מאיפה החוצפה הזו!?

אני לא עורך דין..

אבל ממקרים שראיתי וקראתי..
רוב הולכי רגל - זוכים בתביעות במידה ויש פגיעה גופנית

לדוגמא - לפני חצי שנה איש נחמד נהג בכביש ליד בית ספר הוא נהג לפי המהירות המותרת לאותו איזור ..אך מה פגע בהולכת רגל שקפצה לו לכביש
הלכו לבית משפט .. הבית משפט טען שהנהג פעל כחוק אך מה הוא היה צריך לקרוא את הכביש ולשים לב לכן שולם לנהגת על פיצויים

מה מלמד.. שלא משנה מה , פגעת בהולך רגל - הוא רשאי לתבוע אותך
בנוסף מה עוד מלמד שבמידה וזה קרה - יש לצלם הכל!!!! את המכונית , את הסיטואציה - כדי שיהיו עדויות

לא עלינו , אבל שימו לב להיות זהירים לנסות לקרוא את השטח , אתה יודע שאתה נוסע במקום שיש אנשים , צריך להיות זהירים פי 2 !

NEO83

New member
אז בואי אני אספר לך דבר כזה

מניסיוני בנושא הביטוח כי התעסקתי בו הרבה בתקופה שהיה את המאבק על ביטוח החובה של הדו"ג.

הבן אדם בטוח יזכה כי בביטוח חובה כולם זוכים, אבל לא כי הוא הולך רגל אלא כי ביטוח חובה מכסה כל דבר אפשרי בן אם זה רפואי או איבוד ימי עבודה וכד', השאלה בכמה הוא יזכה בסעיף "כאב וסבל".
הבם אדם לא אמור לתבוע את הבן אדם אישית אלא אם כן זאת תביעה אזרחית ואז הסיכוי לזכות כבר תלוי בסיטואציה, בשופט ותקדימים קודמים אם יש.

h a j b i

New member
לא ממש, פנייה לחברת ביטוח שלו והכל מסודר

אלא אם בכלל מדובר על תביעת נזק, למשל משקפיים שנשברו לו או דברים כאלה. במקרה כזה תצטרך להתמודד בבית משפט אבל זה גם לא יהיה קשה מידי (אם כי מעצבן וגוזל זמן).

Light18m

New member
אני נפגעתי ממכונית בתור רוכב אופניים

בגלל שלא עצרתי בעצור.
מהמשטרה קיבלתי זימון למשפט, ובו נגזר עלי קנס של 600 ש"ח ושלילת רישיון נהיגה לשלושה חודשים על תנאי.
פיצוי על הפציעה קיבלתי מביטוח החובה של הרכב.

שלילת רשיון נהיגה באופניים?

mad alot

New member
כן במעבר חציה באדום אפשר לקבל שלילת רשיון.

מדינת ישראל...

mad alot

New member
סתם יביאו לך קנס.

זה לא יפה מצידך לחפש הגיון בבתי המשפט ומשטרת ישראל
זה כמו לצחוק על ילד בעל מום.

אגב, ילד בעל מום זה ילד מומי?

לא בדיוק (בהנחה ששאלת ברצינות)

(אני לא טורחת להיות "רגישה" עם הניסוח אלא עונה בפשטות על מה שנשאל, אז אל תקפצו עליי שאני מחפיצה ילדים, אני יודעת להיות פוליטיקלי קורקט כשאני רוצה)
"בעל מום" זו שייכות - לילד יש מום. זה סוג-של אומר שהילד עצמו הוא תקין, ויש בו מום מסויים.
"מומי" זה תואר - הילד עצמו הוא פגום, כולו.
אפשר לומר שהתוצאה הסופית דומה מאוד מבחינת הסטטוס של הילד, אבל הגישה מאוד מאוד שונה ואין להחליף בין שני המושגים.

mad alot

New member
צחקתי, אבל זה נשמע לי בול אותו דבר

עם משהו מושלם אבל יש בו פגם, הוא לא מושלם, ועל כן, מומי.

זה קצת בעייתי

כמו שאמרתי, זה בעיקר שונה מאוד מאוד תפיסתית, גם אם התוצאה הסופית מאוד דומה.

וגם, לדעתי, מאוד דומה, אבל לא זהה. לדעתי אם לילד חסר תנוך אוזן אחד אז הוא בעל מום, אבל לא מומי. כי שאר הגוף שלו לא מומי, משמע הילד כולו לא מומי כי לא כל חלקיו מומיים אלא רק חלק זניח בו.

טוב, יש תשובה, ולא תאמין מהי!

מסתבר ש....... אין מילה כזאת "מומי".

(או יותר נכון, יש "מומי", אבל רק במשמעות של "המום שלי")

lee05

New member
לי הביאו נזיפה גם על חציה באדום

וגם שחציתי בזמן שהייתי עם שתי אוזניות (שמעתי רדיו) מסתבר שבארץ לא חוקי ללכת ברחוב עם שתי אוזניות.....

למעלה