לקראת המתכונות והבגרויות

vinney

Well-known member
לקראת המתכונות והבגרויות

כן, מסתבר שיש פה גם תיכוניסתים, בהצלחה חבר'ה
שרשרו טיפים, המלצות על אתרים, שאלות לדוגמא, רשמים ממתכונות, ספרים מומלצים שעזרו לכם להתכונן, וכו' וכד'.

gilatb1

New member
../images/Emo4.gifחייבת עזרה..

מה זה אוטומט מחסנית? איך עושים את זה..? למה? כמה? ד"א.. יש 2 שיטות-גם בציור וגם בטבלה- מי שיודע שיסביר את שתיהן.. תודה

tablul

New member
בגדול..

זה כמו אס"ד, רק שאת משתמשת במחסנית כדי לעזור לך לזכור דברים. לדוגמה יש לך שפה מעל הAB והאוטומט מקבל מילים שבהם רצף הB גדול מרצף הA.. זה לא אס"ד אלא אוטומט מחסנית (שפה חופשית הקשר, כפי שנקראת הרבה פעמים), מכיוון שיש אינסוף מצבים. מה שאת עושה זה בעצם משתמשת במחסנית, ובדוגמה הספציפית הזאת על כל A מכניסה משהו (לדוגמה X) ועל כל B את מוציאה X ואז על ידי בדיקה אם נשארו X או לא את יכולה לדעת אם התנאי מתקיים. מקווה שהבנת אותי מהניסוח העילג שלי. בפועל עושים זאת ככה- על החץ, במקום לכתוב סתם A, את רושמת את האות שנקלטת, לידה את שמה פסיק ומה בראש המחסנית, ואז לוחסן, ואז 2 דברים- מה את עושה עם המחסנית (דוחפת או שולפת) ואת האות שאותה את שולפת או דוחפת. אני יודע שזה קצת לא מובן, ואני בטח טעיתי בכמה דברים שיתקנו אותי עוד מעט.. אני אעלה עוד מעט ציור כדי שתביני טוב יותר.

gilatb1

New member
סבבה ../images/Emo51.gif, הבנתי את הקטע

הראשון של הכנה והוצאה, אבל לא כל כך הבנתי איך רושמים את זה.. אז נחכה לציור שוב

tablul

New member
הנה הסבר..

מצטער מראש על התמונה.. עשיתי את זה עכשיו אחרי שקראתי את התגובה שלך. אני אזכיר לך את האוטומט שאת צריכה לבנות- מעל הAB, כאשר A מופיע N פעמים, B מופיע M פעמים. N<M. לפי מספר פעולה בהודעה, ככה הפקודה צריכה להופיע דאוטומט לפי המספרים. א = A ב = B ד = דחוף ש = שלוף E = אפסילון.. משתשמשים בזה כאשר לא עושים שום פעולה על המחסנית, עושים דחוף אפסילון. _|_ = מחסנית ריקה 1. ד X \ _|_ ,א 4. ד X \ X , א 2. ש X \ X, ב 5. ש X \ X , ב 3. ד E \ _|_, ב אני יודע שזה קצת לא מובן ואני אסביר. על כל A שנקלט, מכניס X למחסנית. על כל B שנקלט מוציא X ממחסנית. ברגע שנקלט B ואין X במחסנית, זאת אומרת שיש B אחד יותר מאשר A ואז זה מגיע למצב מקבל.

gilatb1

New member
ואוי תודה רבה!!

נראה לי שהבנתי את העיקרון. ז"א.. את התרגיל הזה הבנתי, עכשיו צריך לנסות עוד כמה תודה
ממ.. אתה יודע אולי איך עושים טבלה גם? ומה יותר קל?

L i r a n 5

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אני באמת קצת לחוץ מהבגרות... בכל זאת, בגרות ראשונה שלי [הנדסת תוכנה כיתה י'] חוץ מהבגרות הדבילית באקסס.

Bill Gatesss

New member
שטויות....

עשיתי גם את הנ"ל בכתה י'. במידה ולמדת והקשבת במהלך השנה, אין סיבה שלא תצליח. והבגרות ? כן, המלה הזו גורמת להיפוכי בטן, אבל ברגע שאתה מתיישב ורואה את התרגילים המוכרים לך, אתה אפילו מתחיל להשתעמם... אני בשבוע הבא עושה את 2 היחידות האחרונות מתוך ה-5 (י"א), וממליץ לך לזכור, שמה שאתה עושה זה כלום ביחס למה שיהיה לך שנה הבאה... אז נצל את הזמן, ותהנה
בהצלחה !

L i r a n 5

New member
הפחד הגדול מכולם שלי

אתה קורא את השאלות ומבין שאתה הולך להוציא 80 בלחץ, אחרי שכל השנה ישבת על 90-100. אתה מתחיל לחשב מה הממוצע של ציון הגשה 100 ובגרות 80...

Bill Gatesss

New member
90 זה לא רע כ"כ...

אצלי היה הפוך, ציון הגשה 90 בערך, אחרי שכל השנה הציונים לא היו תמיד מעולים ובבגרות 95, באקסס 100

gilatb1

New member
מכירים אתרים לחזרה..?

אני מחפשת אתרים שיש בהם כל מיני תרגילים וכו' על הבגרות של 4-5 יח'..פשוט אין כל כך מאיפה לתרגל את זה [חוץ מהאתר של קדמן]

adiss90

New member
../images/Emo41.gif

בהצלחה לי ולכל עושי הבגרות במערכות מומחה ביום ראשון

gilatb1

New member
עשית תרגילים?

נו זה כבר יותר מדי בשביל היחידה הזאת זה באמת שטויות..

למעלה