מאבק נגד מסדרי הבוקר בראשל"צ

cobainos

New member
אף אחד לא התנשא

מה זה הדיבור התוקפני הזה? וגם אם היא רוצה להתנשא מותר לה-לפני כמה שנים המצב באמת לא היה כזה גרוע.והילדים האלה יפסיקו לצחוק על ההמנון אחרי כמה זמן.זה לטווח ארוך.

Negative one

New member
קודם כל,אנחנו לא "השומר הצעיר"

אנחנו,הקבוצה שמארגנת את זה,היא לא חלק מהשומר הצעיר. אנחנו משתפים איתם פעולה בנושא המשותף הזה,הם הסכימו לתת לנו את הקן שלהם כדי לקיים את הפגישה שלהם,אבל לא יותר מזה,בוא נגיד ככה. אבל זה בהחלט לא העיקרון כאן,העיקרון שמי שחושב שיד קשה והכרחות וכפייה זה מה שיחנך את הנוער אז הוא לא יודע על מה הוא מדבר וכנראה לא מכיר את הנוער. נוער בפרט,ובכלל אנשים,לא אוהבים שמכריחים אותם לעשות משהו. ושהם לא שותפים בהחלטה,שלא מאפשרים להם להיות חלק מהמערכת,שלא נותנים חקל בשום החלטה,הם עושים דווקא,הם לא יקשיבו במסדר,לא יעמדו ויסבלו.זה לא יעזור לאף אחד.תבואו לבתי ספר בבוקר ותראו באיזה ביזיון מתנהל המסדר. ואם אתם חושבים שזה רק התלמידים שמתנגדים לעניין הזה,אז תתפלאו,גם הרבה מאד מורים,עובדי בתי הספר,מאבטחים והורים שיצא לנו לדבר איתם,אמרו שהמסדרים האלה הם ביזיון ושחייבים לעשות משו נגד זה. ועוד משו,אם יד קשה זה הפתרון לחנך,אולי נכניס את כל הישראלים גסי הרוח,הלא מנומסים והאלימים לאיזשהו משטר של צבא או כלא,ואז אולי גם את גברת נכבדה,תהיי שם,ונראה אם תאהבי את זה שכל בוקר יכריחו אותך לא לאחר ולהגיע למסדרים ולשיר יפה יפה את התקווה,נראה אם את כל כך תאהבי את זה ותתגאי בזה.

cobainos

New member
הרבה שטויות

אם בתי ספר היו דמוקרטיים הילדים היו עוד יותר אדיוטים מאשר היום!! תארו לעצמכם:"ילדים!מה אתם רוצים ללמוד?מתמטיקה או כדורגל?אהה כדורגל?טוב נו..." בי"ס לא יכול להיות דמוקרטי!!יש כמה כאלה והם רק במקומות מאד מאד מבוססים.בי"ס חייב להיות היררכי...גם ככה היחס של תלמידים למורים ומבוגרים הוא גרוע. מועצת תלמידים זה דבר אחד,

Negative one

New member
לדעתי מה שאתה אומר זה שטויות

כי זה לא נכון שהאופציה תהיה "כדורגל או מתמטיקה". אני חושב ששנינו יודעים שמשהו צריך להשתנות במערכת החינוך. השאלה היא האם אנחנו צריכים להפוך את בתי הספר לאיזשהו מוסד צבאי? שכל בית ספר רגיל יעשה פניימיה צבאית? אנחנו צריכים לחזור לבית ספר של פעם,לערכים של פעם,ערכים שעברו מהעולם,במקום להתקדם הלאה ולהפוך את המערכת הזאת למתקדמת הרבה יותר? אנחנו מסכימים שצריך להיות יחסים של כבוד בין מורים לתלמידים.אבל האם יחסי הכבוד האלה ניבנים מהפעלת יד קשה על תלמידים? זה אפשרי שתבינה ככה מערכת של כבוד,אבל היא תלווה בהרבה פחד וניכור ושנאה אצל התלמידים. ברגע שאתה הופך את המערכת לפתוחה יותר,לבעלת אפשרויות של תלמידים לבחור איך הם ילמדו,שיש להם איזה שליטה על העניינים שמתרחשים בבית ספר,הם הרבה יותר יהנו ללמוד ויפתחו גם כבוד אל המורים שמשתפים איתם פעולה. זה הרבה קשור לפסיכולוגיה,שזה משהו שניתן להתווכח עליו,אבל לדעתי זה דברים שאפשר לראות בהרבה תחומים אחרים של החיים,ולהיווכח שברגע שיש שיתוף פעולה נוצרת גם מערכת של כבוד.

לדעתי היה כדאי לעשות את המסדרים

רק בימי שישי למשל. ברגע שזה כל יום זה באמת מוריד מהערך של העניין, ואז ברגעים של אמת כמו "יום הזיכרון " לילדים לא תהיה משמעות לעניין . אני חושבת שלהנהיג את הדבר בימי שישי בבוקר זה אחלה.

Negative one

New member
זה יכוה להיות פשרה..

אבל רק פשרה. ואנחנו לא רוצים להתחיל את המאבק הזה ממקום של פשרה,אנחנו רוצים ללכת על כל הקופה,שהיא: ביטול כולל של מסדרי הבוקר והפסקת הכרחתם של התלמידים ובתי הספר לקיים אותם. לגבי הרעיון של ימי שישי בלבד,זה תלוי איך המאבק הזה יתפתח... אבל כמובן,הדברים לא תלויים רק ברצון שלנו.כל המהלכים והדרישות תלויות בהחלטות של התלמידים שישתתפו במאבק הזה,והם יחליטו איך הוא יראה. אנחנו יודעים שיש רוב לדרישות שלנו בקרב התלמידים בראשון,וזה משיחות שלנו איתם ומהענות לחתום על העצומה.השאלה היא רק כמה תלמידים יהיו מוכנים להשתתף במאבק הזה באופן פעיל,מכיוון שהמאבק הוא קודם כל של התלמידים.

Matanhirsch

New member
זה גם אני אומר..צריך רק פעם בשבוע..

והרבה יותר ילדים יכבדו את המעמד!!

Guy Schlesnar

New member
תזכיר לי בבקשה

כמה זמן אתה חי בישראל? אתה חושב שתלמידים יכבדו את ההמנון ואת הדגל רק בגלל שזה פעם בשבוע? הצחקת אותי.

cobainos

New member
האמת

שגם לי נראה שכל יום זה די מוגזם ופעם-פעמיים בשבוע זה מספיק.

למעלה