לdeep ולכולם

chips

New member
לdeep ולכולם

כמה דברים 1 קראתי את השירשיר על הסחר חליפין אבל מה זה חשוב אני שואלת הילר שווה יותר מ סחום X פחות מסחום ? הוא גורם לך להרגיש טוב ? זה עזבו . זה העיקר איך את מרגישה עם זה. עוד שאלה : את מאמינה שנפש משפיע על גוף ? למשל הנפש משפיע על הגוף. מחשבה חיובית יכולה לרפאה?

deep ocean

New member
המממממ גוף נפש ומה שבאמצע! ../images/Emo6.gif

ברור, ברור, ברור שמה שבסופו קובע זה איך שאני מרגישה..... ובקשר לגוף נפש-בראיית עולמי נפש וגוף הם אותו הדבר/מערכת שפועלת בתיאום(אבל זה לא שרק אני חושבת ככה, זרם שלם במדע חושב ככה, וכן, הספר סרטן כנקודת מפנה מתאר את הקשר הזה מאד טוב) זאת אומרת, כן מחשבה חיובית יכולה לרפא דיכאון/עייפות/צער/כעס יורגשו פיזית אני אישית מרגישה באופן פיזי את התחושה הקטנה שמתחילה של כאב/דיכאון/צער/עצב/חמלה/פגיעות והרי דיכאון זה "גוף?", לא זה "נפש" (בשפתם של מי שמפריד) אנחנו באופן פיזי חווים את כל מה שמתחולל בנפש רק לא ממש מקשיבים לתחושות הפיזיות אבל הן מאד חשובות כי הם יכולות ללמד אותנו ולאותת לנו במצבים מסויימים מה קורה לנו כי נניח ואני אתכחש שאני נפגעתי ממישהו אבל חבל על הזמן-הגוף שלי יגיד לי-מיכל אני פגוע אני ארגיש את זה בכל איברי האמת שזה משהו שלמדתי מאז הסרטן לא סיפרתי פה את הסיוט הכי גדול אבל במשך שנה וחצי הייתי צריכה להזריק לעצמי כל יום חומר ביולוגי שאמור להשמיד את התאים הסרטניים (לא עברתי כימותרפיה בחיי). עניין ההזרקה הכי הדבר הכי שנוא עלי בחיי הכי קשה הכי מעצבן הכי הכי הכי לאט לאט התגברתי על זה אבל גם לא באופן מושלם ואני-פחדתי פחד מוות מזריקות כל חיי ועכשיו אני מזריקה לעצמי..חהחחה אני לא ארחיב בתיאורים (למרות שיש) אבל החומר עצמו של הזריקות מאד החליש אותי והמאמינים בגוף נפש יטענו שעצם ההזרקה לא גרמה לי טוב באופן נפשי (אם מפרידים באופן מלאכותי...)-וזה החליש אותי בקיצור במשך השנה וחצי הזאת התעייפתי מכל דבר מאד מהר כי אחת מתופעות הלוואי של הזריקה הזאת הייתה שזה גורם לעייפות ולחולשה והסבל "הנפשי" היה כל כך גדול אז עקב הזריקות (אמרנו כבר לודמים מכל דבר בחיים?! :) ) למדתי להקשיב לגוף שלי ולזהות את התחושה הכי הכי הכי הכי קטנה של עייפות שמתחילה, אחרת את יודעת מה קורה? אני מסתובבת כמו כל בני האדם בקניון, ואז "פתאום" הייתה נוחתת עלי תשישות (זה היה כשעוד לא למדתי לזהות ולהקשיב לכל ניע קטן בגוף) והייתי מרגישה כאילו תיכף אני מתעלפת, וממש לא יכולה לעמוד. בקיצור..למדתי בדרך הקשה איך כל פיפס קטן שעובר עלי מתבטא בתחושה הפיזית ואני ממליצה על זה בחום להקשיב לגוף להקשיב מה אנחנו רוצים זה מאד קל לדעת מה רוצים-רק מקשיבים..... גוף ונפש-הם פועלים בתיאום מושלם ואפשר להגיד שהם אותו הדבר בעצם כי כל דבר שמתבטא "בנפש" מתבטא גם "בגוף" ולפיכך אם יהיה לנו טוב בנפש-נרגיש טוב גם גופנית ולהיפך-יהיה לי רע בנשמה-ארגיש רע פיזית נרגיש טוב גופנית (ספורט, צ´י קונג וכו´)-ארגיש טוב נפשית ארגיש רע פיזית (אני אוכל בשר, וכו´)-ארגיש רע נפשית טוב הבנת כבר את דעתי :) אוהבת מיכל

deep ocean

New member
שכחתי לציין שכרגע אני לא מזריקה

הזרקתי בערך כשנה וחצי+ וסיימתי להזריק לפני כשלושה חודשים. את מבינה את הקשר בין סיום ההזרקה שלי לפרידה מהחבר שלי והתחלת התהליך המואץ ההתפתחותי שלי?? את מבינה את הקשר??? זאת התשובה הכי טובה לשאלתך ברגע שסיימתי להזריק נמלאתי כוחות פיזיים ונפשיים היה לי את הכח לבצע דברים שרציתי והתפניתי לטפל בעצמי אבל ממש לטפל בעצמי ולהשקיע את כל האנרגיות בעצמי כיום אני ממש לא מתעייפת כמו בעבר יש לי כח פיזי ונפשי אבל לפני כן..חבל על הזמן ממש התעייפתי מהר!! עדיין יצאתי, ביליתי, נהניתי וצחקתי אבל לא כמו היום ממש לא כמו היום היו לי בהרבה פחות כוחות. נקודה. היום אני מבינה שכל ההזרקה לא עשתה לי טוב זאת אומרת, ידעתי אז שאני שונאת/סובלת להזריק אבל התעקשתי להתגבר על התחושות האלו ולהתמודד עם זה ואני זוכרת משהו מ-א-ד פוגע שמישהו אמר לי שעלה בראשי עכשיו. והנה, אני מרגישה בגופי את הפגיעה הזאת כרגע......ממש תחושה פיזית חזקה: "את שמחה שאת לא צריכה להזריק יותר. כנראה שלא ממש התמודדת עם הזריקות?" אני לא התמודדתי? זין!!!!!!!!! שנה וחצי הזרקתי לעצמי ניסיתי כל מיני טכניקות לקבל את הזריקות האלו ברור שהמצב השתפר מההתחלה אבל עדיין שנאתי כל רגע היה לי פחד אטומי מזריקות בעבר והתגברתי עליו סבלתי מהן פיזית ונפשית אבל התעקשתי להמשיך לנסות כל הזמן דברים חדשים (מוזיקה מרגיעה בזמן ההזרקה, שינוי מקום ההזרקה, דמיינתי דברים טובים על הזריקות-שום דבר לא עזר מספיק!) למרות שהכאב הפיזי היה בלתי נסבל (אני מאד רגישה פיזית לכל דבר, יש אנשים למשל שלא כואב שהם מזריקים לעצמם, אבל יש כאלה שלא! דההה). בקיצור זהו לפני כ- 3 חודשיים זה נגמר אני רואה את זה כיום בתור משהו שלימד אותי המון על עצמי אבל שמחה שזה נגמר!!! :))))) רק אחרי ששגרת חייך משתנה את מעריכה פתאום את זה שאת לא צריכה להזריק/לא יודעת מה אנחנו פשוט לא מעריכים את מה שיש לנו! יש לך חיים נפלאים! את יכולה לעשות כל מה שתרצי! אין דבר אחד שמגביל אותך! תשמחי בזה תעריכי את זה! כן, תעריכי את זה שאת יכולה לעשות הכל אני למדתי להעריך מלא דברים קטנים עקב כל מה שקרה לי הנה, אני מודה ליקום שאני יכולה להדפיס או ללכת יש אנשים שאין להם רגליים או ידיים אני מודה ליקום שאני יכולה לצאת לטיול מבלי לקחת איתי ערכת הזרקה ולהיות תלויה במקרר שיהיה שם! אני מודה ליקום שהשמש זורחת ואני יכולה לראות אותה כל יום! אני מודה לייקום שנתן לי את מלוא האפשרויות לצמוח, לגדול ולהתפתח!!! מלאה באהבה כרגע לעצמי, ליקום ולכולם מיכל

deep ocean

New member
הי עוד דבר חשוב שנזכרתי בו

כאשר אני מרגישה טוב נפשית ופיזית-אני גם נראית יותר טוב באופן פיזי זאת אומרת המצב רוח שלי משפיע על האופן בו אני נראית יאומן או לא? זה אכן קורה וזה לא בקטע שאני מרגישה נפשית טוב אז אני לר רואה את הפגמים או משהו כזה, אני פשוט נראית טוב יותר, וזה בדוק :)

Jerald_Admonds

New member
יא מיכל! את פשוט מדהימה!! ../images/Emo45.gif

עם איך שאת מתמודדת עם הסרטן ומנהלת את החיים שלך! וציפס.. כן, הנפש משפיעה באופן ישיר על הגוף הפיזי, ולרוב ישנן בעיות רפואיות שנובעות מחוסר איזון שנוצר בנפש. למשל יש בעיות רפואיות כרוניות מסויימות שאפשר לרפא בעזרת רגרסיה לגילגולים קודמים, ברגע שמגיעים למקור של הבעיה בחיים קודמים. בדרך כלל יוצא החוצה מטען רגשי עצום! שנשמר בפנים וגרם לאותה בעיה רפואית, ומאותו רגע שמטען השתחרר באופן פלאי האדם נרפא.. לפעמים זה לא כל כך פשוט בצורת הטיפול הזאת, למרות שהמטען הרגשי נפרק זה עדיין לא עוזר, אבל מכיוון שיודעים את המקור אפשר לתת למטופל קווים מנחים כלשהם שעל פיהם הוא ייצור דפוס התנהגות שונה שבה כניגוד או השלמה לאותו חור שנוצר במהות שלו לפני כל כך הרבה זמן. ועקב השינוי הזה בהתנהגות אותו בנאדם יירפא מהבעיה הרפואית שלו. זה בא מניסיון, עזרתי לשניים שלושה אנשים ככה.. עוד דוגמא טובה לריפוי נפשי שמשפיע על הפיזי, הוא ריפוי שאמאני. או לפחות חלק ממנו. לפני שבן אדם עובר טראומה כלשהי, הנשמה יודעת מה הולך לקרות ולכן היא מנפצת חלק מעצמה כדי שהטראומה לא תכה במלוא העוצמה בנשמה ותגרום לה לנזק גדול מידי. הבעיה בשיטה הזאת היא שאותם שברירי נשמה עפים אל העולמות האחרים ע"פ תפיסת העולם של השאמאן( בקיצ קיצ עולמות עליונים מלאים אור וישויות מנחות, עולמות מרכזיים- מקשרים בין העולמות של למעלה למטה, העולם שלנו אחד מאלו. עולמות תחתונים- מלאים כאב שנאה פחד וחושך, אבל גם שם נמצאים רוחות מדריכות, אותם אנשים שפעם הלכו על אותה אדמה כמונו אבל נשארו מאחור כדי להדריך אותנו). בכל אופן אותם שבירירים לעיתים עפים לתוך העולמות התחתונים, ועל השאמאן ללכת לשם ולהחזיר אותם. פעולה זאת יכולה להתבטא במספר מובנים. אחד מהם הוא שהשאמאן עורך מסע שאמאני לאותם מקומות ונלחם בשדים שמחזיקים את השברירים הללו. ואז הוא מחזיר לאותו אדם את החלקים החסרים שלו בעזרת טקס וכך מרפא את הבעיה הרפואית שנוצרה עקב הטראומה והמחסור של חלקים מהנשמה. עוד דרך שבה טיפול שכזה יכול להתבטא הוא שהשאמאן מציב את המטופל בעימות כנגד עצמו או כנגד חלקים באישיות שלו שהם בעייתיים, ועקב אותו עימות המטופל הופך לשלם ו\או מאזן את עצמו, וזה משפיע ביחס ישיר על הבעיה הרפואית שנוצרה עקב הבעיה הנפשית.. קצת בילגנתי את הכל.. אני מקווה לפחות העברתי את המסר. באהבה, שי.

deep ocean

New member
הי שי תודה לך :)

שמחתי לשמוע על נסנונך בתחום, והאמת שכשניפגש תספר לי קצת יותר, כי לא ממש הבנתי הכל בנוגע לגלגולים קודמים ולשמאנים... או שתרחיב פה.....איך שבא לך :)

chips

New member
אוקי אז ככה

דוגמה אני חולת אסטמה האם שיש לי התקף אני יכולה לעשות מדיטציה במקום לקחת משאף? למרות הלימודים שלי בפסיכולוגיה אני לא ממש מבינה או יש לי ספקות בעיניין. אז בקיצור אני לא ממש מבינה

Jerald_Admonds

New member
ובכן..

לא תמיד הבעיה מקורה בבעיה נפשית כלשהי, יכול להיות שמדובר בחסור איזון או הרמוניה בך, או שזאת פשוט בעיה רפואית בלבד. בכל אופן, את יכולה לנסות ללכת למטפל טוב. או לחכות למפגש פורום וננסה לעשות לך איבחון שם(למרות שאני לא מתמחה בכל זה, אז לא לסמוך עליי..), או שאני יכול לתת לך כמה תרגילים שתנסי לבד כדי למצוא את המקור לבעיה.. אם תבדקי למטה באחד מהשרשורים של סיפורי עוצמה, תיראי שנתתי שם תרגיל לביצוע רגרסיה עצמית לגילגול קודם. בעזרת השיטה הזאת תוכלי לפחות לברר אם המקור של הבעיה בגילגול קודם.. באהבה, שי.

Jerald_Admonds

New member
בכל אופן..

לא מצאתי קישור לאותה הודעה אבל אני ארשום את התרגיל עוד פעם.. אבל לפני זה. בן!!!! כשעברתי על ההודעות ראיתי שפיספסתי הודעה שלך.. אני נורא נורא נורא מצטער על שפיספסתי ולא הגבתי.... אז רק שתדע שאני מודה לך על מה שאמרת! ושאני לא בדיוק מבין איך חידשתי לך אחרי שכבר הכרת את התרגילים. רגרסיה עצמית לגילגול קודם- הגיעו למצב של רגיעה(בעזרת מדיטציה וכדומה) ואז קראו לאדוני הקארמה להופיע לפניכם. יש כאלו טוענים שאלו חלק מהמלאכים שנשארות למעלה והם אלו שמסדרים את מערך הגילגולים שלכם בהתאם למה שאתם צריכים ללמוד, אני באופן אישי חושב שהם רק עוד אחד מהחלקים שלכם שפעיל לו אי שם "למעלה". אבל כרגע זה לא משנה יותר מידי. אחריש הם הופיעו לפניכם בקשו מהם להפנות אתכם לגילגול כלשהו שתוכלו לקבל ממנו את הידע שברצונכם להשיג. אחרי הבקשה חכו קצת, הגילגול עלול להופיע בצורה של צלליות, ריחות או צלילים,תמונה בודדת או סרט רץ, ידע בקשר לאותו גילגול יתחיל לעלות למעלה לצוף מעל לפני השטח, אתם תדעו מה הייתם באותו גילגול, תזכרו מה קרה. לאחר שתסיימו עם אותו גילגול עברו הלאה או במידה ואתם רוצים לסיים עיניין פשוט הודו לאדוני הקארמה ובקשו מהם בנימוס לעזוב. אחרי קצת יותר צבירת ניסיון בשיטה הזאת תוכלו לקבל גישה לזיכרון של גילגולים קודמים פשוט על ידי כך שתרצו לקחת מהם ידע. אתם יכולים לבקש מאדוני הקארמה לכוון אתכם לגילגול ספציפי(שאתם יודעים שהוא קיים כי בדקתם את זה עם מקל חיפוש ו\או מטוטלת. שעליהם נדון בפרק אחר), ואתם גם יכולים לפתור כל מיני בעיות שמצויות בחיים שלכם על ידי בקשה להגיע לגילגול שמהווה את המקור לבעיה. בחלק מן המקרים אחרי שתגיעו לשורש הבעיה היא תפטר מכיוון שהוצאתם את הנטל הרגשי שלכם החוצה, ובמקרים מסובכים יותר תצתרכו לחשוב איך לטפל בזה או פשוט ללכת לאיש מקצוע. כמו כן בקשו גם לפני חזרה לכל גילגול שיראו לכם מנקודת מבט שלישית את הגילגול במידה ויש בו משהו שיכול לגרום לכם להלם, כך שלא תחוו אותובצורה מלאה. שימו לב שזיכרונות מגילגולים שונים עלולים לצוץ גם כאשר אתם לא במצב של מדיטה תפנימו אותם ותתעדו אותם ביחד עם השאר. בהצלחה ציפסית!

הרגשה - פיזיולוגיה ומה שביניהם..

מסתבר (וגם די מוכח מדעית- תאמת) שאיך שאדם מרגיש, זה בא לידי ביטוי בגוף שלו. אם אדם מרגיש טוב, והיי.. הוא נראה טוב, הוא יותר מושך, הוא גם סובל הרבה פחות מכל מני מיחושים ובעיות פיזיולוגיות אחרות. לעומת זאת אם אדם מרגיש רע, אז זה פוגע באיך שהוא נראה, איך שהוא מתנהל, יש לו גם יותר בעיות ומחלות. כאשר אנשים מחייכים, צוחקים ונהנים המערכת הגופנית שלנו מפרישה הורמונים מסויימים ביניהם אנדורפינים (שהם המורפיום הטבעי של הגוף - קטילת כאבים, הרגשה כללית של היי וטוב) תאי T שהם משמידים של תאים סרטניים ועוד כל מני דברים טובים. ( הכי מעניין זה שהמוח מפריש את כל זאת גם כאשר אדם מחייך חיוך מזוייף - היות שקיימת התניה בגוף שכאשר השפתיים נמתחות לצדדים ולמעלה והעינים מתכווצות כמעה - זה אומר שהאדם חש טוב ואז המוח משחרר אנדורפינים ושאר מטעמים.) ואז גם המערכת החיסונית עולה - במחקרים רבים של פסיכו-נאורו-אימונולוגיה הוכח היחס הישיר בין המערכת החיסונית להרגשתו הכללית של האדם - ככל שהוא מרגיש יותר טוב (נפשית) אזי המערכת יותר חזקה.. ותחשבו על כל האנשים שאתם מכירים, כמה מאלו שהם אנשים אופטימים ושמחים בדרך כלל חולים? אם בכלל???... ( שימו לב שתמיד יש יוצאים מהכלל) וכאשר האדם שרוי במתח, פחד, כעס, עצב, דיכאון וכד´ המוח מעלה את רמות הסוכרים ומוריד את רמת המערכת החיסונית : הכל בגלל אפקט ה Fight or Flight. אם כך, ככל שנתאמן על לחייך יותר (Fake it until you make it) ככל שנתאמן על לשים לב אל החיובי ככל שנתאמן להיות יותר ויותר אופטימים. נעלה ונחזק את המערכת החיסונית שלנו, נרגיש יותר טוב פיזית ונפשית (מעגל קסם ) נראה יותר טוב, יותר אנשים ימשכו אלינו, נרגיש יותר טוב וחוזר חלילה. אז מיכל, ישר כוח על עבודתך ותעוזתך חייכי אל מול הסרטן ואפילו תעשי יוגת צחוק כל יום... המון חום ואהבה אושר ושמחה ממני מיק (רוח מדבר)

ellii

New member
תרגיל כיפי ולא מאמץ בהשראת רוח

מדבר........כשאנו לבד מול המחשב למשל...בעיקר בפורום הזה
"לחייך" פשוט לחייך...בלי לחכות לבדיחה קודם...אפשר לדון בנושאים כבדי משקל ועדיין לחייך...הרי אף אחד לא רואה אותנו ,כך שאף אחד לא יגרור אותנו באזניים להסתכלות....אם חיוך לכשעצמו עושה לנו המון טוב(ראה הכתבה דלעיל) למה לא להיות "לוחמי חיוכים"...אני משוכנע שאדם שיתרגל חיוך כמעט תמידי כשהוא לבד...יעבור שינוי עצום...וכל זאת בלי שום מאמץ מיוחד..רק מעט כוח רצון והכי חשוב זכרון והתמדה לטווח ארוך....אני כבר התחלתי!!! וכבר מרגיש ממש כיף...אגב אפשר לגוון בחיוכים...יש המון סוגים...זה עולם ומלואו....חי חי חי חי חו חו חו חו ח ח ח בחיוך אלי

חוכמית

New member
תודה לכם

אני מרגע זה כבר מחייכת. מאמצת את החיוך כחבר צמוד צמוד ולכמה שיותר זמן ואני מקווה שלכל הזמן. זה מאוד מוצא חן בעיני.

deep ocean

New member
הי תודה לך :)

אחלה שכתבת את כל זה, כי לי לא היה כוח להיכנס לזה. למדתי את כל הדברים האלה בקורס פסיכו-פיזיולוגיה וזה כל כך נכון!!! :))) תודה לך על ההודעה הנפלאה שלך!!!!! ואני מחייכת עכשיו היה לי יום מדהים וחזרתי עכשיו ממקום מדליק שישבתי בו עם חברתי והיה לי מאד כיף איתה!! מידי פעם כיף לעשות שיחת "בנות" כמה שאני מסתדרת מעולה עם בנים וכיף לי איתם אין כמו שיחת בנות פעם ב...!! חיבוק ממיכל שמחייכת כרגע :)

chips

New member
טוב ברור

שאני מודה יום יום לזה שיש לי 2 ידיים ורגליים . ברור שאני מודעת לזה שיש כאלה שאין להם. תגידי את מאלה שמאמינים שאין כזה דרר לא יכול אלה יש לא רוצה? כן גם אני כמה בבוקר ואומרת מודה אני לפנך מלך חי וקיים שהחזרתה בי נשמתי וכו (לא אני לא דתייה) גם אני קמה בבוקר לציפורים מצייצים ומשתכלת כל ערב בפליאה בשקיעה. הולכת ומלתפת את כלבתי וחתולתי קופצת לי על הברכיים ומתיישבת לה . ואני חושבת לעצמי אוחחחחחחחחחחח מה צריך יותר מזה? כן יש רגעים שאני חושבת שהאולם ניפלא אבל אני גם מודעת לזה שיש הרבה בעיות בעולם . הרבה שינאה והרבה אי הבנה וחוסר סבלנות אחד כלפי השני. chips מתחילה לשיר if i had a hammer Ide hammer in the morning Ide hammer in the evening all over this land ide hammer about justice Ide hammer out a warming about the love between my brother and my sisters all over this land (שיר משנות השישים) ילדת הפרחים Im a hipi chipi

deep ocean

New member
כן

אין לא יכול אלה יש לא רוצה!!! :) חייבת ללכת השאר יותר מאוחר

chips

New member
יש!

אני רוצה לעוף ! אני אנפנף בידיים זה יעזור לי? או יותר ריאליסטי , רוצה מאה במבחן ! אני לומדת יום ולילה ואין מאה . מגיעה למסכנה שזה לא ביכולת שלי. מורידה ציפיות אני רוצה לרקוד בלט ! ולשיר כמו ברברה סטריי סנד! (קול יש לי עשיתי הרבה שנים פיתוח קול אבל זה לעולם לא יהיה כמו של ברברה) וראיתם פעם היפופוטם רוקד בלט? יש כזה דבר לא יכול

Jerald_Admonds

New member
אני ושב שכבר עשינו דיון על זה..

אבל כבר הגענו למסקנה שאפשר לעשות הכל אם רק רוצים! אפילו לעוף ציפסית.. כן אפילו לעוף. הגבולות היחידים שעומדים בפנינו הם אלו שאנחנו מציבים בפני עצמנו.. :)))

chips

New member
באו נעסה ניסוי

תזרקו נוצה ו את צ´יפסית מגג של ביניין אני אנפנף בידיים ונראה מי ינחת קודם? אני או הנוצה?

Jerald_Admonds

New member
חחחח ../images/Emo22.gif

בואי נשנה את הניסוי.. ניקח את צ´יפסי, ניתן לה ממש רצון לדעת לעוף + ניתן לה להתאמן על הרבה עבודה אנרגטית פשוטה + ואז נתן לה עבודה אנרגטית מתקדמת + ואז נסביר לה איך להשתמש ביכולות האלו כדי לעוף.. עכשיו נזרוק את צ´יפסי החדשה מביניין ביחד עם נוצה.. מי ינחת קודם?

למעלה