לתושבי לפיד אין מושג

לתושבי לפיד אין מושג

במהלך השבוע דיברתי עם 4 תושבי לפיד מסתבר שלארבעתם אין צל של מושג מה קורה במעבר בין הישובים, ואף אחד מהם לא ממש שמע על הסכסוך שקיים בנושא (כמה 5 שנים?) לדעתי חייבים להעיר את התושבים של לפיד בכל דרך (בטח לא בצפירות) אולי פליירים בתבות הדואר אולי שילוט כמו שהציעו לפני אולי אפילו הפגנה בכניסה ללפיד או בכיכר. חשבתי על הפגזת הפורום שלהם בידיעות בנושא, אבל מדפדוף כמה דפים אחורנית נראה שכל הפורום מתבסס על בערך 5-6 מגיבים קבועים ובטח עוד כמות קטנה של קוראים פאסיבים. מה דעתכם שבמקביל למאמצים של רונן מושי הראל וכל שאר העושים במלאכה נקים סוג של ועדה שתתחיל ליזום מהלכים אקטיבים ומעוררים. במידה ויש שותפים לדעתי, אני מרים את הכפפה, ורק שלא נומר חס וחלילה שיכלנו לעשות יותר כדי למנוע את התאונה ולא עשינו שבת שלום אריאל

אריאל צודק

חיבים להקים ועדה שתיזום מהלכים אקטיווים עבור כניסה בלעדית לכפר אורנים ולא דרך לפיד הגיע הזמן להפסיק לקטר וללחוץ על האחריאם למחדל שלא עשו כלום עד היום למען התושבים ורק חיפשו איך לשפר את המעבר הדפוק הזה כל הכבוד אריאל

פליירים והסברה בתמונות

הפקה והפצה של פליירים היא רעיון מצוין. אני חושב שלא צריך רק להסתפק רק במילים. צריך לבסס את ההסברה על תמונות הממחישות את סיכון החיים היומיומי. למשל, לצלם ילדים על אופניים, ולצלם אמהות שהולכות עגלה. אלא הן תמונות קשות שמדברות בעד עצמן. ועד לפיד לא יכול לברוח מתמונות.

../images/Emo140.gifבעד פליירים !

בעד פליירים ! וכדאי להוסיף שם גם פסקה של חוו"ד מקצועית על הסיכון הקיים במעבר כמו שהוא. וכדאי גם שיהיו בתוך מעטפות עם דיוור אישי יחסית - כך יש יותר סיכוי שלא ייזרק אוטומטית לפח. לא חייב להיות דיוור שמי אלא משהו כמו "אליכם תושבי לפיד מהשכנים בכפר האורנים". מוכנים לסייע במאמץ - רעיון מצוין !

אפשר

לשים שלטים גדולים ("וועד לפיד/טימי מסכן חיי נהגים" וכדו) בתוך מכוניות , להצמיד לחלון ולהחנות בחנייה בכניסה ללפיד. בשבת. שגם האורחים יראו. אפשר גם להצמיד תמונות, שרטוט וכו. שאנשים יבינו במה מדובר. דרך אגב, לא היה זה וועד לפיד שהפגין מול ביתה של מנהלת בי"ס?

אלי - גם אנחנו נלחמים על חיינו

עם כל הכבוד לאריאל שרון (ויש כבוד), לי אישית החיים של הבנות שלי חשובים לפחות באותה המידה. וזאת בדיוק הבעיה. אתם לא מבינים (או לא מפנימים) שאנחנו לא מתעסקים בזוטות אלא באמת בהצלת חיים! שבת שלום ואיחולי החלמה מהירה לראש הממשלה.

golanzuk

New member
היכן הבושה???

אלי שלום רב אינני מבינה היכן הבושה? בזמן שכולנו מתפללים לשלומו של ראש ממשלתנו הנלחם על חייו, יש גם מקום להמשיך ולהאבק על זכותנו למעבר תקין ובטוח לכולנו לפני שמשהו יצטרך להתפלל על חיי יקיריו באם חס וחלילה תהייה תאונה עקב אטימות של אנשים או איש מסויים בישוב השכן לנו. שתהייה לכולנו שבת שלום

zemayesh

New member
ואנחנו נלחמים על חיינו וחיי ילדנו

לראש הממשלה לא נוכל לעזור אלא בתפילה לאל שיעזור. אבל הצלת חיינו וחיי ילדנו היא בידיים שלנו ולכן כל שעה היא שעה נכונה לעסוק בנושא עד שימצא פתרון! בושתנו היחידה היא שלא הצלחנו לפתור את הבעיה עד כה.

חומה ומגדל

מה הבעיה לסלול שם כביש? בלי לשאול אף אחד, לאסוף כסף מתושבי אורנים ותוך כמה שעות יש שם אחלה כביש שבעולם שיבטיח לנו ביטחון ונוחות. נראה לי פתרון אולי יקר אך פרקטי ומהיר.

משפ פלד

New member
להעיר את התושבים ...

יש הרבה מתושבי לפיד שקוראים את הפורום ולא תמיד מגיבים מה שאני לא מצליח להבין זה למה לבזבז אנרגיה על עלונים צפירות ופליירים במקום לקדם את נושא הכביש העוקף ? הרי בסופו של דבר הפתרון יהיה כביש עוקף , אז למה לא לקדם את הנושא ? אני מבין שקשה לעבור דרך לפיד , גם הבמפרים מעיקים , וגם המעבר צר , אז במקום לבזבז כוחות על מלחמה מיותרת תתעלו את האנרגיה לקברניטי מנורה שיטפלו בבעיה .

התושבים לא מצליחים להרדם 8 שנים...

1. מנסים כל הזמן לקדם כביש עוקף, אבל ללא הסכמת לפיד אי אפשר. 2. אין קשר בין כביש עוקף למצב הקטסטרופלי המסוכן כל כך של המעבר שעל ועד לפיד חלה חובה חוקית לשמור על תקינותו (ולא להוסיף מפגעים חדשות לבקרים). שלח לי מספר טלפון במסר אישי ואשמח לשתף אותך במצב.

ronpel

New member
אחרי 3 שנים של נסיונות

אני מגיע למסקנה אחת ברורה - מי שמוביל את המהלכים בלפיד לא רוצה כביש עוקף. אחרת קשה להסביר מדוע 9 שנים הדבר היחידי שנעשה כדי לקדם אותו זה הצבת מכשולים במעבר - זה לא מקדם כביש זה מקדם שנאה ומאבקים משפטיים. ב9 שנים לא הוצע ע"י לפיד פתרון אחד מעשי לכביש חלופי. גם הנסיון של יוסי מלפיד להוביל הדברות בשבועיים האחרונים הוכשל בכוונה. כל נסיון שלי לקדם פתרון לכביש אחר נתקל בסרוב או טירפוד. אתה יכול לקבל העתקים של כל המסמכים הקשורים וכל היוזמות. כל הפתרונות לכביש אחר עוברים בשטח מועצה אזורית חבל מודעין ולכן הם חייבים להוביל את התהליך. אנו נשמח לשתף פעולה בכל פתרון טוב שיוצע לנו. רונן

משפ פלד

New member
אני לא מבין משהו בסיסי

רונן כותב : " שנים לא הוצע ע"י לפיד פתרון אחד מעשי לכביש חלופי. " למה לפיד צריכה להציע כביש חלופי ? למה זה לא מו"מ שמתנהל בין מנורה ישירות לבין חבל מודיעין ?

גם אני לא מבין משהו בסיסי

למה מכל מה שרונן כתב לקחת משפט אחד שאיתו בחרת להתנצח? למה לא התייחסת להצעתי לשוחח? לשאלתך, ניתן להרחיב ולאמר שזה צ"ל מו"מ שמתנהל ישירות בין מטה בנימין לחבל מודיעין. אלא שכך ברור שלא יקרה כלום גם עוד 10 שנים. לשם כך יש לישובים קהילתיים ועדים מקומיים. האחריות והאינטרס של לפיד לכביש חליפי משמעותיים: לפיד היא הסובלת העיקרית מהכביש הקיים (מלבד כפר האורנים כמובן) לפיד היא המתנגדת העיקרית לפתרונות שהוצעו עד כה על ידינו וחוץ מזה להזכירך - הדרך הנוכחית הינה הדרך החוקית והלגיטימית לפי תוכניות בינוי ערים. אם לפיד רוצים בשינוי, מוטב שתהיה אקטיבית (באופן חיובי כמובן). ועוד אגב, מנורה אינו שם היישוב כבר קרוב ל- 3 שנים.

משפ פלד

New member
אדר - אני עדיין לא מבין

גם אתה אומר : "מנסים כל הזמן לקדם כביש עוקף, אבל ללא הסכמת לפיד אי אפשר." "לפיד היא המתנגדת העיקרית לפתרונות שהוצעו עד כה על ידינו" למה אי אפשר ? כי האינטרס של כפר האורנים להשאיר פתח לתוך לפיד הוא חזק יותר ? אני באמת לא מבין למה אתם מאשימים את לפיד כל הזמן במציאת דרך עוקפת וכניסה נורמלית לכפר האורנים , כמו שאמרתי , לפי דעתי המו"מ צריך להתבצע מול כפר רות . ואם לפיד מתעקשת שהשער יהיה סגור ביננו לבינכם וזה סלע המחלוקת , אז כנראה שערך חיי אדם אינו חשוב לכם , או שאתם צועקים חמס ללא שום סיבה שרון

הראלקו

New member
כמה דברים שגם אני אולי לא הבנתי

כאבם של תושבי לפיד מובן, אך הוא דומה לכאבם של דיירי רחוב ז'בוטינסקי ברמת גן שכל פתח תקוה נוסעת לתל אביב דרכם, הוא דומה לאכזבתו של מי שקנה בית מול הים בלי לבדוק אם מחר יקום בית נוסף על קו החוף. התוכנית למנורה (כפר האורנים) קדמה לזו של לפיד, וכשהקימו את לפיד לא שכחו גם לציין שהרחוב הראשי יהווה כביש גישה לכ- 500 משפחות, (וזו הסיבה שאם נרצה להתרחב מעבר לכך, באמת נצטרך כביש נוסף) אולי הסתירו מהקונים בלפיד את התוכניות? אולי חשבו הקונים שיקח שנים עד שיבנו את אורנים, ועד אז יהיה בסדר? על מי בעצם כועסים שם? וגם לו היו פני הדברים שונים, קשה לי לדמיין שבמקום אחר היו זורקים אבנים על מכוניות כדי שיבינו שעדיף לסוע מסביב, הענין הוא שקשה לשכנע שיסללו כביש נוסף, רק בגלל שמשהו התעצבן על משהו אחר, כשבכל קנה מידה אחר, פשוט אין בו צורך. אבל במדינה שלנו הכל פוליטיקה וכביש שמחבר את כפר אורנים עם העולם עובר בשטח שבו הפוליטיקה יותר קרובה ללפיד. כך שגם לו היו צודקים בלפיד במאת האחוזים וכל האחרויות היתה עלינו, עדיין בעזרתה של לפיד הכל היה קורה יותר מהר. קשה להסביר לפוליטיקאים שלא מהמועצה שלנו לבנות לנו עוד כביש, כי הראשון התקלקל. בשבועיים האחרונים ניסינו לקדם יוזמה שתבטל את ההסטוריה של מלחמת האריות בין ראשי הישובים. לצורך כך עצמתי את העיניים והלכתי באמון מלא אחרי טימי וועד לפיד, ואני יכול לומר שסיפורים יש הרבה אבל רצון אין. ואם אין רצון לשקט, אז יש רצון למשהו אחר במקום. במלחמת אריות - לך תדע מי צודק, אבל כשמתמרנים תמים - האמת יוצאת. חשוב חשוב שתדעו - אין רצון. והשאלה היא למה? מי מרוויח מכך שאין שקט בין הישובים, ומוזר הטיעון שלך על ערך חיי אדם; משהו בסגנון של, אתם לא רואים שכבר עשינו את הכביש לממש ממש סכנת חיים? אולי תכנעו כבר ותפטרו לנו את הבעיה. אולי לא הבנתי, לפני כמה שנים נחקקה בי אישה ששכלה את בנה בתאונה ודברה על כך ברדיו: היא דברה כאמא על שנים של קימה עשר פעמים בלילה כדי לבדוק אם הילד מכוסה, ופתאום מעשה שטות של בן שמונה עשרה על הכביש והכל נגמר. מי שאחראי לכתובת הזו שעל הכביש כבר לא בן שמונה עשרה, והוא בטח לא אדיוט. רק ענין של זמן עד לתאונה שם, ואז (וכיוון שלא רק רשלנות, אלא ממש כוונה), יבואו גם פיצויים. ומתי יתעוררו בלפיד? כשיבינו שחצי מהארנונה הולכת לחובות במקום לחינוך? אני מצטער אם אני נשמע בוטה משהו, ומן הסתם אני לא פונה רק אליך כאן, אבל נראה שבאמת אבדה הפרופרציה אם צריך לדבר תועלתנות במקום שאין מי ששומע אנושיות,

אבי דין

New member
קצת תשובות

1. אתה לקחת דוגמא את רחוב ז'בוטינסקי - אני לוקח דוגמא את רמת אביב. רמת אביב נבנתה ברובה לאחר שאתר פי גלילות היה עובדה מוגמרת והם ידעו שהוא קיים עוד לפני שהבתים שלהם נבנו. ומי עובר? פי גלילות. מדוע? הוא מהווה סכנת חיים עבור התושבים. עשה את האנלוגיה לכביש. 2. על אותו משקל של "ידעתם שיהיה כביש" - תושבי כפר האורנים ידעו שהכביש שייך למועצה איזורית אחרת - עובר בישוב אחר - וזכותו של אותו ישוב לעשות בכביש זה כל שיוכל כדי להקטין את הסיכונים בו. תושבי כפר האורנים קצת יותר בבעיה במובן הזה - מכיוון שפה אין הטעיה, אין חוסר הבנה, הם ידעו מהיכן הכביש יעבור ודרך מי עוד לפני שבנו את הבתים. 3. ממה שאני שמעתי לגבי הפגישה - שני הצדדים יצאו כפי שנכנסו - כל אחד רואה כיצד השני מטרפד. ומה שאתה רואה הראל לגבי טימי, זה מה שבדיוק ראו תושבי לפיד לגבי רונן. 4. רשלנות? פיצויים? כפי שנאמר בעבר - אם ייפגע מישהו בצומת, האחריות כולה תהיה על אותו נהג פוגע שלא נסע בהתאם לתנאי הדרך. 5. ואם מדברים כבר על תאונות? רק לפני מספר שבועות התבשרנו על חיים שכמעט נקפדו ע"י נהג משאית שעלה לכפר האורנים. הדבר לא היה במעבר. הדבר היה ברחוב הזית. 6. כאשר מציגים את זה שכפר אורנים מביאים פתרונות וכולם נדחים - לא מזכירים שגם לפיד הביאו פתרונות שכולם נדחים. רק מה? הדחיות שלכם כמובן כולם מוצדקות... דו-פרצופיות? לא יתכן... הרי באנשים תמימים אנו מדברים. 7. המשך השמצות והוצאות דיבה לא יביאו לכלום. הדבר הגיע למצב שבו מנהל אשכול תפוז נאלץ להתערב בפורום שלכם (התערבות כזו היא דבר יוצא דופן ביותר בתפוז - כאחד שמשתתף בפורומים רבים) וזאת לאחר שמנהל הפורום לא עשה עבודתו כנדרש והעדיף להשאיר השמצות על אנשי ציבור מלפיד (שוב דו-פרצופיות של לארי - ראה תשובתו בעניין כת הסיינטולוגיה, אבל אין דין איש ציבור מלפיד כדין איש ציבור מכפר האורנים). בברכה, אבי.

אלי בקר

New member
אבי אתה ממשיך לרמות וזה לא יילך

1. איך וועד לפיד מקטין את הסיכון לתושבים שלו ע"י הנסיון להרוג את תושבי כפר האורנים? זה הרי שנאה וקנאה נטו. 2. איזה פתרון בדיוק לפיד הציעו -אולי תציג לנו תוכנית חוץ מהרעיון הגדול שלך שניסע בתוך גדר המערכת.

למעלה