מאיפה מתחילים????

לילית462

New member
מאיפה מתחילים????

ההחלטה נפלה! חוזרים! נחכה לסיום שנת הלימודים ואז נחזור.
אבל מאיפה מתחילים?
אשמח לעיצות ולתמיכה

ברוכה הבאה לפורום

אנחנו התחלנו עם חיפוש עבודה, היה ברור לשנינו שבלי עבודה לאחד לא חוזרים לארץ.
אחרי זה החלטנו איפה בארץ אנחנו רוצים לגור (האמת שכבר במהלך הביקורים האחרונים בארץ בדקנו כמה שכונות שבנו בהם ובסוף נסגרנו על שכונה ותיקה אחת), ואז התחלתי לחפש באתר יד שניה בתים להשכרה (ככה לאט לאט מקבלים מושג על עלויות ההשכרה באיזור שאתם מעונינים לגור).
התחלנו לברר עם קרובי משפחה וחברים שגרים בארץ (עדיף באיזור שאתם רוצים לגור בו) מה עלות המחייה שלהם (חשוב כדי לדעת איזה משכורת צריך...).
והכנו את הילדים (בדיעבד מסתבר שלא מספיק, כי גם היום שנה וחצי אחרי הם טוענים שלא הסברנו שעוברים לגור פה לתמיד ושהם חשבו שזה לכמה שנים וזהו...). אבל הגדולה שחזרה לכיתה ד' למדה עברית פעם בשבוע החל מכיתה א' ככה שאמנם היה פער לצמצם אבל לא היתה בעיה גדולה.

זאת ההתחלה...מתי נגמרת שם שנת הלימודים?

שיהיה בהצלחה
אנחנו כאן אם יש לך עוד שאלות (ואפשר גם במסרים)

לילית462

New member
איפה אני מבררת על מעמד "תושב חוזר"

או עולה חדש
מה עושים עם מס-הכנסה וכל זה?

באתר של משרד הקליטה

יש אפשרות לבדוק זכאות של תושב חוזר. כמה שנים אתם שם? מה עם מס הכנסה? לנו לא היו שום התעסקויות איתו..

אספרסו2

New member
כעת את מבינה למה

הסתובבו בני ישראל במדבר ביציאת מצרים ארבעים שנה,
כבר אז חסמו להם את ה GPS .

פגי1

New member
מס הכנסה רק להכנסות בארץ

אלא אם כן נשאר לך חוב,?אתרים חסומים?לא נשמע כדבר הזה,אלא אם כן ישנה סיבה מיוחדת?ותמיד אפשר לגלוש ממחשב אחר של חבר?

chulila

New member
אולי גם אנסה לענות לעניין..

לגבי מס הכנסה, אני חייבת לומר שלא פיענחתי את זה עד עתה..
אחרי כמה שנים אתם חוזרים? כי כל הזכויות והחובות שלכם יהיו תלויות בכך.. בגדול אחרי עשר שנים (אם אני לא טועה) יש הקלות במיסים.
הבעיה בגישה לאתרי הממשלה זה בגלל המיקום שלכם?
בכל מקרה, מצרפת שני אתרים - של משרד הקליטה ואתר יעודי לתושבים חוזרים, שאולי לא יחסם לכניסה מאצלכם..
אם לא, אשמח להקריא לך בטלפון או משהו בסגנון..
אני חושבת שסטטוס של עולה חדש הוא אחרי עשר שנים.

נכון, אבל גם תושב חוזר עוזר

לפי כמות השנים שהייתם בחול אפשר יהיה להגדיר מה הסטטוס שלכם ולפיו מה הזכויות שלכם.

chulila

New member
אולי את מתכוונת למבצע

הזה, שתם ב - 2012..

או אולי לטקסט הבא (שרלוונטי להבנתי רק לבעלי עסקים..):
בכתובת: http://www.moia.gov.il/Hebrew/ReturningResidents/Pages/HakamatAssakim3.aspx

תושבים חוזרים אשר ימשיכו להחזיק עסקים, נכסים או רווחים בחו"ל, וישובו ארצה לאחר עשר שנות שהייה,ייהנו מפטור ממיסים על הכנסותיהם אשר יופקו מפעילותם בחו"ל. ההקלות ניתנות במסגרת רפורמה מהפכנית במיסוי, אותה יזם משרד העלייה והקליטה, שנכנסה לתוקף בשנת 2008.

הרפורמה מעניקה לחוזרים לאחר 10 שנים בחו"ל לפחות, פטור ממס ומדיווח בישראל לתקופה של עשר שנים על נכסים והכנסות שמקורם מחוץ לישראל. מטרת ההקלות להסיר חסמי מס משמעותיים ולסייע בידי החוזרים לקיים פעילות עסקית בישראל מבלי לפגוע בפעילותם העסקית בחו"ל.

בנוסף, מעמיד המשרד הטבה נוספת של "שנת הסתגלות" המעניקה לכם אפשרות בחירה בשנה החזרה הראשונה לא להיחשב כתושבי ישראל לעניין פקודת מס הכנסה.

למידע מפורט אודות ההקלות במס ראה פרק רפורמה במיסוי.

לילית462

New member
תודה רבה, את מאוד עוזרת

אנחנו חוזרים אחרי עשר שנים.
החסימה לאתרי הממשלה היא אכן בגלל המיקום שלנו, אנחנו באפריקה...
האתר שצירפת עוזר מאוד, המון תודה

chulila

New member
תנסי בכל זאת להשיג גישה לאתר של משרד הקליטה

האינפורמציה היותר מדוייקת היא שם. אולי גם אפשר לשלוח לך מספר טלפון שתוכלו לדבר "ישירות" ולשאול את כל השאלות.
אם את רוצה, אני יכולה להעתיק לך טקסטים רלוונטיים במייל.
בכל מקרה, אתם צריכים להרשם דרך האתר. יש לך מושג אם אתם נחשבים תושבים חוזרים או עולים?
כאמור, אשמח לעזור בכל דרך שאוכל. כל התהליך הוא קשה מספיק גם מבלי כל הבירוקרטיות...
אשמח גם בהזדמנות לשמוע באופן מעט יותר אינטימי כיצד התקבלה ההחלטה. עשר שנים זה הרבה זמן..
ו - אני זוכרת היטב היכן אתם..

שבת שלום!

לילית462

New member
אני אשמח לטלפון הזה

כי מה שלא ניסיתי זה חסום...

החלטנו משתי סיבות עיקריות:
1- הגדולה שלנו מסיימת יסודי וצריכה לעבור לחטיבה, כבר לפני שנתיים שעלתה האופציה של "לאן" לראשונה חשבנו שזה יהיה זמן טוב. אח"כ עבר לנו ורצינו להשאר כאן לנצח ועכשיו סיבה 2 הפכה את זה לזמן הנכון.
2- אוגנדה העבירה השבוע שני חוקים שמגבילים את זכויות הפרט והאזרח. הראשון הוא חוק שאוסר על נשים להתלבש באופן חשוף וזה כולל חצאית מעל הברך... החוק השני הוא חוק שאוסר על יחסים הומוסקסואלים ודורש מהחברה להוקיע גייז, לא לתת להם שירותים, לדווח עליהם וכו - כולל חובת דיווח לבעלי מקצוע, שכמותי, ועונשי מאסר של עד 7 שנים למי שלא מדווח ומאסר עולם לגייז.

מרגיש לי לא מוסרי ולא רוחני לחיות במדינה שמגבילה זכויות אזרח, אני שבורת לב שהמדינה שחייתי בה כמעט 10 שנים הופכת להיות משהו שמזכיר את גרמניה הנאצית של שנות ה30 במאה העשרים. ואני לא מוכנה לקחת חלק בזה, לא בשתיקה ולא בפאסיביות.
אני מאמינה בחופש הפרט ולא מוכנה לחיות במקום שאוסר אותו, ישראל עם כל החסרונות שלה היא עדיין מקום בו אוכל להרגיש שאני חופשיה ושילדי חופשיים. לא האמנתי שבחיי אעמוד בכזאת דילמה מוסרית, אבל אין כאן דילמה, אני לא מסוגלת להשאר כאן. אלמלא הילדים שלומדים בבית ספר הייתי עולה על מטוס היום.

chulila

New member
נשמע מאוד עצוב, בכל הרמות...

ואני חושבת על הסיפור שסיפרת פעם על הבחור הגיי ובכלל על הרקע של כמה קשה להיות גיי באוגנדה. נשמע שעכשיו זה יהיה עוד יותר נורא.
מדהים הקיטוב בין התהליך שעוברות ארצות המערב מול התהליך ההפוך לגמרי שאת מתארת וקורה גם ברוסיה להבנתי ובעוד מקומות.

ברמה הפרקטית - הטלפון לבירורים שהם מפרסמים הוא: מרכז מידע:03-9733333
אולם, אני מצרפת עוד כמה מספרים שמתפרסמים באתר כמספרי טלפון אליהם יכולים תושבים חזורים לפנות מחו"ל בלשכות הקליטה השונות, רק למקרה שאלה לא יהיו כל כך זמינים:

כרמיאל
חנה שוורץ
יפעת שלומי
אילנה גורליק
04-9086300
04-9086301
04-9086306

נצרת עילית
אנה טיך
מאיה מרנר
04-6025311
04-6025306

חדרה
יעל הינדי
04-6108401
04-6108408

תל אביב
לוטם דורון
03-5209136
03-5209129

אשדוד
חנה
ילנה צ'אק
08-8546001
08-8546004

נתניה
אינה רזניק
מוניק דדון
09-8890306
09-8890308

ראשון לציון 03-6337662

חולון
פורטנוב ילנה
קריצון אירנה
03-5023108
03-5023104

פתח תקווה
אירנה שולמן
03-9123000
03-9123006

לוד
גאולה יהושע
פרידה
08-9789058
08-9789057

נתיבות רדה פורמן 08-9938673

אשקלון לינה לובוביץ' 08-6790773

חיפה מזכירות 04-8632339

באר שבע דליה 08-6261238

ירושלים
רחל מתתיהו
מירי הנסב
02-6214616
02-6214570

כפר סבא
09-7632814
09-7632800

ובנוגע לילדים - אז כן, הסתגלנות של ילדים היא אכן מדהימה ..!

שיעבור בקלות ! ותגידי אם יש עוד דרך שאפשר לעזור לכם..

פגי1

New member
אחרי 10 שנים תושב חוזר ותיק

עולה חדש,מי שלא היה תושב אף פעם,כך שאם הילדים נולדו בחו"ל ?ההורים תושבים חוזרים,והילדים עולים חדשים,אצל הילדים-העזרה בעקר בתוספת שעות לימוד-שפה
והקלה בבחינות בגרות,זה מסודר בארץ במחלקת החינוך של העיריות השונות,לאחר התייצבות במשרד הקליטה ,האמת,אין כיום הבדל משמעותי בין תושב חוזר ותיק לעולה
חדש,אולי למעט במכס?כפי שכבר נאמר כאן הבירוקרטיה הרבה יותר פשוטה כיום,משרד הקליטה קובע את המעמד,ושולח לבטוח לאומי,כדי לקבל מענק ל3 חודשים,הסכום
ממש לא משמעותי,ודורש התייצבות,כמובן תעודת זהות,כתובת עכשוית,ואם אין תעודות?קודם חייב בקור במשרד הפנים,אם עדיין אין כתובת קבועה?אפשר כתובת הורים
בחתימת נוטריון שאכן מתכוונים לגור אצלם,וזו תהיה הכתובת בתעודת הזהות,לבינתיים
ממש חבל לי על אוגנדה,כשהתגוררנו בקניה אוגנדה נחשבה למעוז האינטליגנציה האפריקנית,ואוניברסיטת קמפלה ,נחשבה מצויינת,אומנם עבר זמן מאז,והיינו במקומות
אחרים,אבל קשה להוציא את אפריקה מהלב, וחבל מאוד שכך היא היום

chulila

New member
וואו..!

שמחה לשמוע..

אשמח לעזור במסרים או במייל איך שאוכל, ובעיקר מזל טוב על ההחלטה..

לילית462

New member
תודה

אנחנו עדיין בשלב הרגשות המעורבים.
בתהליך של לצאת מהארון עם זה.
הערב סיפרנו לילדים והתגובה הראשונית היתה טראגית, בכי ואמירות קשות. אבל דיברנו ועיבדנו קצת, שאלו שאלות והם כבר מרגישים הרבה יותר חיובי, מתרגשים.

chulila

New member
נשמע לי מאוד טבעי..

גם אני עדיין בשלב הרגשות המעורבים, וזה ארבעה חודשים אחרי הנחיתה...

בני כמה הילדים?

למעלה