מאיפה מתחילים????

לילית462

New member
10, 7, 3

השיחות איתם מדהימות ותהליך העיבוד שלהם הוא מאוד מהיר. הלוואי ואני הייתי יכולה להרגיש כמוהם.
הדמעות עולות כל הזמן, זה לא פשוט בכלל.

בקשר לילדים

(בדיוק בגליאים של הילדים שלי..), משהו שאני חושבת שלא העברנו להם מספיק, הוא שיהיה להם קשה, ושלמרות הכל נתמודד ובסוף יהיה טוב...אני חושבת שבלי לשים לב השתדלנו כל הזמן להעביר מסר שישראל היא מקום טוב, שחיי החברה כיפיים ושהילדים פתוחים. ולמעשה לא הכנו אותם להשתלבות חברתית בחברה הישראלית על כל חסרונותיה ויתרונותיה. אנחנו שנה וחצי בארץ ועדין שני הגדולים לא מרגישים חלק מהחברה...

בהצלחה

לילית462

New member
אז מה את מציעה?

התגובה הראשונית שלהם היתה בכי
אח"כ דיברנו קצת והם שאלו שאלות ונרגעו ואפילו יש קצת התרגשות.
הם שואלים המון שאלות, חלק אני לא יודעת ואני אומרת שנבדוק. חלק אנחנו בודקים ביחד.
אני מקווה למצוא מורה לעברית בקרוב, להתחיל בתגבור. אני מבינה שמגיע לילדים שיעורי עברית ממשרד החינוך וממשרד הקליטה ואני מקווה שאכן זה יעזור ונוכל לקבל את זה בקיץ כדי להתכונן.
אני פשוט לא רוצה להכניס אותם לחרדות, הם גם כך מודאגים.

פגי1

New member
להתחיל תגבור עברית במיידי

קצת סדר,תגבור עברית בקיץ לא ניתן,אלא בתחילת שנת הלימודים
משרד הקליטה לא נותן שעורים,אלא קובע מעמד,משרד החינוך בשיתוף הנהלת בית הספר,אחראים לתקצוב,ולמספר השעות,תהליך שיכול להתמשך לפעמים
עד אחרי החגים
ילדי הגן אינם מקבלים תגבור,ויש לקחת זאת בחשבון
כדאי לכן,להתארגן לשעורים פרטיים בקיץ,אפילו ע"י סטודנטים,רצוי לבקש מהמנהלת שמות של מס תלמידים שגרים בקרבתכם ולהתקשר,מאוד מקובל
ונענה ברצון,לא אומר שזאת תהיה החברות בהמשך,אבל זאת התחלה
לשאול,אם יש כתה בה ישנם תלמידים דוברי אנגלית?במיוחד מקומות הקולטים תושבים חוזרים כמו רעננה למשל ויש עוד
והכי חשוב להרגע,לחץ ההורים מורגש ע"י הילדים,ותמיד קיימת האופציה לשנת הסתגלות ,דבר שלא היה קיים קודם
בהצלחה

לילית462

New member
מה זה שנת הסתגלות?

הילדים שלי לומדים בבית ספר בינלאומי שמתחיל כיתה א' בגיל חמש, כך שבעצם הם יחזרו על הכיתה. הגדולה תסיים השנה כיתה שישית ותכנס בישראל לכיתה ו'. אני משערת שלפחות במתמטיקה תהיה חפיפה מסויימת וחומר שהיא כבר למדה. אנגלית, אני מצפה שתמשיך ללמוד ברמתה, בדוברי אנגלית.
התחלנו לקרוא בעברית יחד, הגדולה יודעת טיפה לקרוא ואנחנו מתרגלות כל ערב קצת. אני עדיין מחפשת לה מורה אבל גרה באיזור שאין כל כך... בארץ נתחיל כבר בקיץ עם סטודנטית שתבוא פעמים שלוש בשבוע, לא מתכוונת לחכות עד אחרי החגים, הן יכולות להשלים המון בקיץ וזה יתן להן בטחון.

פגי1

New member
שנת הסתגלות

פריוילגיה חדשה יחסית,הניתנת לתושבים חוזרים להחליט אם נשארים בארץ?או עוזבים?מבלי לאבד את זכויותיהם,כתושב חוזר,אך יש להודיע מראש,תוך זמן קצוב
כתה ו מצוין-שנה לפני חטיבת הביניים,במתמטיקה-המונחים שונים בעברית,ובארץ פחות מתקדמים,לא תהיה בעיה
לכתה א-נדרש זהוי אותיות,ו10 פעולות חשבון,וכולם לומדים לכתוב מהתחלה,ועדיין יהיו כאלה שיכתבו בכתב ראי,וזה בסדר
בהצלחה

דווקא מבחינת החומר הנלמד לא היו בעיות

אני יודעת שאנחנו ההורים בלחץ שישיגו את החומר הנלמד, אצלנו לא היו בעיות בנושא (הגענו שהיא עלתה לכיתה ד' ובארה"ב היה לה שעה בשבוע עברית), היא בקושי קראה עברית וכתבה גרוע, הגענו לבית ספר קולט עליה (בהוד השרון), בית ספר שכל שנה מגיעים אליו הרבה תלמידים חדשים מחו"ל והמנהלת, היועצות והמורות כבר מכירות את הנהלים, עוד לפני שהיא קיבלה אישור ממשרד החינוך כבר הוקצה לנו 3 שעות בשבוע עם מורות פרטיות של הוראה מתקנת וזה עזר מאד. היום, שנה וחצי אחרי שהגענו, הבת שלי בין המצטיינות בכיתה בכל התחומים (כולל תנ"ך ועברית).
הכוונה שלי היתה, שבאופן טבעי, כשהילדים מלאי חששות אנחנו נוטים לייפות את המציאות, ומאד יכול להיות שציירנו להם את ישראל כמקום פתוח, קולט עליה וחברותי מאד, ובטח גם הבטחנו להם שימצאו חברים בשניה ושיהיה להם כיף. המציאות קצת שונה, כל מה שאמרנו בבסיס נכון אבל מבחינתם ישראל היא עוד מדינה שכפו עליהם לגור בה, הילדים נחמדים אבל הם לא החברים הטובים שלהם, וכמה שפתוחים פה, אני רואה איך לשני הילדים שלי עדין קשה להכנס לחברויות הקיימות בכיתות עוד מתקופת הגן. בקיצור, להכין אותם לזה שיהיה קשה כמו כל מעבר למקום חדש.

למעלה