לשכת עו"ד מתנגדת להקמת בהמ"ש לעניינים כלכליים

hutc10

New member
בלי לקרוא את המאמר אני כבר חושב שהלשכה טועה

כעו"ד שמתמחה בבנקאות אני יכול להגיד ששופטים רבים לא יודעים כלום בדיני בנקאות והפסיקה שלהם בהתאם. מאחר ומתייחסים לדיני הבנקאות כחלק מהתחום האזרחי נוצר מצב שבו מתעלמים מהעובדות הכלכליות של התיק ולכן המסקנה המשטית שגויה בסופו של דבר.

hutc10

New member
זו גם אופציה

למרות שאני חושב שעדיף בימ"ש כלכלי. במסגרת בימ"ש כלכלי צריך פחות שופטים מאשר למנות שופטים לכל תחום. אם ימנו שופטים לכל תחום אז יצטרכו למנות שופטים כאלה גם לשלום וגם למחוזי וגם לעליון. לעומת זאת, אם מקימים בימ"ש כלכלי אפשר לקבוע שיהיו לו סמכויות של המחוזי מבחינת הסכומים למשל ואז חוסכים את השופטים בבימ"ש השלום. מצד שני אם אתה מקים בימ"ש כזה שיש לו סמכויות כמו למחוזי אז יש צורך בהקמת בימ"ש לערעורים אחרת אין אפשרות לערעור בגלגול שלישי. ועוד נקודה למחשבה: אם כבר מקימים בימ"ש כלכלי למה לא להקים בימ"ש פלילי? ולמה באמת לא להקים בימ"ש לערעורים? האמת שבמקרה כזה רק צריכים לנות את מבנה מערכת בתי המשפט מבחינת הסמכויות: בימ"ש שלום יהפוך לבימ"ש תחתון שירכז תחתיו את כל התחומים (כמו שהמחוזי למשל הוא גם עניינים מנהליים), בימ"ש מחוזי יהפוך לבימ"ש לערעורים בלבד ובימ"ש עליון ישאר כבג"ץ וכבימ"ש לערעורים בגלגול נוסף (דומה לשיטה האמריקאית. אם ישנו את המבנה אז באמת עדיף למנות שופטים לכל תחום במקום להקים בתי משפט שונים.

יש שופטים לענייני משפחה

וכמו רופאים גם הם צריכים להתמקצע , בכל מקרה רמתם של הרשמים ושל השופטים בכי רע. הייתי נוכחת במשפט בו רשמת הסירה צו עיקול כאשר הציגו בפניה חוזה שבו התנוססה חתימת האדם נגדו הוגשה תביעה אך כשאר היא ראתה את חתימת העו"ד הנאמן בתחתית החוזה היא ביטלה אל העיקול מזעזע.

hutc10

New member
מה הפלא שזו רמת השופטים והרשמים?

הרי כולם היו עו"ד לפני שמונו לשפיטה. ואם זו רמת עוה"ד אז מה הפלא? הרי עו"ד גרוע לא הופך למשפטן מעולה רק בגלל שקיבל מינוי לשפיטה.

למעלה