לקראת שבוע הספר- ספרי מדע פופולרי שקראתם

menachem25

New member
עוד ספר מומלץ מאוד: המדע והאל של ג'ראלד שרודר

ספר שמסביר בצורה קולחת ובהירה את ההתאמה המושלמת בין התורה למדע.

חוץ מזה ששרדר משקר בו במצח נחושה

באמת אחלה ספר. ההוכחה המושלמת לחוסר ההתאמה בין התורה והמדע- מפני שאם היתה התאמה כזו, שרדר לא היה צריך לשקר. ולמנהל, לפני שתמחק את ההודעה שלי מחשש לתביעת דיבה- אני יכול להוכיח מתמטית שהחישובים שלו שקריים.

deathcaster

New member
זו לא חוכמה עמנואל

שרדר תמיד היה רע, ספלינטר תמיד שנא אותו וזו לא הייתה שנאת חינם

התיאוריה של הכל - סטיבן הוקינג

כמעט חופף ל"קיצור תולדות הזמן", אפילו שיותר חדיש. מי שכבר קרא את "קיצור תולדות הזמן", אין טעם לקרא גם את זה.

penholders

New member
המלצות שלי.

"אתה בטח מתלוצץ, מיסטר פיינמן" - של האחד והיחיד, ריצ'רד פיינמן כמובן. זה לא בדיוק ספר מדע-פופולרי רגיל, יותר אסופת מאמרים שלו מכל שנות עבודתו. זה ספר על מדע, ועל הכיף שבמדע ועל ההתפתחות של הידע האנושי במאה ה 20 דרך העיניים שלו, אולי המדען הכי אקסצנטרי במאה הזו. שני ספרים של מיצ'יו קאקו - "עולמות מקבילים" ו "הפיזיקה של הבלתי אפשרי" . שניהם ספרי פיזיקה להדיוטות, כתובים נהדר ויעניינו (לדעתי) בעיקר אנשים שגם אוהבים מדע בדיוני - כי רק הם רוצים לדעת איך לבנות LIGHTSABER אמיתית. אוליבר סאקס - "האיש שחשב שאישתו היא כובע" - אמנם ספר ישן, אבל עדיין טוב. על מקרים פסיכיאטריים מוזרים. "אפס" של צ'רלס זייף - אמרו כבר קודם אבל אני אוסיף רק שזה הספר הכי טוב על מתמטיקה שקראתי מעולם.

peach20

New member
אני לא מצאתי את הספר "אפס"....

זה ספר ישן- לא? מי כתב אותו?

dsys

New member
הספר של פיינמן מצויין וקריא מאוד

וגם את "מה אכפת לך מה חושבים האחרים" שלו אהבתי. בעיקר את הסיפור על החקירה של אסון צ'לנג'ר שהשתתף בה.

peach20

New member
טוב- מכל אלו מה אתם ממליצים?../images/Emo8.gif

מכונת הממים-סוזן בלקמור emc2 של דיוויד בודאניס אבולוציה ב-4 מימדים- של חוה יבלונקה ומריון ג' למב חיתוך הזהב-מריו ליביו אשפי המספרים-סטיבן בייקר אני יכולה לבחור 2 ספרים- לא משוגעת על מתמטיקה...

אמנון כ

New member
באופן אישי...

הרשימה הזו מצומצמת מאוד, אבל אם חייבת לבחור 2 דווקא מהספרים האלה, הייתי הולך על EMC ועל מכונת הממים. אני מסייג את הכתוב לעיל בכך שלא קראתי את שני הספרים האלה, אבל אני הולך על אלימינציה - כפי שכבר כתבתי כאן, אבולוציה ב-4 מימדים זה ספר כבד להחריד (למרות הנושא המעניין) ואת חיתוך הזהב קראתי, התרשמתי אבל לא השתגעתי. עיקר העניין שבו הוא בנושאי מתמטיקה, אז אם זה לא עושה לך את זה, אולי שווה לחשוב על משהו אחר. דיוויד בודאניס כתב ספר מצוין שנקרא היקום החשמלי. את EMC לא קראתי אבל היקום החשמלי היה מצוין, אז אני נוטה להאמין שהוא יהיה טוב. מכונת הממים מחכה לי על המדף (אם אני לא טועה, יש לי שם הרבה ספרים שמחכים...) וזה נשמע על פניו כמו ספר מעניין מאוד. אם יש הקדמה של דוקינס זה גם אומר משהו.

peach20

New member
תודה../images/Emo13.gifתיאוריית הממים וספר שלישי...

אני מניחה שאם אפשר גם ספר שלישי אז - היקום החשמלי? דרך אגב אתה מאמין בכל עניין הממים? אפשר בכלל לקשר את התנהגות הרעיונות האנושיים לרעיון האבולוציה? (למרות שזו תיאוריה מעניינת, אני לא יודעת כמה סיכוי יש לה...הרי אפשר להגיד את זה על כל דבר...לדעתי זה איזה ניסיון להשליך את עקרונות האבולוציה לתחום שלא ממש קשור...).

אמנון כ

New member
המלצות לספרים רבים נוספים

בעבר נהגתי לפרסם בכל שנה לקראת שבוע הספר רשימה של ספרי עיון / מדע פופולארי מומלצים. הנה הרשימה המלאה שמכילה קישורים לרשומות קודמות עם המלצות אלו כמו גם לכמה רשומות שהקדשתי לספרים בודדים ומיוחדים. קריאה מהנה!

peach20

New member
איזה מגוון מדהים-תודה!!!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

sivan120

New member
בקשר ל"מוח העירום"...

קראתי...זה מבית היוצר של זה שכתב את הספר על המוח של מוצרט וטייס הקרב. זה בליל של ניסויים פסיכולוגיים שמדברים על הזדהות רגשית-פסיכולוגיה חברתית- די חוזר על עצמו בהרבה ספרים אחרים (כמו למשל הספרים של דן אריאלי).

למעלה