ל"אשר אטדגי" ניסיון שלישי

בוודאות לא ענית..

אתה רק שיערת...
"אני משער שמה שהביא אותי להכרעות בכל תחומי החיים, והאמונה בכלל זה, קשורים לאופיי שבעיקרו, על אף מאבקי חסר כל התוחלת עד עתה, נהנתני נעדר חשיבה"
לא ברור כיצד הגעת מנהנתנות להכרה בה' ולרצון לקיים מצוות?

לא. לא.

הבהרתי לך שאתה יוצא מנקודת הנחה שהייתי נהנתן הדוניסט שבחר לעבוד את ה', כאשר זה היפוכו. לא שאני אתאיסט כעת, אך כדברי עגנון: "לרבינוביץ' זה אין לו דבר עם בוראו ואין לו שום דבר נגד בוראו" - וגם זו בחירה, שהיא הדוניסטית אני משער, ועל כך כתבתי את שכתבתי ותהיתי כיצד זה הבנת את היפוכו.

אתה שוב מתיימר לקרוא מחשבות ולב.

כיצד הבנת שהנחתי שאתה נהנתן?
לא הייתי מעלה זאת על דעתי לולי כתבת זאת בפירוש: "אני משער שמה שהביא אותי להכרעות בכל תחומי החיים, והאמונה בכלל זה, קשורים לאופיי שבעיקרו, על אף מאבקי חסר כל התוחלת עד עתה, נהנתני נעדר חשיבה"
כלומר אתה משער שמה שמביא אותך להכרעות בכל תחומי החיים, והאמונה, קשורים לאופייך נהנתני. מה פספסתי?
&nbsp
לגבי רבינובץ אדם שאין לו דבר עם בוראו לא היה כ"כ דומיננטי בפורום כמו שלנו.
&nbsp

איך אתה לא רואה סתירה?

איך אדם שאינו שומר תורה ומצוות, יכול לומר "הנאה מן המצוות, לטעמי, מעקרת את תוכנן"
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=241&messageid=177404933
ולדקדק דקדוקים בעבודת ה' יותר ממה שחז"ל חייבו, כאשר הוא עצמו כלל אינו עובד ה'?
תאר לך צמחוני יבוא לחוות דעתו כיצד לטעמו נכון להכין את הסטיק. או בלשון ליבוביץ לבדוק את כשרות הסכין לשחיטת חזיר.
אגב דעתו של ליבוביץ נחרצת בעניין לימוד תורה למי שאינו שומר תורה ומצוות.

יש מושג של מומר לתיאבון

יש הרבה שרוצים להיות צמחוניים ומבינים את ההיגיון שבצמחונות אבל לא מצליחים או אפילו לא רוצים להתגבר על תאוות הבשר.
רבי מאיר למד תורה גם מאלישע בן אבויה

השימוש במילה "לטעמי"

הוא אילוסטרציה לטענה שלי...
גם אם היה אומר "לדעתי" הטענה שלי עדיין בעינה.
אדם סביר לא יבזבז כל כך הרבה אנרגיה וילחם על דעה, שהוא מראש עושה את ההפך ממנה.
&nbsp

הוא היחיד? הרי ריקי לפניך שיילחם על השאלה מהי עבודת ה'

ואע"פ כן הוא עצמו לא מקבל ע"ע חיוב זה. אבל בסדר. זכותך לחשוב שהוא דתי. לי פשוט נראה שהוא נהנה להישאר עמום ולהשאיר אותך במתח.

אכן הוא קצת עמום בנושא הזה

אבל אני מעדיף "לחשוד" בו בשמירת מצוות כל עוד שלא הוכח אחרת, מאשר להיכשל בהוצאת דיבה..
&nbsp
לגבי ריקי נראה לי שהוא מחפש חיזוקים לדרכו החילונית דווקא מליבוביץ.
למרות שליבוביץ צווח כמעט מכל שורה בכתביו שהעיקר הוא קיום המצוות.
&nbsp

למעלה