מאגיה לעומת פסיכולוגיה

Alpha biscuit

New member
מאגיה לעומת פסיכולוגיה

שמתי לב שהרבה אנשים פונים למאגיה לעזרה בצורה דומה שהם פונים לפסיכולוגיה לעזרה כמו שכל מי שהיה לו צרה היה הולך לשאמן , לרב,לקוסם,למיסטיקאי, למכשף לצ'יף לעומת זאת בעידן במודרני יותר הולכים לפסיכולוג, פסיכאטר ,לרופא, ולעובדת סוציאלית איזה סוג של צרכים נותנת המאגיה שרפואה ופסיכולוגיה לא נותנתנים? ואיזה דברים רפואה ופסיכולוגיה נותנים שמאגיה לא תוכל לעולם לתת באותה צורה? הםא מאגיה היא תחליף מיסטי כאשר הרפואה נכשלת ולסיום שאלה חשובה האם בן אדם יכול לטפל בדיכאון שלו באמצעות כשפים?

לגבי הטיפול בדיכאון, דעתי היא שכן

אבל כתור כלי עזר, ולא כתחליף לתהליך הפנימי המעמיק והקשה שאותו אדם צריך לעבור עם עצמו. לדעתי אם יש רצון ומחוייבות לתהליך, כשפים בהחלט יכולים לעזור לקדם אותו בצורה יעילה יותר.

neophile

New member
פרוייד אמר

שהפסיכולוגיה שלו הופכת אנשים אומללים באופן היסטרי לאומללים באופן נורמאלי . לא פסיכולוגיה ולא מאגיה ישנו את זה אלה רק כוח הרצון של האדם .

Alpha biscuit

New member
פרוייד היה גם אדם מאד פסימי

הוא התייחס להרבה דברים בצורה של שלילה והאמין בעתיד גרוע למן האנושי שבעצם פסיכולוגיה אמורה לגרום למה שנחשב לבלתי נסבל להפוך להיות סביל יותר על פי פרויד

Fairy24

New member
פרויד היה דפוק ופסיכי לא קטן

סתם איזה שוביניסט טיפש שהסיק מסקנות מופרכות לחלוטין, אבל גם בין היתר גם מסקנות אמיתיות (שהרבה אנשים יכולים להגיע והגיעו בלי לעשות כל כך הרבה רעש), רק שבגלל שהוא היה ראשון בתחום, העלה דברים שמוכרים ודברים שהם כן אמיתיים וכל הדברים המופרכים שפשוט נראים "עמוקים מדי", קיבלו אותו והוא הצליח.

shataltal

New member
איינשטיין היה דפוק ופסיכי לא קטן

סתם איזה משוגע טיפש שהסיק מסקנות מופרכות לחלוטין, אבל גם בין היתר גם מסקנות אמיתיות (שהרבה אנשים יכולים להגיע והגיעו בלי לעשות כל כך הרבה רעש), רק שבגלל שהוא היה ראשון בתחום, העלה דברים שמוכרים ודברים שהם כן אמיתיים וכל הדברים המופרכים שפשוט נראים "עמוקים מדי", קיבלו אותו והוא הצליח.

Fairy24

New member
אני חולקת על דעתך

חוץ מזה שהוא המציא את האטום (אבל גם הוא אנושי, רק למה הוא פרסם ומכר את זה, זה היה אפילו יותר דפוק), הוא היה פשוט גאון בכל מובן המילה, הוא לא היה איזה בור ופנאט לצד כלשהו, הוא ידע לשלב בין הרוח למדע, ידע להוכיח במוצקות בניגוד לפרויד, התגבר על קשיים שלו ולא נתן להם להפריע לו בדרך שלו, זה מבדיל אותו ממדענים אחרים שפשוט היו ראש צר, היו רגילים בלי קשיים מיוחדים והיו פנאטים מקובעים של המדע בלבד.

Molchansky

New member
הוא לא המציא את האטום

הוא מצא דרך לבקע את האטום. אטומים היו תמיד ותמיד יהיו, אף אחד לא המציא אותם.

Fairy24

New member
דרך ניסוח קלוקלת

לא יודעת למה אמרתי את זה ככה ../images/Emo9.gif

Azaruk

New member
הוא גם לא מצא דרך לבקע את האטום

זאת עבודה של ליזה מייטנר, מדענית גדולה שנעשו מאמצים מאוד רציניים להעלים אותה מבמת ההיסטוריה לטובת האחיין האידיוט שלה.

MetalSinagouge

New member
גם אני חולק על דעתך:

אני לא בקי בחיים שלו ממש, אבל יש לי סיבה לחשוד שרוב הטענות של הדתיים בדבר זה שאיינשטיין היה מאמין נועדו פשוט כדי לגרום רגשות נחיתות אצל אתאיסטים (משהו בסגנון של "אם איינשטיין האמין אז הוא בטח ידע"). הייתה לו אמונה פנתאיסטית כלשהי שהייתה רחוקה לדעתי מהראייה של "יש איש זקן בשמיים שמריח כל מה שאני אוכל לארוחת בוקר". אבל מה שהכי חשוב זה שהוא היה צר מוחין בדיוק כמו האנשים לפניו, אולי לא בהתחלה אבל כשהציגו בפניו את הרעיון של מכניקת קוונטים הוא סירב לקבל אותו בתוקף, אם אני לא טועה בטענה המפורסמת ש"אלוהים לא משחק בקוביות".

Azaruk

New member
היו סיבות טובות לדחות את מכניקת הקוונטים ../images/Emo3.gif

MetalSinagouge

New member
יש לי סיבות טובות לדחות את הטענהשכדה"א עגול.

טוב, הן לא טובות. אבל יש לי תסביך רדיפה.

Azaruk

New member
זה בסדר

זה שאתה פרנואיד, לא אומר שלא רודפים אחריך.

MetalSinagouge

New member
זה נכון, אבל יש לי שאלה בקשר לזה:

אני לא איש מדע (אלא אם מחשיבים את שיטת הלהתאים תוצאות לתאוריה במעבדה במסגרת הלימודים של משרד החינוך, ימח שמו), איך אני יכול לדעת שלא דופקים אותי? קח לדוגמא את אפקט החממה, CO2, התחזית הקודרת והגרפים המאיימים של אל גור וכו'. נכון, יש דובי קוטב שכבר, לכאורה, סובלים בגלל זה. אבל מצד אחר יש גם מכוניות מימן שעולות הון ליצור והון גם לצרכן (האם אני טועה?). יכול להיות שזה רק הטמפר הישראלי שלי, אבל...

neophile

New member
הסיבה שעולה הון לייצר רכבים

שמבוססים על דלק חלופי היא שמירב ההצע כבר מכוסה על ידי מכוניות מבוססות דלק מאובן שאין ליצרינו אינטרס להחליף את הדגם הקיים . גם המכוניות הראשונות שיוצרו עלו הון ...ביחס להיום אבל זה ידוע שברגע שמוצר נכנס לייצור המוני ויש תחרות המחירים יורדים . הבעיה שתעשייני המכוניות ושותפיהם(בעיקר אלו שמפיקים דלק מאובני) מונעים מכזה מהלך להתרחש, מה גם שלראשי השלטון גם ברוסיה וגם בארה"ב יש מניות והשקעות לא מועטות בדלק מאובני.

MetalSinagouge

New member
הגיוני, אבל עדיין די משתלם למכור אותם, לא?

השאלה של ההתחממות הגיוני שיהיו יותר אינטרסים לזייף תשובה לה מאשר לזייף תשובה לשאלה האם כדור הארץ סובב סביב השמש או ההפך. כי המידע האחרון לא ממש ישפיע הרבה על האדם הממוצע שלא עוסק באסטרונומיה.

neophile

New member
אני לא מבין ...

איך יכול להיות שמזייפים תשובה לשאלת ההתחממות אם באירופה יש 45 מעלות? העובדות בשטח מראות על התחממות . למרות שזה לא אמור להפתיע אף אחד כשאפקט החממה כבר ידוע מאז שהיו חממות... וכל זה תוצר של אנשים אגואיסטים עם שום דבר מלבד תאוות רווח.

למעלה