לתושבי לפיד אין מושג

שלא נסע בהתאם לתנאי הדרך ?

כביש משובש באופן כל כך בוטה ? תוכניות שלא אושרו על פי חוק ? העברת מידע חלקי לגורמים מתכננים ? נראה לך שהאחריות כולה תהיה על הנהג? ספק רב. וגם ההיבט של לא ידענו, גורמים מקצועיים יעצו... וכו לא יעמוד לרשותכם. אם תהיה תאונה יהיה קשה מאוד לאנשים שאחראים לכביש הזה להתנער מאחריות. " וזכותו של אותו ישוב לעשות בכביש זה כל שיוכל כדי להקטין את הסיכונים בו" שמעת מישהו טוען שאסור לכם לשים פסי האטה ? להקטין את הסיכונים בו ? על ידי הפיכתו למסוכן? ודרך אגב לא רק לתושבי כפר אורנים אלא לכל מי שנוסע בו. והזזת מעבר החצייה שליד הגנים. איך היא בדיוק מצמצת את הסכנה. ואולי תוכל להסביר לי בכלל איך השינויים שנעשו מצמצמים את הסכנה . הכביש לא שייך למועצה. הוא בסה"כ עובר בתחומה. וגם לו היה שייך לה זה לא נותן לה את הזכות לסכן אותי ביודעין.

הראלקו

New member
בוקר טוב, בנקודות

הי אבי, ברשותך אענה לך בהתייחס לנקודות 1. אם רציתי לקחת דוגמא יותר מתאימה הייתי צריך לדבר על ההרחבה של מושב חרות שיוצאים לכביש הראשי דרך תל-מונד. אבל ניסיתי לתת דוגמא חמורה בהרבה, ולפנים משורת הדין. מכל מקום פי גלילות אינו רלונטי לעניין שכן העברתו לא הייתה בשל המשאיות שיוצאות ונכנסות ממנו, אלא מתוך פחד שהמשאית הממולכדת הבאה שתוחדר אליו, תצליח להתפוצץ, ואז יהרגו בין עשרת אלפים ל- חמישים אלף איש, תלוי בשעה ביום. 2.לגבי סעיף זה אני מסכים לחלוטין, ואני כתושב מברך על כל אמצעי הבטיחות שהצבתם לאורך הרחוב: החל בכיכר (שהיא גם נעימה למראה) וכלה בבמפרים שמאטים את התנועה. אם ידוע לך, יש תכנית מאושרת להתקין במפרים גם בירידה מכפר אורנים, כדי להאט את התנועה, (לאחר שיהיה שם כביש). אני אפילו מברך על השוטרים שעומדים בסוף הירידה ונושאים עיניהם למכוניות היורדות מאורנים, (ועל אף שהם מתעלמים מאלו שעדיין חונים בחניה כפולה כדי להוריד ילדים בגן, ולמרות שעכשיו יש להם חניות מסודרות) יותר מזה כיוון שכולנו נוסעים באותו הכביש, אולי יכלתם אפילו לבקש השתתפות בהוצאות הבטיחות לאורך הכביש כולו. מי יודע 3. כאן יש לך טעות. מטרת היוזמה הייתה להשתדל ולהמנע ממה שכל צד חשב על השני עד לאותו רגע, ועל כן ועל אף הגיחוכים שהופנו כלפי בחרתי ללכת באמון מלא ולהאמין לכל מילה שאומרים לי. אבל כשקופץ ללקוח שלי צ'ק - אני מוכר לו רק במזומן. וכדי להמנע מחוסר אמון כלפי כפר האורנים, הרי שבצוות שהקים רונן כדי לטפל בכביש גישה נוסף לכפר אורנים, מצויים גם מלפיד. הפעולות שנעשו מתועדות, ואפילו הגיעו לשלב שבו ממש צריך להוציא כסף כדי להתקדם. אתה מוזמן להתעדכן. 4. אני לא משפטן אבל אני מכיר אשה שנפלה בתל-אביב על מדרכה שהייתה מורמת במעט מגובה הדרך, ועדיין מקבלת פיצויים. שם פשוט לא באו לתקן בזמן. המקרה שלנו קצת יותר קיצוני, וגם אי אפשר לומר, אופס לא סמנו לב... אבל באופן ענייני אני רוצה שיובהר כיצד עלי לנהוג בהתאם לתנאי הדרך; א. אם אני יורד מכפר אורנים, לפי הסימון, אני נתקל בבור בכביש ועלי להמנע ממנו או מימין או משמאל. א1. מימין - אני יורד לדרך כורכר בעייתית ומיד נתקל במדרכה המסמנת חניות אנכיות לכביש, ונעצר. א2. משמאל - אופס, אני נוסע בנתיב הנגדי. ב. כשאני עולה אל כפר אורנים, מרגע שעקפתי את האי המתומרר, נגמר הכביש במסלול שלי, ועומדות לפני שתי אפשרויות: ב1. להשאר עם הכביש הסלול - אופס, אני במסלול הנגדי ב2. לרדת מהכביש ולהצמד לימין - אבל הי, הדרך נגמרת ויש בטונדות וחציבות ושאר אתגרים לרכבי שטח, ועלי לעצור שוב. אז זהו, כנראה שלא היית בשטח, כפי שלא הייתה שם היועצת המשפטית שלכם, וכנראה שכן שתהיה לאחראים לכביש בעיה עם פיצויים. 5. אני מניח שהדין ימוצא עם נהג המשאית, שודאי לא שמע על הסכסוך שלנו, והיה נתקל בעמוד גם לו היה נוסע לבית האחרון שבלפיד. 6. אני אבדוק את בנושא. 7. אני מסכים. אני לא סנגור של חברי בפורום, וגם אני, כפי שכבר ראית מעדיף שיח תרבותי. אשמח אם גם אתה תצמד לרמה הזו של שיחה. קראתי כל מה שכתבת בפורום עד כה, ולמעט התשובה העניינית אלי, והתשובה העניינית לחיה, אני חושש שגם אתה חטאת בעניין בברכה, הראל

אבי דין

New member
הראל שלום,

1. עפ"י אותן אנלוגיות - יש גם התנחלויות שעוברות בכבישים יותר מסוכנים מכביש 45 או איך שקוראים לו. האם אין זה אומר שגם אתם יכולים? בבקשה השוואות ואנלוגיות ניתן לעשות מכל כיוון. דרך אגב, את פי גלילות החליטו להעביר עוד לפני האינתיפאדה האחרונה ולו בגלל תקלה במיכלית דלק שהצירוף של דלק וגז באותו מקום יכול לגרום לפיצוץ קטלני. 2. לדעתי, ואני אומר זאת על דעתי בלבד, לא באת בתום לב לפגישה עם יוסי, וזאת לפי הביטויים שלך. צ'קים חוזרים? מזומן? חשבתי שפתחתם דף חדש? ואז זה לא לקוח חוזר... אבל אני לא עצמאי ואין לי לקוחות... 3. אופציה נוספת ששכחת לציין באיך לעבור את המעבר: להאט, לתת לרכב השני לעבור, ואז לעבור. 4. לנושא נהג המשאית. העובדה, כן עובדה, היא שנהג המשאית נסע לכפר האורנים. וזה לא נכון שבאותה מידה הוא יכל לנסוע לבית האחרון בלפיד. מכיוון שהתנועה ליד הבית האחרון בלפיד היא 95% תנועה של כפר האורנים ועוד 5% של תושבי לפיד. כך ש95% שנהג המשאית לא היה שם והתאונה לא הייתה קורה. ואילו 5% סיכוי שזה היה גם נהג שמגיע לבית האחרון בלפיד. בברכה, אבי. נ.ב. מצטער על התגובה המאוחרת.

idopel

New member
בוא נעשה את זה פשוט:

יש מצב קיים, אולי לא נעים אבל חוקי ובהתאם לתקנות. תושבי לפיד רוצים לשנותו, מצויין, אני (ואני מניח שכל תושבי כפר האורנים - בעד.) וועד לפיד מוזמן ליזום כביש גישה חלופי, אני מצידי מתחייב (גזור ושמור) לנסוע בו. אתם מכוונים אלינו אקדח כדי שנעשה בשבילכם את העבודה המולכלכת, שום פלפולים שלך לא מצדיקים זאת.

idopel

New member
למה לא?

-אני מניח שהאינטרס של לפיד גדול יותר (התושבים, אבל כנראה לא הועד). -האמצעים שברשותם גדולים יותר (בעיקר נגישות לשטחים וחלופות שקיימות רק בשטח המועצה שלהם. -לפיד הם אלה ש"התישבו" על כביש הגישה לכפר האורנים. -איזה משא ומתן יכול להתקיים בין כפר האורנים לחבל מודיעין?

פרקטיות

רונן, מדוע איננו יכולים לאסוף כסף התושבים ולהביא חומרים , כלים וכעלי מקצוע ולבנות שם כניסה לתפארת - גם נעשה אותה בטוחה ונוחה. - אני לא מבין, זה לא צריך לעלות הרבה כסף וניתן לבצע את זה תוך כמה שעות ! עומר שמעוני

ronpel

New member
אי אפשר לבצע שם עבודות כי זה

בתחום השיפוט של מועצה אזורית חבל מודיעין שהחליטה לא לבצע את הכביש או לתחזק אותו על פי בקשת וועד לפיד. כך הם בטוחים שאנו נאלץ לחפש כביש חלופי. אולי יקח עוד 10 שנים של דיונים בבתי משפט כדי שמישהו יבין שזו לא הדרך. אם תבואי לבצע תיקונים ללא היתר מייד יגיע שוטר מתחנת מודיעין לעצור אותך. כי למשטרת מודיעין יש סדרי עדיפויות מאד מוזרים בשמירה על החוק. החוק שמחייב את חבל מודיעין לתחזק את הכביש בצורה בטיחותית לא ממש מעניין אותם. רונן

אעעי

New member
אני חושבת שבמישור התקשורתי

לא עשינו די . אני רוצה לראות ששוטר יפסיק עבודה לסידור כביש כזה כשמצלמת אותו מצלמת טלויזיה . או אפילו רק לצלם קטע כביש שנמצא סה"כ 10 מטר מבית של מפקד משטרה במדינת ישראל. אני אישית ניסיתי לפנות לתוכנית רדיו אך הם עדיין לא יצרו איתי קשר , כנראה שצריך קשרים שם... ובטוחה אני שבישובינו יש אחד עם קשרים במקומות הנכונים. ולכל נושא אחר אני בעד.. אפילו הפגנה בכניסה ללפיד... יום שישי בבוקר מתאים?

watcher3

New member
רונן יש לי שאלה/הצעה

שלום. רציתי להציע משהו (וסלח לי שאינני יוזם בעצמי) . האם שקלת/ם לפנות לגורמים כמו "זה הזמן" של עמנואל רוזן. או "בולדוזר" או "עובדה". אתה יודע הגורמים האלה מלבד החשיפה של פצצות מתקתקות כמו הכניסה ליישוב, יכולים לעמת את וועד לפיד/ חבל מודיעין / הרשויות (תחבורה או פנים) ואולי לקדם משהו. מה דעתך?

idopel

New member
טימי הוא לא הראשון שהמציא את

ה"פטנט", שנאה זה גורם מאוד מלכד, רבים לפניו בנו את דרכם הפוליטית על שנאה של האחר.

מה שאני לא מצליחה להבין

זה למה לבזבז אנרגיה על למרר את חיי הנוסעים בכביש במקום לקדם פתרון. אז במקום לבזבז אנרגיה על מלחמה מיותרת תתעלו את האנרגיה לקברניטי לפיד שיטפלו בבעיה. אבל בעצם, אני כן מבינה. אם יהיה פתרון לבעיה יצטרכו קברניטי לפיד להתעסק רק עם עניני לפיד ולהראות תוצאות. הרבה יותר פשוט להחזיק על אש קטנה מלחמה עם השכנים שתעמוד במרכז הענינים. למה לבוא בטענות לוועד שכל מה שהוא עושה זה להציק לנוסעים בכביש אם אפשר להאשים מישהו אחר. הרבה יותר נוח להאשים את רונן מאשר את השכנים מהוועד. וועד לפיד שכל הזמן צועק חמס על כמות התנועה בישוב לא עשה כלום עד היום לפתור את הבעיה. והשאלה הפשוטה שנשאלת היא . למה ?

צב בר2

New member
זה קצת פסיכולוגיה בגרוש נירית

עם גישה תבוסתנית כזאת לא פותרים משברים.

לא פסיכולוגיה, פוליטיקה.

אני מסכימה שבגרוש . זה פוליטיקה של אנשים קטנים שעושים פוליטיקה קטנה. דרך אגב, על איזה גישה אתה ממליץ?

צב בר2

New member
אני ממליץ על יוזמה ולקיחת אחריות

בכיינות וקיטור זה לא אג'נדה נכונה. אני רוצה תוכנית א' ב' וג' ואחר כך ד'.

איזה תוכנית

לפתרון בעיית הבטיחות ? רונן ומושי קורעים ישבנם כדי לפתור את הבעייה. תוכנית יש. תקציב כבר מזמן הושג. הם פועלים כחוק (וטוב שכך) מול אנשים צינים שהכל כשר מבחינתם במלחמתם הדמיונית בתושבי הכפר. יש תוכנית והיא מיושמת ובסוף גם תצליח. תוכניות לכביש חליפי - here we go again . הוועד של כפר אורנים לא עשה מספיק וכו וכו.בלה, בלה, בלה. קשקוש.

ה ד ס א

New member
מה האופציות העומדות בפנינו

שאפשר לבצע במנותק מלפיד? או-איך אפשר לקדם פיתרון בלי "עזרה" מלפיד??

למעלה