מאגר בית זית מתמלא

מאגר בית זית מתמלא

אחרי גשמים טובים ביממה האחרונה נחל שורק מזרים שיטפון לעמק בית זית. הסכר ליד בית זית עוצר את הזרימה ונוצר אגם. עכשיו חשוך מכדי לצלם. אולי מחר.

מאגר בית זית. צילום מהבוקר

כמעט חושך, לכן התמונה גרועה. יותר טוב מכלום..

מאגר בית זית כמעט מלא

השמש יצאה לזמן מה וניצלנו את ההזדמנות לטייל בחוץ.

יובל 42

New member
רפול הוא מתמלא כל שנה. גם בשנים גרועות.

הבנייה המואצת בהרים מסביב לנחל שורק (רמת שלמה, הר נוף, רכס חלילים, רמות) הגבירה מאוד את הנגר העילי וככה המאגר מתמלא בכל שנה. זה לא מעיד כלום על איכות החורף (בירושלים קיבלנו בינתיים 120-125 מ"מ לא הרבה מעבר למה שהיה אמור לרדת ממילא).
דבר נוסף-המאגר אינו מתוחזק מאז הקמתו בשנות ה-60 (כי מהר מאוד גילו שהמים הנאגרים בו מחלחלים מזרחה למדבר יהודה ולא לאקוויפר ההר כפי שחשבו) והצטבר בו במשך השנים המון סחף. אני מעריך שכיום הקרקעית גבוהה לפחות ב-3-2 מטרים ממה שהיה במקור כך שתכולת המים במאגר קטנה הרבה יותר והוא מתמלא בקלות.
לעומת זאת מילדותי אני זוכר שהמאגר היה מתמלא רק בשנים ברוכות וזה היה אירוע שרבים היו נוהרים לראות.

המאגר לא מתמלא כל שנה

אני גר מול האגם ורואה אותו מהמרפסת.
צריך לפחות 50 ממ גשם בכדי לקבל את כמות המים המספיקה למלא את רוב האגם. 100 ממ ביממה אחת יגרמו למפל בסכר (קישור בהודעה קודמת).
״מתמלא״ אני מתכוון ״מתמלה מלא לגמרי״.

בשנה שעברה לא היה מלא

היה חצי מלא. לא זוכר מה היה לפני שנתיים.
לפני 3 שנים רואים מפל בסירטון.

יובל 42

New member
מתמלא וגולש כמעט כל שנה

שנה שעברה היה הרבה יותר מחצי מלא אחרי הסופה של אפריל. בערך כמו מה שצילמת אתמול.
2015 מלא וגלש העלית סרטון.
2014 מלא וגלש כבר בנובמבר כשירדו בעיר 240 מ"מ עד סוף החודש (שאר החורף דווקא היה עלוב)
2013 מלא וגלש בשלג הגדול של דצמבר (כשהשלג הפשיר)
וכן הלאה וכן הלאה. חיפוש זריז בפורום מעלה דיווחים על התמלאות המאגר וגלישת הסכר כבר משנת 2005.
בקיצור, גם אם לא דייקתי בתשובה הראשונה אז נדייק ונאמר שהמאגר מתמלא בכל שנה ונוצר אגם עונתי. כאשר בחלק גדול מהשנים (לפחות ב-15-20 השנים האחרונות עם ריבוי הבנייה בגבעות שמסביבו) הוא מתמלא עד תומו וגולש

יש מים באגם כמעט כל שנה. גולש - לא בכל שנה.

יש מים זה לא בהכרח גולש.
בשנה שעברה לא גלש.
גלישת המפל זה ארוע שמחייב ביקור... ואני לא מפספס דבר כזה.
יש לי סימן ברור לגלישה - גובה המים הוא כזה ששביל מסוים שלאורך האגם מוצף במים. זה נדיר.
ממש ברגע זה יש מישהו עם גלשן ממונע שחוגג על האגם.
&nbsp
להזכירכם - אני רואה את האגם ממרפסת ביתי. והצילומים שלי משם.

יובל, קניתי. יש אגם כל שנה. גלישה פחות.

ואם אתאמץ למצוא בין אלפי הצילומים שלי הוכחות, אעלה לכאן.

אגב, רוב המים הזורמים למאגר מגיעים מצפון העיר

רמות רכס שועפאט בית חנינה ועטרות,, ושם ירד השבוע גשם הרבה יותר מהאיזור של המאגר

למעלה