מאגיה לעומת פסיכולוגיה

shataltal

New member
עשרות עד מאות אלפי שנים

יש מחזורים של שינויי טמפרטורות שמקבילים למחזורים של שינויי CO2 (http://www.grida.no/climate/vital/02.htm) ומחזורים של היפוך השדה המגנטי של כדור הארץ (http://www.ngdc.noaa.gov/seg/geomag/faqgeom.shtml סעיף 8). המחזורים האלו טבעיים רק שזיהום האויר מאיץ את הקצב ואנחנו גם ככה באיחור של כמה מאות אלפי שנים בהיפוך השדה המגנטי. תקופה מעניינת לחיות בה.
 

MetalSinagouge

New member
איך אומרת הקללה הסינית העתיקה:

"הלוואי שתחיה בזמנים מעניינים" :) אגב, הכינוי שלך קשור לקראולי בצורה כלשהי?
 

Azaruk

New member
על העובדה שחם אין ממש ויכוח

השאלה היא מה התרומה של בני האדם להתחממות הזאת, ועל זה יש ויכוח מאוד גדול בקהילה המדעית. צריך לזכור שבטבע יש מחזורים טבעיים של תקופות קרח והתחממות גלובלית, בריטניה הייתה מלאה בג'ונגלים בזמנו וכו', צרפת הייתה מכוסה בקרחונים תקופה אחרת. מה שאנחנו רואים עדיין לא קרוב להגיע לקצה קצהם של התופעות האלה. וסתם משהו קטן. אפקט החממה לא ממש ידוע מאז שהיו חממות. בטח לא כשמדברים על כליאה של חום על ידי פחמן דו חמצני.
 

neophile

New member
אני בטוח שצריך אדיוט מושלם

עם תואר במדעים בשביל לא לשים לב שיותר חם באיזור תעשייה .
 

neophile

New member
בטח שיש קשר

כי זיהום תעשייתי כמוהו כזיהום של פליטת מכוניות ותוסיפי לזה את ההשמדה של הצמחייה שמסוגלת לאזן את התהליך וקיבלת התחממות גלובלית , בנוסף לכל השינויים הנוספים כמו תזוזת הקטבים וכו' דרך אגב מעניין לציין שישנה סברה כי הרבה ממאגרי הנפט הקיימים כיום בעולם(שכידוע הוא עשוי מאורגניזמים...) הם לא תוצאה של אגירה איטית אלה של אסון בקנה מידה עולמי שהביא להכחדה רבת היקף . מעניין אם גם אנחנו נהייה נפט ...?
 

shataltal

New member
לא הבעתי דיעה

רק הראתי שמה שאמרת ניתן להגיד פחות או יותר על ממציא/מגלה/חוקר שהתפרסם בזכות עבודתו. פרויד גרם לאנשים להסתכל על דברים מסויימים אחרת ממה שהיו רגילים, לגלות תחום שלא חשבו עליו לעומק לפני כן, והכי חשוב - לחשוב. בזכותו קמה הפסיכואנליטיקה ועל בסיס העבודה שלו התפתח ענף הפסיכולוגיה. ללא שום קשר להעדפות ולנטיות שלו הוא היה מוכשר בכל קנה מידה (מה גם שצריך לזכור שבמצב שבו כל דור משנה את חוקי האתיקה, המוסר והערכים זה לא הוגן לשפוט אדם שהתחנך לפי הערכים שהיו נפוצים לפני 7 דורות).
 

Azaruk

New member
אין ספק

שאינשטיין היה דפוק בשכל. חסר כל יכולת לאפתיה וחרא של בן אדם באופן כללי. אבל אינשטיין לא התיימר להסיק מסקנות אוניברסליות מקבוצת מחקר מאוד מצומצמת ומאוד ספציפית.
 

Alpha biscuit

New member
על מה אתם מדברים?!!?!?!?

אינשטיין היה כוסון אל סקסי בטירוף עם לשון ענקית שיער מקורזל שאהב לגדל שפם בתקווה להפוך להיות סאדם חוסיין בעזרת אמצעים מאגיים
 

Azaruk

New member
וחולה נפש

שהתעלל באישתו הראשונה, יצא עם מי שלימים תהייה אישתו השנייה ועם הבת שלה באותו זמן, וכשהן שאלו אותו עם מי הוא רוצה להתחתן, הוא אמר להן שיסדרו את זה בינהן. פסיכופת.
 

Jerald_Admonds

New member
נראה שזה התאים לשלושתם

אז למה פסיכופת? דווקא נשמע מעניין בצורה מרעננת ../images/Emo3.gif
 

Fairy24

New member
אוי

על הדברים האלה בחיים לא שמעתי.. ביחד עם הדברים שראיתי קודם בשרשור אני מתחילה לקבל נקודת מבט אחרת עליו... אבל לא משנה כמה נבלה וחולה נפש הוא יהיה, חכמה היא חכמה (או שלעכשיו, אינטיליגנציה?..).
 

Swicca

New member
בוא נאמר..

שיש דברים מסויימים שנגרמים ממשהו אנרגטי.. לא מוחשי.. שיותר מאוחר מופיע גם בגוף.. ואם אתה תופס את זה בזמן אנרגטית אתה מונע את הבעיה הפיזית שנגרמת מאוחר יותר. יש המון שמאגיה יכולה לעשות ופסיכולוגיה ורפואה לא יכולים כמו שלעומת זאת יש המון שפסיכולוגיה ורפואה יכולים לעשות שאני אפילו לא יודע אם זה אפשרי דרך מאגיה. מאגיה לא יכולה לגרום לרגל חדשה לגדול אחרי שקטעו לך אותה.. אבל גם בודהה וגם אלוהים וגם ישו לא יכולים לעשות את זה. :S המסקנה שלי היא.. שאם את מסתכלת מנקודת אנחה של פתירת בעיות. הדבר היחידי שאני יכול לומר לך היא שיש בעיות שאפשר לפתור ויש בעיות שאי אפשר.. אולי אם כבר לנסות איכשהו לשפר את הסיטואציה אבל לפתור אותה לצערי לא תמיד. זו דעתי האישית כמובן אבל אני בטוח שתסכימו איתי. תחליף זה לא. גם במאגיה יש איזון. את צריכה להעזר גם בפיזי וגם במנטלי וגם באנרגטי אם את רוצה פיתרון מוחלט לבעיה.. תיהיה אשר תיהיה. :) מקווה שזה מספק אותך איכשהו. :p
 

Azaruk

New member
בתור התחלה

יש מקום להבדיל בין הפסיכולוגיה לרפואה, ובאופן עדין יותר, בין הפסיכולוגיה לפסיכיאטריה. בלי לקבוע מה יותר "טוב" או "מועיל", אלו שני ענפים שונים לגמרי של טיפול. צריך לזכור שעד המאה ה17 לערך, הרפואה הייתה חלק מהמאגיה הנטורליסטית. אותה תפיסת עולם של הבנת המציאות והתופעות מתוך עקרונות מנחים. רק לקראת המאה ה17, כשלמעשה חלק מהמאגיה הנטורליסטית הופך למדע אמפירי, גם הרפואה מתחילה לנוע בכיוון הזה. אבל לצורך העניין, המאגיה נותנת משהו שהרפואה לא יכולה לתת: ודאות בטיפול. אם אנחנו מסתכלים על טיפול מאגי בגדול, בלי להכנס לגישות השונות, השלב הבסיסי ביותר הוא יצירת אמון בין המטפל לבין המטופל. מה, שאם לצטט גדולים ממני, לא נדרש ברפואה מאז שגילו את חומרי ההרדמה. לפני השימוש באתר, אם הרופא היה רוצה לכרות רגל לפציינט, הוא היה חייב לשכנע אותו שהוא יודע מה הוא עושה. היום, לרוע המזל, קיימים עדיין שיירים של התפיסה הרפואית של שנות ה70 וה80, לפיהן הרפואה היא חלק מהמדעים המדויקים, ולכן אין משמעות לרגשותיו של הפציינט. למרות שאינספור מחקרים הראו שפציינטים שחשים אמון ברופא שלהם מחלימים בצורה יותר טובה, בארה"ב עדיין יש מקומות שבהן הרפואה היא בשיטת "סרט-נע", בלי התייחסות כלל לפציינט כאדם. מכאן ברור לחלוטין היתרון הגדול בשילוב של מאגיה עם רפואה "קונבנציונלית". המאגיה נותנת לפציינט תחושת אמון ביכולת של המטפל, או של עצמו, להתמודד עם הבעיה. אני לא יכול לקבוע האם מדובר באפקט פלסבו או בשינוי ממשי, אבל העובדה היא שהדבר יכול לשפר את אחוזי ההחלמה של הפציינטים. לגבי פסיכולוגיה, לטעמי, למרות הגישה האנליטית שהיא מאמצת, הרי שבעקרון היא עובדת בצורה דומה לזו של המאגיה, בלי להזכיר כמובן, את האפקט הפסיכולוגי המרכזי במאגיה :) האם אפשר לטפל בדכאון בעזרת מאגיה? סביר להניח. האם נטילת תרופות נגד דכאון תקל על התהליך ותהפוך אותו ליותר אפקטיבי? סביר להניח גם כן. לטעמי, יש מקום לשילוב בין שתי הגישות, במטרה להפיק את מקסימום התועלת. ואוו. זה היה ארוך ../images/Emo6.gif מקווה שעזרתי.
 

Fairy24

New member
דעתי

המאגיה יעילה ובריאה הרבה יותר, בטיפול אנרגטי חשוב גם לדבר ולתקן דברים נפשיים (ובצורה שלא רק דיבור), גם ככה "מתקנים" דברים פיזיים ובעצם מתייחסים לאדם כגוף אחד, כל הגוף ביחד עם הנפש והרוח, לא כרגל לרופא ההוא, גרון לרופא ההוא וראש לרופא ההוא, אלא אדם שלם שמותר לו לדעת מה קורה עם עצמו בלי לדחוף לו סמים שהרבה פעמים רק מזיקים, גורמים להתמכרות כי אי אפשר ככה לרפא מחלה ורוב הסיכויים שהיא תחזור על עצמה ובין היתר יהיו גם קצת תופעות לוואי. ובטח שאפשר לרפא דיכאון, אבל עדיף משהו שהוא לא ממש טקס, אלא טיפול כזה כמו שציינתי.
 

Sofia Lorain

New member
העלית השערה מאוד מעניינת

זה גורם לי לחשוב על זה קצת יותר לעומק. אנשים לא מגיעים (או לא אמורים להגיע, לכל הפחות) לפסיכולוג בכדיי שיעזור להם להתמודד עם הבעיות שלהם. הפסיכולוג לא יפתור להם את הבעיות עם החברים בית הספר, הצרות עם האישה, או את מערכת היחסים עם האימא שנכנסה להם לחדר השינה כשהם היו בני שבע עשרה ומצאה אותם במצב לא נעים. הפסיכולוג נמצא קודם כל שם, עבורם, כדיי שהם יוכלו לשפוך את כל מה שהם מרגישים בפניו. הייתי אומרת שבכך המאגיה משחקת תפקיד הפוך לגמרי מאשר פסיכולוגיה – כי בעוד הפסיכולוג נמצא שם בכדיי לעזור לאדם להבין את עצמו, מחשבותיו, מניעיו, ובעיקר להעביר אותו חוויה של קטרזיס - המכשפה תפנה היישר לגורמים המפריעים ותטפל הישר בהם. אם ישנו אדם שאינו מרוצה משום מקום אליו הוא מגיע, רב עם כולם, מתנהג בצורה תככנית... המכשפה תוכל רק לגרום לעמיתיו לעבודה להיות מעט יותר מיודדים כלפיו, לבוס שלו לתת לו קידום – אבל זה לא יעזור לאדם עצמו. אבל מצד שני... כיום, כאשר כל אדם שקושר פעמונים לשיער יכול להיות מתקשר, וכל גברת שצריכה להשלים הכנסה הופכת לקוראת בקפה, אני חושבת שעצם תהליך הדיבור, השיחה שלפני ובמהלך, הופכת למקבילה מאוד מעניינת לביקור אצל הפסיכולוג. סתם הבזק, שהשאלה הזו יצרה אצלי. מתנצלת שאני לא נוגעת בכל הנקודות שהבאת, אבל אי צריכה לפתח את קו החשיבה הזה מעט יותר.
 

סיריוס1

New member
המדע הוא נגזרת של הרוח ולא ההיפך, לכן ברור...

...שקודם כל הפתרונות הם לא מדעיים וכאשר לא עוזר פונים למדע. המדע הוא פשוט שימוש במוח הכללי ( "המודעות הקולקטיבית" או "המטריקס" ) כדי לבסס ולאמת ידע רוחני שנברא בו ברגע שחושבים עליו על ידי מישורים נמוכים ועולה במישורים עד שהוא בוקע כמו הבל של ריח מהאדמה ומהווה מציאות פיזית מול אותו חוקר מדעי... .
 

Azaruk

New member
אני חייב להודות

שאני מעריץ את היכולת שלך לכתוב שוב ושוב הודעות שנראות חסרות משמעות לחלוטין ומנותקות לכל מי שרמתו הרוחנית אינה מספקת כדי להבין את האמת שמסתתרת מאחורי דבריך. ואני גם אוהב את צורת הפיסוק שלך, ד"א.
 
למעלה