לרמי שאלתי אותך שאלה בעמוד הקודם

amitdd

New member
לרמי שאלתי אותך שאלה בעמוד הקודם

והיא לא קפצה אתה יכול לענות לי בבקשה?

חזה

אני מקווה שזאת השאלה: ההבדל בין דחיקת חזה עם משקולות כאשר בתחילת התנועה המשקולות מקבילות לגוף לבין דחיקה שבה המשקולות מאונכות לגוף בתיחלת התנועה(חזרה)? תשובה: אין כמעט משמעות למצב המשקולת ביד בתרגיל הזה, הסיבוב בשורש כף היד נוצר ע"י עצם הרדיוס והאולנה שאינם קשורים למפרק הכתף !

amitdd

New member
עוד שאלות

1.אם לתנועה של סיבוב פרק כף היד אין משמעות אז למה מבצעים אותה? 2.בקשר למה שאמרת לי בעמוד הקודם על שני אימונים בשבוע-למה כמעט בכל התכניות יש אימון אחד בשבוע על קבוצת שרירים? תודה רבה רבה עמית

עוד תשובות

עמית, יש משמעות קטנה בתנועתיות מסויימת למצב פרק כף היד בתרגיל הנ"ל אבל למתאמנים כמונו בחדר כושר אין לדבר משמעות. לשאלתך למה מבצעים זאת כך, יש הרבה מיתוסים בחדר כושר והרבה מתאמנים (ולצערי מדריכים) מתאמנים בצורות שגויות או מיותרות. לשאלתך השניה: תוכניות אימון למטרות "ניפוח" או כוח פעם בשבוע לא מתאימות !!! מי שנותן לך תוכנית כזו - טועה !!! האפשרות היחידה שאני נותן אימון לקבוצת שרירים פעם בשבוע זה למטרת שימור וגם זה לא לאורך זמן ובצורה מאוד ספציפית (חזור על שאלתך בכדי שלא נצטרך לדפדף כל פעם אחורה)

amitdd

New member
השאלה מהעמוד הקודם:

1.כרגע אני מתאמן על כל קבוצת שרירים פעם בשבוע ויוצע לי להתאמן 5 פעמים בשבוע כל פעם 45 דקות בממוצע(8-10 סטים קבוצת שרירים גדולה/6סטים קטנה/ 3-6 חזרות/2-3 דקות מנוחה) - אז אני צריך להכפיל את כממות האימונים? 2.בנוסף לאימונים של כח מקסימלי אני גם עושה 2-3 פעמים בשבוע אימון כזה: 22 שכבות סמיכה / 13 מתח / 60 בטן הכל כפול 4 (אם אני מצליח לבצע את הכמות הזאת בסט האחרון אני מוסיף חזרות באימון הבא- הוספתי את האימון הזה לפני כשבועיים) -האם אימון כזה בתוספת למה שהסברתי בסעיף הקודם זה מספיק כדי להתקדם? עוד פרטים עלי (אם צריך) 1.75 72 קילו אחוז שומן לא גבוה (רואים ריבועים בבטן) בן 16.5 המטרות שלי הם: כח מקסימלי, הכנה לצבא (רוצה לשרת ביחידה מובחרת-בשביל זה אני מתאמן סיבולת-אני מתכוון בעוד כחצי שנה לעשות פחות כח מקסימלי ויותר סיבולת), כדורסל(ז"א שיפור הניתור וכח מתפרץ) נ.ב 1.עד עכשיו התקדמתי לא רע עם פעם אחת בשבוע על כל קבוצת שרירים. 2.מאז שהתחלתי את האימון שהסברתי לך עליו בסעיף השני השרירים שלי התנפחו בצורה ניכרת(ואני עושה את זה רק שבועיים). 3.לא הצלחתי להתקדם היום גם באימון יד קדמית אז אני כנראה יעבור לניפוח עד פסח. תודה רבה עמית

אימונים

האימון לוקח לך יותר מדי זמן ! אתה צריך לעבוד בכל אימון על 2 קבוצות שרירים והאימון צריך לקחת לך עד 60 דקות. הקפד על מנוחה של 60-90 שניות בין סט לסט. האימון שהוספת נותן לך בעצם עבודה נוספת על שרירים מסוימים ולכן אתה מרגיש בשיפור, מה שמחזק את טענתי לעבודה על כל קבוצת שרירים פעמיים בשבוע. האימונים שאתה צריך לבצע הם לצורך גדילה של השרירים (היפרטרופיה) ולכן אני ממליץ על 9 סטים קבוצת שרירים גדולה, 6 סטים קבוצת שרירים קטנה, 10-12 חזרות מכל סט. תדירות וסוג האימונים: אימון A - חזה + יד קדמית אימון B - רגליים + כתפיים אימון C - גב + יד אחורית A+B+C+יום מנוחה+A+B+C+יום מנוחה+יום מנוחה+A+B+C+יום מנוחה+A+B........ דבר אחרון, לא בכל אימון יש שיפור אבל, חשוב שיהיה שיפור לאורך זמן. בהצלחה

amitdd

New member
תודה רבה רבה ושני שאלות אחרונות

1.מס הסטים שנתת לי הוא כולל סטים של חימום? 2.סדר האימונים שנתת לי הוא בלטי אפשרי מבחינת הזמן שלי-מה דעתך על תכנית כזאת: יום ראשון,שני,שלישי,חמישי ושישי הם ימי האימון שלי. אני מתחיל מאימון A ובכל פעם שאני סוגר מעגל אני מתחיל שוב מאימון A(מקווה שהבנת)? שוב תודה עמית

שתי תשובות לא אחרונות ../images/Emo8.gif

מספר הסטים שנתתי לא כולל חימום ! התוכנית שלך צריכה להיות כך שכל שבוע אתה מתחיל עם אימון אחר (ABC), יש לך סה"כ 5 אימונים בשבוע והמחזוריות היא 6 אימונים. בשפה מקצועית זה אומר שמחזור הזוטא שלך הוא 8 ימים. בהצלחה ועדכן אותנו בהתפתחויות (השרירים) רמי

amitdd

New member
באמת לא אחרונות../images/Emo8.gif

אז זה בסדר מה שאמרתי לך? וכמה סטים לעשות כולל חימום?(תן לי דוגמא של אחד האימונים אולי)

דוגמא

אימון A חזה: לחיצת חזה כנגד מוט (2 סטים חימום ללא משקל - רק מוט, 15 חזרות) לחיצת חזה כנגד מוט - 3 סטים בשכיבה FLYS משקולות חופשיות - 3 סטים בישיבה בזוית לחיצת חזה כנגד משקולות - 3 סטים יד קדמית: בישיבה כפיפת מרפקים כנגד משקולות יד (2 סטים חימום עם משקל קל, 15 חזרות) בישיבה כפיפת מרפקים כנגד משקולות יד - 2 סטים כפיפת מרפקים כנגד מוט על ספסל כומר - 2 סטים בישיבה בזוית כפיפת מרפקים כנגד משקולות יד - 2 סטים הקפד על זמני מנוחה בין סט לסט, עבודה איטית ומבוקרת, חימום ומתיחות בסוף האימון. בהצלחה !

amitdd

New member
סבבה../images/Emo51.gif

אני גומר את השבוע הזה ומיום ראשון מתחיללהתאמן כמו שאמרת. ליתר ביטחון-האם זה בסדר להתאמן בבוקר? ז"א אני הולך לישון ב22:00 קם ב3.5 בבוקר אוכל משהו (פחמימות) חוזר לישון וקם בשש ועושה אימון? תודה על הכל עמית

אימון בבוקר

אין צורך לקום בלילה לאכול ! אם אתה קצר בזמן קום שעה לפני האימון, תאכל משהו קטן ותתאמן. אם יש לך זמן קום בשש, תאכל כמו בן אדם ארוחת בוקר ותתאמן בשעה 10:00 בהצלחה ואל תשכח לחזור אלינו עם חוויות

amitdd

New member
חוויות...

היום (לפני 5דקות-אני מתאמן בבית) התאמנתי בפעם הראשונה כמו שאמרת(עד עכשיו עשיתי רק אימוני סיבולת וכח מקסימלי) היה קשה וטוב ולמדתי כמה דברים: 1.לא להתאמן על יד אחורית אחרי חזה. 2.בניגוד לכח מקסימלי אחרי סט של מקסימום אי אפשר לעשות שוב אותה תוצאה(אותו משקל ואותו מס´ חזרות)-או שזה פשוט שהגוף שלי לא רגיל לעבוד ככה? 3.מזיעים הרבה יותר... 4.אחרי האימון הרגשתי נורא מנופח-פסיכולוגי אולי? ולסיום עוד שאלה: האם להגיע בכל סט למקסימום? ואם לא אז מה לעשות כל סט?(אני עושה תרגילים של 3 סטים-3 לקבוצת שרירים גדולה 2 לקטנה) מצתער אם אני נודניק עמית

אחלה !

אם למדת משהו כבר השגנו חלק מהמטרות ! לא הבנתי איך הגעת למצב של חזה ויד אחורית ? לגבי הרגשת הניפוח זה אומר שעבדת נכון וטוב ! לשאלתך, בכל סט תנסה להגיע למכסימום: מכסימום משקל - באימון כוח מכסימום חזרות - באימון סבולת

amitdd

New member
אז ככה..

עדיין לא התחלתי את התכנית לפי איך שכתבת(אני אתחיל ביום ראשון) היום הייתי אמור לעשות חזה(לגי התכנית הקודמת) אבל עשיתי חזה+יד אחורית(האימון של מחר) כדי לראות איך זה שני שרירים יחד באותו אימון וכדי לראות איך זה אימון של ´ניפוח´. ואם להגיע למקסימום חזרות באימון סיבולת ומקסימום משקל באימון כח אז למה להגיע באימון ´ניפוח´?

"ניפוח"

אימון "ניפוח" בגדול זה 8-16 חזרות. כנס למאמר בפורום בנושא כוח יש שם הרחבה בנושא !

למעלה