לשמוע מוסיקה בלידת הבית

סטיוויה

New member
לשמוע מוסיקה בלידת הבית ../images/Emo79.gif

נכון שמוסיקה יכולה ללוות כל לידה באשר היא אבל לפחות עבורי האפשרות הזו של לגשת אל 500 הדיסקים שלי ולבחור לי רקע לצירים באותו רגע נתון של הלך רוח מסויים-היתה אפשרות יקרה מפז. בדרך כלל המוסיקה שמומלצת ללידות היא מוסיקת רקע נעימה,מינימליסטית,הרמונית,רגועה.לרוב אינסטרומנטלית. אני עצמי מאמינה שכל אישה בוחרת לה את מוסיקת הלידה שלה ואין סגנון אחד שמתאים. אז ברגע של שיתוף אשמח(כמוסיקולוגית בתקיעות מסויימת)לשמוע על חוויות מוסיקליות שלכן מהלידה. ואשתף בשלי,כשהצירים התחזקו ונשמתי וזזתי במעגלים רציתי לשמוע ררררררק דבר אחד(אגב,אניה מביאה לי ת'חלסטרה בלידה).זה היה פינק פלויד מתוך "החומה" את הדיסק השני,שמתחיל ב-hey you. יש בו אווירה קסומה,מסתורית כזו שאצלי נוגעת בנשמה בצורה מדוייקת.שמעתי אותו עד ל-comfortably numb ואז הספיק לי. קיבלתי אנרגיות והתחלתי לצעוק בצורה אפקטיבית שתוך חצי שעה החזקתי תינוקת בידיים. אם היה לי זמן הייתי ממשיכה עם hounds of love של קייט בוש. נו טוב,בלידה הבאה (-: (אגב,היא הוציאה עכשיו דיסק כפול חדש ומומלץ).

swann

New member
בדיוק התלבטתי לגבי זה...

ואני עדיין חושבת לעצמי לאיזה כיוון ללכת. נראה לי שאצרוב לי כל מיני שירים רגועים שעושים לי טוב מכל מיני אלבומים שאני אוהבת. ממש עוד לא נגשתי לתכל'ס של זה, אבל כשאגיע - אשתף.

סטיוויה

New member
וזה בדיוק הקץ' שאת אף פעם לא תדעי

עד ללידה עצמה איזה שירים במדויק בא לך לשמוע. מה שעשה לך טוב בהריון פתאום יעצבן אותך ולהיפך...

עיגולית

New member
אני הכנתי מוסיקה

וחשבתי שאני אשמע את מרסדס סוסה, שהיא זמרת נשמה שמרגשת אותי כל פעם מחדש. אבל במהלך הלידה בכלל שכחתי, ורק בדיעבד נזכרתי שלא היתה מוסיקה בכלל. אני זוכרת בגיחוך שגם היה לי ברור שאני נורא ארמה גלידונית (אתן יודעות הגלידות המלבניות המעולות האלה), וניר רץ לקנות לי גלידונית, ופשוט זה היה הדבר האחרון שחשבתי עליו לאכול גלידה, זה מצחיק אותי עכשיו. כל מיני מחשבות שיש לפני הלידה, שאת בטוחה שנורא תצטרכי ותרצי, וכלום.

גם אני תיכננתי מלא דברים וגורנישט

בפועל לא עשיתי כלום חוץ מלהתלות על הארון ובעלי. ממש לא חשבתי על שום דבר בלידה ולא היה חסר לי מוזיקה או איבזרים להקלת כאב (כדור הפיזיו' היה ממש אויב שלי בלידה). אפילו המקלחת לא הקלה עלי ורק הרגיזה- לא היה על מה להתלות! בקיצור, תוכניות מכאן ועד מחר אבל בפועל עושים מה שרוצים באותו רגע ומזל שאנו בבית וכל האופציות פתוחות בפנינו
.

עיגולית

New member
בקשר להתלות על דברים, זה עוזר?

בהריון הזה יש לי מן תחושה (כמו הגלידונית, כן) שאני רוצה להכין לי משהו שאני יכולה להתלות עליו, יש לכן רעיונות איך? זה בכלל עזר לך?

לא הייתי עוברת את הלידה בלי זה ../images/Emo3.gif

ובכלל לא חשבתי לפני הלידה שארצה להתלות על משהו, ולא הכנתי דבר. בתחילת הצירים היותר רציניים, פשוט מצאתי את עצמי תלויה על דלת הארון, אח"כ בעלי גם מילא תפקיד של מיתלה. לי זה עזר מאוד, יותר מכל דבר אחר, אבל שוב כמו שכתבתי קודם, נראה לי שאין שום דרך לדעת מה באמת יקל על הכאבים ומה יתחשק לך ולכן, זה כ"כ נהדר בעיני שאנו בבית והכל פתוח (שלא כמו בבי"ח שאם שכחת משהו אז אבוד...).

להתלות

אנחנו תלינו בסלון ערסל. כך שבסוף הייתי בבריכה והערסל היה תלוי מעלי. אני נתלתי עליו. זה כ'כ הקל לי על הצירים. בזמן יציאת התינוק נשענתי על בעלי.(במיים כמובן) לכן מומלץ מאוד.

mise

New member
לא יודעת..הלהתלות הזה לא דיבר אליי.

היה חבל מהתקרה אבל בכל פעם שהציעו לי להתלות עליו (הייתי בצימר של אילנה), זה היה זוועה, הרגשתי כאילו מכריחים אותי לעשות ספורט, בכלל לא רציתי להתלות על כלום, רק להשען על משהו.

swann

New member
אפשר לשיר בזמן צירים? ../images/Emo8.gif

כי אם אלה שירים שאני אוהבת... אני לא רואה את עצמי לא שרה. ואם אני לא יכולה לשיר אז לא בטוח שארצה את המוזיקה.
אולי אכין דיסק אחד אינסטרומנטלי ברובו ואחד עם שירים. אחד שקט ואחד רועש...
ובטח בסוף אני בכלל לא אפעיל את המוסיקה. אבל אני אנסה שיהיו לי אופציות. <ולא, לא נראה לי שאני אכין ארבעה שונים. נראה עוד חודש... בינתיים לא יכולה להתפנות לזה>.

tmaz

New member
לא רק שאפשר לשיר

(אם בא לך) אפשר שישירו לך או אתך ביחד. יש איזו עוצמה בלתי ברורה בכמה אנשים ששרים ביחד, זה יוצר תמיכה הדדית מסוג שלא פגשתי בשום סיטואציה אחרת, בייחוד שירים פשוטים ומרוממי רוח. אבל אין לי מושג איך זה יכול לעבוד בלידה.

אורניקי

New member
את מזכירה לי, השמעת קולות נמוכים

זו בעצם המוסיקה שאני השמעתי כאן לחלל האויר (וכנראה גם לשכנים) לאורך כל לידת הבית. איכשהוא גם ממה שאתן כותבות, וגם מהחוויה האישית שלי, נראה לי שהמוסיקה נצרכת יותר דווקא בבית חולים (כדי לברוח מאוירת בית החולים ולייצר אוירה אחרת) וכנראה דווקא בבית, היא פחות דרושה, עובדה שבסוף שוכחים לשים אותה...

g a n i

New member
אני התחלתי לפנות בוקר עם JT

מוזיקה שקטה ורכה של ג'יימס טיילור, על הכדור לפני הזריחה שהתחילה בחלון. שרתי לעצמי בשקט-בשקט, והרגשתי את הצלילים הנמוכים בבטן. זה מאוד עזר ברמת הרגיעה וגם פיזית (כך הרגשתי, הרי הכל קשור) בשלב מתקדם יותר קיפצתי בשיא האושר על הכדור, בנפנופי ידים מעל הראש ונענועי אגן קצביים לצלילי "ססיליה" ו-me & hulio down in the school yard (גאני מתארחת בפורום לא-לה וחושפת את גילה בלי בושה
)

debby12

New member
מנהל
דיר באלאק גאני - עכשיו את נשארת!

אין מה לעשות - הצצת ונתפשת

mise

New member
מוסיקה?

במצב ובסיטואציה שבה הייתי נראה לי שמוסיקה היתה מרעידה לי את אמות הסיפים. לא הייתי בבית, הייתי בצימר של אילנה וזה לא היה אידאלי מבחינתי, כי אני לגמרי בן אדם של בית וקצת יותר מרחב. אולי בבית זה יהיה אחרת, הפעם.

למעלה