לשפץ או להרוס ולבנות?

omar15

New member
אנשים שואלים ומתענינים כאן ואחד הנושאים זה העלויות וגם לא זה

אני שרק עונה ונותן עלויות וזה מתוך נסיון רב בשטח וגם עניין הנורמה הכלכלית בשוק ולכן לא הוגן רק לפנות אלי בטענות שהמובן מהן שאו שאני לא מבין עניין אן כוונת זדון מצידי וזה בגלל שמישהו בנ בית ונפל לניצול מסויים(בית יחיד נסיון יחיד) או אחר עם שם בדוי שאכן רוצה לנצל מצבים לאנשים תמימים
העלות שאני מגדיר לא נמוכה והיא המקובלת במציאות בשטח וזאת עובדה ..לכן לכבד דיעה והעניין נשאר לכל אחד אחד לנתח הדברים
דרך אגב לפני כשנתיים מישו כאן התקשר אלי וביקש הצעה (הוא היה בפורום וחולק על העלויות שלי) ושהעברתי לו הצעה הוא טען שהיא יקרה ולא כבשטח -אני התפלאתי ואמרתי לו אבל אתה חולק על ההעלויות שלי והוא ענה שאם יש הזדמנות לתת לאלה שגולשים לפורומים ומשכנעים אותם שזאת הנורמה(עלויות גבוהות) אז למה לא?...התברר לי שהוא קבלן והמבין יבין

בינא

Member
שיפוץ, לא הריסה ובניה...

נשמע שרכשתם בית ישן בסביון...
טיפלתי במבנים כאלה שם עם אותן בעיות בדיוק לפני 2 עשורים כבר...
שיפוץ הקיים ניתן לבצוע ללא היתר בכלל וללא חובת ממ"ד.
שיפוץ, הריסה חלקית ובניה, מחייב תכנית שינויים.
אם מהנדס קבע שחלק מהמבנה סביר ויש לכם מסגרת תקציב לא רצינית, ההמלצה היא לשפץ קודם את החלק הזה, כולל ביוב חיצוני, החלפת כל מערכת החשמל ומערכת המים, החלפת החלונות לאלומיניום וכיו"ב...לפי רצונכם ורק אז לעבור למבנה ולהגיש תכנית שינויים.
תוך כדי ההגשה לטפל בפתוח הכולל גינה, חניות, משטחים וכיו"ב.
אם אין שם ממ"ד, יש שם מקלט... נכון?
אם יש שם מקלט, תהיו פטורים ממ"ד וזה לא אומר שאם רצונכם לבנות כזה, אסור לכם.
עלות שיפוץ איננה יקרה יותר מהריסה ובניה כיום.
הריסה מבוצעת תוך כמה שעות ועולה אלפים בודדים.
בניה חדשה תעלה בסביון = מרכז הארץ בערך פי 2 מאשר בפריפריה...בלי נדר...
כי עלות בניה חדשה תלויה מאוד באדריכלות ובעיצוב, אביזרי הגמר וכיו"ב ולכן עלות הבניה במרכז כיום מחושבת מ-8,000 ש"ח/מ"ר וצפונה ויכולה בקלות להגיע גם ל-24,000 ש"ח, בכפוף לגימורים...ושלא יעבדו עליכם...
טיפ קטן למתכננים בכלל, של שיפוץ והרחבה עם בניה חדשה.
קימות שיטות בניה שמחזקות מבנה קיים, יעילות וירוקות = חוסכות אנרגיה ומאפשרות שינויים בעתיד שהרבה יותר קל לישם, כאשר הילדים גדלים או מקבלים את אחד ההורים למגורים משותפים בנפרד באותו מבנה.
למידע נוסף תוכלו לפנות במסר אלי או במייל.
בהצלחה בכל מקרה ורצוי שתציינו היכן בארץ השיפוץ בינוי הזה יהיה.
חג אביב שמח לכולנו

yabubi

New member
לא בסביון.... בישוב צנוע בשרון

התבלבלתי לגמרי...
יש ממד שנבנה צמוד לבית הישן, לא מקלט. ואם אני מבינה אותך נכון, במקרה הזה דווקא כדאי לשפץ ולא לבנות מאפס. בגלל שבניה חדשה עולה יותר?
&nbsp
אני מנסה להבין את הדבר הזה:
אם אני גם ככה צריכה איטום, ומחיליפה את הצנרת, הביוב, החשמל, האלומיניום..
כמה כבר יעלה לי להוסיף כמה עמודים ולשבור את כל הקירות?
אולי בכלל אין טעם לשבור את הקירות? אם אין לזה ערך ואני יכולה רק לפתור את הבידוד על גבי הקירות החיצוניים מה הערך להחליף אותם?
&nbsp
ולפי מה שאני מבינה פה מבחינת לו"ז בטוח כדאי לשפץ.

גלמיש1

New member
שום דבר לא בטוח. את לא יכולה להסתמך על תשובות מהפורום

בסוגיה כזאת, כי אין לנו מושג איפה הבית נמצא, איך הוא בנוי ואיך הוא יושב על המגרש, מה מצב התכנוני של הבית ואילו שינויים נדרשים, כמה הוא מתאים לצרכים שלכם , שאנחנו לא מכירים, וכן הלאה...

כמו שאמרתי לעי"ל - אם יש לך אדריכל.ית ומהנדס - שכבר מכירים אתכם ואת הצרכים שלכם, ומכירים את המבנה וסביבתו - שבו איתם יחד לסיעור מוחות כדי להבין מה היתרונות ומה החסרונות של כל חלופה.
תשאלו אותם אילו נתונים נוספים עליכם לברר לצורך ההחלטה (למשל לגשת לעיריה/מועצה למחלקת בינוי וגביה ולברר מה מותר לכם לעשות, ואילו תשלומים חלים עליכם ) .
כשתאספו את כל המידע, ואת האינפוט של אנשי המקצוע - תוכלו להחליט באופן מושכל.

בינא

Member
שיפוץ או בניה?

כשיש מבנה עם ממ"ד או מקלט שקיים לידו, אתם משוחררים מאשור פיקוד העורף (הג"א לשעבר) לכל היתר מכל סוג שהוא.
יש הרבה אפשרויות לחידוש מבנה ללא הריסתו או פירוק הקיים.
לצורך זה נדרש בעל מקצוע שאיננו מהנדס, כי מהנדס במדינת ישראל יעדיף להגיד לכם שתהרסו את הקיים ולתכנן לכם חדש, כי אין לו יכולת לחשב הנדסית את הקיים...
בשיפוץ שכולל חיתוך עמודים וקורות כדי להגדיל מפתחים, נדרשים תחליפים מפלדה.
רוב המהנדסים אינם יודעים לחשב פלדה...בארצנו הקטנה ואלו שיודעים, משתדלים לא להיכנס לשיפוץ כי "כאב הראש" גדול יחסית למה שהם יכולים לדרוש כשכר.
זו לא השמצה אלא עובדות החיים בשנים האחרונות, גם בגלל המחסור במהנדסי בנין.
אז מה עושים?
פונים להנדסאי בנין שעוסק בקונסטרוקציה של מבנים.
ישנם גם די הרבה קבלנים שלמדו הנדסאי בנין, אבל אלו יעדיפו לתת "יעוץ" עם עיניים מלאות $$$ ולכן התיעצות עם קבלן (לא אלו שכותבים בפורום...), איננה טובה לכם.
אדריכלים חייבים לקבל יעוץ הנדסי, אבל לשיפוץ מבנה חד או דו-קומתי מספיק הנדסאי שעובד כמפקח בניה או גם מתכנן וגם מנהל פרויקטים ומוכן לתת לכם ליווי מקצועי במהלך התכנון וגם במהלך הבצוע.
נשלח לכם מסר בנושא הספציפי שלכם.
בהצלחה
&nbsp

plastikon

New member
בינא, ברוך השב

נעלמת...
התגעגעתי לתובנות/דעות/ויכוחים שלך

למעלה