לשואלת על בוגרות קורס ממרם

• פותח הנושא nina1
  • פורסם בתאריך

Dafna101

New member
אני באמת מקווה שחיל האויר הוא בחירה

טובה כי עד עכשיו אני היחידה בלי בסיס, צוות או תחום. כל האחרות ששובצו בחילות אחרים קיבלו כבר את כל אלו. מה שגם אני הגעתי לחיל האויר לבד למרות שלא מעט בחרו חיל האויר בחירה ראשונה. אז זה גם דיי מפחיד בנוסף לחלק המקצועי. ובכלל בחלק המבצעי של חיל האויר יש כל כך הרבה מערכות ישנות שזה מבאס, אני מקווה שיתחשבו.. לא רוצה להתחיל את השירות הארוך ברגל שמאל. אגב את יודעת אם תואר נחשב בגמו"שים?

טושטוש5

New member
חיל האוויר עשה עכשיו שינויים

ואיחדו את 2 יחידות התוכנה שלו. אני מניחה שבגלל זה הגעת לבד לחיל - בד"כ מגיעה קבוצה יותר גדולה. קורסים שאת עושה בפתוחה יכולים להחשב לגמו"ש, אבל אז את לא יכולה לנצל את זה אם את מסיימת את התואר כדי לקבל דירוג אקדמאים. זה לפחות היה בזמני - יכול להיות שדברים השתנו. בכל מקרה יש לך עוד זמן עד שזה יהיה רלוונטי
ולגבי המערכות - אחד היתרונות שיש לארגון גדול כזה הוא שיש בו באמת הכל. את תמיד יכולה אחרי תקופה לבקש לעבור. ועוד משהו: טכנולוגיה אפשר להחליף. אם את טובה את תלמדי שפה חדשה או מערכת הפעלה חדשה בקלות, וידעו את זה גם כשתחפשי עבודה בהמשך. מה שבאמת חשוב זה האנשים שאיתם את עובדת - אני חייבת להודות שכשאמרו לי את זה כשסיימתי את הקורס לא הבנתי איך זה יכול להיות, אבל זה נכון... ובחיל האוויר יש אחלה אנשים
(אפילו כמה שאני עוד מכירה...) העצה שלי, בקיצור: את כבר שם, כרגע את לא הולכת לבקש לעבור נכון? אז אין לך מה להטריד את עצמך בשאלות על מה יהיה. זה סתם מבאס, ושלא לצורך. כשישאלו אותך תגידי מה שחשוב לך ולאן את רוצה להגיע, וגם אם לא תקבלי את זה - תוציאי את המיטב ממה שכן תקבלי. ויש המון מה להוציא בכל מקום שאליו תגיעי שם. מנסיון.

yaelgro

New member
אולי ישנות, אבל טובות.

אני בזכות זה שבחיל האויר יש MAINFRAME, קיבלתי לאחר הצבא עבודה ממש מעולה. כנ"ל לגבי UNIX שגם נתן לי יתרון. אמנם לפני חמישה חודשים שיניתי תחום(היום אני נותנת תמיכה טכנית לנציגויות דרום אמריקה, וגם טכנאית מחשבים). כשאחזור לארץ, אני בטוחה שלמרות שאין לי תואר, אני אוכל למצוא עבודה טובה, מה שיאפשר לי ללמוד תואר במשהו שאני באמת אוהבת(תכנות וסקריפטים זה לא הצד החזק שלי), כמו צילום או תיירות.

mayaki

New member
גמול השתלמות

קצת על זה: זה מתחלק לכמה חלקים: *גמו"ש א- מכיר ב- 400 שעות לימודים (כולל הקורסים בפתוחה) *תואר/דירוג אקדמאי- מכיר בתואר שלם, אבל אסור לך להשתמש בו אם השתמשת כבר בקורסים מתוכו לגמו"ש א' *גמו"ש ב-אחרי תואר, את יכולה להשיג את זה אם יש לך עוד תואר או עוד שעות לימוד. בהצלחה.

ailag

New member
בקשר לשביזות (קצת אוף, קצת ארוך)

זה גם תלוי בבנאדם. היו אצלי במדור אנשים שהתלוננו כל הזמן על שלוקח להם זמן (שעה!) להגיע לבסיס או על כמות המשמרות (40 שעות בשבוע, האימה! הזוועה!) אז היה להם ממש רע - כל פעם שהם היו בבסיס הם רק נזכרו בסיבות שהמציאו להתבכיין. מרוב שהיה רע להם, הם לא התרכזו במשמרת ובמה שקורה. אצלנו במדור היינו מפעילי מערכות שאחראים על המון שרתים ותהליכים, אז רוב תהליך ההכשרה הוא פשוט לטפל בתקלות כשמישהו מנוסה משגיח עליך וללמוד ממנו - הם התבכיינו ולא למדו. אז הם הרגישו מיותרים והרגישו טפשים. אז גם הצוותים האחרים הרגישו את זה עליהם ולימדו אותי, למשל, יותר דברי "העשרה" על המערכות ואותם פחות. אז גם היה להם שירות פחות מעניין. לעומת זאת, מי שבאו ברוח טובה נהנו מהרבה רגעים חברתיים ובאופן כללי העבירו את השירות בצורה יותר נוחה. רוב האנשים עושים כמו הקבוצה הראשונה. ברוב הפעמים אין מי שימנע מהם לעשות כמו הראשונה ואז הם סתם מדרדרים את עצמם. הcatch הוא שהצבא באמת אינו "תוכנית לבקשתך" - כן, יכול להיות שתעשי חצי שנה קורס, תחתמי המון קבע וישימו אותך בחיל או במערכת שאת לא ממש רוצה. אנשים חיים באשליה שכל אחד צריך לעשות בצבא רק את מה שהוא חולם לעשות כל חייו וגם זה שעה בשבוע - ומה לעשות שצריך גם מישהו שיכתוב את המערכות האחרות. אבל באמת שזה לא נורא כמו שאותם בכיינים מתארים. ויש גם תורנויות שמירה/רס"ר וכו', אבל אני משערת שעם הפז"מ הן יפחתו. לי לא היו תורנויות בקבע בכלל, כאן גם האפליה נגד הבנות לפעמים באה לטובתך כי הם לפעמים מניחים שאין לך את הכישורים לשמור למשל. (למרות שאישית הייתי נותנת הכל בשביל שוויון חובות, גם במשך שירותי הצבאי אמרתי כך) השירות יכול להיות ממש כיף. זה תלוי בחיל שאת נופלת אליו, בפרוייקט שלך ובאנשים סביבך אבל הכי הרבה זה תלוי בך ובגישה שלך לצבא (ובכמה שאת בכיינית או מפונקת). אני משערת שאם החיל והאנשים גרועים כל כך שגם עם גישה טובה תסבלי, בדרך כלל יהיה אפשר איכשהו לעבור - לא לעבודת החלומות שלך אבל למשהו נחמד. נ.ב. סליחה על האורך :) ככה יוצא לי. נ.נ.ב. בטירונות שלי, אגב, המון בנות סבלו מזה שנשארנו בסופ"ש הראשון בלי שידעו מקודם. רק מה? התגייסנו ביום חמישי! אז אלו חלק מהאנשים שאת שומעת מתבכיינים שרע להם. קחי אותם בפרופורציה.

Dafna101

New member
כן את צודקת

צריך לבוא עם גישה טובה.. אני באמת מקווה שישימו אותי במקום טוב קשה כשהכל סובב סביב צורכי הצבא ולא לפי רצון הפרט. וגם אצלי יהיה קשה להגיע ולחזור לבסיס. 3 שעות כל כיוון, מקווה שאני אקבל מגורים. בכל מקרה תודה על התגובה, הבנתי הרבה :)

yaelgro

New member
אני

בוגרת קורס מפעילי מערכות מחשב של ממר"מ(או יותר נכון להגיד מפעילות מערכות מחשב. היינו 41 בנות ו-5 בנים). שירתתי לאחר מכן בחיל האויר, עבדתי קצת יותר מ-4 שנים בתור מפעילת מערכות מחשב בחברה שנותנת שרותי ייעוץ למשרדים ממשלתיים, ולפני 5 חודשים טסתי לשליחות בארגנטינה, והיום אני טכנאית מחשבים.

ailag

New member
גם אני הייתי ממ"גית

(מפעילת מערכות מחשב) אחרי קורס בבסמ"ח - אצלנו זה היה בערך חצי בנים, חצי בנות. עכשיו לומדת פיזיקה ומדעי המחשב, לפני חודשיים התחלתי לעבוד כוובמאסטרית במקביל ללימודים. יעל, לא היית במחזור לפני? אוגוסט 99' אאל"ט.. (אני התחלתי בדצמבר 99)

yaelgro

New member
כן. גל כסלו(או בפי חניכיו כיסלו)

היה גם המפקד שלך, נכון? איפה שרתת?

yon4444

New member
יעל - זוכרת אותי?

זה יונתן, מהקורס שלך (זוכרת?). ואי.. מוזר להיתקל ככה בהודעה שלך בפורום אחרי כל כך הרבה שנים ולראות לאן כולנו הגענו. אחרי הקורס שלחו אותי ליחידה יחד עם מירית ומיכל ואחרי שהשתחררתי עשיתי תואר בסינית שאני עוד חודש מסיים. איזה עולם מוזר.

mummi

New member
מה עם עתודה?

הי! את גם יכלה ללכת על מסלול העתודה, כך את משלימה בראש שקט את הלימודים ואז מתגייסת כבוגרת מדעי מחשב (זה מה שאת רוצה, לא? אולי תשקלי גם הנדסת חשמל
), הופכת לקצינה וכו'. כמובן, גם במסלול הזה לא מובטח שתשובצי במקום טוב. אז, אם את רוצה גם תואר בצורה מסודרת וגם סיכוי לא רע להיות בתפקיד טוב בצבא זו יכלה להיות הטופציה העדיפה. וד.א., נראה לי שהצבא משלם עבור הלימודים באוניברסיטה... אני רוצה להוסיף גם שבמקומות עבודה היוקרתיים מסתקלים על השירות הצבאי ובוגרי ממר"ם ועתודאים יוצאי יחידות "נחשבות" בהחלט מקבלים עדיפות (תסתקלי בכל לוח המציע עבודה לאנשי היי-טק ותראי בעצמך, ממש רשום במודעות). בהצלחה!

Merav B R

New member
לשואלת על בוגרות קורס ממרם

חבל שהדיון (עם כל הנוסטלגיה
) נעלם אחורה... מנסיוני - אני בוגרת הקורס (שנת 91') והאמת שבתכנות ממש עסקתי רק בצבא (8200). אח"כ התגלגלתי ללימודים ועסקתי בתחומים יותר "צדדיים" בהייטק מבחירה, ופרשתי לצרכי גידול ילדות לפני כ-4 שנים, אבל עכשיו החלטתי לעשות הסבונת למידענות (כולל תואר שני בנושא), ובמהלך חיפוש העבודה עכשיו גיליתי שה"רקע" שלי במחשוב - בצבא ומחוצה לו - עזר מאד מאד להעלאת קרני בעיני המראיינים (וממש לא בהייטק) , והתקבלתי למקום עבודה מאד מאד תומך נשים ואמהות. אז למרות ששירתתי 5 שנים מלאות בצבא, ולמרות שהשנתיים האחרונות בקושי "זזו לי" וכבר רציתי לברוח - זה בסיס מעולה לחיים, ולא רק להייטק. ממרמניקים נחשבים לאליטת ההייטק (יחד עם 8200) ולא בכדי...

° זואי °

New member
נכון

בוגרת קורס 88
אני שירתתי 6 שנים בצבא (אצלנו השירות הסדיר היה שנתיים ובוגרמי ממר"מ חתמו עוד 4! שנים נוספות - חצי שנה שס"נ ושלוש וחצי שנים קבע). את הקורס עשיתי בממר"מ ואת שאר השירות העברתי בחיל האויר. מעבר לזה אין לי תואר בכלום ומעולם לא הייתה לי בעיה למצוא עבודה בהייטק. מספיק שכתוב לי בקורות חיים "ממר"ם". אפילו מבחני קבלה לא הייתי צריכה לעשות. מאוד השתלם לי.

nina1

New member
ועכשיו לשאלה האמיתית

האם אתן חושבות שהייתן מגיעות לתחום ההיי-טק אם לא הייתן עוברות את הקורס בממר"ם? עד כמה המסלול הזה נתן לכן כיוון בהמשך הדרך? אני פשוט בוחנת את המצב שלי כרגע ( אני בממר"ם, עוד חודש נכנסת לקבע ונהנת מכל רגע :) ) ומבינה שאם לא הייתי עוברת את המסלול רוב הסיכויים שהייתי עושה צבא רגיל והולכת לתחום לא קשור להיי טק. הייתי רוצה לשמוע את דעתכן בנושא.

yaelgro

New member
אני בטוחה שלא

סביר להניח שאם הייתי מגיעה למשהו אחר שהוא לא ממר"מ, אז הייתי יכולה להמשיך לעסוק בספורט, ואולי היום הייתי מדריכה בחדר כושר או משהו בסגנון, ולומדת לתואר החינוך גופני, או לומדת שפות.

yaelgro

New member
בכל מקרה

האהבה למחשהים היתה גם לפני, פשוט אני בטוחה שזה לא היה מתורגם למקצוע.

Merav B R

New member
או שכן או שלא...

פגשתי לא מזמן מישהי די, איך אומרים, לא חשוב... שלא הייתי חושבת שבחלומות הורודים שלה חשבה שתשתחל להייטק (והיא ממש לא היתה בכיוון של ממרם, עשתה צבא פקידותי) וכיום היא מנהלת פרויקטים בחברת הייטק גדולה (אמנם לא תכנות אבל תחום "משיק" לכל הדעות). באמת שקשה לחזות בגיל 18 איפה נהיה בגיל 35...

iritki

New member
אני כן - בערך

אני אוהבת מחשבים מאוד וברור י שאני אעסוק בתחום, אני רוצה ביואינפורמטקה ואם לא ילך אז ביוטכנולוגיה ואולי הנסות למיניהן. מבחירה לא הלכתי לממר"ם כי זה היה נראה לי רק תכתנות - מהשרשור כאן אני מבינה שלא... שורה תחתונה - אני לא ממרמניק"ית (שירות צבאי שרק "מלטף" מחשבים ונגמר אטוטו) ובכל זאת ממש רוצה לעסוק בתחום בצורה כזו או אחרת...

למעלה