|הדגש| ייתכן מחסור של כולירצין בקופות |סדגש|
הי לכולם, נודע לי מהקופות שייתכן מחסור של כולירצין בבית המרקחת. אם יהיה מחסור אז הוא זמני בלבד (כלומר: שבוע-שבועיים ולא יותר). בכל מקרה, מכתב יצא לכל המרפאות, לרופאים ולכל הצוות המטפל כדי להיערך בהתאם. יש מה לעשות כך שלא לדאוג (להחליף לתרופה אחרת, לעשות hold לתקופה מסויימת, לספק מביהח). ייתכן שהאמפולות שכן תקבלו של כוליסטין יהיו עם כיתוב אחר (כולימיצין) - לא לדאוג - אותו דבר בדיוק. לגבי הכנה
של כוליסטין - אני חייבת לכם תשובה:
כוליסטין ניתן להכין במספר דרכים: 1. 2-4 מ"ל של תמיסת סליין 0.9%. 2. 2-4 מ"ל של תמיסת סליין 0.45% - חלק מבתי החוילם מכינים תמיסות סליין בריכוז זה ומספקים למטופלים. 3. 2-4 מ"ל של תמיסת מים מזוקקים/מים סטרילים להזרקה. אופציה זו הכי פחות רצויה משום שהיא עלולה להחריף שיעולים וקוצר נשימה (מביאה לפירוק כוליסטין לשני מרכיבים: פולימיקסין A, ו B שגורמים לרגישות בסימפונות). בכל מקרה, אם אתם מכינים את הכוליסטין בצורה מסויימת, ואתם מרגישים בסדר: בלי שיעולים, בלי קוצר נשימה, בלי לחץ באיזור החזה בעקבות האינהלציה - אז הכל בסדר ותמשיכו להיכן את הכולירצין כמו שהכנתם עד היום. הנחיה חשובה נוספת:
לא לנער באגרסיביות את האמפולה (כדי שלא יהיה את הקצף הרב באמפולה - מעיד על פירוק החומר הפעיל), אלא לערבב בעדינות עד לקבלת תמיסה אחידה.
והכי חשוב!!
להשתמש באמפולה המוכנה מיד ולהשתדל לא לשמור את השאריות לאינהלציה נוספת. אין להשתמש באמפולה מוכנה לאחר 24 שעות מהכנתה בכל מקרה. בברכת קור טוב (עד כמה שאפשר בחום הבלתי נסבל הזה...) ורדית