מאכלים זולים לארוחת הצהריים

ANNABELL

New member
קציצות תרד מבושלות ברוטב עגבניות

רכיבים: 1 ק"ג תרד טרי (ניתן להשתמש גם בתרד קפוא) 5-6 שיני שום קצוץ 3 ביצים 1/2 כוס קמח מצות או פירורי לחם שמן לטיגון מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 4 כפות שמן 3 כפות קמח 2 כוסות מים 1 קופסא רסק עגבניות מלח ופלפל מעט פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: לשטוף היטב את התרד הטרי, בתוך מסננת. באם קפוא, להפשיר ולסנן. לאדות את התרד בסיר מכוסה על אש קטנה עד שהתרד רך, להוריד מהאש. לקצוץ את התרד בסכין, לסנן את עודפי הנוזלים, להוסיף קמח מצות או פרורי לחם, ביצים,שום, מלח ופלפל, לערבב היטב. לחמם שמן במחבת, לצור לביבות קטנות, לטגן מכל צד ולהוציא על ניר סופג. לאחר טיגון כל הקציצות,להוסיף קצת שמן למחבת ואת הקמח, לטגן תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל גוון זהוב-בהיר. להוסיף תוך בחישה את רסק העגבניות, מים, מלח ופלפל ופטרוזיליה, לבשל על אש בינונית, עד שהרוטב מתאחד. להוסיף לרוטב את קציצות התרד, לבשל על אש קטנה כ-20 דקות. אפשר להגיש בתוספת אורז או פירה.
 

ורד 34

New member
יש מאכל של חמתי היא קוראת לו עלים

זה חיטה עם עוף. מיצרכים: חיטה כפי ראות עיניכן חלקי עוף עצמות שזה אומר גב, גרונות וכנפיים. כורכרום, מלח, פילפל אופן ההכנה: זורקים הכול לסיר ומבשלים עד שהחיטה רכה וטעימה. מבשלים בסיר גדול ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים. ועוד תיבול. לפני ההגשה יש לטגן בצל עד להזהבה. מוזגים לצלחת את המנה ומעל מפזרים בצל עם קצת שמן. בקיצור טעים לימי החורף הקרים וביכלל.
 

נופר א

New member
מה יש כמה סוגים לחיטה?

חשבתי שיש רק אחד ,זה שאני קונה בשקית, לא ידעתי שיש עוד סוגים.איזה בושות...
גלי לי איזה עוד סוגים יש.
 

תיור

New member
נשמע טעים.

כמה מים להוסיף? איזה תיבול? אני גם לא בשלנית גדולה, אך מתה על חיטה...
 

צוצונת

New member
קציצות בשר עם אפונה ותפודים

ארוחה שלימה ומזינה בקדירה. לכדורי הבשר: בצל בינוני מגורר תפוח אדמה קטן מגורר 1/2 ק"ג בשר טחון חופן פטרוזיליה קצוצה מלח + פלפל 3 כפות שמן + 3 כפות מים ביצה להכין תערובת מכל החומרים שלמעלה ולהשאיר במקרר לרבע שעה לנוח. לתבשיל: 1 ק"ג אפונה של סנפרוסט 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים אם אין לחתוך לקוביות מה שיש 1/4 כוס שמן 1/4 כפית כורכום 2-3 כוסות מים קופסת רסק עגבניות קטנה עם קורט סוכר אבקת מרק עוף לפי הטעם 1 בצל קצוץ ומטוגן 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח פפריקה מתוקה בסיר בישול גדול מאדים את הבצלבשמן מוסיפים את התפודים מוסיפים את התבלינים ומאדים ל 20 דקות בערך.מדי פעם מנערים את הסיר שלא יידבקו. מוסיפים את האפונה והמים מבשלים כשעה על אש קטנה ומכסה סגור. יוצרים כדורי בשר מהתערובת ומוסיפים על האפונה אם צריך מוסיפים עוד מים חמים ומתבלים ואח"כ מבשלים עוד חצי שעה.
 

ורד 34

New member
אנימחפשת את המתכון הזה כבר

10 שנים בלי צחוק. אמא של חברה שלי עשתה את זה ואני אהבתי ואז ניפרדו דירכנו ואני איבדתי
 

קישלורן

New member
יש לי שאלה לגבי האפונה

אני אוהבת אפונה, שלא לדבר על כמה שזה בריא ואני יודעת שהשילוב עם קציצות הוא פשוט מצויין. ולשאלה: לבשל את האפונה של סנפרוסט סה"כ כשעה וחצי זה לא יותר מדי? אפשר להמיר את האפונה הזו ביבשה או לחלופין להכניס את האפונה בשלבים היותר מאוחרים של התבשיל ?
 

צוצונת

New member
לגבי תבשיל האפונה קיש

היות וזו כמות די גדולה (שימי לב קילו אפונה) זה לוקח זמן בישול ארוך. וחוץ מזה אני מכניסה אותה לסיר כשהיא קפואה לחלוטין .לא הייתי ממליצה על אפונה יבשה כי האפונה היבשה מתרסקת למחית. אם לדעתך ומנסיון שלך צריך זמן בישול קצר יותר תנסי. המתכון שלי הוא מנסיון וגם כי החברה שלי אוהבים שהאפונה רכה וספגה לתוכה את הטעמים ואת הרוטב.
 
ספגטי עם רוטב בשר טחון

מתכון: ספגטי עם רוטב בשר טחון רכיבים: חבילת ספגטי שמן זית חצי קילו בשר טחון בצל גדול קצוץ דק 3-4 שיני שום כתושות 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות מלח פלפל שחור טחון טרי אורגנו אופן הכנה: להזהיב את הבצל ואת השום בשמן זית. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לצבע שחמחם. להוסיף את רסק העגבניות ולתבל. לבשל ביחד עוד כעשר דקות. לערבב עם ספגטי שבושל ממש ברגע האחרון לפני ההגשה. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

עגת

New member
טורטייה ספרדית

הילדים שלי מאוד אוהבים את זה, וכל ילדותי אמי נהגה להכין לנו את המנה הזאת פעם בשבוע. זה מאוד פשוט אך מפתיע בטעם: מטגנים קוביות תפוחי אדמה כמו לצ'יפס מוציאים מהמחבת ומערבבים יחד עם כמה ביצים טרופות (לפי כמות הצ'יפס)מוסיפים מלח משאירים במחבת טיפת שמן מהצ'יפס ומחממים אותו שוב מכניסים את התערובת למחבת החם לכמה דקות הופכים בצלחת שטוחה וגדולה מבשלים עוד כמה דקות וזהו הערה: מי שלא רוצה להתעסק עם צ'יפס יכול לבשל את תפוחי האדמה, אבל אז כדאי להוסיף תבלינים עגת
 

נירהמ1

New member
מומלץ - אמי קראה לזה חביתה ספרדית

אמי, אחרי שהוציאה את קוביות תפוחי האדמה, טיגנה גם טבעות בצל סגול, ועגבנייה קצוצה מנוקזת מנוזלים, ואת כל אלה ערבבה עם הביצים, וחזרה למחבת. יוצא טעים טעים!
עגת - שמחה שאת איתנו!
 
עגת, ../images/Emo2.gif

תסתכלי כמה שורות למעלה, נתתי מתכון הנקרא - "פשטידת צ'יפס" וזה אותו המתכון. בכל אופן תודה
 

עגת

New member
מדינת, חיפשתי אך לא מצאתי

אולי הראייה שלי לא משהו, בכל אופן הייתי שמחה לראות את גירסתך. את שלנו הבאנו מספרד.
 
עגת מתנצלת../images/Emo52.gif את צודקת

את המתכון הדבקתי ללוח המתכונים בטעות, ולא לשירשור זה. ושוב תודה על המתכון.
 
קציצות דגים -

פילה בקלה הוא דג שיחסית זול אפשר לקצץ היטב או לטחון יחד עם שום וכוזברה טריה.(אפשר להוסיף גם תפ"א ו/או לחם) לתבל במלח,פלפל, כורכום, כוסברה יבשה וכמון. ליצור קציצות ולטגן אפשרות נוספת לבשל אותם ברוטב עגבניות. אפשר לאכול כך או להגיש עם פירה או אורז. לא לשכוח לחם לרוטב
 

איילתי

New member
ותרומותיי...

אומנם אני לא אמא לילדים, אבל בתור אחת שאכלה כל יום אחרי הגן והבית ספר אצל סבתא- סבא ההונגרים יש לי כמה תרומות בנושא 1. אטריות מקרוני עם סוכר+ פרג או סוכר+ אגוזים ( המאכל האהוב עלי...יאמי) 2. פפריקש קרומפלי. רצועות תפוחי אדמה שיותר עבודת מצ'יפס עם רוטב אדום בעזרתה האדיבה של הפפריקה המתוקה ועיגולי נקניקיות. הכל מבושל בסיר, מאד פשוט להכנה ותמיד אפשר לשדרג עם רצועות פלפ אדום וכו'. דרך אגב, מאד משביע 3. אטריות מרובעות ושטוחות עם כרוב כבוש שבושל קודם לכן עם מעט פלפל שחור. 4. חמין כמובן( שניתן תמיד להקפיא ובשעת הצורך להפשיר) 5. פשטידות למיניהן שלא משנה מה "דוחפים" בהן הן תמיד יוצאות מוצלחות ואכילות
 
למעלה