה שהבנקים נפטרים וזורקים את המשכנתאות לגופים הפיננסיים שמנהלים את הפנסיות שלנו.

אבל זה כבר באמת נושא לועדת חקירה.

אתה מתחיל רע כאשר אתה כל כך עסוק ב"רוב האנשים".

אין כל משמעות לשאלה מה עושים אחרים.
טיפ! "רוב האנשים" אינם מאושרים אז כנראה שרוב האנשים
זו השוואה גרועה.
&nbsp
לגופו של עניין, לא כתבת אם אתה מרוויח 80,000 בחודש או 10,000 בחודש
ולכן אי אפשר להתייחס לשאלת המיליון שקלים משכנתא. אפשר לומר שמשכנתא
של 1.2 מיליון זקוקה להחזר חודשי של כ- 6000 שקלים.
&nbsp
בהצלחה.

רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://goo.gl/4HGW5v
&nbsp
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

or7474

New member
לקנות או לחכות !

דבר ראשון הון עצמי של 750.000 שח זה בהחלט דבר מכובד. השאלה ביחס לאיזה דירה... דבר שני לקחת משכנתא של 1.200.000 שח תלוי רק בדבר אחד וזה גובה הכנסתך. אם ההחזר אחרי ריבית לא עולה מ 30 אחוז מהכנסתך הפנוייה , אני לא רואה בעיה. אבל אם כן, תחשב מסלול מחדש... הכל תלוי במשכורת ! דבר שלישי , לחכות או לקנות ? אם אתה צריך בית תקנה. אין טעם לחכות שהמחיר ירד או יעלה. הכל ספקולציות. מי שצריך בית קונה !! לא צריך לחשוב אם המחיר יעלה או ירד. זה אף אחד לא יודע. נגיד בשביל הדוגמא המחיר ירד בעוד 3 שנים ב 15 אחוז. בינתיים 3 שנים שילמת שכירות ? הלך לפחות 100.000 שח ? שלא לדבר שההתפתחות שלך בחיים נדחת בשביל שאלה אם ירד או יעלה... לדעתי זה דבילי. בקיצור אם צריכים קונים. חג שמח

תודה על התגובות - אנסה לתת חומר רקע

1. כשאמרתי "לרוב האנשים אין הון עצמי התחלתי" זה נאמר ממקום שבו אני מנסה לדעת שבמידה ויש עצירה בתחום הנדלן אז מי שחסך כסף יהיה בפוזיצה טובה יותר בהנחה שלרוב אין כספים פנויים ולכן תהיה על כך השפעה על השוק.
&nbsp
2. המשכורת הממוצעת המשותפת שלנו היא כ- 18,000, אבל יש לנו תינוק קטן ומתכוונים (בע"ה) גם להתרחב וההוצאות בשנים הראשונות ע-צ-ו-מ-ו-ת, כרגע בקושי מצליחים לחסוך עם הילד. כמובן שזה ישתנה עוד שנתיים-שלוש וגם השכר יעלה, אך כרגע יש הוצאות רבות.נקודה חשובה נוספת היא שיש לנו מקום עבודה מאוד יציב (השכר עולה בכ- 200-400 ש"ח בשנה, אבל זו עליה כמעט ודאית בכל שנה),
&nbsp
3. אהבתי את הגישה של "לקנות דירה להשקעה ולחיות מהשכירות", אבל אם השאיפה שלי לקנות דירה משלי זה לא יעצור אותי? היכן אפשר לרכוש דירה במיליון ש"ח ולקבל תשואת של 3% ולא באזורים רחוקים מידי מהמרכז?
&nbsp
&nbsp

כמו כן, מישהו יכול לתת לי תסריטים של עליית ריבית

מהם ההחזרים ההתחלתיים של משכנתא של מיליון ומיליון מאתיים?
וכמה הן תוכלנה לעלות?
&nbsp
&nbsp

גולשת100

New member
מניסיון אישי של ישיבה על הגדר במשך 4 שנים

עדיף לקנות דירה ולהתגורר בה. אם ממש אין אפשרות לקנות משהו שאתם אוהבים בתקציב שלכם אז לקנות ולהשכיר ולשכור דירה אחרת. בכך אתם נצמדים לפחות למחירי הנדל"ן, ערך הדירה ממשיך לעלות ויתרת המשכנתא יורדת. במקרה של ירידת מחירים לא תצאו מופסדים ההפרש בין הדירות יצטמצם.
לגבי ההון העצמי, קח בחשבון שכל משפרי הדיור כנראה במצב טוב יותר מכם כי רוב הדירות רשמו עליות מטורפות בשנים האחרונות.אם ב-2010 דיברו על בועה של כל הזמנים המחרים היו בין 1200K -ל-1600K
לדירת 4 חדרים באיזורי ביקוש היום כבר מדברים על 2 מליון.
ב-2013 לשלם 1800 K על דירה היה נחשב "להיכנע לבועה" , היום זה נחשב למחיר חלומי, מחיר מציאה. איך זה ? אנשים מוכרים את הדירות שיש ברשותם ויוצאים עם הון עצמי גבוה.

עד להחלטה סופית לגבי מיסוי דירה שלישית הזדמנות קניה

כבר כתבתי זאת בעבר, בחוסר וודאות יש הזדמנויות רכישה, כאשר תהיה וודאות ההזדמנות תחלוף.
&nbsp
השוק כרגע בהמתנה למיסוי דירה שלישית, משרד האוצר ועיתונאים חסרי אחריות, מפמפמים כותרות על האטה בעליות המחירים ואף ירידות.
&nbsp
אין לכך משמעות לאורך זמן, מדובר במצב זמני הנובע כאמור נובע מחוסר וודאות.
&nbsp
לאחר מתן החלטה על מיסוי דירה שלישית ולאורך תקופה ממושכת לאחר מכן ניתן יהיה להבין לאן כיוון מחירי הדירות.
&nbsp
את הדעה שלי כבר כתבתי כמה פעמים, אם המיסוי יעבור מחירי הדירות הגדולות והיקרות יתייקרו, מאחר ויהיה להן יותר ביקוש מצד משקיעים ואלו בדיוק סוג הדירות שאתה מחפש למגורים.

למעלה