לשתף?

איש-ילד

New member
"אמת קולקטיבית"

היי אינני מכיר את המונח "אמת קולקטיבית" היש דבר כזה??? האם אין אך ורק "אמת סוביקטיבית"? אני ממש לא רוצה להכנס לווכוח מעמיק בעניין המונח "אמת" רק אומר שלפי מיטב ידיעתי ואמונתי לא קיימת אמת -מוחלטת ומכאן שלא יכולה להיות "אמת קולקטיבית" כהגדרתך.

האלי

New member
כל כך נכון בוני,

לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר
האלי.

ברונטית

New member
כנות, אמת ויושר

אם אכן האמת, הכנות והיושר הם חלק בלתי נפרד מהזוגיות, והם למעשה הדרך המנחה - הרי שתהיה זו "בגידה" כפולה ומכופלת לא לספר ... האחת - המעידה והשניה - העלמת האמת, שפירושה שוב "בגידה" בדרך המוסכמת ומקובלת, דרל הכנות ויושר ! אם מלכתחילה הזוגיות בנויה על "חלקי אמיתות", או כפי שהתבטאו פה לפני "שקרים לבנים" - הרי שמיותר דווקא במצב כזה להיצמד לקלישאה של "אמת ויושר"....

"אם כן, היכן הגבול?"... הצחקת אותנו

עוד לא למדת כלום מהממשלה שלך?! תעשה כמו שהמדינה שלך עושה: מצד אחד היא לא קובעת שום גבול, פעם זה הקו הירוק, פעם זה הקו הסגול, פעם אין בכלל קו - זה רק קו התפר, הכל כמו שמתאים לה לצרכים שלה, אבל במקביל יש לה שכל להחזיק לעצמה את מישמר הגבול בשביל לשמור על הצד השני שלא יעבור את הגבול שהיא עצמה עוד לא החליטה מהו. מה שלא הבנת תשאל, אני אהיה היועצת שלך לענייני גבולות.

ברונטית

New member
אם כך....

ניתן להסיק מדברייך שעל אף כל מגרעותיה של הממשלה - יש לה "זוגיות טובה"... משום מה זה לא מסתדר לי.

איש-ילד

New member
יש כאן אחד כזה או אחת?

צופיה יקרה, השתמשת במשפט "הרבה פחות מוחלטת" האם זה לא כמו "הרבה פחות...הריון"? היש דרגות למוחלטות? הרי עצם המונח "מוחלטות" סוגרת כל אפשרות של מינון אבל מעבר לזה, הרי כוונתך, כך נדמה לי, ברורה ואני בהחלט מסכים איתה. לך ברונטית ידידתי, השתמשת בביטוי "דרך מנחה", הבטוי - לפחות באוזני- נשמע כמו...המלצה, משהו כזה רך יחסית... כוון...משהו שניתן להגדירו כמו ...בד"כ. ואם כך, אולי את צודקת? אולי מכאן צמח הביטוי הכל כך לא ברור... "שקר-לבן"? אולי יש צורך לתמרן בחיים, לא לחיות ב"שחור-לבן"? גם בזוגיות? לא תמיד לאמר הכל, ממש הכל... ? משום מה יש לי איזו שהיא הרגשה... מין תחושה כזו... מהיכרות רבת-שנים של בני-אדם רבים...שכולם כאן... או לפחות כמעט כולם - הסתירו פה... הסתירו שם... לא תמיד "שיתפו"... לא תמיד אמרו הכל... ובוודאי גם דברים שממש ממש נוגעים לבן או בת הזוג... ומשום מה כל כך הרבה כותבים כאן על "אמת ויושר מוחלטים"...בין אם בבטוי כזה או אחר. באמת? באמת זה כך? או או? או שקרן או ישר??? היש כאן אדם אחד שיכול לשים יד על הלב (מבלי לגלגל עיניים לשמיים) ולאמר שמעולם, אף פעם, אבל אף פעם לא הסתיר/ה דבר כזה או אחר מבן/ת הזוג? ולו ...פעם אחת?? ולהסתיר הרי זה... לרמות! ולא לספר הרי זה...להסתיר. האם יש כאן משתתף או משתתפת אחת, שיכולים להיישיר מבט ...לתוכם, לאמת שלהם ולהמשיך לטעון זאת??? אני, ממש לא...

אלה_ה

New member
אמת מוחלטת לדעתי היא מונח תאורטי

ואין מישהו שלא חטא לאמת ברמה כזו או אחרת. מי לא שיקר פעם איזה קשר לבן? בשביל להתחמק מלימודים למשל? אפילו לעצמנו אנחנו משקרים לא פעם. משלים את עצמנו לגבי אהבה שאיננה למשל. אז על אחת כמה וכמה לאחרים. וכמה פעמים סיפרנו את האמת רק לא את כל האמת? או שפשוט לא סיפרנו. גם לא לספר זה שקר. אבל עדיין האמת היא משהו שיש לשאוף לו. משהו נעלה ולא תמיד מושג.

מה לא מסתדר לך?

עובדה שאותם אלה בממשלה שרואים את הגבול באיזור מסויים - הרבה אחרי ההתנחלויות - יושבים בממשלה עם אחרים שרואים את הגבול בכלל באיזור אחר, ועובדה ששניהם חיים בזוגיות שהם קוראים לה במקום ´משפחה´ - ´ממשלת אחדות´. נכון שהיום הכלה קצת נעלבה ואיימה שהיא יוצאת לחופש, אבל גם אני, במקום הבעל הזה, הייתי מעיף לה נעל בראש, לכלה הפסיכית הזאת. מה שלא תביני - תשאלי.

ברונטית

New member
אז יש לי שאלה...

אני לא מבינה מה זה "נעל בראש" ??.... אני רק יודעת שהבעל הזה נעל את הנעל על הרגל כשעלה לכנס בלטרון, ושם הצהיר ש-ההמממ.... הוא חוזר בו... (אולי בגלל שהכלה נעלבה). הוא גם הדגיש שזה היה יום קשה, יום מבחן ל"זוגיות" ולאלה המתנכלים לה, והוא מקווה שהם יעברו את זה בשלום... אז מה? זו הדרך? זו נחשבת בעינייך לזוגיות טובה? באמת הכינוי "אחדות" מתאים יותר - כל אחד לעצמו... אחד אחד...

אני מציע לך לא להקשיב לבעלים כאלה

ולכל מה שהם מדברים ביום שבו האישה הפסיכית שלהם מתחרפנת להם. יש להם עוד הרבה אינטרסים להגן עליהם, לא הכל האנשים מבינים, ולא הכל באמת קשור ישירות לכלה הזאת.

ברונטית

New member
אהה,,,

לא באמת קשור לכלה "הזאת"? האם זה אומר שיש עוד כלות בתמונת הזוגיות האומללה הזאת???

למעלה