כנראה שהאגדה הזו לא לגמרי מדוייקת
עוד כשהייתי ילד-נער צעיר בשכונת הר נוף הירושלמית, שמעתי את הסיפור עם המים הצבועים שהוזרמו בסכר בית זית ויצאו במעיינות ים המלח ולפי גירסה אחרת בנחל פרת.
באחד האביבים כשטיילתי ליד הסכר, שמעתי מדריך טיולים שמספר את הסיפור המוכר אך עם תוספת המילה 'אגדה'. לפליאתי ולשאלתי הוא ענה שלא מצא ביסוס לסיפור הנחמד ולכן הוא מספרו בערבון מוגבל.
עוד שנה שנתיים קדימה, ובאחד החילוצים שהיו במקום (קיץ, אדם שגלש סנפלינג על קיר הסכר עצמו ונתקע ואני הייתי שם לשמוע אותו צועק ולהזעיק עזרה) הגיע למקום אחד הבכירים ברשות האחראית וניצלתי זאת לשאול אותו על האגדה האמורה. לפליאתי גם הוא טען שהוא לא יודע מה מקור האגדה הנ"ל.
עברו כמה שנים ונתקלתי בעלון של מושב בית זית במאמר בעניין, ולאחר מכן מצאתי את המאמר של של ד"ר משה (מוסיק) גולדברג שהופיע במגזין 'טבע הדברים' (מס' 200 אאל"ט).
כבר כמה שנים שאני משתדל להפיץ את הבשורה הזו בפורומים השונים, אך אגדות כך מסתבר, יש להן חוזק ועוצמה משלהן.
כמובן שהכל לפי מה שמצאתי ואין לי ידע מקצועי אמיתי בנושא, כך שכל אחד יכול לחפש ולנבור בארכיונים ואולי למצוא שהאגדה בעצם כן נכונה וכי יש לה מקור.
יניב, מכיוון שאני מכיר אותך (וירטואלית) אי אלו שנים מהפורום כאן ועוד, אני באמת חושב שאתה תשמח לקרוא את הדברים!
http://archive.is/Il7NG