לקראת לימודי מדמ"ח בבר אילן.

vinney

Well-known member
בקיץ?

יהיה לך מאוד עמוס. בטח שלא אינפי, אבל גם לינארי לדעתי גדול עלייך בתור קורס ראשון, ועוד בקיץ. קח את הספרים בספריה, תנסה לקרוא ולראות איך הולך, יש לך עוד חודש-חודשיים להחליט עד ההרשמה.

GuestOfHonor

New member
שים לב

שבחלק מהמקומות דורשים שתעשה את קורס ההמשך כדי לקבל את שניהם. (למשל, אתה לא יכול לעשות את לינארית I לבד אלא חייב לעשות גם את II ואז אתה מקבל פטור על שניהם). שווה לוודא את זה מול האוניברסיטה שנרשמת אליה. בכל אופן גם אם לא תעשה את הקורס מומלץ בחום לעבור על הספרים של האו"פ כדי להכין את עצמך לקראת הלימודים.

1ca1

New member
../images/Emo45.gif

אני יכול לספר על זה ממקרה של חבר שלי שקרה השנה בעברית, בגלל חוסר התאמה בסילבוסים (פחות או יותר השאלה הקריטית מאוד (או לא) של איפה מלמדים טורים ב1 או 2), הוא היה צריך לעשות את 1+2 בשביל שיכירו לו ב1+2 זה גם קורה בלינארית לפעמים (אותה עניין רק עם דטרמיננטות) ולגבי הלימודים, אני לא חושב שזה יעזור, בסה"כ אם תעשה רק קורס אחד, ולא למשל את כל שנה א', אתה תתקע (אין בד"כ אפשרות לקחת קורסים מתקדמים משנה ב ללא אינפי 2 ולינארית 2 (לרובם, למשל תורת הקבוצות זה שונה)), כי בבר-אילן (ובמרבית האוניברסיטאות פרט לטכניון אם אני לא טועה), לא פותחים כל סמסטר קבוצת לימודים, ככה שלא תוכל לעשות את אינפי 2 בסמסטר א ואינפי 3 בסמסטר ב וכך להתקדם, אז תחשוב על זה האם זה שווה לך? לפי דעתי תהנה בקיץ, סע לאנשהו וזהו תתכונן ללימודים... (ד"א אם מדובר בסמסטר קיץ, תעשה לינארית, בתור מישהו שעשה את אינפי 1 בסמסטר קיץ, זה לא נעים...)

נראה לי שהרעיון הוא

סתם להפחית מהעומס, לא לחסוך שנה מהתואר

aroosa

New member
או"פ וכו'

הייתי ממליץ לך בחום ללכת לפקולטה ולברר לגבי הפטורים (אם מדובר בבר-אילן, פנה למשה לוינשטיין, הוא יושב על הוריד של כל הדברים האלה). לפי מה ששמעתי שנה שעברה זרקו אנשים מכל המדרגות עם קורסים של הפתוחה. בכל מקרה, אינפי יש 1 ו-2 וכנ"ל לינארית ככה שבכל מקרה תצטרך לעשות את שניהם... לינארית 1 משמעותית יותר קל מאינפי (1 ו-2) והוא בד"כ חצי מהשעות של אינפי, הייתי מציע לך לעשות אותו. לינארית 2 כבר יותר מורכב וגם מכיל יותר שעות בד"כ.

vinney

Well-known member
זרקו מכל המדרגות?

איזה אנשים? עם איזה קורסים ואיזה השיגים?

aroosa

New member
מהמרפסת אפילו

שיהיה ברור, אני מדבר רק על בר-אילן! לפני שנתיים לא אישרו קורסים של לינארית 1 ו-2 ואינפי בכלל אין מה לדבר. אני לא יודע באילו ציונים... (בעוד שהקורסים בלינארית שם מבוססים אחד לאחד על הפתוחה). לעומת זאת, לפעמים בבר-אילן אפשר להפוך דברים ע"י להפוך כיסאות.

גיל14

New member
וגם לא נכון - אני אישית מכיר אחת

שעשתה אינפי 1 בפתוחה, ואף על פי שהסילבוסים שונים בתכלית - קיבלה, מאותו ד"ר לוינשטיין הנ"ל - פתור מאינפי 1 בבר אילן.

GuestOfHonor

New member
אתה רציני?

אני פניתי אליהם לפני שנתיים בנושא הזה בדיוק ולא רק שענו לי באימייל(!!!!!!!), אלא היתה תשובה ממש נחמדה שאמרה שהם מקבלים את הקורסים שעשיתי מציון 75 ומעלה(!!!!!!!!!!) (!!)(!)(טוב, מספיק התלהבתי עם ה!). כדברי דמות פיקטיבית ידועה - חשוד מאוד!

להזהר משמועות לא ברורות

בעייתי לפטור הוא דיסקרטית. לינאריות ואינפים - לברר אם אחד מספיק בשביל לתת פטור מאחד.

tamarhp

New member
גם לי אמרו את זה...

בגלל שלא קיבלו סטודנטים לעבודה, העלו את הרמה בטירוף.. הפחידו אותי קצת

הוליסטי

New member
לדעתי

בכי כדאי שתשקיע בשעות ים, שמש, סרטים, מועדונים, חו"ל. ללמוד יהיה לך מספיק זמן

edi18

New member
בררתי ויתנו לי פטור על לינארית 1

ואת 2 אני אעשה בסמסטר ב. כנ"ל בקשר לאינפי. אני אלמד באוניברסיטת בן גוריון או במכללה האקדמית של ת"א יפו (עוד לא החלטתי). לנוח אני אספיק בפנסיה כך שזאת לא בעיה. חשוב לי מאוד להצליח לסיים בממוצע גבוה בסמסטר א ולכן אני רוצה לקבל פטור מאחד הקורסים בשביל להקל על העומס, השאלה שלי היא האם זה ריאלי בכלל לקבל 80+ בסמסטר קיץ באינפי או לינארית? ואיזה מהקורסים יקל לי יותר על הלימודים בסמסטר הראשון? שוב תודה.

הייתי אומרת לך שעדיף

שתעשה דיסקרטית בקיץ, אבל לוגיקה ותורת הקבוצות יהיה לדעתי הבחירה האחרונה מבין השלושה לפטור. יחד עם זאת, זה יקל עליך מאוד גם בסמסטר שלאחר מכן בדיסקרטית (בבן גוריון זה מתחלק לשני קורסים) אם כי לא יתן לך פטור גם ממנו (ובינתיים, בתרגילים שבדקתי עד כה, אני לא מוצאת לכך הצדקה). מי שאמר לך שעם דיסקרטית לא תקבל פטור מלוגיקה ותורת הקבוצות הטעה אותך, והסיבה שהוא לא קיבל פטור זה כנראה כי לא טרח לדבר עם יו"ר ועדת ההוראה. דבר עם ויקטור ויניקוב עצמו. ההקבלה הזאת גם מופיעה באפיק המעבר.

בעצם...

אם אתה הולך ללמוד מדעי המחשב אז אני מניחה שההחלטה במה להכיר ובמה לא היא רק של יו"ר ועדת ההוראה של מדעי המחשב, גם לגבי הקורסים במתמטיקה. אז דבר איתו, מי שזה לא יהיה...

edi18

New member
הבעיה היא

שמכר שלי קיבל 95 בדיסקרטית ולומד בבן גוריון, אחרי שהוא שלח מכתבים ודיבר עם מרצים הוא לא קיבל פטור, לטענתו יש סיבה לזה שהוא לא קיבל פטור, הסיבה היא שהקורס באו"פ משמעותית קל יותר, כנ"ל המבחן. אולי בגלל שאת לומדת בבן גוריון תוכלי לברר בשבילי את הנושא ולמען הדורות הבאים שישאלו את השאלה?

הפטור הוא מלוגיקה ותורת הקבוצות

לא מדיסקרטית. ההקבלה מופיעה גם באפיק המעבר. הבחינות שאני ראיתי ללוגיקה ותורת הקבוצות בב"ג הן ברמה של "אשנב למתמטיקה" באו"פ... בדיסקרטית אני עכשיו בודקת תרגילים, והייתי אומרת שאם הם אמורים ללמוד עוד משהו פרט לקומבינטוריקה הקצב לא הכי זריז. אתה צריך לדבר עם יו"ר ועדת ההוראה. אתה יכול גם להראות לו שההקבלה מופיעה באפיק המעבר, ואת הסילבוס של דיסקרטית באו"פ.

edi18

New member
תודה לכולם החלטתי ללמוד לינארית

ולקוות לטוב.

למעלה