מאד זקוקה לתמיכה

מאד זקוקה לתמיכה ../images/Emo4.gif

שלום לכולן, כיוון שנעזרתי בפורום מס' פעמים ועזרתן לי מאד, אני מרשה לעצמי לבקש תמיכה בנושא שלא קשור ישירות ללידה פעילה. אז ככה: אני כבר חודשיים וחצי אחרי הלידה. אני יודעת שלרוב נשים מאד לא אסרטיביות הופכות ללביאות של ממש אחרי לידה. לי קרה דבר הפוך. מאסרטיבית דה-לוקס הפכתי למישהי שלא יכולה להגיד לא, חלשה וממש הלכתי לעצמי לאיבוד. אני לא דנה את עצמי לחומרה, שיהיה ברור, זה מה שקרה לי ולא יכולתי אחרת. אלא מה? באף סנריו לא צפיתי את מה שאתאר, ולכן, לא עשיתי "הכנה מוקדמת" לסובבים לפני הלידה ונוצר מצב ש"הקרבתי" את תינוקי על מזבח ה"לא נעים" וה"שלמות" המשפחתית ועל זה אני כן כועסת על עצמי. למשפחה שלי גבולות ברורים באופן כללי ומה שהיווה פעם חסרון, הוא עתה יתרון נפלא. ולמה אני מתכוונת? לא עלה על דעתם של הוריי להרים את עמית (התינוק שלי) בימים הראשונים, לא בביה"ח ולא בבית. מלבד זה, הם התקשרו ושאלו אם אפשר לבוא לבקר כלפעם ובאו לזמן קצר. מנגד, משפחתו של בן-זוגי הפוכה ממש (הוא, אגב, אחר מהם), רק שזה אף פעם לא הפריע לי ולא צפיתי את אשר אתאר. כבר בביה"ח אמו ואחותו של בן הזוג הרימו את עמית כל הזמן ואני אז עוד לא הייתי מאופסת בכלל. זה עבר להתנחלויות של 5 איש מהבוקר עד הערב, יום אחרי יום, מיד עם הגיעי הביתה, "טיפול" בו במקומי, לקיחתו מידיי מבלי לשאול או לבקש ואני...לא יכולתי להתנגד. פשוט לא היו לי כוחות וגם לקח לי כמה ימים להבין מה קורה פה ומה הן עושות.יום אחד, אני ממש לא מבינה איפה הייתי, הבנתי שניסו לגזור לו ציפורניים ופצעו אותו. ממש נטשתי אותו במקום להגן עליו. ממש הודרתי מהתמונה. התחושה היתה שאין כל התחשבות בי ובתינוק, אלא רק מילוי צרכים קמאיים עוצמתיים ואובססיביים מאד של טיפול בתינוק. ממש לא היה צורך בי מבחינתן, לכל היותר להניק. יתרה מכך. אמו של בן הזוג רגילה להוות אם שניה לבנותיה של אחותו ואני חושבת שהיא לא היתה אף פעם ממש סבתא. וממש הרגשתי איך היא מגיעה עם אנרגיות של אמא לטפל בו ולא של סבתא וזה הרג אותי.עושה לי כ"כ רע. מגעיל אותי. לאט-לאט התחלתי לחוש שנקרע לי איבר מהגוף כשהוא לא בידיי. גם כאשר אחרים, שאני מרשה להם ופחות מהווים איום מבחינתי, לוקחים אותו. לאט-לאט גם הבנתי משיחות עם נשים נוספות שכולן (אני חושבת שבעיקר נשים שמניקות) חשות כך ונשים שפגשתי, שסיפרו שהיו מאד לא אסרטיביות לפני הלידה, ממש דאגו להבהיר לפני הלידה שלא נוגעים בתינוק, גם לא סבתות. זה שלא הבהרתי את הדברים, אבל לאט-לאט התחילו להרגיש ממני מרירות ומשהו לא בסדר, יצר משברים. (ראוי לציין מאד לטובה שאמו של בן הזוג עזרה לי מאד אחרי הלידה בביה"ח, ולא אמי שלי, ובשבוע הרביעי אחרי הלידה כשהייתי מאד חולה). במקום שאני אבהיר מלכתחילה, בן זוגי ביקש מהוריו שבועיים אחרי הלידה לבוא לפחות שעות ולא לבוא בחמולות, מה שהביא להיעלבויות ילדותיות. אתן מבינות? את החודש וחצי אחרי הלידה "ביליתי" במריבות עם בן-זוגי ובלהיות אחראית להיעלבויות של אמו, בתחושת לא בסדר, על אף שכל הזמן ידעתי שאני בסדר גמור וקיבלתי חיזוקים ממשפחתי שלי. במקום להתחשב בי, עוד דאגו להיעלב ולהעמיס עליי עוד. מבחינתי, היא הרסה לי את התקופה הזו וקשה לי לסלוח על זה. עד היום עדיין לא קיימתי את השיחה הזו איתה, אבל בן זוגי כבר דיבר איתה כמה פעמים שפגעה בנו וגם אמר לה שאני צריכה לדבר איתה. לאחרונה, יש תחושה שקלטה שיש משהו ופחות לוקחת לי אותו מהידיים, אבל לא נותנת תחושה שמכבדת את זה שאני המטפלת בו ולא אחרים, ויש ממש תחרות ריצה כשהוא מתעורר (כשישן במיטה שלנו בצהריים ואני בדיוק לא ישנה איתו) מי ניגשת אליו. לא ברור לי איך לא ברור לה שרק אני, ולמה דבר כזה בכלל צריך לבקש או להסביר. בן זוגי אמר לי שהיא לא תבין את מה שאני רוצה להבהיר, והוא צודק. היא לא מסוגלת להבין כשמציבים לה גבולות. אני רציתי לבקש שתבין שאני חושבת שעמית צריך להיות בעיקר עליי ולבקש ממני אם רוצים לקחת אותו, להחליף לו וכו'. ושזה לא לתמיד, אלא רק כשהוא קטן כ"כ. ממישהי שאהבתי נורא והייתי קרובה אליה כמו לאם שניה, זה הפך לזה שאני מקווה ומייחלת שלא יבואו לבקר יותר לעולם. ממש כך. אני ממש מרגישה שאפשרתי מצב שהתינוק שלי הוא הפקר. כמו בובה, שעברה מיד ליד. לא שנגרם לו נזק נראה לעין, אבל אני באמת מאמינה שהמצב הזה הוא לא בריא ונכון לתינוק קטן. וחוץ מזה, לא מתאים וטוב לי. מאד מכאיב לי המצב הזה. ואני יודעת שהיא לא תבין ואני אהיה אחראית למשבר אמיתי הפעם, אחרי השיחה. ניסיתי כבר את שיטת שפת הגוף, שיבינו ממני לא לקחת אותו, אבל זה לא עובד ואני חייבת לשוחח עמה וכ"כ לא רוצה. פעם ראשונה שבן זוגי לא מבין אותי ולא מסכים אתי במשהו, אבל חושב שאני חייבת לדבר איתה. אני כ"כ עייפה נפשית מזה ובטח לא ישנה עכשיו בגלל זה. זה מטריד אותי כל הזמן ומלחיץ אותי לקראת כל סופשבוע, שגם זה לא ברור לי, למה חייבים לבוא כל סופשבוע (תודה לאל שזה ירד מכל יום
). אני במצוקה אמיתית ומאד יעזור לי לשמוע מכן עצות, חוויות אישיות או סתם תמיכה. תודה מראש, גלית.

וואו גלית ../images/Emo201.gif (זהירות ארוך..)

אמנם אני בעיקר סמויה כאן, ואמנם אני עדיין לפני לידה ראשונה, אבל היה לי ניסיון פירסט-הנד עם המצב שאת מתארת, ואני מקווה שהתובנות ממנו יעזרו לך. אחרי שאחותי ילדה את בכורתה המקסימה, אני נשארתי איתה בשעות היום במשך חודשים רבים לעזור בטיפול בתינוקת (הייתי ילדונת בת 20 בעצמי אז). בעלה היה חוזר מהעבודה כל יום ב-20:00 (אני היתי חוזרת הביתה מיד) וב-20:05 היתה מגיעה כל משפחתו להתארח (לא לעזור). כל יום. עד 22:00 או יותר. הסבתא היתה מתערבת, מערערת את ביטחונה של אחותי באימהות שלה, חירבה לה את ההנקה, הטיחה בה מילים מאד קשות כשאחותי ניסתה לפתור את העיניין בינהן ובאופן כללי - היה סיוט (מאד דומה למה שאת מספרת). באופן מאד דומה למצבך הן נחשבו לחברות טובות לפני הלידה. במבט לאחור, הפיתרון היחיד שאני רואה לסיטואציה הזו, היא תמיכה אבסולוטית של הבעל באישתו שילדה זה עתה. אין ספק שזהו ה"מבחן" הרציני הראשון של גברים בהתנתקות ממשפחת המקור שלהם והתחייבות טוטאלית לצרכי המשפחה הגרעינית החדשה שהקימו. מעבר לזה שיש דברים שרק בן יכול להגיד לאימו ולא הכלה (וטוב שכך), העמידה שלו לצידך, ההבנה האמיתית לליבך ולצער שהמצב הנוכחי גורם לך, הם-הם שיעשו בשבילך את כל ההבדל. הוא *חייב* להיות לך ל-פה מולם. הוא צריך להיות זה שיעשה את השיחות הלא-נעימות, מעצם העובדה שזו משפחתו. אם יש לך בעל רגיש וחכם, שיודע לדבר על לב אימו - יש סיכוי שהמצב ייפתר בלי "פיצוץ" משפחתי. אם לא (ולצערי זה היה המצב שם) הסחטנות הריגשית ("היעלבויות ילדותיות") שחמותך מפעילה על בעלך עלולה להשאיר לכם, כזוג, טעם מאד מר מהתקופה הזו. אני מאד מקווה שתצליחי להבהיר לבעלך שההתנהגות של משפחתו, גם אם היא מקובלת בנסיבות מסויימות, פוגעת בך ושחובתו היא לעמוד לצידך בתקופה הסופר-רגישה הזו (אפילו אם המשמעות היא פגיעה זמנית ביחסים שלו איתם). יכול להיות שהתשובה הזו שלי היא יותר מדי נחרצת. יכול להיות שהיא תבלבל אותך יותר מאשר תספק לך תשובות. אבל היא באה מהרבה מאד כאב שחוויתי בעצמי (את המסקנות שלי כבר הסקתי ואני מנסה ליישם..). בהצלחה מכל הלב!

וואו......

זה נשמע לי יתר חמור מהסיפור שלי. טוב שאת מוכנה מראש למצב ותודה על הדברים. חיזקת אותי מאד ונתת לי רעיונות טובים.

../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif

אני בקטגוריה של סתם תמיכה... לפני לידה ראשונה ואין לי הרבה עצות, חוץ מזה שאחת הסיבות שתמיד פינטזתי על ללדת בחו"ל (וזה אכן מה שהולך לקרות) היא החשש מהסיטואציה שאת מתארת, בדיוק אותו הבדל בגישה בין שני הצדדים... אני גם מאוד מתחברת לעניין שזה גם עניין של שינוי בהגדרה של המשפחה - אתם משפחה בפני עצמה עם גבולות, שזה משהו שלפעמים למשפחות האם (או האב) קשה להבין. חוץ מזה החתימה שלך הגיעה בטיימינג מעניין - בדיוק השבוע התחלנו להתלבט בשאלה... אולי תנסי לתת להן משימות אחרות - "לבקש עזרה" אבל במה שאת באמת צריכה ורוצה, יש סיכוי שזה יהיה פחות "מעליב" מבחינתן כי הן עדיין ירגישו שצריכים אותן? מאחלת לך שהמצב ישתפר בקרוב ! ! !

אשמח לעזור בענין ההתלבטות שלכם

אם בא לך - כתבי לי במסר. לגבי לבקש עזרה במה שצריכה - זה בדיוק מה שאני חושבת, אבל העזרה "רוצה להינתן" רק בטיפול בו, כי זה צורך שלה יותר מרצון לעזור, וכבר נעלבה גם מתוכן העזרה שביקשנו.

../images/Emo24.gif

אני לגמרי מבינה למה את מתכוונת. אחרי לידה אין כוחות להיות אסרטיבים, זה מקום שהאישה אמורה להיות נחה ומטופלת ע'י הסובב אותה תוך כדי שהיא מטפלת בתינוק. אני יכולה לומר מה רק אני עשיתי במצבים האלו. פשוט כל פעם שנפגשתי עם המשפחה, שמתי את התינוק במנשא. המנשא נותן תחושה של לא לגעת, ובאמת אף פעם לא בקשו אותו ממני שהיה על המנשא. אני לגמרי מבינה את התחושה של התינוק נעקר ממני שהוא רק נולד ומשהו אחר לוקח אותו. לדעתי זו תחושת אמא לביאה שדיברת עליה בהתחלה. המון
ממני

nubi

New member
../images/Emo2.gif אני כתבתי את זה?

את לא לבד! כאילו שהיית אצלי בבית לפני כ-3 שנים. אחרי הלידה אנחנו חלשות יותר-פיזית ונפשית. ואם לא שמים גבולות למשפחה ומבהירים באסרטיביות איפה עובר הגבול, איפה נחצה הקו-זה לא ייגמר. גם אצלי, אחרי לידה קשה וטאומטית, נפתחה התנחלות. לבעלי אין משפחה (אבא שלו נפטר שבועיים אחרי הלידה ואמא שלו שנתיים קודם), אבל סבא וסבתא שלי, ההורים שלי ואח שלי פתחו אצלי אוהל. כל יום הייתי צריכה גם להניק (כשמסתכלים לי לתוך הציצי ונותנים לי עצות), גם לטפל בתינוקת, גם לסבול נורא מהתפרים וגם-לארח. להכין לאורחים שתיה, אוכל וכו'. בעלי התפוצץ מזה ואני הרגשתי שהכל עובר לידי-שאין לי ממש מילה.הבית שלי הופקע, הפרטיות שלי נרמסה, כל העולם נתן לי עצות, ואני-אני נעלמתי. בסוף היה, כמובן, פיצוץ ענק. אני חושבת שאת צריכה, באסרטיביות נחמדה, להבהיר מי הבוס בבית (את). להבהיר של מי התינוק, מי נוגע בו. אולי אפילו לקבוע שעות ביקור (ולא כל יום, אלא מתי שנוח לך). הרבה
ים. אני כל כך יודעת מה את עוברת!

../images/Emo201.gif

אניח אתחיל מזה שאני לא חושבת ש"הפקרת" אותו. בכלל לא. אני כן יכולה להבין את התחושות הקשות שנלוות לכל הסיפור הזה. אנחנו לא יכולות לצפות איך נהיה, ואיך נגיב אחרי לידה. זה מצב חדש וייחודי שאי אפשר להתכונן אליו כמעט. ההורמונים שולטים, הגוף חלש, והאנרגיות מופנות למקומות אחרים ולאו דווקא להצבת גבולות. את לא יכולה לצפות שעזרה תהפוך להתשלטות. נדמה לי שאת פגועה וכואבת ומשם התחושות הקשות לגבי ההפקרות, כפי שאת מכנה אותה. עכשיו הכל נראה לך איום ונורא מפני שיש גיבוב של קשיים ובעיות שצריך לפתור אותן. אני מבטיחה לך שעמית לא יזכור את עניין הציפורן (את תזכרי כל החיים אבל הוא לא), וזה לא ממש ישפיע על מהלך חייו. מה שכן - עכשיו הזמן לשנס מותניים ולהציב גבולות, גם במחיר העלבויות. אני בטוחה שהסבתא תבין בסופו של דבר שזה הילד שלך ולא שלה, ותעדיף להיות בחברתו למרות ה*תנאים* שלך. הבעיה היא שלא לא רגילה להתניות מסוג זה... ולכן זה יהיה קשה. את מעבירה תחושה של צורך בפעולה, אז זה כנראה הזמן לפעול ומהר. חשוב שתזכרי שלמרות הכל את רק חודשיים אחרי לידה, מה שאומר שאת מאד רגישה ובטח שעדיין לא חזרת לעצמך. פעם אמרתי לחברה שרק שלושה חודשים אחרי הלידה הבנתי פתאום שהייתי בעצם טייס אוטומטי. והשורה התחתונה היא שאת אמא נפלאה ששמה את בנה בראש מעייניה, ורק צריכה לאזור כוחות ולעשות שינוי.

../images/Emo7.gif אני כל כך מבינה את התחושה

שכשלוקחים את התינוק, מרגישים כאילו לוקחים ממך איבר בגוף. התיאורים שלהם מרתיחים אותי
נסי בתור התחלה לסלוח לעצמך. זה הכי קשה, אני יודעת. יש לי בת כמעט שנתיים בבית ועדיין יש פעמים שאני מרגישה שהייתי צריכה להיות שם יותר בשבילה. לומדים את זה לאט. אני מסכינה עם קודמותי באשר לתמיכה שחייבים לקבל מהבעל. יולדת לא צריכה להתעסק עם האנרגיות האלה בכלל. אבל, אם אהבת אותה פעם, אז אולי יש מצב שהוא הפיך? יש מועקה גדולה כשצריך לדבר עם משהו על משהו כבד, אבל אח"כ משתחרר משהו והופך את כל הסיטואציה על פניה ורואים שזה היה שווה. ובאשר תחליטי, יש לך את תמיכתי
נוחי הרבה, שחררי אותם מליבך...

איזה חמודות כולן ../images/Emo24.gifהייתי צריכה

לפנות אליכן מזמן ולא לחכות כ"כ הרבה והמצב רק החמיר מבחינתי. העצה עם המנשא - זה בדיוק מה שחשבתי, רק שמתה מחום עם מנשאי הבד ולא מסתדר, ומנשאים מקדימה - לא נראה לי טוב תינוק שעות (אלא משמש אותי למעברים מהבית לאוטו, למשל. מחכה כבר בקוצר רוח למנשא בסגנון over the shoulder baby holder שצריכים להביא לי מהארה"ב, בדיוק כדי שאינסטנקטיבית לא יגעו בו. ולגבי תמיכת הבעל/בן הזוג - כ"כ כ"כ מסכימה. יכול להיות שזה מה שהכי כואב לי פה. שזו פעם ראשונה שאני לא מרגישה תמיכה מלאה ממנו וישנו חוסר הסכמה מלאה בינינו. דווקא חיזקתןם אותי וקיבלתי כוחות לעשות אני את השיחה המלאה איתה, יהיה אשר יהיה. אני לא יכולה להמשיך כל חיי להרגיש אחריות לגבי מה אנשים ירגישו ויחוו. אשווח על התפתחויות. המון תודה, גלית.

Rakefetsagman

New member
עצוב וקשה...

מאוד אוהבת את חמותי אבל תמיד ישנן תקריות קטנות שמזכירות לי שאני לא ממש יודעת לתקשר בצורה מדוייקת עם מישפחה שלא גדלתי איתה -- זה היתרון של המישפחה שלך יודעים אייך להגיב, וגם אם זה לא תמיד הולך את לא ממש מופתעת כי זה לא ממש מצב חדש. מה שכן לפרטנר הסברתי שאם הוא יעמוד לצידי יהיה לי יותר קל לפרגן לאמא שלו ולא תהיה תחושת יריבות כ"כ בולטת -- לקח ה-מ-ו-ן זמן אבל בסופו של דבר כשזה קרה זה שיפר גם את הרגשתו. אבל הכי חשוב זה שלא הזנחת את התינוק שלך -- השארת אותו עם אנשים אוהבים שבעצם רוצים בטובתו (אולי קצת יותר מידי
) אבל לא גרמת לו שום נזק. אני למשל באותו מצב נתתי שימולו אותו (פתאום הבנתי שזו הסיבה שעושים את זה אחרי 8 ימים כשאת עדיין קצת בהלם). בסופו של דבר עשיתי הכי טוב שיכולתי -- לא ידעתי ולא יכולתי כנראה לעשות יותר מזה. בכל מקרה מעשית אני מציעה לדבר מה שיותר מהר עם חמותך להתרכז בעיקר בצד שלך בצורך שלך להחזיק, אותו לטפל בו וכו... להיות עדינה אבל לא לוותר -- כי זה חשוב לך. המון ניחומים ו
מכיל

שָׂרָה

New member
אם נמאס לך מהם

מה דעתך לנעול את הדלת ולהחליט שהם לא יבואו ושיתהפך העולם! שיעלבו שלא יזיז לך. אבל יש אפשרות אחרת לנצל אותם לצרכים שלך: אם את בלילות לא ישנה מספיק תנצלי את הזמן שהם מטפלים וחוטפים את התינוק ממך בשביל לישון. אם התינוק כל הזמן על הידיים ועושים לו פוצי מוצי זה דווקא טוב. אבל תעשי הסכם עם בעלך שכל פעם שהתינוק רעב וצריך לינוק, להעיר אותך להנקות. כך תתאוששי מהר יותר ומהר מאד תוכלי לקחת את הבעלות על התינוק בחזרה ולהעיף אותם לכל הרוחות בעדינות ובשכל: 'התאוששתי מהלידה, תודה רבה רבה על העזרה בזכותכם הצלחתי להתאושש מהלידה!' ואז לצאת הרבה החוצה עד שיתייאשו מלבקר אותך יותר מדי.

אני בהריון אבל יודעת שאכתוב

את אותו מכתב בינואר
אין לי הרבה להציע לך חוץ מ
ותמיכה. ולהגיד לך שממש לא הזנחת אותו ושבאמת אין לך שום דרך לדעת מה תרגישי ואיך תהיי אחרי הלידה. יש לי כמה עצות שאני מתכוונת ליישם בעצמי - מנשא מישהי כבר כתבה ואם חם לך תדליקי מזגן (ותאכלי
) ותשאירי אותו שם - לפחות שיתרגלו לבקש. יש לי חברה שלא נתנה לאף אחד חוץ מאמא שלה ובעלה לגעת בתינוק בחדשים הראשונים ואם אנשים נעלבים שיעלבו!! לדעתי בגלל שבתקופה הזו יולדת ככ רגישה נראה לך שכולם יותר רגישים, אבל אני לא בטוחה שזה ככה. את יכולה להגיד שהוא לא יונק טוב בזמן האחרון כשיש אנשים סביבו ופשוט להכנס לבדכם לחדר ולהסתגר שם לאיזה שעה - שישתעממו בלעדיו (ואולי ילכו
)?! חוץ מזה לצאת החוצה- לסוע לחברות/קניון (איחס) וכו רק כדי לשבור את ההרגל של ההגעה היומיומית, אולי להגיד שיש אורחים כרגע ולא מתאים שיבואו? שאת רוצה להיות עם החברה. אולי אפשר לבקש מההורים שלך לבוא?? אולי הם ילחמו קצת בשבילך?? חמותי לא הייתה באה אם היא הייתה יודעת שאמא שלי שם וזה אחד מכלי הנשק הסמויים שלי
בקשר לשיחה אשמח אם תגידי לי שזה עזר...ומה אמרת. מנסיון, אצלי זה לא יעבוד וגם בן הזוג שלי לא ממש אסרטיבי מול אמא שלו ואחותו, אוף ממש מבאס להתחיל ככה אבל עם הזמן זה משתפר ואם הם יכעסו קצת לא יקרה להם כלום, נראה לי שזה חלק מהיחסים הסמביוטים אני גם בטוחה שהיא חושבת שהיא נורא עוזרת... אוף זה ממש מעצבן אותי!! רוצה שאני אבוא לצעוק
עליה? אני גרה באיזור 09

Rakefetsagman

New member
ההצעה הכי חמודה/מעשית בעיני

"רוצה שאני אבוא לצעוק עליה? אני גרה באיזור 09" אבל האמת היא שזה העלה לי רעיון אולי יש משהי חברה קרובה/אחות/או אמא שיהיו אסרטיביות בשבילך? שיקבעו זמן ביקור וכו'...

vashti72

New member
מתוקה תחזיקי מעמד!

אני בטוחה שתמצאי את הדרך. אל תתאכזבי מבעלך, אני חושבת שמאד קשה לעמוד בין האמא לאשה. בינתיים אני מאמינה גדולה בשיחות... תנסי לדבר איתו שוב ולהסביר לו ולהגיד לו שהוא לא יכול להבין כי את סחבת את הילד הזה בגוף שלך, ואת מניקה. תנסי להגיד לו שאם הוא יעמוד לצדך ואת תרגישי יותר טוב כאמא, אז גם תהיי אמא יותר טובה ורגועה וגם תוכלי למצוא פשרה עם המשפחה. יש מצב שאת תלכי אליהם במקום שהם יבואו אלייך? אז את יותר בשליטה של כמה זמן את שם. ואם שום דבר לא יעזור, תעשי מה שטוב לך ולילד שלך, ואל תתביישי, תצטערי, תרגישי אשמה לרגע! ריבים במשפחות זה דבר שקורה ואחרי כמה זמן בדרך כלל מוצאים את הדרך לחזור להיות בקשר.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo24.gif גדול

אני מסכימה עם כל מה שכתבו לך (לא רוצה לחזור סתם על מה שכבר נכתב). בעיקר אם זה שאל תהיי קשה עם עצמך כי קשה מאוד אחרי לידה, והמצב שמשפחתו של בעלך שמה אותך בו מאוד קשה. אני מציעה אולי עוד דרכים להעביר את המסר - לא דרך בן זוגך (כי הרי כתבת שהוא לא מבין אותך) 1. את יכולה לכתוב לה מכתב. נשמע פלצני אולי, אבל זו יכולה להיות דרך מעולה להעביר את המסר בלי להתרגש/להידרדר לדמעות וגם יאפשר לך לכתוב ב-ד-י-ו-ק איך שאת רוצה ברגישות, עדינות אבל גם תקיפות מנומסת. 2. אם את קרובה לאמא שלך - הייתי אולי מבקשת ממנה שתתקשר לחותנת ותגיד שאת במצב נפיץ-רגיש-קשה וש*היא* מבקשת שיניחו לך קצת בשקט [האופציה הזו תלויה ביחסים בין כולן - אז אולי לא תתאים] * אף פעם לא מאוחר. את יכולה להתחיל להיות אסרטיבית מהיום. כל פעם שהם יתקרבו לגור פשוט תגידי בנימוס אבל בתקיפות: אני מבקשת לא להרים אותו. אם יתחילו להתווכח איתך - הייתי אומרת בנימוס משהו כמו: אני אמא שלו ואני מחליטה לגביו. לא נראה לי שימשיכו להתעקש אחרי כזה דבר. * יש מצב שתגידי לבן הזוג שאת חייבת להתאושש ונוסעת עם התינוק לאמא שלך/חברה טובה לשבוע? <אני מניחה ששם החמות והחמולה לא מתנחלים?

למעלה