לשבוא את קיר הזכוכית

לשבוא את קיר הזכוכית

אתחיל במקרה שארע אתמול אשר דירבן אותי לכתוב את מה שהולך להאמר בהמשך. אתמול יצא לי להתקל בבנאדם בעל מצב רוח מרומם במיוחד, הבנאדם היה מאושר בכזו רמה עד כי חשבתי שבטח זה סתם שיכרון מסיבות או בילוי יום שישי שגרתי, אלא שבשל ההכירות הקצרה שלי איתו, הספקתי להכיר את האישיות שלו גם בימי חול (אנחנו עובדים ביחד). ניתן לראות בבירור כי האדם לא מפספס אף שניה מהחיים שלו ומנצל כל רגע ורגע להיות הוא עצמו..
אומרים שמה שאתה מזהה באחרים - אתה כביכול מזהה זאת על סמך מה שמתחולל בתוכך.. לדוגמה, אם למשל זיהית במישהו תכונה של קמצנות, קינאה, שימחת חיים, כריזמתיות ועוד - סימן מובהק שאתה בעל אותם התכונות במישור הגלוי והסמוי יחדיו. הרי אין אנו יכולים לזהות משהו שלא היה קיים כבר בתוכנו. בכל מקרה, עצם העובדה שאיתרתי אצלו את המצב רוח המאושר, מצביע על כך שאיפשהו עמוק בפנים זה שוכן גם אצלי (במצב רדום אולי)... ובהקשר של הכותרת "לנפץ אץ קיר הזכוכית" - אני מגלה עד כמה קשה זה לשבור את הרגלים הישנים ולשנות את דפוסי החשיבה שתוקעים אותי במקום. ואודני מנסה להבין כיצד האדם מצליח לשמור על אופטימיות ולהנות משמחת החיים שלו על בסיס יומי. ואני מדברת על מצב רוח מרומם באמת ולא בשביל המשחק או לחץ חברתי... הרי כל כך קשה להנתק מהעדר ולשמור על אינדיוודואליות כשסביבך הרוב פרצופים אדישים
חשבתי על זה שגם אני רוצה וגם יכולה להגיע לזה, והשאלה הנשאלת היא איך??? איך אני שומרת על המצב רוח שיהיה תמיד בHIGH או יותר נכון איך אני שואבת את הכוחות הללו מתוך עצמי להיות מה שאני חולמת להיות (מבחינת המצב רוח)? זה כמו לבהות במשהו גדול ועצום מהחיים דרך קיר זכוכית עבה ולהשאר חסר אונים וכלים לריסוק הקיר... אהה ועוד דבר, אפילו אחרי שלקחתי על עצמי את הפרוייקט של הסרת המסכות והפיכה למה שאני באמת , איך מתמידים בהחלטה ולא נותנים לה להרמס תחת ההרגלים הישנים של התודעה??
 

0Pandemonium0

New member
עננים.

מדיטציה היא לא רק עניין לבודהיסטים מלוכני עיניים, וכדי לעסוק בה אין צורך בישיבת לוטוס למשך שעות. אם את הולכת ברחוב תנסי להסתכל על העננים. לא צריך לחשוב הרבה, רק להסתכל עליהם צפים שם. זה מאוד יפה ומאוד מרגיע. פשוט תסתכלי על העננים, תשמעי את רעשי הרקע, תרגישי את הרוח, זה ממש כיף. זה עושה אותי שלו, ושלווה מביאה אושר. כשאת מסתכלת על העננים, אין דאגות. אין עבודה או לימודים, אין עולם. את רק נושמת. התשובה לשאלה האחרונה שלך היא פשוט כוח רצון. אם את רוצה, ואם הרצון שלך חזק מספיק, את יכולה.
 

MetalSinagouge

New member
פששש... *מופתע*

לא חשבתי שיש בך יכולת פראקטית מעבר לאוננות פילוסופית, מוכיח כמה אוטומטים והנחות שווא שגויות יש לי. אני לא חושב שיש יכולת חוזק לכוח רצון, יש כוח רצון טהור ויש פיטפוט מנטאלי שמטיל ספק (בד"כ לא נחוץ) ומפגין חולשה ששם מכשולים לרצון. כמו הדילמה בין לאכול גזר לגלידה, אני מניח. תלוי מה המטרה, להיות בריא או להנות. בקשר לשיטה של העננים, לדאלי הייתה שיטה כזו שנקראה "פאראנויה קריטית" או משהו. הוא היה הולך ומסתכל על עננים ומחפש תבניות (ואכן יש לו כמה ציורים שבהם, למשל אישה רגילה למראה יושבת ליד שולחן איפור, ואם מסתכלים מנקודת מבט קצת שונה רואים גולגולת). עוד בקשר למדיטציה, משהו שבמבט שני נראה רלוונטי עד כאב לכוונתה של הכותבת, ז"א אם היא קיימת, ניתן למצוא כאן: http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/568/050.html
 

MetalSinagouge

New member
למה?

סביר להניח שזו לא המטרה במדיטציה, אבל תראה מה זה עשה לדאלי. למרות שהייתה תקופה שבה הוא רצה להתאבד, אבל יש גם אמרות שלו שבהם האו נשמע שמח.
 

0Pandemonium0

New member
אני לא דאלי, אני לא צייר, ואני לא עושה את זה

למטרה כלשהי. זה הרעיון במדיטציה: אין מטרה, תשכח ממטרה. יש רק את הרגע.
 

סליידר

New member
את בטוחה שאת רוצה?

איזה חיים הם רק להיות מאושרים בהם? אם תמיד תהיי מאושרת, תוכלי להיות מאושרת יותר? מצב היפותטי - את עכשיו לבד, בלי חבר, ומאושרת. ואז מגיע חבר, ואת מאוהבת ואתם מתחתנים. את מאושרת כמו מקודם או יותר? אושר זה רמה מסוימת (וסטטית?) של חיים טובים? קצת סטיתי מהנושא. איך אפשר להיות ממש שמח בלי להיות עצוב? להיות מאושר לדעתי זה לא להיות מאושר ואז לגלות את האושר.
 
צעד ראשון

תחייכי - אם אני לא טועה, בדקו את זה וגילו שכשאנשים מחייכים, אנשים סביבם הרבה יותר נחמדים אליהם מה שגורם להם לחייך עוד יותר. "איך?" את שואלת? פשוט! לפני שאת יוצאת לעבודה/לימודים/כל דבר אחר - תחייכי, אבל ממש "חזק" ולמשך כמה שיותר זמן, אחר-כך השרירים מתרגלים למתיחה כך שאפילו בלי לשים לב - את מחייכת כל הזמן. זה עובד, בדקתי.
 

JiyuuKi

New member
אני שונא להיות שמח

אני אוהב להיות רגוע, ולחשוב, ולדמיין. אבל כשאני שמח אני מתנהג כמו מסטול וזה לא כיף. זה לא כזה קשה להיות בhigh כל הזמן. פשוט צריך להגיד משהו כמו "כל מה שקורה לי הוא לטובה. אני מקבל עליי את החיים כפי שהם בדיוק, בלי לנסות לשנות אותם" וברגע שיש כניעה, יש השלמה, ויש אושר. אבל זה לוזר. אם קשה למוח עם ההשלמה, לפעמים עדיף גם להעביר את המודעות מהמוח אל חלקים אחרים בגוף (זה משהו דיי חדש שגיליתי ואם למישהו יש מידע זה יהיה מגניב). פשוט תנסי לדמיין את כל האנרגייה והלחץ שלך עוברים ללב, או לבטן (מערכת העיכול) מהמוח. ותראי איך את מפסיקה לחשוב ומתחילה לעכל והכל ניהיה שמח :).
 

MetalSinagouge

New member
בקשר ללהיות מסטול.

האמת שגם אני שמתי לב לזה שכשאני ממש שמח, אני מרגיש כאילו בא לי לקפוץ מהחלון. זה לא יכול להיות פלאשבק של LSD, אז מה זה? הטכניקה שהזכרת היא מה שנקרא ויזואליזציה, דמיון מודרך וכו', והיא למעשה ואריאציה של טכניקה פסיכולוגית שסביר שהגיעה מהמאגיה. מה שמביא אותי לניסיון לפתוח דיון- אתה דיברת על דמיון של 'אנרגיה'. דמיון הוא פחות יציב מה"מציאות" ואם זאת הטכניקה הזו כתובה בכמעט כל ספר מיסטיקה סוג ב', והלאה. אליסטר קראולי אמר בקשר לחוויה חוץ גופנית- בהתחלה מדמיינים את זהו זה נראה מדומיין- רק בהתחלה. זה אומר שאם אדם משתמש בדמיון מעבר למטלות טריוויאליות (ספרים) האם הוא יכול לאבד את השפיות? או שזה מיזוג בין העולם הפנימי לחיצוני?
 

JiyuuKi

New member
לא לא

אני יודע מה זה דמיון מודרך אבל מה שאני מדבר עליו הוא שונה. אני לא ממש מדמיין את החלקים בגוף, אלא פשוט מרגיש אותם. כלומר, כמו שאני בדרך כלל מקבל קלט רק מהמחשבות שלי, וכך חושב בלולאה בלי סוף, כך אני מעביר את כל המודעות הזאת, ומתרכז בכף רגל למשל, או בלב או בבטן. ואני מרגיש איך הדם מתחיל לזרום לשם, וכל האנרגייה הלא מנוצלת שלי מתבטאת באיזור אותו אני מרגיש במקום לטחון לי את המחשבה. זה לא שאני מדמיין את זה, אלא שאני באמת מרגיש שזה קורה. זה יותר מזכיר לי את הצ'י או הצ'אקרה של היפנים. למרות שלא ממש התעמקתי בזה.
 

0Pandemonium0

New member
צ'י הוא סיני בעוד שצ'אקרה היא כלל לא אנרגיה,

אלא "שערי אנרגיה" שנמצאים בגוף, וכאשר הם נפתחים הם מאפשרים זרימה טובה יותר של אנרגיה, להלן "צ'י". הצ'אקרה שייכת דווקא להודים. ובהתחשב בכך שהגרסא היפנית לצ'י מופיעה בניק שלך, ציפיתי שתדע את זה. יותר מדי נארוטו, בן-אדם.
ואני חושב שאני מכיר את מה שאתה מדבר עליו, אבל בקנה מידה קטן יותר.
 

JiyuuKi

New member
אני מבקש לא לצחוק על נראוטו!

והשם שלי היה אמור להיות רק Jiyuu אבל זה היה תפוס אז הוספתי Ki. לא ממש התעמקתי במשמעות של זה:) ואני מכיר את הצ'י בעיקר מחבר שלי שלומד קונגפו.. בכל מקרה, זה משהו עתיק וככל הנראה הוא לא סתם תפס כל כך טוב. כנראה שבאמת יש בזה משהו, אני ינסה לחפש.
 

JiyuuKi

New member
חחחחח, מעולה

ראית כבר את הפרקים שאחרי הפילרים? איך הם?? הפסקתי לראות את זה בגלל השטויות שלהם ועכשיו איבדתי את השוונג
 

0Pandemonium0

New member
הפרק האחרון של הפילרים הוא פרק 220, שהוא גם

הפרק האחרון בסדרה. בעיקרון ממליצים להתרחק מהפילרים, כי הם פשוט הורסים את הסדרה. אני דילגתי עליהם, בערך מפרק 136 עד 219. כאמור, ראיתי את 220 רק כי זה היה פרק סיום הפילרים ופרק סיום הסדרה. התחילה עונה חדשה בשם naruto shippuuden, שמתרחשת שנתיים וחצי אחרי סוף הסדרה הראשונה. יצאו לה עד עכשיו 18 פרקים, ופרק חדש יוצא ביפן כל יום חמישי. בחמישי הזה לא ייצא פרק משום מה, ופרק 19 ייצא בחמישי הבא.
 
למעלה