לקרוא ולא להאמין (או אולי להאמין)

האשלי

New member
לקרוא ולא להאמין (או אולי להאמין)

שלו-ם לכולם בראיון בקול ישראל נשאל מפקד יחידת הקאסמים הפלשתינאי על ידי המראיין: "איך אתה מסביר את זה שכל כך הרבה קאסמים אתם יורים על גוש קטיף ואתם לא פוגעים? ששת אלפים קאסמים ופצמ"רים יריתם על גוש קטיף וזה כמעט לא גרם נזק. האם יש משהו לא תקין בטילים הללו? "אנחנו דווקא כן פוגעים. המספר שאתה אומר זה מספר הטילים שפגעו בשטחים ישראלים. אנחנו מצליחים לפגוע בבתים ומכוניות, רק בבני אדם אנחנו לא פוגעים". "אנחנו מאמנים את הצוותים שיורים את הקאסמים אצל טובי המומחים" השיב הפלשתיני. "הטילים מיוצרים בסדרות כך שאפשר לכוון ולתקן טעויות תוך כדי ירי. בכל האימונים שלנו אנחנו פוגעים במטרה במדויק. רק כשאנחנו יורים על הישובים בגוש קטיף זה לא פוגע" "האם אתם לא חושבים שצריך לאמן את הצוותים שיורים קאסמים יותר טוב"? "אנחנו מאמנים את הצוותים שיורים את הקאסמים אצל טובי המומחים" השיב הפלשתיני. "הטילים מיוצרים בסדרות כך שאפשר לכוון ולתקן טעויות תוך כדי ירי. בכל האימונים שלנו אנחנו פוגעים במטרה במדויק. רק כשאנחנו יורים על הישובים בגוש קטיף זה לא פוגע". למה? תמה המראיין. "פשוט האלוקים שלכם שומר עליהם". "תהיה רציני, עזוב!" עונה המראיין בזלזול קליל. "מה הסיבה האמיתית שאתם לא פוגעים"? "אמרתי לך. זה האלוקים ששומר עליהם ולכן זה לא פוגע" יומנעים לכולם

AirBot

New member
>>>>>>>

נחמד מצידו, הייתי אומר. למרות שאני עדיין מאמין שזה פשוט תירוץ שבא במקום להודות בעובדה שהערבים תמיד היו ותמיד יהיו עקומים כרונית.

תגובה

ישנו ספר "על הניסים" - ובו מסופר על ניסים שארעו בגוש קטיף. בהקדמה הם כותבים משהו בסגנון של: "אנחנו לא מנסים לשכנע אף אחד להאמין.. אנו מזמינים אנשים לקרוא את הספר, והם פשוט יאמינו בעל כורחם.." בלי שום - יש להם אכן בעיות..
(למחבלים)

האשלי

New member
לא יפה

חבר יקר הגיע הזמן שנפסיק לזלזל בערבים. את הטעות של זלזול באוכלוסיה ה"פחות מתקדמת" עשו הבריטים, האמריקאים, הדרום-אפריקאים ועוד. בו לא נעשה את אותה הטעות. יומנעים

freidis23

New member
נשמע מצוץ מהאצבע....

אם אלוקים היה מגן עליהם מפני קסאמים, הוא גם היה מגן על החיילים מפני פיגועים וירי.. מפני פיצוץ מוצבים... מפני פיצוץ אוטובוסים ומפני השואה....

יאיר 158

New member
לא ממש לא. אין כזה דבר "אם".

אלוקים גדול מכולנו. ואם אנו היינו מבינים מה צריך לעשות היינו יכולים להיות אנו האלוקים. בורא עולם מבין שבזה ולאדם הזה מסיבות כאלה, צריך לקרות ככה. ובמקרה אחר, או לאדם אחר לא. וכי לא היו מקרים ששני אנשים אחד ליד השני. האחד נפגע, ואילו השני לא? אין אנו מבינים בחשבונות שמים כשם שאין אנו מבינים איך אנחנו חיים. רק כדאי להאמין ולקרא את הסיבות שהבורא שולח לאדם כדי שילך בדרך טובה לו ולזרעו. כי יבא יום שכבר נראה את כל האמת האלוקית בעיינים הבשריות שלנו, ואז נצטער על החושך והאפלה שהיינו שרויים בה עד עכשיו. אני לא זקוק שהפלשתיני הזה יגיד לי שהכל מן הבורא עולם. אנו היהודים יודעים זאת הרבה לפני זה ולפני הערבי הזה. כמו שאמר הבעל שם טוב, זצ"ל שכשהולך אדם עם מקלו, ונועץ את מקלו בחול, אז על כל גרגיר וגרגיר ישנה השגחה פרטית, כמה גרגירים ייעופו, ולאן ייעופו, ואיפה בדיוק ינוחו. וכ"ש על יהודים בניו אהוביו של הבורא עולם.

האשלי

New member
תנסה להאמין, זה כיף

חבר יקר כל דבר יכול להשמע מצוץ מהאצבע, אבל הראיון הזה התקיים בפועל ברשת ב'. אפשר לא להאמין בכלום אבל זה יותר כיף כשכן. אפשר לא להאמין שההורים שלך הם שלך, אפשר לא להאמין שקיבלנו מדינה וניצחנו מלחמות נגד כל הסיכויים ואפשר לא להאמין בשואה... אווו, גם אני אמרתי "שואה", אני מגניב! (קבל את הביקורת הסמויה ברוח טובה בבקשה, הכל בחברות). ה' לעולם לא הבטיח לנו הצלה משום דבר. אם הוא היה מציל אותנו מהכל הסיפור הזה לא היה מעניין. יומנעים

ומה עם ילדים שנהרגו?

אם אני זוכרת נכון זה היה בפסח (או חג אחר) שרקטת קסאם נפלה על יד גן ילדים וילדים תמימים נהרגו בשדרות. עכשיו מה יענו לי "המאמינים", שזה בגלל שהמשפחות שלהם אכלו בשר וחלב יחד או משהו בסגנון הזה...

לא.

בכלל לא. אני אומר לך שלפעמים גם אני שואלת את אלוקים "למה" - השאלה היא במקומה והיא צריכה להיות. אני מתפללת לגאולה, כשתגיע - ברור לי שיהיה רק טוב בעולם. ולא - אני לא מדלקמת, אני באמת מאמינה בזה.

freidis23

New member
את שואלת אותו למה, והוא גם עונה?<

נראה לי שצריך לאשפז אותך בכפייה במחלקה סגורה

בבקשה - אל תצטט אותי לא במדיוק

לא, לא אמרתי שהוא עונה. אני אכן מרגישה את הנוכחות של אלוקים בחיים שלי, אבל לא - לא אמרתי שהוא עונה לי. אתה חושב שצריך לאשפז אותי כי אני אדם מאמין? נחמד מצידך. אנשים המכירים אותי חושבים אחרת, ועד כה לא הייתה פנייה מצידם למחלקות בריאות הנפש וכדו' לגביי. צר לי.

freidis23

New member
אני יכול לדאוג למספר של הבי"ח

אלב לא מכיר אותך, אמרתי את זה על סמך מה שכתבת... אני מניח שאת אדם סבבה, אשר חונך בצורה לקויה.

תגובה.

כמדומני שטעות בידך. חינוך לקוי הוא בין השאר חינוך של לא להיות מסוגל לקבל את זה שמשיהו שונה ממנך, חושב אחרת, ומנהל את חייו באופן שונה ממך. אדם מאמין אינו חולה בנפשו - לידע כללי. ישנם אנשים רבים המאמינים בבורא עולם, המתפללים אליו, הפונים אליו - וכן, גם שואלים אותו שאלות. קצת מופרך לחשוב שכל אלו הינם חולי נפש. אני מאמינה באלוקים, והאמונה הזו מחזקת אותי, במיוחד ברגעי משבר עבורי - כמו עכשיו למשל.

מעניין מהי "צורה לקויה"...?

רואים מה יצא מהחינוך שלכם, רצח, אונס, גניבות, וכל יום שומעים על זה, דברים מזעזעים!! התאבדויות זה דבר נפוץ אצלכם... בקיצור חינוך לקוי!!! אצלינו ברוך ה` יש חינוך למידות טובות, ישרות, דרך ארץ, ערך האדם וכבודו, מטרתו בעולם, וכו`. אם רוצים לדעת את האמת אפשר! אם רוצים להתווכח, גם אפשר! אבל קודם לראות הוכחות, לראות מציאות, ולענות כמו בן אדם..

באמת? כמה רבנים אונסים ילדים?

כמה מקרים של התעללות בילדים ומוות של תינוקות... איזה שטויות...

nooshP

New member
חינוך מעולה

יגאל עמיר, ברוך גולדשטין, המחתרת היהודית, אלו ששמו את מכונית התופת ליד בי"ס לילדות בירושליים (ונתפסו בזמן), אריה דרעי, אלי ישי, וזה רק דוגמאות מוכרות.... זה שהחרדים לא מדווחים למשטרה על כל פשע אלא מטפלים בזה לבד (כלומר, מתעלמים), זה עדיין לא אומר שאין שם פשעים....

תגובה

באופן עקרוני אני לא מוצאת ענין בלהתווכח עם אנשים של מי החינוך יותר טוב - כל אחד יחליט, ויחנך בצורה בה הוא בוחר. אבל אם כבר מדברים על זה - אז כן "בעד ההתנתקות" - כל הרבנים אונסים ילדים, אתה יודע מה? לא רק הם - כל הדתיים מתנהגים כך. תראה - ההלכה היהודית אוסרת לבצע מעשים מגונים כאלו, ולכן אדם שחי ומנהל אורח חיים דתי לא יעשה את זה. ישנם אנשים - שהם בכל אופן מתנהגים כך, אני לא מבינה אותם - כי אם הם מתנהגים בצורה הופכית לתורה, ובמיוחד בנושאים מהותיים כאלו, אז לשם מה הם קוראים לעצמם "דתיים"? באופן עקרוני - אדם דתי, לא מבצע מעשים כאלו. הטענות שלכם שונות, nooshp מתייחסת לחינוך, בעוד "בעד ההתנתקות" מתייחס לאנשים הדתיים. אז לגבי החינוך - אם היינו מסתכלים על התוצאות - הציבור הדתי מול הציבור החילוני - והיינו יוצאים מנקודת הנחה שכל הדתיים מתחנכים בחינוך דתי, ולהיפך- אז הייתי אומרת לך, תראי את התוצאות. בציבור הדתי/חרדי - מעשים כאלו הם פחות נפוצים, כנ"ל. אבל, נקודת ההנחה היא מוטעית - כי חלק ניכר מהאנשים חיים באופן שונה ממה שהם חונכו. אני רואה את החינוך הדתי, ובהחלט יש מה לשפר, בהרבה תחומים. אבל אני גם רואה חינוך לא דתי, וגם שם יש בהחלט מה לשפר.. מה שכן - באופן פרטי, ולא כוללני, אדם שמחנך על פי התורה - מחנך לערכים של אמת, יושר, צדק וכו' - ואדם שחי על פי חינוך זה, חי על פי ערכים אלו.

למעלה