לקראת פגישה עם המשקיעים

gali 25

New member
לקראת פגישה עם המשקיעים

שלום וגמר חתימה טובה לכולם, לאחר שהצגתי את הרעיון (המדובר במוצר מכאני) לקבוצת משקיעים ולאחר שהחלטנו להמשיך אני מתכונן לקראת פגישת מו"מ לקראת ההמשך. אשמח לקבל טיפים הערות והארות בכדי שאשיג את המיטב מבחינתי: א. אני מתכונן לעגן את נושא השותפות שכרגע עומד על 50 50 - ואשמח לטיפים, אזהרות והערות ב. לוחות זמנים ג. רישום כפטנט ד. חשיפת המוצר לשוק וכו' מה שמטריד אותי כרגע זהו העניין שאני עצמי צריך גם להשקיע כסף ולכן אני משתדל להבין ולעשות הכול (גם בחוזה) כדי להימנע מעקיצות או "שלם ושכח" וליצור מצב של מחוייבות ורצון גבוהה יותר להתקדם במהירות בפיתוח מבחינת המשקיעים שלהם, המשאבים לפיתוח. כאמור, אשמח לטיפים הערות, אזהרות וכו'.

הסכמי השקעה עושים רק עם ליווי מקצועי

שלום גלי, הסכמי השקעה הם הסכמים סבוכים ופוטנציאל ההסתבכות בהם אדירה, בייחוד כאשר הצד השני הוא מישהו שזה עתה הכרת. הסכמי השקעה עושים בליווי צמוד של עו"ד מסחרי. נכון, ליווי עולה כסף- אבל לתקן את השגיאות יעלה אח"כ הרבה יותר כסף. לאחרונה טיפלנו במשרד בתיק שהחל את דרכו עם הסכם השקעה שנכתב ע"י אחד הצדדים מבלי שהיה לו ליווי ע"י עו"ד. העניין התנהל נפלא במשך כשנה וחצי ואז התפוצץ - שני הצדדים שילמו עכשיו הרבה מאוד כסף כדי שנתקן את הנזקים שנגרמו ע"י ההסכם המקורי. בנוסף, יכול מאוד להיות שכבר טעית בכך שלא הגשת בקשה לפטנט (אם הרעיון פטנטבילי). אם לאחר ניתוח הפעולות שביצעת שכללו את חשיפת ההמצאה יתברר כי הייתה חשיפה פומבית אז אתה כבר נמצא בסיכון משפטי משמעותי ביותר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

באותו עניין אבל רקע שונה

נאמר ואני פיתחתי מוצר יחודי (מוגן פטנט)עובד ומעוניין לחבור למפעל סיני. מדובר על הסכם שיתוף פעולה, מצד היזם - "הנדוניה" היא ידע וטכנולגיה הכולל תיק ייצור, מצד המפעל הסיני- הקמת קו ייצור(כולל מו"פ, תבניות, חומרי גלם) . כדי לעגן את המיזם המשותף צריך עו"ד מסחרי שיחבר משפטית בין היזם לחברה,האם מקובלים הסכמים כאלו או שבעצם המפעל הסיני יכול לוותר על שרותיי ולעשות את הפיתוח בעצמו מפני ששטחתי לפניו את הטכנולוגיה?

עבודה מול מפעל

שלום מורגן, מה זה "מוגן פטנט", האם הוגשה בקשת פטנט שנבחנה ונרשם פטנט או שמדובר רק בבקשת פטנט שטרם נבנחה? אם נרשמה, באיזה מדינות היא נרשמה (בשונה מהשאלה באיזה מדינות הוגשה בקשה)? האם יש פטנט רשום בסין? אם אין לך פטנט רשום בסין ואין לך יכולת אכיפה בסין, הסיכון לצערי הוא מאוד גדול. בכל מקרה, חובה במקרים כאלה לעבוד עם ליווי צמוד של משרד עורכי דין מסחרי העוסק בסחר בין לאומי ורואה חשבון המבין בסחר בין לאומי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

לא מדובר על עניין הפטנט...

אלא מה להביא בחשבון כאשר מעוניינים בשיתוף פעולה עם מפעל טכנולוגי וזאת כדי להביא את המוצר לידי מימוש

אני לא בטוח שהבנתי, אבל ננסה

אם אתה מביא את הידע, הטכנולוגיה ותיק הייצור - כל מה שנשאר למפעל הוא להוציא את זה לפועל ואין צורך ביותר מדי "מוח" או מחקר. אם בעלי המפעל אינם אנשים הגונים וירצו לסלק אותך מן הדרך לאחר שהם קיבלו את כל המידע - הדברים שיכולים למנוע מהם לעשות זאת הם הסכם איכותי, פטנט, מדגם, הפקדת התוכניות וסימן מסחרי. חובה להביא בחשבון את ההבדל האדיר בין התרבויות. מאוד מומלץ להחזיק אדם/חברה במפעל שיפקח על העניינים שם. מאוד חשוב להתייעץ עם מומחי מס בנוגע לצורת העבודה המיטבית. מקווה שעזרתי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

כן.. בדיוק לזה התכוונתי

ניסוח הסכמי שיתוף פעולה, עיגון השותפות ומה שביניהם- הבדלי התרבות תודה רבה

למעלה