לקרוא ולא להאמין (או אולי להאמין)

nooshP

New member
וחינוך חילוני מחנך לערכים של שקר,

חוסר יושר ואי- צדק? הרי כל חינוך, חילוני, דתי או חרדי, מחנך אנשים להיות אנשים טובים יותר ולא לעשות פשעים, ואני חושבת שיש קונצנזוס יחסי לגבי ההגדרה של פשעים בכל הזרמים. אז כמו שיש אנשים שחונכו חינוך דתי או חרדי אבל עושים פשעים, כך גם יש חילוניים. גם הדתיים והחרדים הם בני אדם, וגם המתנחלים, וגם ברמת אביב, כולם בני אדם, ולפעמים בני אדם סוטים מהדרך שבה חינכו אותם ועושים פשעים. אבל, אני לא חושבת שנכון להגיד שמערכת חינוך מסויימת מחנכת לערכים טובים יותר מאשר מערכת חינוך אחרת. כל מערכות החינוך מחנכות לכל הערכים הנכונים, ומשתדלות שכולם יפעלו לפיהם. ובכל מערכות החינוך יש יוצאים מהכלל שלא פועלים לפי החינוך שלהם.

לא מה שאמרתי

לא זה מה שאמרתי - לא אמרתי שחינוך חילוני מחנך לשקר וכו'. לא בא לי להתווכח על, כי לדעתי אין בזה תועלת. אבל עוד משפט אחד - מה שכן - באופן פרטי, ולא כוללני, אדם שמחנך על פי התורה - מחנך לערכים של אמת, יושר, צדק וכו' - ואדם שחי על פי חינוך זה, חי על פי ערכים אלו. החלק השני של המשפט יותר חשוב.. אדם שחי על פי תורה לא יכול לעשות מעשים כאלו - כי התורה אוסרת אותם, ולכן אם הוא אכן מתנהג כך - אינני יודעת לשם מה מכנה את עצמו דתי. ופה ישנה את השאלה הקבועה של מהי ההגדרה של דתי?.. אדם שלא מרגיש מחוייב למערכת חוקים הנוספת הזו - הדת, אינו בהכרח חש מוגבל, וייתכן שיבצע דברים כאלו. אינני אומרת שהציבור הדתי יותר טוב מהציבור החילוני, ואף אינני אומרת שהחינוך שלהם הוא טוב יותר בהכרח, אלא - שהתורה מחנכת נגד מעשים כאלו - ואדם המגדיר את עצמו כהולך בדרך התורה, אינ ויכול בו זמנית לעשות מעשים כאלו. גם אני הגדיר את עצמו- כהולך בדרך המוסריות, גם אינו יכול.

nooshP

New member
כן, אבל לא רק הדת מעמידה חוקים

כאלה. גם הדמוקרטיה ושלטון החוק. אז המשפט שלך "אדם שלא מרגיש מחוייב למערכת חוקים הנוספת הזו - הדת, אינו בהכרח חש מוגבל, וייתכן שיבצע דברים כאלו." מאוד מקומם, ומראה על זלזול בחילוניים ומערכת החינוך שלהם. כי זלזול יכול ללכת לשני הכיוונים, אבל אני לא רוצה לרדת לרמה הזאת, אני רק מבקשת ממך לא לעשות זאת. זה שלא חונכתי להאמין בספר אגדות ולהקשיב בצורה עיוורת לרבנים ולקבל כל מה שהם אומרים, לא הופך אותי לפחות מוסרית וישרה.

תגובה

נכון.. והמשכתי לכתוב גם למטה - "גם אדם המגדיר את עצמו- כהולך בדרך המוסריות, גם אינו יכול". לדעתי - אם את רק מצטטת את המשפט הזה בלי ההמשך.. את די מוציאה אותו מהקשרו - ולא זו הייתה המטרה שלי. אני מכבדת אדם באשר הוא, ללא קשר לאם הוא מגדיר את עצמו דתי או לא.

nooshP

New member
אוקי, כנראה לא הבנתי אותך, סליחה...

Soul Cake Duck

New member
ובאותה מידה ניתן לומר

"לא יתכן שאזרח טוב ישדוד בנק". זה די נכון כי מי ששודד בנק הוא בהגדרה לא אזרח טוב, אבל ברור שמי שנחשב לאזרח טוב לאו דווקא אכן יימנע משוד. מקרה קטן של אי הבנה פה, אני חושב...

המממ

האם אלוקים עונה לי? תלוי מה אתה מכנה תגובה - האם הוא בא אלי בחלום ומדבר איתי - אז לא. האם אני חשה את נוכחותו, את עזרתו, בעצם את קיומו - אז כן.

יוֹאב

New member
מעניין

למה אני אף פעם לא חש את נוכחותו? את עזרתו? את קיומו? למה זה לא קורה לי ? ובכלל, אפשר לקבל ממך דוגמה של מקרה שבו אלוהים באמת בא ועזר לך?

nooshP

New member
משעשע מאוד

פתאום אתם מאמינים באותו דבר כמו מחבלים ומוכנים לקבל מחבלים כשהם אומרים דברים שאתם אוהבים... מפדח מאוד מבחינתכם...

מה הקשר?!?

אם הם עושים מעשה טוב, אפשר להוקיר להם, ואף לשבח אותם על כך. אצלינו ביהדות יש את המושג "חסידי אומות העולם". כמובן שלמחבלים אני מתפלל שיאבדו מהרה מן הארץ, אבל הערבים בכללות מאמינים יותר מאשר שמאלנים אפיקורסים! (אם כי האמונה בשלב מסוים משובשת, כשמאמינים במוחמד וכו` ויש הרבה להרחיב)

TheOrion

New member
נצטט הודעה מהשרשור הזה...

"חינוך לקוי הוא בין השאר חינוך של לא להיות מסוגל לקבל את זה שמשיהו שונה ממנך, חושב אחרת, ומנהל את חייו באופן שונה ממך." מאת קרוקודילה. מעשה טוב? אתה קורא לירי קסאמים מעשה טוב? המחבל מנסה סך הכל לתרץ את חוסר הדיוק המשווע של צוותי הקסאמים שלא מסוגלים לפגוע ביישוב, שלא נדבר על מכונית או בית. הפגיעות של צוותי הקסמים הן ביעילות של פחות מ-1%. הציטוט שהבאתי נועד לפסקה זו. אתה טוען שהאמונה שלהם משובשת בשלב מסויים. מי אתה שתטען שאמונתם לקויה? מי אתה שתטען שהם אלו שטועים ולא אתה? קרא את הציטוט, ותוכל להבין את דעתי בנושא מה שאמרת.

nooshP

New member
עכשיו אתה קורא לירי קסאמים מעשה טוב

? הרי האנשים שרואיינו היו משגרי קסאמים....

nooshP

New member
ואגב, עם מה שאתה אומר על מוחמד ושות

האם יש לך מושג מה כתוב בקוראן? האם אתה יודע לאיזה ערכים הוא מחנך? אז נכון, יש הרבה טרוריסטים מוסלמים. אבל המוסלמים מהווים שישית מהאנשים על פני כדור הארץ, ואם מיליארד אנשים הם טרוריסטים, אז איך אין פיגוע כל שניה מהיום?

יאיר 158

New member
כמו ש(כמעט) כל אדם מהגלובוס

רוצה להיות מליונר, אז אם מאות מיליונים רוצים להיות מילנורים, איך אין בכל שניה ביום מיליונר חדש? התשובה "לא כל מה שאתה רוצה". אותו הדבר לגבי הערבים, אתה אמרת שישית מן העולם. ואני אומר לך כל העולם (מלבד היהודי בכל ומכל מקום), לא היו רוצים לראות אותך לא פה ולא בשום מקום אחר בעולם, כולל האמריקאים. ולפני שישים שנה ראינו כמה הם אוהבים אותנו. כעת נישאר רק להפנים את זה. ומתוך כל זה עולה שבח לא-ל שמציל אותנו מכל מבקשי רעתנו, לפעמים במסווה של אויב, ולפעמים כאוהב. ולא נותן לרצונם של מיליארדי אנשים רעים במשך כל הדורות , לצאת מן הכח אל הפועל. תודה רבה לך אבא בשם כל ישראל. ששמרת עלינו ותמשיך לשמור עלינו, ונלך בדרכך, ולא נסבול עוד כלל. אכי"ר.

TheOrion

New member
מצטער לנפץ לך את האשליות,

אבל לא כל בן אדם רוצה להיות מליונר.

nooshP

New member
האם קראתי נכון? עד כמה בור אפשר

להיות? אין מיליארד ערבים, יש מליארד מוסלמים. זה שני דברים שונים מאוד! ואם אתה לא יודע מה ההבדל, אז אין לי בכלל מה לקרוא להבא את מה שאתה כותב, כי הבורות שלך כל כך גדולה שכל שאר הדברים שתכתוב גם הם יהיו טעות...

למעלה