רשימת ספרים מומלצים
הנה רשימה של כמה ספרי עיון . מדע פופולארי שקראתי בזמן האחרון. תוכלו בקלות למצוא עליהם מידע נוסף באינטרנט, אז אני אקצר בפרטים על התוכן. * הפסיכיאטר האלקטרוני שלי - דוד אבידן - בהמשך לדיון על 'אליזה' הבוט הפסיכולוגי, הספר הזה הוא פסיכדליה טכנולוגית תמימה שמראה את הצד הנאיבי של הסייברפאנק של שנות השבעים ודוד אבידן במיוחד. כדאי לקרוא רק כי זה קלאסיקה, אבל לא הרבה יותר מזה. 5 * פרפטום מובילה - רן לוי - ספר מעניין מאוד על תחום מדעי שלא הרבה ספרים עוסקים בו - מכונות תנועה מתמדת. כדאי לכם מאוד מאוד מאוד להכיר את הפודקאסטים המעולים של רן לוי. האיש תותח אמיתי ואחד האנשים המעניינים ביותר ברשת כיום. 8.5 * הלוח החלק - סטיבן פינקר - ספר כבד ולא קל לקריאה, אבל עוסק בנושא מעניין מאוד - האם האישיות שלנו מתוכנתת גנטית או שאנחנו תוצרים של החינוך והסביבה בלבד? תוכלו למצוא הרצאות קצרות של פינקר ב- TED ובמקומות אחרים ברשת. 7 (כי באמת לא קל לצלוח את הספר...) * טכנומיסטיקה - עידו הרטוגזון - עידו הוא בלוגר מצויין והספר הזה הוא תענוג מתחילתו ועד סופו ואלמלא העובדה שהוא נכנס לטעמי יותר מידי לעומק לתחומי הפסיכאדליה של סמי ההזייה הייתי נותן לו 10. אבל במקום זה אני אתן לו 9. אני חושב שתוכלו למצוא פרקים שלמים של הספר ברשת (גם באנגלית). * חפצים שימושיים. הנרי פטרוסקי - ספר קטן ונחמד שנותן זווית ראייה חדשה על אביזרי יומיום כמו אטבים, כפתורים, ריצ'רץ' וכו'. .ההמצאות האלו לא הגיחו מן האוויר ודי מעניין לראות מה המקור שלהם. לא כל הסיפורים מרתקים באותה מידה, אבל מספיק מהם טובים. 7.5 * מי מכיר? דקרט / אפלטון דייב רובינסון וכריס גארט - מדובר ב- 2 ספרים שונים, האחד על אפלטון והשני על דקרט. אלה ספרים מאויירים וקלילים עם לא מעט הומור והם מלמדים בצורה די טובה על 2 הדמויות המעניינות האלה מההיסטוריה / פילוסופיה. אם התחום מעניין אתכם, שווה להציץ בהם. 7.5. * החוט המשותף - ג'ון סלסטון ג'ורג'ינה פרי - הספר מתעד את תהליך מיפוי הגנום האנושי. הרבה פוליטיקה, כסף ועסקים מלוכלכים נעשו מאחורי הקלעים של הפרויקט הזה והספר, גם אם לא מרתק יותר מידי מבחינת הקריאה, מהווה הצצה אל תוך העולם החשוב הזה. 7.5. * היום שבו התפוצץ העולם - סיימון וינצ׳סטר - תענוג אמיתי! ספר מרתק על התפרצות הר הגעש הגדולה ביותר המתועדת בהיסטוריה האנושית. הספר עוסק בהרבה תחומים נלווים - היסטוריה, פוליטיקה של המעצמות בימים הההם, אורח החיים באינדונזיה והמזרח הרחוק ועוד. מומלץ בחום! 9.5 * ריפוי או פיתוי - ד"ר סיימון סינג ופרופ' אדזארד ארנסט - מעולה מעולה מעולה!!! אחד הספרים החשובים והמעניינים שקראתי בעשור האחרון! 10 * 1421 - גאוין מנזיס - תאוריה היסטורית מרתקת. הספר מדבר הרבה על האימפריה הסינית העתיקה, על מפות עתיקות ועל תרבויות נכחדות ושווה קריאה ולו רק בשל כך. מעבר לזה טוען גאוין שהסינים הם אלה ש"גילו" את אמריקה וגם את אוסטרליה לפני האירופאים. אני לא 100% משוכנע שזה אכן קרה, אבל זה בהחלט ספר מעניין לקריאה ביקורתית. 9 * ימי פומפיי האחרונים - אדוארד בולוור ליטון - רומן דמיוני אודות פומפיי שנכתב במאה ה-19 וזכה לתרגום מחודש. הספר הוא לא רע ונותן הצצה אל ימיהם של האנשים הפשוטים יותר ופחות בתרבות הרומאית. אישית הספר לא היה מספיק "מדעי" בשבילי, אבל הוא גם לא מתיימר להיות כזה. בכל זאת היה מעניין למדי. 7. * אבולוציה בארבעה מימדים - חוה יבלונקה ומריון למב - הנושא מרתק וחשוב מאין כמותו - מסתבר שהגנים הם לא המקור היחיד לתכונות שלנו. האפיגנטיקה משחקת תפקיד חשוב ביותר בפענוח הגנים וזהו מימד חדש בכל הקשור להבנה שלנו את האבולוציה והגנטיקה. אבל לצערי הספר הזה מסובך וכבד מאוד לקריאה. 6.