מאחל למכבי הצלחה-אבל זה לא מזיז לי הרבה

מאחל למכבי הצלחה-אבל זה לא מזיז לי הרבה

קצת על עצמי: אף פעם לא הייתי אוהד של מכבי. בטח שלא בליגה. אני מעדיף את הקבוצות הקטנות. כשמכבי שיחקה באירופה תמיד הייתי בעדה, כי היא מייצגת את ישראל. אני שמח שמכבי עלתה לפיינל פור, אבל גם אם מכבי תזכה זה לא יזיז לי הרבה ואני אסביר: מכבי תל אביב, כמו האמת רוב הקבוצות ביורוליג היא קבוצה מסחרית נטו. ומכיוון שהשיקולים הכלכליים נכנסים, זו כבר לא מכבי שאפשר להזדהות איתה. יש בה ליגיון של שחקנים זרים, שמה לי ולהם? במשחק אתמול הלפרין היה הישראלי היחיד ששיחק, פרט לכמה דקות של כספי. אני יכול להזדהות עם שחקנים כמו הלפרין, כספי ואפילו עם רגב פנאן, אבל מה לי ולביינום שהיום הוא פה, ומחר הוא באיטליה למשל. נכון, מכבי רוצה לנצח, ולשםן כך היא צריכה כמה באטיסטה, קאמינגס וגארסיה, אבל ההצלחה לא באמת משנה. עדיף מבחינתי, ואל תהרגו אותי, מכבי תל אביב שמגיעה למקום 5 בבית, אבל מכבי אמיתית, עדיפה על פני מכבי סינטתית.

asafsuf2

New member
נו, אז מה אתה מנסה להגיד?

אף אחד לא מכריח אותך לאהוד את מכבי! נמאס כבר מכל החוכמולוגים שמשחקים אותה כאילו מישהו מכריח אותם לעשות משהו. לא טוב לך? למה אתה בכלל טורח לכתוב פה בפורום של מכבי תל אביב. לך תמצא קבוצה שמורכבת כולה מישראלים ותקים לה פורום. אני לא אוהד את מכבי בגלל התעודת זהות של השחקנים שלה. אני אוהד את מכבי כי בגיל חמש ראיתי אותה משחקת נגד צסק"א ומנצחת למרות שכולם אמרו שאין סיכוי לפני המשחק, וזה נדבק לי. אין שום שיקול רציונלי באהדה לקבוצה, ואוהד לא יתחיל או יפסיק לאהוד קבוצה בגלל ששחקן מארץ כזו או אחרת משחק בה. בעידן הכדורסל המקצועני אין קבוצה שמורכבת רק משחקנים שהם אזרחי אותה מדינה שהקבוצה משחקת בה. אם אתה רוצה קבוצה כזאת, לך לספורטק ותבחר קבוצה מאלה שמשחקים שלוש על שלוש.

recoil

New member
מגניב לך.

חבל שאתה שוכח שאחרי ה 4 שחקנים שהזכרת, עמד בעבר ועומד בהווה מאמן ישראלי מצויין. הנהלה ישראלית, קהל ישראלי ענק, ושם קבוצה עברי לקבוצה ישראלית. והכי חשוב - מדינת ישראל. זה ש 4 השחקנים על הפרקט הם זרים זה לא אומר שום דבר, אין קבוצה בעולם בלי זרים - אין. וגם אם תמצא אחת, היא בטח על הפנים. שארפ בעל אזרחות, וויצ'יץ כ"כ הרבה זמן במועדון ונחשב כסמל לכל דבר. בקיצור, מכבי היא 85% ישראלית ו 15% זרה. אז אל תעשה אותה 90% זרה.

שומו

New member
פרטיזן איגוקי הגיעה לרבע גמר היורוליג עם 2

זרים בלבד. מה תגיד על זה

recoil

New member
אני אגיד על זה

שכל הכבוד להם. תמיד יהיו זרים, בכל קבוצה. חוץ מזה שאני לא מבין מה העניין, הלפרין ובלות'נטל (וגם ביינום) ניצחו למכבי אתמול את המשחק - והם יהודים ישראלים שניהם.

יו45

New member
כאוהד מכבי

ממש לא משנה לי אם השחקן הוא ישראלי קרואטי או גרוזני , העיקר שיהיה שחקן טוב. להפך הרבה יותר קל להתחבר לפארקר , ניקולה ושארס מבורשטיין, כספי ואליהו . לגיטימי שאתה כאחד שרואה את מכבי כי היא קבוצה ישראלית , תרצה שיהיו ישראלים , הבעיה היא שמכבי צריכה לדאוג לאוהדים שלה שרוצים ניצחון בכל מחיר ולא לקהל הרחב.

asafsuf2

New member
זה די מצחיק שאתה אומר את זה

בתור אחד שרוצה להחזיר את פיני בכל מחיר, למרות שהוא גנב למכבי את השחקנים היחידים שהיו מוכנים לבוא בזמן המלחמה ולכלך על מכבי בלי הכרה תאותה תקופה כשהוא חתם באולימפיאקוס ומכבי נאלצה להיתמודד עם נסראללה, מה שלא מפריע לו עכשיו לזרוק רמזים בתקשורת על זה ש"כל מאמן היה רוצה לעבוד במכבי" - אחרי שזרקו אותו מכל המדרגות באולימפיאקוס. וזה עוד לפני שמזכירים את פרשת השוקו-מוקה...

שומו

New member
מתי אמרתי בכל מחיר../images/Emo35.gif

אני פשוט חושב שמקצועית, פיני הוא המאמן הכי טוב שיכול להיות למכבי- אלא אם כן מתכוונים להביא את זלימיר אובראדוביץ' או משהו כזה.

asafsuf2

New member
לא אמרת במילים הללו

אבל עצם זה שאתה מעדיף אותו על כל מאמן אחר למרות איך שהוא התנהג מעיד על זה שהנצחון שווה כל מחיר (למרות שאני ממש לא חושב שהבאת פיני משמעותה שמכבי תחזור לדרוס את אירופה, אבל על זה כבר התווכחנו בשרשור אחר...). יש דברים שיותר חשובים מנצחון או תואר כזה או אחר, וזו הסיבה, למשל, שלמרות שאני מוסיקאי אני לא מוכן לשמוע את ואגנר (לא שאני משווה את פיני לואגנר, אבל הרעיון הוא אותו רעיון - אני מוכן לוותר על אספקט מקצועי לטובת עיקרון שאומר שבן אדם שדרך עליי וביזה אותי - ובמקרה של ואגנר את כל העם שלי - הוא לא נחשב חלק מהתרבות שלי והתרומה הסמלית שלי להיעלמות שלו מהאופק היא התעלמות ממנו). ושוב להדגיש - אני לא משווה את פיני לואגנר. ולגבי אובראדוביץ', וגם מסינה לצורך העניין, עם כל הכבוד להישגים שלהם, לא הייתי רוצה לראות אותם במכבי. לא שווה לי לקחת אליפות אירופה אם זה אומר עונה שלמה של משחקי חפירות עם סקור של 60-70 נקודות למשחק. זה כדורסל מגעיל שלא מתאים למכבי ולאוהדים שלה שמצפים לכדורסל שוטף ומהנה. וחוץ מזה שכל הנסיונות להביא מאמנים זרים למכבי בעשרים שנה האחרונות די נכשלו ויש מספיק ישראלים טובים.

שומו

New member
אובראדוביץ' הוא לא אטורה מסינה.

מסינה באמת גועל נפש, אבל אובראדוביץ' ממש לא כמוהו. אובראדוביץ' אמנם משחק קשוח ותוקפני- אבל לא הגנתי, ובטח שלא הגנתי כמו מסינה. וזה שהזכרתי את אובראדוביץ' זה ממש לא אומר שאני בעדו. אני בעד מאמנים ישראלים במכבי, בדיוק כמוך.

asafsuf2

New member
הוא מסרס את השחקנים שלו

פאו עם תקציב של 30 מיליון יורו קלעה 72 נקודות בממוצע בטופ 16.

שומו

New member
ובשלב הבתים היא קלעה יותר מ-82 נקודות בממוצע.

הם גם הישוו את השיא של מכבי לנקודות במשחק- 123 (מכבי עשתה את זה נגד סקאבוליני פסארו בבית בעונת 2004\2005) בחוץ נגד צ'וראלה רואנה, שיא נקודות לקבוצה בחוץ. זה לא סוד שלא הלך להם בשמינית הגמר, אבל אל תהפוך אותם למוסקבה.

ישראל , ללא ספק, המדינה הכי גזענית במזרח התיכ

התיכון.וטיפשים כמוך וכל אוהדי האדומות מוכחים את זה כל פעם מחדש. ממש לא צריכים את ה"תמיכה" שלך באירופה. יש מספיק אוהדים למכבי גם בלי אנשים כמוףך.

שימי1984

New member
נראה לי שהוא בא רק בשביל לעצבן אותנו

נראה לי זה אוהד הפועל ת"א וגם הוא מתוסכל שהרסו את אוסישקין אז הוא אומר ככה על מכבי, ובקשר לזרים נכון שצריך ישראלים יותר אבל הכדורסל המודרני כבר לא תמיד עם שחקנים מקומיים.. ואני מקווה שבעוד שנתיים יבוטל החוק הרוסי, מה זה פה רוסיה? חחח... החוק הרוסי הזה נועד להפחית את הזרים של מכבי ככה אני חושב, אבל מה הבעיה כל שחקן זר רווק שבא לארץ יכול להתחתן עם ישראלית ולהפוך אזרח ישראלי כמו בלות'נטל

בכל קבוצה יש זרים אפילו בצסקא...

גם אני היתי שמח לראות רק שחקנים ישראלים ומקסימום אחד או שניים זרים.. אבל מה לעשות שהשחקנים הטובים בארץ הם מיעוט וכל שכן שדוחפים אותם לקבוצה של 5 שחקנים במשחק, מה שמחייב להביא זרים לקבוצה

שומו

New member
להביא זרים, אבל למה כ"כ הרבה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

יש לנו 8 זרים בקבוצה, למען ה'

אתם יודעים מה שכחתם?

פרט חשוב מאד , הליגה שלנו לא מעניינת אף אחד ולא ברמה שלנו ליגה שמכבי לוקחת בה אליפות כל עונה ,כל הקבוצות הגדולות באירופה יש להן סגל רחב כי יש להן תחרות בליגה ,הליגה האיטלקית ,הליגה הספרדית ,הליגה היוונית , מכבי צריכה לשחק בליגה העלובה שלנו ולשמור על כושר ומתח בשביל להתמודד עם הקבוצת באירופה , מי יכול לשרוד ברמה כזאת עם ישראלים בלבד? בליגה שהיא לא ברמה הזאת של ספרד או יוון? מכבי נבנתה לאירופה וזה מה שמעניין אותנו הצבא הצהוב !

למעלה