לקראת לימודי מדמ"ח בבר אילן.

SnipeR3

New member
לקראת לימודי מדמ"ח בבר אילן.

שלום אני מתעתד ללמוד שנה הבאה מדעי המחשב בבר אילן, וכרגע יש לי זמן פנוי. הבנתי ששוה להשקיע את הזמן עכשיו בלימוד של אינפי וכאלו. רציתי לדעת אם יש ספרים שבכל מקרה אצטרך לקנות שנה הבאה, שאני יכול לרכוש עכשיו ולהתחיל לעיין בהם? (מופנה למי שלומד/למד בבר אילן) שאלה שנייה וקצת לא קשורה, מה ההבדל בין מדמח לבין הנדסת תוכנה? מבחינת משרה, ולימודים? מה יותר "נחשב"? תודה!

vinney

Well-known member
קודם כל ברוך הבא ../images/Emo13.gif

את השרשור הזה ראית? זה לגבי ידע מוקדם. ממה שיצא לי להתקל במתמטיקה בבר אילן (מישהו שעשה שם תואר ראשון ושני במתמטיקה עזר לי פעם באינפי), הרמה שם לא מי יודע מה גבוהה, אבל אולי ב3 השנים שעברו מאז משהו השתנה... בכל מקרה, הספרים של האוניברסיטה הפתוחה יתנו לך די והותר. אתה יכול לקנות אותם בחנות הלמד"א של האו"פ, או לקחת בספריה האקדמית של המחלקה. לגבי הבדלים בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב - ההבדלים לא מהותיים, לא עברתי על התוכניות בבר אילן, אבל במקומות אחרים זה מסתכם בשייכות מחלקתית (פקולטה להנדסה במקום פקולטה למתמטיקה/מדעים) ועוד כמה קורסי חובה קשורים יותר או פחות (לא משהו קריטי ממילא). מבחינת מעסיקים אין הבדל בין שני התוארים, שניהם מוכוונים לאותם תפקידים בתעשיה. ההמשך של שניהם הוא תואר שני במדעי המחשב.

SnipeR3

New member
תודה רבה

את הבחורה מהשרשור שצירפת לי אני מכיר פחות או יותר וכנראה נלמד ביחד. לגבי הספרים, קצת כואב לי בכיס לקנות ספרים ששנה הבאה לא אצטרך... אבל לא נורא, אני אשאל כבר חברים שלומדים בב"א. בכ"מ, אני כנראה יבלה פה הרבה... הבנתי שאין נציגים של ב"א ואשמח להיות.

גיל14

New member
באינפי, למשל,

למדנו בחלקם מהמבחנים של הפתוחה. הם היו משמעותית יותר קלים משלנו.

vinney

Well-known member
באמת?

אותו בחור עם תואר ראשון שוני מבר אילן במתמטיקה, כשניסה לעזור לי להתכונן למבחן באינפי, בקושי הצליח לפתור חצי מהשאלות מהמבחנים שהיו לי...

גיל14

New member
מוזר. אני עברתי על המבחנים עכשיו

בתל"ם, ומלבד החומר שעוד לא למדנו - טורי פונ', אינטגרלים לא אמיתיים וכו', אני בהחלט יכול לפתור כל שאלה ושאלה שם. יכול להיות שהרמה עלתה. אולי זה המרצה שלי שמלמד אינפי רק כמה שנים.

vinney

Well-known member
אחלה../images/Emo13.gif

אני מקווה שאתה פותר כמו שצריך, לא יודע איך בבר אילן, אבל באו"פ לדעת לפתור זה בהחלט לא מספיק באינפי, אתה כם חייב לדעת להוכיח את הפתרון שלך, על כל פיפס הכי קטן.

../images/Emo45.gif להזהר מאוד מאוד עם זה

לגבי אינפי בפתוחה מול בר אילן, יש לי סיפור קטן על קרוב משפחה ("בן דוד של בן דוד"
) אשר לא הצליח לעבור את אינפי בפתוחה וזאת לאחר שאת כל יתר חובותיו לתואר כבר סיים. הוא סיכם עם ראש החטיבה (אם אני לא טועה) שהוא יעשה אינפי בב"א ויכירו לו בו אם יעבור. בב"א הוא למד יחד עם הקבוצה של הצעירים (אני חושבת שעם המחזור הראשון, אבל אני לא בטוחה) לא כי הוא תיכוניסט אלא כי הוא עובד וזה כנראה הסתדר לו טוב יותר עם הזמנים. הוא סיים ב5% העליונים... סייג: המקרה המדובר אירע לפני כמה שנים, בימים בהם פרידה חינקס-ורבין, המכנה את עצמה גם כ"רוצחת ילדים", ריכזה את הקורס. המבחנים של המרכז הנוכחי (גוני) משמעותית קלים יותר למעבר ונוחים פחות להצטיינות משלה (כלומר, השאלות התיאורטיות ברמה של כיתה ד' לעומת השאלות שלה, ויש יותר שאלות חישוב). מעבר לכך, לא יודעת לגבי קבוצת התיכוניסטים של ב"א, אבל באוניברסיטאות שאינן הפתוחה קושי המבחן זה דבר מאוד משתנה ותלוי במי המרצה האחראי. למשל, בבן גוריון, חדו"א להנדסת חשמל בסמסטר א' השנה היה גיהנום מבחינתם ואילו בסמסטר ב' הם יודעים שיהיה ממש קל, כי בא' זה היה ויניקוב (
) ובב' מודל (לא מכירה, אבל הם טוענים שהוא נותן מבחנים קלים). בפתוחה דברים כאלה קורים רק כשמתחלף מרכז, וזה קורה לעתים הרבה פחות תכופות משמתחלף מרצה. במהלך התואר שלי זה קרה רק בשני קורסים - אינפי ואוטומטים, באינפי זה הקל משמעותית ובאוטומטים יצר רמה מטורפת של מבחנים, לפחות ביחס לממ"נים ולמבחנים לדוגמא.

gil levi

New member
1ca1 מפורום מתמטיקה

כתב לא פעם שהרמה בקורסים של התיכוניסטים גבוהה יותר. אולי זה מסביר?

גיל14

New member
גם אסף למד עם ד"ר שמוליק קפלן

הוא מרצה מעולה, אבל המבחנים שלו עולים ברמה לא רק על המבחנים של הפתוחה, אלא גם על המבחנים מהשנים הקודמות של הקולגות שלו במחלקה בבר אילן. לעומתו, למשל, המרצה שלנו לאלגברה ליניארית 2, פרופ' רויכמן, נתן מבחן פשוט מאוד, בהחלט פשוט יותר מהפתוחה ומשנים קודמות - ולכן כולם קיבלו בו ציונים טובים מאוד (אישית קיבלתי 100). מצד שני המבחן בדק פחות או יותר את כל הידע בליניארית, ולא חיפש את התחכום שרואים בשיעורים ובמבחנים של שמוליק באינפי.

aroosa

New member
בר אילן זה לא מה שהיה פעם

הרמה עלתה בטירוף, קורעים לנו את הצורה.

edi18

New member
../images/Emo207.gif-אינפי או לינארית באו"פ

אני מתחיל באוקטובר את לימודי מדעי המחשב, ואני רוצה להקל על העומס של הסמסטר הראשון. לאחר שהתיעצתי עם אנשים שקיבלו פטורים על סמך לימודים קורדמים באו"פ גיליתי שהקורסים שמהם מקבלים פטורים על סמך לימודים באו"פ הם לינארית ואינפי והציון חייב ליהיות מעל 80. מחברים שלומדים מדעי המחשב הבנתי שהקורס אלגברה לינארית משמעותית קל יותר מאינפי ושאינפי דורש המון זמן לימוד בבית. אני לא רוצה ללמוד את אותו הקורס פעמיים. השאלה שלי היא מה עדיף בהנחה שיש לךי זמן, ללמוד אינפי או לינארית באו"פ, בתנאי שאני רוצה לקבל את הפטור? תודה.

למעלה