קציצות תרד מבושלות ברוטב עגבניות
רכיבים: 1 ק"ג תרד טרי (ניתן להשתמש גם בתרד קפוא) 5-6 שיני שום קצוץ 3 ביצים 1/2 כוס קמח מצות או פירורי לחם שמן לטיגון מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 4 כפות שמן 3 כפות קמח 2 כוסות מים 1 קופסא רסק עגבניות מלח ופלפל מעט פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: לשטוף היטב את התרד הטרי, בתוך מסננת. באם קפוא, להפשיר ולסנן. לאדות את התרד בסיר מכוסה על אש קטנה עד שהתרד רך, להוריד מהאש. לקצוץ את התרד בסכין, לסנן את עודפי הנוזלים, להוסיף קמח מצות או פרורי לחם, ביצים,שום, מלח ופלפל, לערבב היטב. לחמם שמן במחבת, לצור לביבות קטנות, לטגן מכל צד ולהוציא על ניר סופג. לאחר טיגון כל הקציצות,להוסיף קצת שמן למחבת ואת הקמח, לטגן תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל גוון זהוב-בהיר. להוסיף תוך בחישה את רסק העגבניות, מים, מלח ופלפל ופטרוזיליה, לבשל על אש בינונית, עד שהרוטב מתאחד. להוסיף לרוטב את קציצות התרד, לבשל על אש קטנה כ-20 דקות. אפשר להגיש בתוספת אורז או פירה.
רכיבים: 1 ק"ג תרד טרי (ניתן להשתמש גם בתרד קפוא) 5-6 שיני שום קצוץ 3 ביצים 1/2 כוס קמח מצות או פירורי לחם שמן לטיגון מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב: 4 כפות שמן 3 כפות קמח 2 כוסות מים 1 קופסא רסק עגבניות מלח ופלפל מעט פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: לשטוף היטב את התרד הטרי, בתוך מסננת. באם קפוא, להפשיר ולסנן. לאדות את התרד בסיר מכוסה על אש קטנה עד שהתרד רך, להוריד מהאש. לקצוץ את התרד בסכין, לסנן את עודפי הנוזלים, להוסיף קמח מצות או פרורי לחם, ביצים,שום, מלח ופלפל, לערבב היטב. לחמם שמן במחבת, לצור לביבות קטנות, לטגן מכל צד ולהוציא על ניר סופג. לאחר טיגון כל הקציצות,להוסיף קצת שמן למחבת ואת הקמח, לטגן תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל גוון זהוב-בהיר. להוסיף תוך בחישה את רסק העגבניות, מים, מלח ופלפל ופטרוזיליה, לבשל על אש בינונית, עד שהרוטב מתאחד. להוסיף לרוטב את קציצות התרד, לבשל על אש קטנה כ-20 דקות. אפשר להגיש בתוספת אורז או פירה.