לרגלת תחילת שנה"ל - ice breakers

והסבתא רבא הזאת - היא נראתה צעירה?

תשמעי, כשהדוקטורנט החדש שלנו הגיע, הוא המציא משחק שאנשים צריכים לנחש את הגיל שלי (אני, מן הסתם, הרבה יותר מבוגרת מהדוקטורנט הממוצע), כי שעשע אותו כמה אני לא נראית בגיל שלי.
אבל, לעומת זאת, בלונה פארק, זה שהיה צריך לנחש את הגיל שלי (בהפרש של פלוס-מינוס שלוש שנים, נדמה לי), ניחש רק שנה פחות מהגיל שלי. נכון שהיו לו רמזים, ושהוא גם נעזר, כנראה, בעיקר בקול (שהוא החלק האחד שקשה להסתיר את הגיל בו, בדרך כלל - אם כי למנחה שלי, במקרה, יש קול של ילדה בת 5, אבל אצל רוב הנשים הקול נהייה נמוך יותר עם הגיל) - אבל, עדיין, מגיע היום שבו, מה לעשות, רואים שאת "בגיל העמידה", או אפילו זקנה. אי אפשר להתחמק מזה.

כלומר, אפשר לעשות בוטוקס וניתוחים פלסטיים וכאלה ואז סתם להיראות מוזר, אבל בואי נעזוב את זה בצד לרגע.

אגב, סבתא שלי באמת נראתה צעירה כשהיא מתה. רק שהיא מתה בגיל 65...

d a p h n a

New member
סבתא רבתא (לא סבתא רבא)

הת' נותנת את צורת הנקבה בארמית (לכן סבא/סבתא, רבא/רבתא).
וסליחה מראש. אני פשוט חובבת גדולה של הצמד "סבתא רבתא".

כן - אני מעדיפה לחזור על טעויות של אנשים שאני משוחחת איתם

במקום לתקן אותם (מקסימום לתקן במסר פרטי, אם זו שגיאה באמת חמורה ומביכה - מה שאינו המצב פה, לטעמי), אבל אכן סבתא רבתא. אגב, אני אישית שונאת את הביטוי הזה ממש...

d a p h n a

New member
אני לא חושבת שבמקרה הזה זה תיקון טעות

מדובר על משהו מספיק אזוטרי שזה יותר בגדר "לחלוק פיסת מידע משעשעת".
אבל בכל מקרה, לא התכוונתי כמובן לפגוע באיש. או באישה.

אוי, לא התכוונתי לרמוז שפגעת.

אם כי אני מודה שקצת חרה לי לקרוא את הביטוי סבתא רבתא
(איך את יכולה לאהוב את זה, איך?).

ANZ1

New member
עד שפגשתם יפניות

שלא משנה בנות כמה הן, 20 ,30 או 40
הן כולן נראות בנות 18.
אגב, עובדתית, כמעט כל בני האדם משוכנעים שהם נראים צעירים לגילם

המורה היפנית של הבת שלי נראתה זקנה.

כמובן, יש מצב שהיא היתה בת 100 ורק נראתה בת 70...
היא גם נראתה סופר סימפטית וכל פעם שהייתי רואה אותה רק רציתי לחבק אותה.

idohatam

New member
:D אמרו לי שלחבק סתם אנשים זקנים ברחוב זה מוזר, אז הפסקתי.

Linguica

New member
אני לא אוהבת אייס ברייקרס

בכיתות גדולות ממילא אין שום סיכוי שאני אדע את השמות שלהם. בכיתות קטנות אני שואלת על השם שלהם, pronoun מועדף (אם יש), מה תפקידם בכוח (מייג׳ור, דוקטורנט, פה בשביל דרישת רוחב שהקורס שלי ממלא, סתם פה בשביל הכיף), ולפעמים עוד fun fact לבחירתם. אני לא שואלת על ציפיות כי בתחילת הקורס אני לא חושבת שהם יודעים להגיד בעצמם. בסך הכל אני משתדלת להקדיש לעניין לא יותר מעשר דקות, כי יש מספיק דברים יותר מעניינים שאפשר לדבר עליהם.

d a p h n a

New member
לא עושה פעילויות חברתיות

כן מציגה את עצמי, אומרת כמה מילים על הרקע שלי, ואז פותחת לדיון את השאלה "למה באתם לקורס הזה" או "למה בכלל ללמוד היסטוריה של X".

למעלה