לשון הרע?

dannygu

New member
לשון הרע?

שלום רב, כתבתי מכתב לאחת מיבואניות הרכב בישראל בו התרעתי על בעיה בטיחותית ברכבי הסדרה כולה הנובעת מהנעילה המרכזית של הרכב וקשורה לדלתות האחוריות. הם כתבו לי מכתב תשובה בו הם לא מצאו שום סיבה בטיחותית חמורה וכי מדובר בפעולה פשוטה שקולה שאין לה דבר הקשור לתקלת בטיחות אלא יותר קשורה לנוחות אישית. אני מאמין שהבעיה הנ"ל קיימת אצל יצרני רכב נוספים והיא אכן רצינית. אני מאמין בצדקת דרכי בנושא ורוצה לעורר מודעות ציבורית בנושא ולכן כתבתי טיוטת מכתב למשרד התחבורה והעתקים לעיתונות ולגופים ציבוריים אחרים שנראה לי שזה יכול לעורר אותם. את המכתב אני מסיים: "אני פונה אליכם על מנת להעלות מודעות ציבורית לנושא.". החשש שלי שאני האיש הקטן אקבל מכתב מעו"ד יבואנית הרכב בו הם שוקלים או תובעים אותי על לשון הרע, ייתכן ויהיה מדובר מדובר בטיעוני סרק שנועדו להפחיד אותי, אך עצם המכתב מרתיע. מה דעתכם?

mr dish

New member
מה לטענותיך ולתביעת דיבה? העלית חשש מליקוי

ברכבי החברה, כעת על גורמי הבדיקה והתקינה לאמת, או לשלול את טענותיך...לא חסרים גופים האמונים על כך. מאידך, ייתכן מאד שטענתך קנטרנית ומיותרת, בגינה תתבע על הוצאות משפטיות ואחרות שנועדו להפריך את טענתך. זה לא מיקרה של תביעת דיבה, להערכתי...

dannygu

New member
טיטה מקוצרת

טיוטה מקוצרת - למשרד התחבורה, מכון התקנים, בטרם, עיתונות וכו'.... ברשותי רכב יונדאי דגם XXX שנת ייצור XXXX ורציתי להתריע על בעיה בטיחותית חמורה, אשר קיימת בכל רכבי הסדרה ואף ייתכן בדגמים אחרים של יצרנים שונים (דבר הדורש בדיקה). בעת הנסיעה ולמען הבטיחות האישית, אני נוהג לנעול את דלתות הרכב באמצעות לחצן הנעילה המרכזית. בתום הנסיעה, אני יוצא מהרכב (מאחד משני המושבים הקדמיים) ומעוניין לפתוח את הדלת האחורית להוציא את התינוקת שבמושב האחורי אולם לא ניתן לפתוח את הדלת עד שאשחרר את הנעילה המרכזית ממושב הנהג. מיותר לציין כי מדובר בבעייה בטיחותית חמורה מאין כמותה שכן בעת יציאת ההורים מהדלתות הקדמיות של הרכב, אשר כאמור נעול בנעילה מרכזית, וריצה בשעת פאניקה של בהלה, מנוסה, אש וכל סיבה אחרת להוצאת התינוקת מהמושב האחורי תיתקל בדלת נעולה ! כמובן שמלבד הבעיה הבטיחותית הנ"ל, הדבר אף מפריע ומטריד בחיי היומיום למשל בעת הוצאת תינוקת בוכה, הוצאת מצרכים וכדומה נתקלים בדלת נעולה תחת גשם סוחף. ידוע לי כי ברכב קיימת מערכת נטרול אוטומטי של הנעילה המרכזית בעת תאונה, אולם לא רק שאני מכוון בדברי לנקודה אחרת אלא שבעת תאונה, אפילו קלה, יתעקמו ויתעוותו דלתות הרכב ולא ניתן יהיה לפתחן אלא באמצעים מכניים. פנייה ישירה ליבואן נענתה לקונית והתעלמה לגמרי מהנקודה הבטיחותית שהועלתה (מצ"ב). אני פונה אליכם על מנת להעלות מודעות ציבורית לנושא.

תשובה

אינני סבור כי יש לשון הרע בדברים שכתבת. לדעתי גם עשויה לעמוד לזכותך הגנת "אמת דיברתי" (ראה סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע) ויתכן שגם הגנות אחרות (למשל סעיף 15(2), 15(3) לחוק האמור).

למעלה