לקראת מעבר לאוסטרליה - ריכוז מידע

לקראת מעבר לאוסטרליה - ריכוז מידע

היי.
לרגל קבלת הצעה לרילוקיישן לאוסטרליה (מלבורן או ניו סאות' וויילס) ניסיתי למצוא מידע עדכני וטיפים שנאספו מהחברים כאן.
המידע שנאסף בקישורים שב"הודעות הנבחרות" (בצידו השמאלי של הפורום) הינו מהשנים 2007 עד 2012.
האם ניתן למצוא מידע מעודכן שיכול לעזור לנו, משפחה עם 3 ילדים בנושאים הבאים: מגורים, קהילה מקומית וישראלית, חינוך, כלכלה, תחבורה, בריאות, תרבות, בירוקרטיה, תקשורת ואינטרנט וכיוצא בזה?
נשמח לכל בדל אינפורמציה או קישור למידע רלוונטי.

*נושא האשרות מטופל ע"י המעסיק (חברה מקומית באוס'). אך אם יש משהו חשוב שצריך לוודא שגם הוא יטופל ע"י המעסיק מבעוד מועד - נשמח לדעת עליו.
 
ברוכים הבאים


טבעי שאנשים בשלב שבו אתם נמצאים מבקשים מידע כללי ומקיף, אבל הבעיה היא שמאד קשה לתת לכם מידע כולל ומקיף שאורכו פחות מאינציקלופדיה ממוצעת.
הדרך הטובה ביותר להתקדם, למדתי לאורך השנים, היא שאתם תתנו כמה שיותר מידע לגביכם - מה שנוח לכם לספר בציבור, כמובן - ולגבי אורח החיים שאתם מעדיפים, איך נראים חייכם בישראל, הציפיות שלכם, החששות שלכם, וכו'. כמו כן מאד מאד יעזור שתשאלו שאלות ממוקדות ככל האפשר.
לדוגמא: בנושא חינוך, ייתכן שלאנשים יש המון מה לספר על גנים באוסטרליה, אבל אז אחרי שיכתבו לכם מגילה שלמה בעניין, בהשקעה של זמן ומאמץ, אתם תענו "הקטן שלנו בן שבע כך שנושא הגנים לא רלוונטי...". או לחילופין, שמישהו יטרח ויספר לכם על האפשרויות לחינוך יהודי בסידני ואז יתברר שאתם תגורו בכלל במלבורן וגם שחינוך יהודי לא מעניין אתכם כהוא-זה.
וכן הלאה.
אז, בואו תעזרו לנו לעזור לכם

&nbsp
 
צודק

צודק לגמרי.
אז הנה פרטים חיוניים:
משפחה ישראלית חילונית, 3 ילדים (בת 14, בת 10 ובן 7).
אזור העבודה יהיה במרכז מלבורן – בצפון Albert road.
מעוניינים בחיים עירוניים שקטים, לא במרכז העיר אך בסביבה מתקדמת ולא מיושנת, וכמובן בקרבה לישראלים.
חשובה לנו ביותר הרגשת בטיחות וביטחון בסביבת המגורים ובבית הספר.
נחפש בית ספר ותיכון מקומיים, לאו-דווקא בעלי אופי יהודי כי איננו מחוברים לדת ולמסורת בחיי היומיום.
עתידים להגיע בעוד כ-3 חודשים (אלא אם לדעתכם עדיף לדחות בחודש-חודשיים נוספים מסיבה מקומית כלשהי)

נשמח לקבל אינפורמציה רלבנטית או למסור מידע נוסף אם צריך.
 
אחח, תענוג....

יש על מה לדבר! הנה מה שיש לי לתרום בשלב זה
(וכמובן שאחרים עשויים לחשוב אחרת...)
- מגורים: אם הבנתי נכון את המיקום של העבודה, אתם תרצו להיות במרחק נסבל מ-Albert park, שהוא שם של פרבר. (Albert road הוא שם של רחוב ראשי באותה בסביבה. שניהם, אגב, על שמו של אלברט פירות, שהאוסטרלים מעריצים באדיקות). זה פרבר נעים ומרכזי, אממה יקר מאד. הייתי ממליץ לכם לחפש דיור או בפרבר south melbourne, או הלאה משם באיזור St. Kilda (שהוא, יחד עם Bentleigh, אחד האיזורים בעלי ריכוז גבוה יחסית של ישראלים). גם האיזורים הללו לא זולים, אגב. זה מה יש. אם אתם בתקציב יותר מוגבל, יש גם אפשרויות נוספות.
&nbsp
- סביבה: אני לא יודע מה מבחינתכם נחשב 'חיים עירוניים שקטים'. ערים אוסטרליות בנויות קצת אחרת מבישראל: מרכז העיר הוא איזור יחסית מצומצם שמהווה את מוקד העסקים והבילוי הראשי, מעט אנשים (וממש מעט משפחות) גרים בו. מסביבו יש רצועה של פרברים עירוניים יותר, והרוב המוחלט של שטח העיר מורכב מפרברי שינה, מלאי בתים צמודי קרקע, שלמצוא בהם משהו פתוח אחרי תשע בערב זו משימה קשה. לא תמצא כאן כמעט שכונות מגורים בסגנון ישראלי שכולם גרים בדירות בבניינים בעלי שלוש או שמונה קומות.
&nbsp
חינוך: אם אין לכם זיקה יהודית, הצעד הטבעי הוא לשלוח את הילדים לביה"ס הציבורי המקומי. רוב בתי הספר הללו הם ברמה סבירה עד טובה מאד. לחילופין, אם יש לכם כסף מיותר ו/או סיבה מיוחדת, יש כאן מערכת חינוך פרטי מפותחת ואף רווחית.
שווה לציין שכל הנ"ל מכירים את נושא המהגרים היטב, ויש כמעט תמיד תוכניות שילוב מתאימות לתלמידים שמגיעים בלי אנגלית. בריונות, אף שהיא קיימת, אינה נפוצה כמו בישראל (לפי אנשים שמכירים את הנושא).
&nbsp
- ביטחון ובטיחות: מלבורן עיר בטוחה מאד; אין לכם ממה לחשוש. האיזורים שהם קצת יותר מפוקפקים נמצאים באיזור אחר לגמרי מזה שאתם מחפשים - וגם הם רחוקים מלהיות באמת בעייתיים.
&nbsp
עוד פרטים ו\ או שאלות ממוקדות?
&nbsp
אני כשלעצמי גר (על נשי וטפי) בצד הצפוני של העיר בדירה לא גדולה, אבל אתם מוזמנים ליצור קשר לקראת ההגעה ותתקבלו בחום
 
ההזמנה נרשמה (ולא על הקרח)

אז, ראשית תודה על ההזמנה. תיענה בחיוב.
שנית, תודה על המענה.

במהלך איסוף הפרטים ביממה האחרונה, השם בנטלי הוזכר לחיוב ע"י ישראלי נוסף שמתגורר שם מזה זמן, שציין גם את בי"ס מקינון.

אמנם התקציב שלנו בהחלט אינו בלתי-מוגבל אבל לטובת מעבר נוח ככל האפשר והסתגלות מהירה בעיקר לילדים, נעדיף לשלם קצת מעל הממוצע עבור דיור סביר+ באזור נעים ואיכותי שגם החינוך בו הולם.
הבנתי שמדובר בשכירות בסדר גודל של כ-800 עד 900 דולר לשבוע לבית יחסית חדש בן 4 חדרי שינה. האם אני בכיוון?

האם ידוע לך על שמות בתי ספר (יסודי ותיכון) מומלצים שלפיהם נתמקד בחיפוש אחר בתים שיש להם זיקה לפי ה-ZONE שלהם?
ועוד בענייני מגורים: מה הן העלויות הנוספות שיש לקחת בחשבון בשוטף, כגון: ארנונה, מים, חשמל, טלפון, אינטרנט, גינון(?), דלק, מזון, בריאות, קולנוע?

בשלב הזה, השאלות הגדולות מתמקדות סביב מגורים וחינוך, יחד עם שאלות בירוקרטיה כגון ביטוח לאומי, מיסים, ביטוחים, בנק וכיו"ב. כל מידע יתקבל בצמא.

אגב, כמי שחי בת"א וסובל מהחום והלחות בקיץ, למה עליי לצפות?
 


נמשיך:
מקינון: כן, זה בית-ספר שיצא שמעו לטובה בקהילת הישראלים המקומית, והבנתי שאיכותו גורמת לאנשים לחפש דיור דווקא בזון שלו (מה שמעלה את המחירים, כמובן). כאמור, אני לא מתמצא אישית, אבל כל האינדיקציות הן שתרגישו הכי בבית שם באיזור מבחינה חברתית ותרבותית (אם ישראלים זה מה שאתם מחפשים)
&nbsp
שכירות: כן, באיזור הזה זו רמת המחירים בערך.
&nbsp
הוצאות: ארנונה וגינון מגולמות בשכירות; מים עולים גרושים; חשמל יוצא בערך 100-150 דולר לחודש. דלק עולה בערך 120-130 סנט לליטר; על טלפון ואינטרנט תשלם ביחד בערך 100-150 דולר לחודש, תלוי כמובן באיזו תוכנית ועיסקה וכו'. כנ"ל כל הנטפליקסים והדברים האלה שאני כבר מזמן הפסקתי להבין.
בעניין עלויות בנקים תופתע לטובה.
&nbsp
ביטוח לאומי: מה זה?
&nbsp
מיסים: התופעה הזו הגיעה גם לאוסטרליה, כן.
&nbsp
מזון: נורא תלוי בכם, כמובן. יש מחירים שייראו לכם מוגזמים ( בעיקר פירות וירקות) ויש כאלה שייראו לכם זולים ( בד"כ בשר). האמת היא שזה לא ממש משנה: בסופו של דבר כולם הולכים לסופר או לשוק (יש פה יופי של שווקים) וממלאים את הסלים. מה תעשה, לא תאכל?
&nbsp
בריאות: יש מערכת בריאות ציבורית ברמה סבירה בהחלט, ויש מערכת בריאות פרטית שעולה ביוקר ועובדת יותר מהר. בערך למחצית מהאוסטרלים יש ביטוח פרטי כלשהו. זה עניין של שיקול דעת. מה שכן, אני מאד מאד ממליץ לקנות ביטוח אמבולנס - זה עולה כמה עשרות דולרים לשנה, ואם חו"ש תצטרכו אמבולנס, בלי ביטוח זה יכול לעלות אלפי דולרים.
&nbsp
קולנוע: סביבות 15-20 דולר לכרטיס
&nbsp
מזג אוויר: נושא מרתק. רוב השנה מזג האוויר נע בסביבות זה הירושלמי ( אבל אל תצפו לשלג בעיר). בקיץ יכול להיות חם מאד - יש ימים של 40 מעלות - אבל כמעט תמיד חום יבש ואין את הלחות של מישור החוף הישראלי. בקיצור, תבנו על להסתובב לא מעט עם ג'קטים. אין קיצוניות רבה במזג האוויר, אבל הוא נוטה לעתים להיות הפכפך - זה שבבוקר יש שמש נעימה לא אומר שלא יהיה בצהריים מבול. מלבורנאי מנוסה מתעדכן היטב בתחזית מזג האוויר, וגם יוצא עם איזה בגד נוסף רק למקרה ש.
&nbsp
 
40 מעלות זה באילת לא בירושליים

האמת שהלחות יותר נוראית מהחום, אז אם יבש - ניחא.

אני מבין שביטוח לאומי לא קיים, אבל קראתי על מוסד בשם "סנטרלינק" שלאחרונה התעדכן בשם חדש. תוכל לפרט לגביו?

בהנחה שקיבלתי את הרושם הכללי ממך (ואם לא אז ציין מה לדעתך שכחתי לשאול), הנושא הכי משמעותי מבחינתנו הוא בעניין תקופת המעבר וההתאקלמות המהירה של הילדים.
איך יהיה נכון לספר לילדים, או לפחות להקל על המחשבות שירוצו להם בראש מרגע שנודיע להם על המעבר, שיגרום להם לחשוב באופן חיובי ביותר על הצעד הענקי שכל המשפחה עושה? במילים אחרות: מה היתרונות שיש במלבורן בפרט, ובאוסטרליה בכלל, שבישראל ילדים ונערות יכולים רק לחלום עליהם?
 

arieltr

New member
שאלת את אחת השאלות הכי קלות בעולם

יתרונות לחלום עליהם?
1. אוסטרליה לא תקועה במרכז הכי נפיץ בכדור הארץ (היא תקועה באמצע שום מקום, שזה גם חיסרון אדיר, אז תחליט מה עדיף לך)
2. אין מליוני פנאטים שרוצים לשרוף ולהשמיד אותה יומם וליל
3. אין הרגשה כללית שהמציאות השקטה המדומה יכולה להתפוצץ ולהתהפך בכל רגע נתון

בגדול, אלה שורש היתרונות העיקריים של אוסטרליה על ישראל. לטעמי בלבד. כל השאר סך הכל מקביל ופחות או יותר זהה (עם גוונים אופיינים למקום וזמן) כיוון שגם באוסטרליה גרים בני אדם. וכידוע, בני אדם מכל המינים והצורות, יודעים להיות מחורבנים באופן זהה בכל מקום.

אגב, האם הבנתי מהודעתך הראשונה שאתם מגיעים לרילוקיישן?
כי אם זה לא מעבר לתמיד - הגירה - אז אני הייתי מתמקד בלהוציא את החוויה הכי טובה שרק אפשר מהמעבר הזמני לאוסטרליה. פחות הייתי מתמקד בדקויות כמו בנטלי (אחד הפרברים הכי בנאלים שיש במלבורן) או מקינון.
 

ANZ1

New member
אתה לא רוצה להסביר להם במה אוסטרליה

עדיפה על ישראל,
כי אז תצטרך להסביר להם את כל הבעיות של ישראל,
וזה בעיות של מבוגרים
וכמה ההווה בעיתי והעתיד רע.
תצטרך לדבר איתם על דת וכפייה דתית, ועל חופש, ועל סכנות, ועל מוות ושירות צבאי, ועל בעיות דמוגרפיה שבשכבת הגיל שלהם בישראל חצי מהתלמידים לא רוצים להיות אזרחים כמוהם (חרדים וערבים), ועל גזענות ועל הרבה בעיות שיעשו להם רע.
עזוב, המשפחה נוסעת למקום מגניב שנקרא אוסטרליה, החיים שם סבבה, יש קנגרואים וקואלות, ים והכל נהדר.
זה לא שיש להם אפשרות לבחור בן אוסטרליה לדיסנילנד או למקום אחר.
 
הלכתם רחוק. רחוק מדי

אנסה למקד את השאלה.

ראשית, רקע:
הילדים (בגילאי 7,10,14) חיים בבועה התל אביבית ואינם מעורים בנושאי דת ומדינה.
הנושא היחיד שהם מעט מודעים לו יותר הוא נושא הביטחון האישי, אבל ממש לא משהו שמטריד אותם, אלא רק במקרים חריגים של פעילות בטחונית (צוק איתן, פיגוע באזור תל-אביב לא עלינו..). אז אני לא מתכוון לפתח את הנושא הזה איתם למעט להבטיח להם הרגשת ביטחון טובה יותר.
בשאלתי, התכוונתי לבדוק מהם הנושאים "המדליקים" או "המגניבים" שהם יזכו לחוות בשגרה שאין בישראל, שיכולים להוות סיבות מספיק טובות להיות מוכנים לעזוב את החברים, הסביבה הבטוחה וכמובן את המשפחה.
אני מתאר לעצמי שקנגורו וקואלה הם לא החלופה לכלב שיש בכל בית שלישי בישראל, כך שהם לא יראו את זה ביומיום, אז מה כן "יעשה להם את זה"?

ולעניין תקופת השהייה בחו"ל.
מי כמוכם יודע שרבים מהישראלים מתכננים לחזור כעבור שנתיים-שלוש, הרי מדובר בעבודה זמנית (עאלק).
דווקא לגבינו, הובהר לנו שמצפים שנישאר יותר, שלא לומר נהגר.
גם אנחנו, ההורים, לא סגורים על תקופת המעבר המינימאלית שנקציב לטובת כך ולכן נשאלת השאלה מה נגיד לילדים. האם נגדיר זאת כשנתיים-שלוש או להודות על האמת שמדובר ביותר, או אולי שנחליט ביחד כעבור תקופה.
זו התחבטות לא פשוטה וכרגע אנחנו שוקלים שלא למכור את דירתנו בישראל, כך שכרגע לפחות אנחנו משאירים את אופציית החזרה פתוחה.
 

ANZ1

New member
הכי נכון להגיד שזאת נסיעה זמנית

גם להורים שלכם, גם למשפחה ולחברים וגם לילדים .
גם אם המציאות תהיה ששנתיים שלוש יתארכו בעוד שנתיים, ואז כבר יצטרכו להשאר לסיים את התיכון כי אי אפשר לחזור שנתיים לפני הסוף, ואז כבר ילד אחד יהיה באוניברסיטה, ואז ותשארו לתמיד.
אבל ככל שיעבור הזמן אתם וכולם יתרגלו למצב.
אין שום סיבה להצהיר הצהרות לתמיד, אתם נוסעים זמנית.
וקנגורו הוא לא תחליף לכלב, אתם יכולים לגדל כלב בבית , וגם לראות קנגורואים
 

ANZ1

New member
אגב הדירה בישראל

רצוי דווקא למכור אותה לפני המעבר.
מעבר לעובדה שמחירי הנדלן בישראל בשיא.
ומקסימום תקנו דירה אחרת אםתחזרו.
יש 2 בעיות עם להיות בעלי דירה בישראל.
1. מס שבח, אם תושב זר מוכר דירה ( אתם בעתיד) תצטרכולהביא אישור שאין לכם אף דירה אחרת וזה אישור בלתי אפשרי ולכן תצטרכו לשלם מס בישראל על המכירה.
2. תושבות, אם תחזרו לישראל אחרי כמה שנים יבדקו האם ניתקתם תושבות ואחד המבחנים זה בעלות על נכסים בישראל
 
בעלות על דירה וזכויות כתושב חוזר

1. למה אי אפשר להמציא אישור על דירה אחת בלבד איתנו או בלעדינו? גם אם יש יפוי כוח לאדם\עו"ד לטפל במקומנו? תוכל לפרט?
2. נכון לעכשיו אנחנו מתכוונים לא לוותר על הזכויות שלנו למקרה שנחזור לישראל ולשם כך אנחנו מתכוונים להמשיך ולשלם לביטוח לאומי\מס בריאות. האם גם אז תהיה לנו בעיה למכור את הדירה בבוא היום או להבדיל אם נחזור (ללא טענת ניתוק תושבות מבחינתנו) - מה יכולה להיות הההשלכה לכך בעניין הטבת מס (כתושב חוזר או לא כתושב חוזר?)
 

ANZ1

New member
לא ולא

1. כדי להיות זכאי לפטור ממס על מכירת דירה ראשונה בישראל אתה תצטרך להביא אישור שאין לך דירה באוסטרליה, לך תנסה להביא אישור כזה.
2. לישראל ולאוסטרליה אין אמנה למניעת כפל מס.
המשך תושבות בישראל אומר שאתה תצטרך לשלם מס הכנסה מלא בישראל וביטוח לאומי של 15 אחוז על ההכנסות שלך באוסטרליה.
מאד לא כדאי.
אתם עוזבים את ישראל תנתקו תושבות ואל תחשבו לחזור לפני 3 או 4 שנים.
בשנה האחרונה רשות המיסים הישראלית הכריזה מלחמה על כל הרילוקיישן.
תברר עם איש מקצוע.
 

shnets

New member
למרות אדמומיותו אנזי1 לא איש של הפרטים הקטנים. קחו ברצינות

רק ת'סייפה (שורה אחרונה )
 
הערה:

אני מכיר אנשים שכן מכרו רכוש וניתקו תשלומים לפני המעבר, וכאלה שלא. זו החלטה לגיטימית לכל צד. לדעתי (תמיד רק לדעתי) ההחלטה הזו לא רק משקפת, אלא גם במידה מסויימת קובעת, את יחס המהגר לשלב הבא בחייו. מי שקם וניתק את הקשרים הכלכליים והבירוקרטיים* עם מדינת המוצא, ירגיש יותר מחוייב לחייו החדשים ולנסיון שלו לגרום להם לעבוד.
יש סיפור על קורטז, המצביא הספרדי, שכשנחת עם אנשיו בחופי העולם החדש, שרף את ספינותיו. זו חתיכת הצהרת מחוייבות.
&nbsp
* פה ושם יש מי שגם מוותר על אזרחות, אבל בואו לא נתפרע פה.
 

ANZ1

New member
נכון ולא נכון

נכון, לא צריך להצהיר הצהרות חד משמעיות,לשרוף את האוניות, לא חייבים למכור את הבית, לא צריך לוותר על האזרחות, וכו
אבל
חייבים לנתק תושבות בביטוח לאומי, להגיש דוחות מס ולעשות כל מה שצריך מבחינה בירוקרטית כדי לא להיות תושב ישראל, כולל לעבור לפחות ל3 שנים,
כי אתה מכיר אנשים שעזבו את ישראל ועשו או לא עשו כל מני דברים,
אתה לא מכיר אנשים שחזרו השנה לישראל או בשנה שעברה אם כל מני דברים שעשו כשעזבו, או בעיקר לא עשו ולא הצהירו.
כי מ2017 החוקים של מס ההכנסה ההישראלי שונים, וכבר חלקם השתנו ב2016
בעבר לא עניין את רשות המיסים ישראלים שעזבו, הם יכלו לשלם או לא לשלם או לשלם מינימום של 160 שח, העיקר שהבנים יחזרו הביתה.
עכשיו גילו שזה מתכון להרבה כסף, ואנשים שחזרו בשנה האחרונה לישראל בלי שפעלו לפי הספר היבש, קיבלו שומות מס של מאות אלפי שקלים, זה לא נעים.
וגם אי אפשר לברוח מרשות המיסים, אותו שואל, יהיה חייב לפי החוק כל שנה להגיש לרשות המיסים דוח עם כל ההכנסות שלו ברחבי העולם, ולהצהיר ולהסביר למה הוא צריך או לא צריך להיות תושב ישראל לצרכי מס, ועד שלא יאשרו לא את הניתוק בפועל, הוא יהיה חייב לשלם מיסים בישראל.
ומי שלא יעשה את זה, כאילו הצהיר שהוא ממשיך לגור בתל אביב.
 
למעלה