מאחורי הקלעים אבל על הבמה...

מאחורי הקלעים אבל על הבמה...

הייתי רוצה להתחיל שרשור קטן בנושא חברי הלהקה מלבד ת'ום יורק. עלתה במוחי המחשבה שאנחנו לא מתעסקים כל כך עם שאר חברי הלהקה. כאשר אנחנו מדברים על השירים השונים אנחנו מתייחסים למילים של ת'ום ולמלודיה כמקשה אחת וכנחלתו הבלעדית של תו'ם. כמובן שנכון שהוא כותב המילים העיקרי, וגם המלחין העיקרי אבל לכל מי שמנגן ברור שהלחנה היא יותר מרק מציאת המלודיה. ת'ום לא יכול לכתוב תפקיד תופים כמו שפיל יכול (או שכן?). על כך הייתי רוצה לשמוע קצת על דעתכם על שאר חברי הלהקה. התרומה שלהם לשירים ולמבנה הלהקה בכלל, דמויות דומיננטיות ושאר מיני פרטים שאני לא יודע ובטוח שהרבה אנשים לא יודעים על חברי הלהקה האהובים עלינו. כל מידע או דעה תתקבל בברכה - וג'טבל יקר, לאישורך כמובן:)

פוקוס לא-פוקוס

יש לציין כמובן את ג'וני גרינווד, המולטי-אינסטרומנטליסט, שמוסיף לא פחות מת'ום לצליל הייחודי שלהלהקה. גם אד אוברייאן (שהיה במקור באסיסט הלהקה והחליף תפקידים עם קולין, אחיו של ג'וני) מוסיף לא מעט ל-"אפקטים של הלילה" כמו שנאמר. ואחרון אך לא חשוב פחות - הוא פיל סלווי - אחד מבין שלושת המתופפים האהובים עליי ביותר (...יעל כהן...רע מוכיח...) - שחידש בעיניי את כל הגישה לתופים ולמקצבים. אומנם ת'ום יורק הוא הפרונטמן בלהקה, אבל נניח בספרון של האלבום האחרון נכתב "Music: Radiohead". אין ספק שלהוציא מהטקסטים, שאר החברים הם חלק ממש בלתי נפרד ושכל אחד מהם צריך התמקדות. טוב, לפחות בקהילת ההיפסטרס... חברים, מישהו יודע על הסקנדל בתקופה של KID A כשחברי הלהקה רבו על סדר השירים וכמעט התפרקו?!

שימת לב

מי שם לב שכל הגיטריסטים הגדולים בבריטניה נקראים "ג'וני" - ממש שבט של גו'ניס. >> ג'וני גרינווד >> ג'וני מאר >> ג'וני סקוויר >> גו'ני רוטן ועוד ניראה...

תיקון

ג'וני רוטן לא היה גיטריסט, אלא רק זמר. טעות שלי. טוב.. שם בסקס פיסטולז, אני לא בטוח שכל אחד היה יודע מה הוא עושה בכלל.

חח תקופת קיד א' אני תמיד חושב ומתאר

לעצמי את אד יושב בצד ולא עושה כלום ... :/ אד האומלל והמקופח שלא מתחבר לאלקטרוני.

Her Circulation

New member
למעשה אד עושה הרבה מאוד

גם בחלקים האלקטרוניים. יש לו המון המון פדאלים צעצועים שלא קשורים לגיטרה בצד שלו. קצת קשה לראות מלמטה וגם איני בקיא בדברים האלו בכל מקרה. יש מעט מאוד שירים שהוא יושב משועמם.

vegetable man

New member
אז ככה:

קודם כל, למה לאישורי? רעיון נהדר, ואישורך מספיק. בד"כ כשאני מעלה שירים לדיון אני מתייחס למילים של יורק, ובמוסיקה אני מתייחס לקולו של יורק ולגיטרות של ג'וני. ובאמת, הם הכוח שמניע את הלהקה לדעתי. עד לא מזמן, חשבתי שהכל מתחיל ונגמר רק ביורק עצמו. מעניין אותי איזה לחנים באים מהכיוון של ת'ום, איזה מזה של ג'וני. מבחינתי זה נשמע כאילו אותו אדם מלחין את הכל. אני גם מסוקרן לשמוע את אלבום הסולו של ג'וני, אגב, מי ששמע, איך הוא? אני חושב שג'וני גיטריסט מאוד מיוחד. יש לו את הסאונד שלו, שהוא עיצב בעצמו. הוא באמת ראוי להערכה על כך. המשחקים עם הרדיו בהופעות - משהו שלקחו מפינק פלויד, זה גם משהו שאני אוהב. נדמה לי שכאשר הם יתפרקו - זה יהיה בגלל חילוקי דיעות אמנותיים בין ג'וני לת'ום - שכל אחד מהם מנסה למשוך לכיוון שלו - עד כה המילה האחרונה אצל ת'ום. רדיוהד היא מהלהקות שמעדיפות לרשום בקרדיטים שורה אחת "music by radiohead" או משהו כזה. כלומר, הם מעדיפים שנחשוב שלא חשובה ההיררכיה הפנימית. השאר לדעתי ממלאים את התפקיד שלהם בצורה טובה, אך לעניות דעתי סה"כ משלימים את הפאזל. הם נאמנים לסאונד שת'ום רוצה שיהיה. לא פעם שומעים על כך שהם הקליטו את השיר הרבה פעמים ות'ום לא היה מרוצה - כלומר, הכל חייב להישמע איך שת'ום רוצה. תקנו אותי אם אני טועה

אז כמה דברים שאני יודע....

1. שיר לדוגמא של ג'וני - the tourist 2. אלבום הסולו של ג'וני - אלבום יפה מאוד, אינסטרומנטאלי כמובן. מינימליסטי משהו ואין בו קטעים שאתה מזמזמם לעצמך אחרי שאתה שומע אותו...סך הכל זה פס קול. אבל עשוי נהדר ואפילו אוונגארדי קצת (במילים אחרות מוזר). חוץ מזה פשוט נראה לי לא סביר שיושבים שלושה חברי להקה נוספים, לאחד מהם יש פה לא קטן (אד מאוד דעתן) ולא עושים כלום. אני בטוח שבעיבוד המוסיקאלי של השירים הם לוקחים חלק פעיל ושהעובדה שרשום על כל השירים שלהם radiohead היא לא בכדי.

vegetable man

New member
מעניין

האם הכוונה שג'וני גם כתב את המילים של השיר הזה? יש לו באמת אופי שונה מהשירים של ת'ום יורק. יותר מזה, יש שיר אחר שאני ממש אוהב "A Reminder" שמאוד דומה ל-"The Tourist". נשמע לי מאוד הגיוני שגם אותו הוא כתב. מוסיקלית, הם לא דומים? בירור קטן הראה לי שגם את "A wolf at the door" מ- Hail ג'וני כתב את המוסיקה. נהיה פה יותר ויותר מעניין
לגבי עד כמה שאר החברים מעורבים - יש לי ספק עד כמה ת'ום נותן להם יד חופשית. את In Limbo למשל, הם הקליטו שנה עד שת'ום היה מרוצה. למרות שהם דעתנים, לא יודע עד כמה הם בעלי השפעה. נדמה לי שזה שמור בינם לבין עצמם.

Her Circulation

New member
.

כן ג'וני כתב את המילים, נראה לי כשהוא היה בפריז. בקשר למה שאמרת על זה שתום וגוני מושכים לכיוונים שונים- אני לא מסכים. עד כמה שאני יודע המתחים לא היו ביניהם. הם מאוד מאוד קרובים זה זה, גם מחוץ לעולם המוסיקה (אבל ממש לא רק). כמובן שלג'וני תפקיד אדיר בכל מה שקשור להלחנה. אני יודע שהיה לו חלק פעיל מאוד בהלחנת מספר שנים, ביחד עם תום, אבל שמעבר לזה, בדרך כלל תום מביא את הבסיס המלודי וג'וני מוסיף עליו שכבות שכבות.

vegetable man

New member
מה שאני אומר

נובע בעיקר מנסיון העבר: בלהקות בהם נוצרים חיכוכים, זה בדר"כ בין האנשים עם היומרות היצירתיות, כלומר במקרה שלנו ת'ום וג'וני. ולראייה: הויכוח המפורסם לגבי אי/נחיצות הדיסטורשן בקריפ (וג'וני, צדק). ואמנם נכון שכולם מסתדרים עם כולם, אבל מצער לומר שעם השנים הדבק מתפוגג. בינתיים הוא עדיין בפעולה. בהתייחס לדברים אחרים שנאמרו, אני לא יודע עד כמה משנים חילופי התפקידים בין כולם (במיוחד מאז שהם עשו הסבה למוסיקה יותר אלקטרונית וג'וני שם מדי פעם את הגיטרה בצד). את הבס ב-national anthem למשל ת'ום ניגן. חילופי התפקידים יוצרים מוסיקה מעניינת ומגוונת יותר, אבל עדיין נתונים למרותו של ת'ום, כך התרשמתי - אבל זה רק הרושם שלי כאמור.

אז זהו שזה קטע איתם...

מסתבר שלאף אחד שם אין תפקיד מוגדר. למה הכוונה? מסתבר שהם כולם עושים רוטציה (בהעדר מושג טוב יותר) של הכלים. יום אחד ג'וני יכול לנגן את ליין הבאס ואד ינגן lead guitar ותו'ם על הפסנתר (אני לא בטוח שיש חילופים לגבי התופים), וביום הבא ג'וני יהיה על הפסנתר תו'ם יעשה את הבאס קולין ינגן על כלי מוזר שאף אחד לא מכיר ואד יעשה תופים אלקטרוניים (אולי?). אני יודע בוודאות שהם עושים את ההחלפה רק לא ברור מי מחליף ומתי ובאיזה שירים. לגבי a reminder - שיר מדהים אחד האהובים עלי (הפנינה של air beg - how am i driving) אבל אני דיי בטוח שזה של ת'ום. מבחינת הסאונד צריך לזכור שבתקופה הזו רוב השירים הם שירים ישנים יחסית - כלומר בעוד שהep שוחרר ב-98 השירים היו קיימים עוד לפני יציאת ok ב-97 וחלקם היו עוד בתקופת the bends (למשל bishop's robe - שיר שפורסם בגירסא היפנית של how am i driving" מופיע לראשונה בסינגל של street spirits - משנת 95). ובגדול הדברים האלה מאוד מבלבלים....

יש לו המון קשר....

זו גירסא שיצאה ביפן באותו זמן שיצא airbeg, ומכילה שירים דומים (חוץ מ-no surprises ו bishop's robes שמוחלפים ב- airbeg ו palo alto). אם לא דומים אז אלא ep ים אחים.....

למעלה