לשריק המתכון המיקרוביוטי עם אצות
1עשיתי חיפוש בסיסי ומצאתי חלק מטקסט שהרשיתי לעצמי להוסיף איליו עוד טיפה
1. בחנויות לצורכי המזרח הרחוק תמצאי בעיקר נורי, דפי אצות מעובדים שמשמשים לכריכת אורז, דגים וירקות לגלילוני סושי מכל הסוגים. כדי להגיע לפריכות הרצויה צריך לקלות את האצות מעט במחבת ברזל ובלי רמז לשומן, לא יותר משלושים שניות, ואז למהר למלאכת הגלגול כדי לא לאבד את יתרון היובש והניגוד הנעים בין המילוי הלח, הרטבובי אפילו, לבין האצה המחוסמת. כי אם היא לא, אז נהיה מין גומי מעיק. את ההמלצה האישית שלי גנבתי מהשף פופ מיקימונו שם הייתי משאיר כמה אלפי שקלים בחודש כאשר הייתי בריא, פשוט מדליקים גז ומנפנפים קלות את האצה מעל הלהבה עד שהיא מקבלת את ה"רמז לקריספיות"
2.את האצות כמעט אי אפשר לשמור אלא מומלץ להשתמש בהן מהר וזאת כי הלחות שבאויר נתפסת בהן והופכת אותן ללחות. יש עוד סוג שקוראים לו ואקאמה, זו אחת האצות הכי פופולריות ביפן היא משמשת בעיקר במרקים (זו החלקלקה שבמיסו שלכם) ובסלטים (ואקאמה ומלפפונים, למשל). יתרונותיה: אפס קלוריות, ימבה מינרלים ואופי מאוד נוח. גם היא מגיעה מעובדת, חתוכה ומיובשת, וכדי להפיק ממנה את המיטב די בחליטה של דקה ברותחין או טוב מזה - השריה לעשר דקות עד רבע שעה במים פושרים וסחיטה עדינה. את האצה הזו אני ממליץ גם להוסיף לאורז לבן עם מעט חומץ אורז שמוסיפים אחרי סיום הבישול או לכל תבשיל אורז אחר, חותכים אותה אחרי יבוש על הגז עם סכין ממש חד (לא סתם קוראים לסכין יפאני סכין יפאני) או עם מספריים ממש איכותיות, ומשאירים סגור בתוך קערה אישית עם מכסה (או אילתור דומה) שיתבשל באדים. 3. המתכון של 'יאקימונו הילטון', לסלט ואקאמה ומלפפונים. כף ואקאמה וחצי מלפפון גדול פרוס דק בטעם, שמזכיר בעיקר סלט שהגיע מלודג'. המנה חביבה על חסידי דתות הדיאטה למיניהן, מסתם עגלגלים ועד למקרוביוטים פנאטים. אז הנה מתכון.ל - 4 נפשות: 60 גרם אצות ואקאמה מיובשות, 4 מלפפונים זקופים ויפים, לא גדולים מדיי, כף רוטב סויה מאיכות טובה (עם כתוב עליו קיקומן אז הוא טוב
) 3 כפות חומץ אורז, 2 כפיות סוכר, כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר, כפית בצל ירוק קצוץ דק מאוד, כפית זרעוני שומשום קלויים קצת במחבת (אפשר להשתמש גם בשומשום יפאני שחור), כפית שמן שומשום כהה. חולטים את הוואקאמה או משרים במים, פורסים וחוצים את המלפפונים לאורך, נפטרים מהגרעינים בעזרת כפית משוננת או סתם כפית ופורסים אותם לסהרונים דקיקים. מערבבים עם האצות, מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל ומניחים במקרר למחצית השעה למיזוג טעמים וגם כדי שהמלפפונים לא יפרישו טונה של מים, מה שהם נוטים לעשות מיד במגע עם חומרים מלוחים. מעבירים לקערה נאה, זורים ממעל שומשום קלוי וגזיזי בצל ירוק, ואחר-כך - סתם לשם ההשוואה - אוכלים סלט כזה בסושייה ואומרים בגאווה, "בבית יותר טעים". הנועזים שבינינו יפרסו פלפל אדום או צהוב לרצועות גפרוריות ויוסיפו. היצירתיים ממש מוזמנים למעוך שן שום אחת לתוך הרוטב, וכך יתקבל סלט פיוז'ן יפני-פולני למהדרין. מקווה שהנטורופאטית שלך תאשר
1עשיתי חיפוש בסיסי ומצאתי חלק מטקסט שהרשיתי לעצמי להוסיף איליו עוד טיפה