ובאחת העיירות היותר צפוניות והיותר נידחות, היתה תערוכה של מכוניות מהסוג הזה, וזה היה מדהים. בעלי המכוניות גם נסעו בהן והתלבשו בהתאם. יפה האוסף הזה שבת שלום
ארגונומי פירושו "של הנדסת אנוש...". ואכן המושבים במכוניות הטובות של היום הם ארגונומיים וממש תענוג לשבת ולנסוע. אפשר לנהוג במשך שעות ולצאת מהמכונית כאילו רק עכשיו נכנסתם אליה... וזה לא רק במושבים, כל סביבת הנהג בנויה בצורה נוחה וקלה להפעלה...
הזה? אני לא נתקלתי אף פעם במלה ארגונומטרי, אולי תאייתי לי אותה באנגלית ונבדוק את פירושה...? אכן, ארגונומי = של הנדסת אנוש ומדובר בכל דבר שמותאם למבנה גוף האדם...
כוכבית. יש ארגונומי וזה מורכב מהילה ארגון=עבודה ונומוס=חוק והפירוש כמו ננה אמרה. יש באינטרנט גם את המילה ארגומטרי - פירוש כמו של מנורה והשימוש במושג נשמע עם כוונות זהות לנ"ל. אבל לא מוצאת במילונים. לקראת שבת - כל אחת מקבלת כוכבית
ואם מישהו יודע פרטים נוספים , יעלה ויבוא ויקבל גם הוא כוכבית!
ארגונומי = של הנדסת אנוש - באנגלית ergonomic והכוונה להתאמה של חפצים, אביזרים ורהיטים למבנה גוף האדם ... כאמור, לא נתקלתי בשימוש במלה ארגומטרי. אודה לך אם תאייתי לי אותה באנגלית ואוכל לבדוק ... חוץ מזה תודה על ה
ergometer = דינמומטר מכאן יוצא שהמלה ergonetric פירושה "של דינמומטר..." או ש "שייך לדימומטר"... לאנראה לי מתאים לנושא שדובר עליו בעניין נוחות הישיבה במכונית כו'...
המלה היא - ארגונומיה - ומכאן - מושבים ארגונומיים. ישנם אנשים שמתמחים בנושא הארגונומיה ומייעצים לארגונים ומקומות עבודה, איזה סוג של ריהוט משרדי או ליד המכונות עליהם לרכוש עבור עובדיהם.