../images/Emo24.gif ../images/Emo18.gif ארוך...
גלית, קראתי הדברים שכתבת ומאוד הזדהיתי עם ההרגשה ! אסרטיביות היא תכונה שגם בשבילי היא "חמקמה".. לפעמים אני מאוד אסרטיבית ולפעמים (דווקא כשממש צריך !) אני בכלל לא. רק לפני כשבוע פרסמתי בפורום שכן את סיפור חוסר האסרטיביות שלי שהוביל לזכרונות טראומטיים מהלידה הראשונה שלי. ועכשיו אני מנסה להתמודד עם זה לקראת לידה שניה. בימים הראשונים בבית היה לי "מחסן" שלם של אמהות שבאו לעזור. באמת עם כוונות טובות והתרגשות גדולה (לצד אחד במשפחה זה היה נכד ראשון). לי היה מאוד קשה עם הנוכחות המתמדת בבית שלי ולמרות שהייתי זקוקה להדרכה בטיפול בתינוק העדפתי לעשות הכל לבד. כמעט בלי להרגיש בהתחלה פשוט הייתי "משתלטת" - אם אמא שלי או של בעלי היתה מחתלת את התינוק - הייתי "נכנסת לה בין הידיים" ופשוט משתלטת על ההחתלה ! לא שמתי לב שזה קורה עד שבעלי סיפר שאמא שלו נפגעה שאני לא נותנת לה לעשות כלום ואפילו לוקחת לה את התינוק מהידיים לפעמים ! לא שמתי לב שאני עושה את זה. אחרי שהעירו את תשומת ליבי ל"רכושנות" שפיתחתי כלפי התינוק שלי, בהתחלה התפלאתי ואחר כך כעסתי באיזו זכות שופטים אותי ??? התינוק הזה הוא שלי !!!! קודם כל שלי ! הצורך שלי להשתלט ולטפל בו זה הצורך הכי טבעי והכי מכובד שיכול להיות ! כי אני אמא שלו וזו דרך הטבע - אם לאמא יש צורך אמהי לטפל בתינוק שלה, אז היא זו שצריכה לטפל בו ! לא הסבתא ! שבוע וחצי אחרי הלידה ביקשתי מכולם - אם אתם באים אליי, בשמחה ! אבל - אני היחידה שמטפלת בתינוק. אתם - אורחים (תכינו לעצמכם לשתות ולאכול אבל בתינוק - רק אני מטפלת). מכאן - הייתי נחושה להפגין כלפי כולם במשפחה, שאני האמא ולי יש זכות ראשונים עליו בכל דבר. אם מישהו רוצה לעשות משהו עם התינוק (לטפל, לשחק, לטייל וכו') - צריך לבקש את רשותי. לא היתה להם ברירה אלא לקבל את זה. כי כך אני רציתי. הם כיבדו את זה. היתה גם "אפיזודה" כשהוא היה בן חודשיים, שאני זיהיתי משהו שנראה לי לא תקין אצלו וזה הוביל ל3 ימי אשפוז שלו בבית חולים. תודה לאל לאחר בדיקות התברר שהכל תקין, אבל, כשחזרנו הביתה (חצי שעה אחרי שחזרנו מאשפוז של 3 ימים עם תינוק קטן, על כל הלחץ, העייפות, החרדות והרצון לקצת שקט) - אמא של "נחתה" אצלי בבית וכל מה שהיה לה להגיד זה: אני לא מבינה למה רצת לבית חולים ! היית שואלת אותי ! יש לי הרבה נסיון (יש לה 6 ילדים וכמה נכדים...) ! הייתי אומרת לך שזה שום דבר..." . קשה לי לתאר את מידת הזעם שהרגשתי ברגע הזה. אבל "לא נעים" נעלם לי פתאום מהלקסיקון ! מייד התפרצתי עליה ואמרתי לה, שעם כל הכבוד לנסיון שלה - אני אמא של התינוק הזה ואם אני חושבת שנכון ללכת לבית חולים, אני לא צריכה לשאול את דעתה המלומדת ! האחריות לבריאות שלו היא שלי ואני זו שאעשה את ההחלטות לגביו ! כמובן שהוספתי שהיא עדיין לא רופאה ובמקרה זה אני מעדיפה להתייעץ עם רופאים, שעובדה שהחליטו לאשפז אותו. חלק מ"התקפת הנגד" הזו שלי התבצע תוך כדי בכי, כי כבר הייתי מותשת ומאוד עצבנית. אין מה לומר - היא נפגעה. אני יודעת שהיא בכתה (סיפרו לי) אבל מאז היא מכבדת את מקומי כאמא ! כשקראתי את סיפורך מייד עלה בי הצורך לדבר עם החמות הזאת שלך וחשבתי, כמו שהציעו לך לפניי, שכן, הייתי מגייסת כוחות ויוזמת איתה שיחה. נכון שזה לא נעים וזה קשה מאוד להיות בתחושה שאת יוצרת "בעיות" במשפחה. אבל קודם כל - זו לא את שיוצרת את הבעיות, אלא חמותך שלא רגישה מספיק אלייך וגם אם היא לא עושה את זה בכוונה לפגוע - היא זו שפוגעת בך. בשלב זה - את החשובה. את והתינוק שלך. ולכן, חשוב שאת לא תפגעי. ופחות חשוב ש ה י א לא תפגע. מנסיון, מה לעשות... לפעמים צריך להתנהג עם החמות כמו שמתנהגים עם ילד קטן ואם מעבירים ביקורת או מנסים לשפר או לתקן יש לעשות זאת בשיטת ה"ליטוף" וה"ריכוך", במניפולציה מסויימת של ללטף את האגו, להחמיא ולהלל ותוך כדי, להכניס את המסר. במקרה של חמותך 'את נהדרת ואני רוצה ללמוד ממך - לכן, תפני לי את המקום ! עכשיו ! תודה !'. כתבתי מתוך צורך עז לדבר עם חמותך את הדברים הבאים, אם תרגישי שאת מתחברת לפחות לחלק מהדברים, אולי תוכלי להשתמש במשהו מזה...: "חמותי האהובה, תודה לך על שעזרת לי עד עכשיו כל כך הרבה עם הגוזל, גם בבית החולים וגם בבית. אין ספק שאת סבתא נהדרת ! אני יודעת שטיפלת בנכדות שלך עד היום כאילו את אמא שלהן וכל הכבוד לך על האהבה והטיפול המסור שאת יודעת לתת. אני רוצה ללמוד להיות כמוך. ואת זה אוכל לעשות רק אם אתנסה לגמרי בעצמי. עכשיו, אני, כאמא חדשה, מרגישה שהגיע הזמן ש א נ י אעשה את כל מה שצריך עם האפרוח - בכוחות עצמי, כי אני צריכה ללמוד עכשיו איך להיות אמא. יש לי תפקיד גדול ללמוד, גם כדי שבילד הבא אני כבר ארגיש מנוסה ואדע לעשות כל מה שצריך עם תינוק בן יומו, ולא אצטרך שוב עזרה צמודה של אנשים אחרים. כדי שאלמד, אני צריכה ורוצה להתמודד עם הכל לבד (לפחות בחודשים הקרובים) - לחתל, לרחוץ, להאכיל, להיות הראשונה שהוא רואה כשהוא פותח עיניים לאחר שעות השינה שלו. אני רוצה להיות זו שמחזיקה אותו בידיים רוב הזמן (אם לא כולו) - כי מאוד חשוב לי שירגיש אותי כאמא ולהרגיש אותו כמה שיותר, כדי לחזק ולבסס את הקשר המיוחד שצריך להיווצר בין אמא לתינוק. אני לא אומרת שאת לא תמשיכי להיות חלק מחייו, ואשמח אם מדי פעם תבואי (תבואו) לבקר אותנו ותבלו עם האפרוח. אבל עדיין את עיקר הטיפול בו - אני מבקשת שתאפשרי לי לעשות בעצמי. בכך את תעזרי לי מאוד ללמוד !" בהצלחה !
עדיעד