ל-Bank Of England יש דאגות רציניות

Anna 1987

New member
הם מחייבים להתאפר, לא לקנות

הו לא! בשום מקום הם לא אומרים מה לקנות ואיפה! רק אומרים מה לעשות. איך אתה עושה את זה? לא אכפת להם. האמת היא שמאחורי הלק יש רציונל ברור שהוכיח את עצמו (אבל על כך בפעם אחרת) (אני מדברת על עצם מריחת הלק ולא על הצבעים - זה כבר טפשי), מאחורי האיפור אין. אולי אפשר למצוא הסבר דחוק שסביר להניח שהם ישתמשו בו. תן לי לאלתר תגובה אפשרית של החברה: "בחברתנו, כמו בכל חברה אחרת שמתמקדת בשירות לקוחות, יש שאיפה ליצור חוויית טיסה מקסימלית. חוויה זו תלויה בגורמים חיצוניים ופנימיים של נותני השירות. כפי שאנו לא מממנים לעובדי החברה ייעוץ מקצועי בנושאי רטוריקה או הכנסת אורחים, אך כן מציבים רף של התנהגות שירותית, כך איננו יכולים לממן תכשירי טיפוח. טיפוח הוא דרישה בלה בלה בלה בלה, אך היות ואין לנו אינטרס שיווקי ברכישת מוצרים ספציפיים, אין לנו אף לא אפשרות לדעת כיצד לממן אותם (הרי יש דרגות מחיר שונות), ובוודאי איננו יכולים ליצור סטנדרטיזציה של המחירים ולהורות לעובדנו לקנות בחברה א' ולא ב', כיוון שמצב זה יוצר ניגוד אינטרסים." סביר להניח שהם יגידו שכמו שהם לא מממנים לגברים סכיני גילוח או קוצצני ציפרניים כך הם לא יממנו מברשות שיער, פינצטת גבות או איפור. ככה זה...

Anna 1987

New member
תפסיקו לענות לי! (רק היום...)

כל דיון בפורום הזה מסיח אותי מהלמידה. והמבחן מחר.

XUXA141

New member
מה ההבדל בין אספקת מדים על ידי החברה..

לאספקת מוצרי איפור? בכל מקרה מדובר בהופעה לצורך עבודה. האם ידרשו משחקן שצריך לשחק איש עסקים, להביא את האיפור שלו מהבית?

אבל כמו שאמרה אנה

יכולה להגיע גם דרישה לגברים לדוגמא להגיע מגולח למרות שאך אחד לא ממן את סכיני הגילוח לגבי המדים, לא מעט מקומות דורשים לבא בקוד לבוש מסוים (חולצה לבנה, מכנס שחור..) למרות שלא משלמים על כך. (שלא יובן חלילה שאני בעד המגמה הזו, אלו רק דוגמאות)

אורי 0

New member
בהצלחה במבחן - אני לא עורך דין

אבל לא נראה לי בלתי אפשרי להוכיח סיבתיות: צריך תעוד רפואי של כאבי גב (ואם יש אבחנה של בעיה של ממש, "מה טוב") צריך חוות דעת רפואית שהליכה בנעלי עקב, בייחוד בעבודה שמצריכה להתהלך ולעמוד על הרגליים זמן ממושך (ואולי הצורך לתפקד במרחב צר מחמיר את הבעיה), מזיקה לגב. צריך לברר אצל אורתופדים, אבל לדעתי זו בהחלט הדעה המקובלת. וכמובן, צריך להוכיח שלא נהגת ללכת בנעלי עקב לפני כן, או לפחות לא במשך זמן ממושך שברובו את נמצאת על הרגליים. קצת מפתיע אותי שלא עשו את זה עדיין

Anna 1987

New member
נעלי עקב

איך אפשר להוכיח שלא הלכתי בהן מעולם? דרך אגב, הנעליים הם לא הגורם לכאבי גב (לא עבדתי שם הרבה זמן ולא הלכתי המון בנעלי עקב). מה שיוצר את הכאבים זאת התאוצה שמופעת עלינו בזמן ההמראה והנחיתה. יש תנוחות מיוחדות (Brace position) שדיילים צריכים לשבת בהן כדי לא להזיק לעצמם (וגם כדי לא לשבור את הגב במקרה של התרסקות, וגם כדי להיות בתנוחת היכון להתפנות מהירה מהמטוס במקרה של מצב חירום - כי רוב הבעיות קורות בהמראה \ נחיתה. מקווה שלא הפחדתי אף אחד), אבל כנראה שהן לא מונעות נזק לחלוטין. מתחשק לך לתבוע את עיריית ת"א?

לא רק איפור...

חברה שלי מילצרה במסעדה שבה הבוסים לחצו עליה כל הזמן לפלרטט עם לקוחות, וכעסו כשהיא לא עשתה את זה

ממה שכתבת ומהציטוט שצירפת (שהוצא מהקשרו)

ניתן באופן סביר,בהבנת הנקרא סבירה להבין/להסיק שבנק אנגליה נתן הוראה/הנחיה לעובדות שהן חייבות (must ) לשים מייקאפ ולבוא בנעלי עקב לעבודה. יחד עם זאת לאחר שקראתי את המאמר, זה פשוט לא נכון. לפי המאמר התקיים בבנק יום עיון שנקרא "איך להתלבש כדי להצליח" ובמסגרת יום העיון פורסם מזכר של המלצות איך להתלבש כדי להראות ייצוגית שהם מאמינים שזה נחוץ להצלחה עיסקית. אני מסכים שזה מגוחך ואף סקסיסטי, אבל עדיין יכולה עובדת הבנק לבוא בלי מייקאפ ובלי נעלי עקב, אין פקודה/הוראה לבוא כך. המילה must מופיעה שם לא בהקשר של הוראה מחייבת אלא באמירה אם את רוצה להצליח את "חייבת" להתלבש כך. כמו שאני אצא מסרט טוב ואגיד לחבר שלי אתה "חייב" לראות אותו.

Vivace

New member
כולם אוהבים לקלל את היי-טק, אבל...

אצלנו בחברה (ומנסיוני, בחברות היי-טק אחרות...) אין שום קוד ליבוש שאמור להצביע על הצלחה. האמת, אני רואה שהרבה מאד נשים (אולי הרוב, אני לא ספרתי) מגיעות לא מאופרות בכלל, וזה לא מזיז לאף אחד. אפשר להגיע עם ג'ינס, נעלי ספורט וכו' ואף אחד לא ירים גבה. ברור, שחלק מהנשים מגיעות עם איפור מוקפד ביותר ועם עקבים, אבל זה לא ה"נורמה" שלא לדבר על דרישת המעסיק.

האם עם עובדות עם קהל?

אי אפשר להתכחש שיש קוד לבוש , בד"כ אלו שמגיעות עם נעלי ספורט, בלי איפור וכו' אינן עובדות ישירות עם הלקוחות (כמוני למשל )

Vivace

New member
אני לא מכחישה...

אבל אצלנו הלקוחות נמצאים במדינות אחרות. אז אני יודעת שאם נוסעים לפגישת עסקים-- אז לובשים חליפה ייצוגית , ומי שנוסעת לתמיכה טכנית -- לא נראה לי שתתחיל פתאם להתאפר ולשים נעלי עקב. לפחות, זה מה שראיתי בתמונות שהביאו האנשים מחו"ל
אגב, גם המזכירות אצלנו לא נדרשות להראות כמו דוגמניות על, להתאפר ולנעול נעלי עקב. וחוץ מזה, לא נראה לי שהדיון הוא על קוד ליבוש בכלל אלא על דרישות מוגזמות ומיותרות של קוד ליבוש במקרים מסוימים.

אני חושבת שכל הדרישות מגיעות מקוד הלבוש

הבסיס שיש בחברה שלנו. מבחנתי , מבלבד לבוש שמכבד את בעליו (נקי, לא חושפני מדי וכדומה. או מדים) אני לא רואה סיבה לדרישת לבוש נוספת.

Vivace

New member
לא ממש...

אני חושבת שקוד ליבוש בעייתי הוא תוצר של אופנה בעייתית ומדכא נשים שיש לנו כיום. אם אף אחד לא יעלה על הדעת לדרוש ממשהי לשים עקבים (ושאר דרישות הזויות...) -- אז לא תהיה גם בעיה עם קוד ליבוש. הרי, אותו דבר אפשר להגיד על מדים: ברור שלעיתים המדים הם צורך ממשי, למשל, בשביל שלקוחות יוכלו לזהות בקלות את נותני שירות. מה אם בחנות מסוימת יחליטו שהמוכרות חייבות ללבוש חצאית מיני? בקיצור, אם המעסיק דורש מעובד להתלבש באופן יצוגי -- זה בסדר בעיניי, אבל אם "יצוגי" מחייב נעלי עקב ועוד כל מיני דרישות הזויות ופוגעניות -- זה בעייתי ביותר.

אני מכירה מסעדה

שבה המלצריות לובשות גופיות צמודות, חשפניות ביותר, קצרצרות כאלה, אפילו בחורף. אלה גופיות עם הלוגו של המסעדה, שהמעסיק נותן להן. אני גם יודעת שהוא לא מוכן לקבל לעבודה בנות מלאות או בנים. אין אפילו מלצר אחד בכל המסעדה. ופעם שמעתי אותו אומר שזה ``לטובת המלצריות כי ככה הן מקבלות את הטיפים הכי טובים``. איזו התחשבות וטוב לב.

למעלה