לשריק המתכון המיקרוביוטי עם אצות

  • פותח הנושא daud
  • פורסם בתאריך

daud

New member
לשריק המתכון המיקרוביוטי עם אצות

1עשיתי חיפוש בסיסי ומצאתי חלק מטקסט שהרשיתי לעצמי להוסיף איליו עוד טיפה
1. בחנויות לצורכי המזרח הרחוק תמצאי בעיקר נורי, דפי אצות מעובדים שמשמשים לכריכת אורז, דגים וירקות לגלילוני סושי מכל הסוגים. כדי להגיע לפריכות הרצויה צריך לקלות את האצות מעט במחבת ברזל ובלי רמז לשומן, לא יותר משלושים שניות, ואז למהר למלאכת הגלגול כדי לא לאבד את יתרון היובש והניגוד הנעים בין המילוי הלח, הרטבובי אפילו, לבין האצה המחוסמת. כי אם היא לא, אז נהיה מין גומי מעיק. את ההמלצה האישית שלי גנבתי מהשף פופ מיקימונו שם הייתי משאיר כמה אלפי שקלים בחודש כאשר הייתי בריא, פשוט מדליקים גז ומנפנפים קלות את האצה מעל הלהבה עד שהיא מקבלת את ה"רמז לקריספיות"
2.את האצות כמעט אי אפשר לשמור אלא מומלץ להשתמש בהן מהר וזאת כי הלחות שבאויר נתפסת בהן והופכת אותן ללחות. יש עוד סוג שקוראים לו ואקאמה, זו אחת האצות הכי פופולריות ביפן היא משמשת בעיקר במרקים (זו החלקלקה שבמיסו שלכם) ובסלטים (ואקאמה ומלפפונים, למשל). יתרונותיה: אפס קלוריות, ימבה מינרלים ואופי מאוד נוח. גם היא מגיעה מעובדת, חתוכה ומיובשת, וכדי להפיק ממנה את המיטב די בחליטה של דקה ברותחין או טוב מזה - השריה לעשר דקות עד רבע שעה במים פושרים וסחיטה עדינה. את האצה הזו אני ממליץ גם להוסיף לאורז לבן עם מעט חומץ אורז שמוסיפים אחרי סיום הבישול או לכל תבשיל אורז אחר, חותכים אותה אחרי יבוש על הגז עם סכין ממש חד (לא סתם קוראים לסכין יפאני סכין יפאני) או עם מספריים ממש איכותיות, ומשאירים סגור בתוך קערה אישית עם מכסה (או אילתור דומה) שיתבשל באדים. 3. המתכון של 'יאקימונו הילטון', לסלט ואקאמה ומלפפונים. כף ואקאמה וחצי מלפפון גדול פרוס דק בטעם, שמזכיר בעיקר סלט שהגיע מלודג'. המנה חביבה על חסידי דתות הדיאטה למיניהן, מסתם עגלגלים ועד למקרוביוטים פנאטים. אז הנה מתכון.ל - 4 נפשות: 60 גרם אצות ואקאמה מיובשות, 4 מלפפונים זקופים ויפים, לא גדולים מדיי, כף רוטב סויה מאיכות טובה (עם כתוב עליו קיקומן אז הוא טוב
) 3 כפות חומץ אורז, 2 כפיות סוכר, כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר, כפית בצל ירוק קצוץ דק מאוד, כפית זרעוני שומשום קלויים קצת במחבת (אפשר להשתמש גם בשומשום יפאני שחור), כפית שמן שומשום כהה. חולטים את הוואקאמה או משרים במים, פורסים וחוצים את המלפפונים לאורך, נפטרים מהגרעינים בעזרת כפית משוננת או סתם כפית ופורסים אותם לסהרונים דקיקים. מערבבים עם האצות, מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל ומניחים במקרר למחצית השעה למיזוג טעמים וגם כדי שהמלפפונים לא יפרישו טונה של מים, מה שהם נוטים לעשות מיד במגע עם חומרים מלוחים. מעבירים לקערה נאה, זורים ממעל שומשום קלוי וגזיזי בצל ירוק, ואחר-כך - סתם לשם ההשוואה - אוכלים סלט כזה בסושייה ואומרים בגאווה, "בבית יותר טעים". הנועזים שבינינו יפרסו פלפל אדום או צהוב לרצועות גפרוריות ויוסיפו. היצירתיים ממש מוזמנים למעוך שן שום אחת לתוך הרוטב, וכך יתקבל סלט פיוז'ן יפני-פולני למהדרין. מקווה שהנטורופאטית שלך תאשר
 

daud

New member
והפייבוריט האישי שלי.......מרק מיסו

חומרים ל4 מנות (קטנות של יפאנים) 1/2 כוס מיסו לבן (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק) 4 כוסת מים (להשיג בברז הקרוב לביתכם) 1 כפית אונדאשי (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק) 3 כפות סאקי (בחנויות המזרח או באלכוהוליה הקרובה לביתכם) 4 כפות אצות וואקמה (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק) 1 כוס טופו, פרוס לקוביות 4 כפות עלי בצל ירוק (לא הלבן לגמרי החל מהירקרק לבן), שטופים ופרוסים לטבעות אופן ההכנה: 1. מרתיחים את המיסו הלבן, המים, והאונדאשי והסאקי. 2. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת. בוחשים מדי פעם ודואגים שהתערובת לא תצטמצם על ידי כיסוי הסיר או הוספת מים. 3. מניחים את האצות בתוך מסננת ומאדים בתוך סיר עם מים חמים למשך דקה. מסננים ומקררים במים קרים. 4. מחלקים את האצות בין קערות המרק יחד עם הטופו וטבעות הבצל הירוק. מערבבים את המרק ומוזגים לתוך הקערות. אפשר לקשט עם כמה אצות לא מורתחות גזורות למעלה, רצוי להגיש בגלי יפאני למרק (ניתן לקנות החנויות למוצרי המזרח הרחוק) חשוב: אי אפשר לחמם שוב אחרי שמערבבים את כל המרכיבים אבל את המרק לבד אפשר לחמם ולהגיש עם יתר המרכיבים טריים!!!
 

daud

New member
ושוב אני מחבר לצד הנשי שלי ../images/Emo13.gif

מתכון מדהים אכלתי אותו המצרים במסעדה קוריאנית מעולה (סיפור ארוך) זכרתי ועשיתי עליו חיפוש וזה מה שמצאתי. המרק הזה וקערית ובה מבחק "קים צ'י" היו הרוטינה שלי במסעדה הזו ו כאשר הייתי יוצא מהמסעדה אם הייתי נושם לכיוון השמיים ציפורים היו נופלות מעולפות בגלל הריח של הקים צ'י
אבל אני מצטער לא לצמחונים (אלא אם הם אוכלים עוף)
 

שריק 7

New member
מירה- המיסו אכן מאוד מלוח../images/Emo9.gif

לכן אין צורך להוסיף מלח למרק. במקרה האישי שלי, הומלץ לי ע"י הרופא ה-מומחה לבעיית מע' העצבים האוטונומית, ד"ר יעקוב, להרבות באכילת מלח ובשתיית מים, כדי להתגבר על הרפלקס ה"דפוק" הגורם לעילפון!!! אז מיסו הוא ממש מוצלח עבורי.. שרי
 

sayv

New member
מה העניינים איתך תגיד לי????

מה המתכונים הארוכים האלה??.. תזמין אותנו לארוחה וזהו! שום סיכוי שאני הולכת ללמוד להכין את כל זה עכשיו! וביחד עם העוגה הבריאה של יפעתיק, הלחם חול והמרק שלך- אנחנו מסודרים.
 

daud

New member
סבבה נארגן משהוא אבל.......

על תשכחי יש לי רק מיקרו
 

daud

New member
בחדר עבודה עץ בסלון בטון.......

מכרתי את הרהיטים גם לא צריך לנקות מתחת ו גם קבלתי עליהם כסף ממש טוב
 

שריק 7

New member
סוני- ממש המון תודה!!!../images/Emo6.gif

זה בדיוק מה שאני צריכה, כדי להתחיל להכיר את המושגים האלה... אעדכן אותך- גם בחנויות טבע טובות יש לפחות 4 סוגי אצות, מיסו לבן, וואסאבי מוכן או באבקה..... בהודעה השנייה שלך, על מרק מיסו, יש גם רכיבים שעדיין לא שמעתי עליהם... אברר בבתי טבע... מאמינה שחנות למוצרי המזרח הרחוק ב"קרבת ביתי" תהיה בהרצליה פיתוח.... לכן אופציית בתי טבע נוחה לי מאוד. וליידע את כלל הקוראים, כשהנאטורופאטית המליצה לי להתעמק גם בהכנת מזון יפאני- היא לימדה אותי קיצורי דרך לסושי: לא מגלגלים כלום (למרות שזה יפהפה)- אלא מכינים אורז מלא (כן, נוסח כזה...) מקררים- ואז שוברים פנימה , גוזרים, את אצות הנורי, מלפפונים, בצל ירוק, ואאסאבי ואולי מעט רוטב סוייה. כך נמנעים מההכנה הקפדנית של הסושי. סוני, מה דעתך על "עוקף סושי" המיועד לתשושים? שוב, תודה!!! שרי
 

daud

New member
דווקא יש......

אני בטוח שיש בחיפה או בכל מקום שיש בו פועלים זרים
ומלבד זאת אני רואה לאחרונה התחלות אפילו בסופרים!!! כאשר עוד הייתי "עשיר" לפני כשנה הייתי קונה בג'מבו ליד הבית שלי ואפילו שמה הייתה פינה עם אצות ורטבים וכו' אני מאמין שבכל מעדניה או סופר צפוני שמכבד את עצמו אפשר למצוא היום כמה דברים בסיסיים שמח שקלעתי
ו בהצלחה בחיפושים ובבישולים
 

mira ker

New member
../images/Emo149.gifמי שמגיע לטיב טעם ע"י איקאה

יש שם פינה יפה של חומרי גלם לאוכל יפני.
 

שריק 7

New member
מירה, תודה! שמעתי מחברה על

המבחר בחנות הזו, ולמי שתעניין באצות נורי- שם נמכרות במחיר הכי כדאי! שרי
 

daud

New member
יש להם גם סניף בראשון לציון.

למי שזה יותר קרוב בשבילו
 

my last sony0

New member
אבל למה את עוקב אחרי זה../images/Emo41.gif

הרי במילא לא תקנה כלום באף סניף אז מה אכפת לך שיש סניף בראשון
 

נאן

New member
יש בצפון...

שרי במעדניה של קיבוץ מזרע יש אצות שעליהם אתם מדברים. עד שתפסתי למה התכונתם..... אני כשהרמתי את זה המעדניה לקח לי 5 דקות לקלוט שזה אכיל בלי לפגוע באף אחד כאן. וזה לא ספוג או סקוש ברייט. נאן
 

daud

New member
נו באמת נאן איך יכולת לחשוב???

אני לא מבין איך יכולת לחשוב שאצות הן סקוץ' ברייט או ספוג ??? באמת!!! אצות הרי שוקלות הרבה פחות מכל סקוץ' ברייט שלא לדבר על ספוג
 

נאן

New member
בחיי סליחה.... אופס

סליחה בחיי סוני אבל דפדפתי במדפים שם ככה אייך שאני שפוכה לי מעיפות.... ונתקלתי בזה ולא הבנתי מה זה עושה שם נכון זה מאוד קל יותר מסקוש ברייט. ובלי משקפים הכל דומה. אבל הסקרנות אכלה את החתול ככה אומרים וקראתי לבחורה שעובדת שם. יש כאלה על כל שביל במעדניה הזו. היא נתנה הסבר קצר ומה שנכנס זה שזה אצות שחורות וירוקות. אז מיד עשיתי איגוף לצד הסיני ולא היפני יש לי חולשה לסיני.... בנתיים כתבתם פה איזה שם ואני מודה עד שירד לי האסימון לקח לי זמן. בפעם הבאה סוני אני אביא זכוכית מגדלת. אגב באותה מעדניה מצאתי את היין שנתת לכאבי בטן פעם. נאנוש
 
למעלה