מאכלים זולים לארוחת הצהריים

מאכלים זולים לארוחת הצהריים

לאור המצב הכלכלי במדינה, איזה מאכלים זולים ועם זאת מזינים אתם מכירים? עדות רבות התמחו עוד בגולה במאכלים מהסוג הזה, ולראיה, החמין שבושל בווריאציות שונות בכל עדות ישראל.
 
תבשיל תפ"א ואטריות

מתכון: תבשיל תפ'א ואטריות (גרנדור מרש) רכיבים: 4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם שקית פסטה ריבועים (שקית של אוסם שכתוב עליה פתיתים מרבועים גדולים בת 250 גר') בצל גדול שמן קנולה פפריקה הונגרית מתוקה מלח פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: קולפים את תפוחי האדמה המבושלים וחותכים לקוביות קטנות. קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן עד הזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומתבלים. מטגנים יחד מס' דקות תוך ערבוב עדין . מבשלים את האיטריות במים מומלחים , מסננים ושוטפים במים קרים. מעבירים את האיטריות לסיר של תפוחי האדמה המטוגנים, מערבבים היטב ומבשלים עוד מס' דקות. בודקים את התיבול ומתקנים אם יש צורך. הערות: את תפוחי האדמה אפשר להכין יום קודם ולגמור את הבישול עם האיטריות למחרת. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
תבשיל כרוב עם אטריות

מתכון: תבשיל כרוב עם אטריות(kaposztas kocka) רכיבים: כרוב אחד קטן או חצי כרוב גדול שקית אטריות מרובעות (שקית במשקל 250 גר' של אוסם שכתוב עליה פתיתים מרובעים גדולים) שמן קנולה או שומן אווז פלפל שחור מלח אופן הכנה: קוצצים דק את הכרוב. מאדים על להבה נמוכה ומתבלים בהרבה פלפל שחור ובמלח עד שהכרוב רך. מערבבים מדי פעם. מבשלים את האטריות במי מלח , שוטפים במים קרים ומסננים. מוסיפים לכרוב ומבשלים יחד עוד מס' דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. הערות: אפשר ואפילו רצוי להכין את הכרוב יום לפני ההגשה. לבשל טרי את האטריות ולבשל את הכרוב עם האטריות עד שהתבשיל חם ומוכן. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נופר א

New member
../images/Emo45.gifהכרוב +אטריות באמת טעים

היתה לי שכנה שלימדה אותי להכין וזה ממש טעים ומומלץ!!!
 

קישלורן

New member
אני והבת שלי ממליצות גם ../images/Emo45.gif

אני נתקלתי במתכון הזה לראשונה באחת התוכניות של גידי גוב. הם דרך אגב מטפטפים בסוף מספר טיפות מיץ לימון. (ואני לא זוכרת אם רשום אבל גם כפית סוכר).
 

נעמיא

New member
ואם מוסיפים סוכר ומעט מעט חומץ

זנ מעדן הונגרי-הילדים שלי טרפו את זה.... וגם הסבתא
 
תפוחי אדמה בשכבות-רקוט קרומפלי

מתכון: רקוט קרומפלי רכיבים: 8 תפוחי אדמה בינוניים 4 ביצים קשות 1/2 חבילת חמאה מלח שמנת חמוצה (להגשה) אופן הכנה: 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם. מקלפים ופורסים. 2. פורסים את הביצים הקשות. 3. מורחים תבנית פיירקס בגודל 30X30 בחמאה ומסדרים בה מחצית מכמות תפוחי האדמה הפרוסים. ממליחים. 4. מניחים את הביצים הפרוסות על תפוחי האדמה וממליחים. 5. מניחים את יתרת תפוחי האדמה על הביצים וממליחים. 6. מפזרים על תפוחי האדמה חתיכות חמאה. 7. אופים בחום בינוני עד שמתחיל להזהיב מלמעלה. 8. מגישים חם עם שמנת חמוצה , אותה מניחים על המנות המוגשות. הערות: מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

new sol

New member
שיפור קטן

כהונגרי מקורי: מטגן בצל קצוץ במחבט מוסיף לבצל ולשמן פפריקה ופרורי לחם מטגן קלות שיהיה קרנג'י(הילדים אוהבים את השרופים בשכבה אחרי הביצים מוסיף קבנוס פרוס או כל נקניק אחר יאמי
 
ועוד וריאציה

להוסיף גם חתיכות של גבינה מלוחה- בולגרית או צפתית מה שיש בבית בין השכבות, למרוח שמנת חמוצה למעלה ולפזר מעל פרורי לחם ואז לתנור. אגב, גיליתי כאן פורום נהדר!
 
גם אני תורמת קובץ לשירשור חובה זה

דרומית אין עליך על הרעיון
זהו קובץ שהוכנתי כבר לפני המון זמן בפורום, אם תרשו לי אוסיף את המתכונים שלכם לקובץ ונעלה אותו למעלה.
 
פלפלים בגבינות

המתכון הוא דל שומן ומתאים לסוכרתיים המתכון נוסה גם ללא הגבינה הצהובה ויצא מאוד טעים. תבנית קטנטנה של טוסטר אובן. להשרות את הגבינה הבולגרית לילה במים/חלב להוצאת המליחות. החומרים 4 פלפלים מכל מיני צבעים 2 כפות שמן זית ¼ חבילה גבינה בולגרית 1 ביצה 1 כף קמח 60 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא מתאים לחולים ולשומרי דיאטות) ¾ כוס מי הגבינה הבולגרית 1 עגבניה פרוסה אופן ההכנה לחתוך לרצונות רחבות את הפלפלים (אין צורך להוציא את הקליפה) להניח את הרצועות מעל התבנית כשפני הפלפלים כלפי מעלה להניח מעל הפלפלים את פרוסות העגבניה (אין צורך לחלוט) לזלף מעל הכל את שמן הזית לאפות משני צידי הפלפלים עד להזהבה, לאחר ההזהבה להוציא מהאפיה . בקערה לערבב את שאר החומרים פרט לגבינה הצהובה. להוסיף את החומרים שבקערה מעל הפלפלים שבתבנית. להוסיף מעל הכל (למי שמותר) את הגבינה הצהובה המגוררת להכניס שוב לאפיה של 15 דקות בחום בינוני או עד להמסת הגבינה הצהובה. טעים ומומלץ מקור המתכון: אמא של 1מדינת ישראל - שוש
 

ליגל2

New member
פירה טעים טעים מבטטות

טוב אין לזה מתכון ממש מוגדר.. לבשל במים 3 - 4 בטטות תלוי בכמות מלח פלפל א.מרק מרגרינה/ חמאה/ חלב יאמי
 
הפירה הכי טעים בעולם...

כ-6 תפוחי אדמה בינוניים (עדיף אדומים) כמות בטטה כמו תפוח אדמה אחד 1/2 כוס מיים שבושלו בהם תפוחי האדמה מלח, פלפל גרוס חלמון ביצה בצל מטוגן מ-2 בצלים בינוניים לאחר בישול תפוחי האדמה והבטטה (לא יותר מדי) יש למעוך אותם עם המים , חלמון ביצה אחד , מלח ופלפל. לרסק בממחה יד עד מרקם אחיד ולהוסיף את הבצל המטוגן. אין כמות שעשיתי שלא נגמרה בארוחה אחת.
 
מאפה עם רוטב פטריות

אני עושה את זה לפעמים כפתיח בארוחות עב בשריות: קורצת עיגולים מבצק עלים (כשיש לי סבלנות אני יוצרת כוס ע"י הוספת בצק מרודד בשולי העיגול) אופה עד להתפחה והזהבה מטגנת בצל ופטריות טריות, מסיפה תיבול לפי הטעם : מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות ומים, אופציונאלי - גרידת ג'ינג'ר טרי (לא חייב) מוסיפה מים על פי סמיכות רצויה ולבסוף שופכת על המאפה המוכן. זול וזריז מאוד.
 
אם היה שרשור של מחזור הייתי מוסיפה

כל שכן לגבי זול. אנחנו כל שבת פותחים במרק עוף, אצלינו אין תחליף לזה , הילדים פשוט מתים על זה. הבעיה אח"כ היא מה לעשות אם חלקי העוף הנותרים , חוץ מאשר החלקים הקטנים שהם הסכימו לאכול , כדי לא לצוורח את האמא הפולניה שלהם... אז יום למחרת , אני מטגנת בצל, קוצצת את העוף שנשאר מן המרק ומוסיפה למחבת.. ואז הכל פתוח לגבי תוספת של ירקות כמו (אפונת סנפורסט, קוביות תפוחי אדמה וכו' כמו גם לגבי תבלינים.. אני מוסיפה כורכום , מלח, פלפל ואבקת מרק... הילדים מתים על זה (אין להם מושג שזו אותה הגברת...) ואוכלים אם בעלי השאיר להם משהו.... גם זול, גם זריז!
 
למעלה