מאמר בנושא תרומה

יונית א

New member
אם אני דוגמנית -או סלברטאית

ומכך נוצרת לי פרנסה הרי אפילו ביקור במספרה הוא חלק מהייצור הכנסה, לא?

גלי®

New member
בהחלט... בתחומים מסוימים, גם ביקור

אצל רופא השיניים נחשב להוצאה מוכרת... (תחשבי על שדר טלויזיה עם שיניים צהובות מניקוטין...)

ל ב י א 2

New member
פרוש לפרשנות

האם יש קשר בין הוצאה מוכרת (הוצאה לצורך יצור הכנסה) לענין תשלום מס הכנסה וקניות לעסק לענין זיכוי למע"מ? לדוגמא שנתת : המצלמה אינה דרושה לרו"ח ליצור הכנסה ואולי לא תוכר הוצאה מוכרת למס הכנסה אולם היא נקנתה ע"י משרד רו"ח (לצרכי תדמית שיווק או מעקב אחר הנעשה ב...) ועדיין ניתן להזדכות במע"מ???

mstern

New member
אי אפשר לדרוש מע"מ ולא לרשום הוצאה

אבל אם אותו משרד רו"ח היה מוכיח למה הוא צריך מצלמת וידיאו לצורך עסקיו, לדוגמא: מצלם עובדים חדשים, מצלם פרוייקטים וכו', אז ההוצאה מוכרת למס הכנסה ומזדכים על המע"מ.

motyka

New member
לעומתה - מצלמה דיגיטלית הוכרה

ברגע שצילמתי כמה תמונות של פעילות והעלתי לאתר, ויש לי תמונות של תלמידים - מצלמה דיגטלית הוכרה כהוצאה לצורך ייצור ההכנסה, כולל הרחבת זיכרון, מטען סוללות וכל השאר. במקרה, למצלמה הזו יש גם יכולות צילום סרטוני וידאו.

siv30

New member
סליחה רק תיקון קטן

לא גוף ציבורי אלא גוף שהוכר כמוסד שתרומה לו מזכה במס.

גוף ציבורי לפי סעיף 46

נדמה לי שזה המינוח המדויק, אבל אני לא בטוחה במאה אחוז.

siv30

New member
סעיף 46 הוא הסעיף שמגדיר את

הכללים להכרה בתרומות. הגוף הציבורי שמוכר לפי הסעיף הזה נקבע בנציבות מס ההכנסה.

אביבה, תודה על המאמר

בדיוק עכשיו חזרתי מפעילות שטח במאבק למען זכויות בעלי חיים בכפר-סבא ושמחתי מאוד לקרוא את המאמר הזה. אני באופן אישי וגם מקצועי מאוד מחוברת לנושא הנתינה. אני תורמת גם כסף ובעיקר זמן, ומגדירה את עצמי כפעילה חברתית. לשמחתי גם יצא לי לעבוד בתשלום בשלוש השנים האחרונות בעמותה חברתית, ואני יכולה להגיד שאין סיפוק גדול מזה. הידיעה שהעבודה וההשקעה שלי הולכת למטרות טובות, היא פשוט נפלאה. כבר ממזמן אני חושבת על הנושא של שילוב של עסקים וקהילה, לדעתי זה מאוד מתחבר אחד לשני, וחשוב שיתקיים שיתוף פעולה הדוק בתחום. זה ברור למה זה יעזור לקהילה, אבל גם לעסקים זה שווה. למה? כי הלקוחות של כולנו הם הקהילה. ואם הלקוחות יודעים שחלק מהכסף שלהם מוקדש לעשייה חברתית, אז הם גם הופכים לנאמנים יותר, וגם התדמית של החברה עולה בעיניהם. לדעתי, זו פעילות יחסי ציבור מצויינת. באופן אישי יותר, אני מקווה מאוד בשנים הבאים להיות שותפה פעילה במימוש המהפכה העסקית-חברתית הזאת כי אני מאמינה גדולה בה.

motyka

New member
אני כמעט לא תורם כסף.

תרומות שלי יכולות להיות מחשב ישן (יחסית) כולל התקנתו והדרכה בשימוש, או שיפוץ מחשב שכבר לא עובד. הדרכה, סיוע בתפעול וכן הלאה פחות כסף, מכיוון שבשיטה שלי יש לי גם סיפוק מעצם העשיה והמגע האנושי. יחד עם זאת כל פעם כשמקישים בדלת זה לפחות 20 שקל, ולעיתים גם תרומה טלפונית, כך שהסך השנתי הוא 400 שקל לפחות, שלצערי לא תמיד הוכרו על ידי שלטונות המס.

למעלה