Class I Amp למכאל לנג
שלום
אין ממש דבר כזה CLASS I באופן רשמי, לפחות לא לפי הגדרות של IEEE. מדובר בשיפור ל CLASS D שהוצע עי חברת קראון. זה מגבר PWM עם שיפור ב TIMING. כאשר פותחים טרנזיסטור אחד (עליון) וסוגרים אחר (תחתון), בגלל זמן הקומוטציה (מעבר בין מצב מיתוג אחד לאחר), נדרש להוסיף זמן מת ולתזמן את המעברים בכדי שלא יהיה מצב רגעי בו שני טרנזיסטורים מוליכים בו זמנית ומקצרים את ה DC RAIL. מצב נקרא SHOOT THROUGH או CROSS CONDUCTION בשפה המקצועית. למעשה מגברי CLASS D נקראים D לא כי הם דיגיטאליים, אלא כי עקרון הפעולה שלהם זהה לעקרון פעולה של ממיר DC ל DC אשר במקום לעקוב אחר אות קבוע, עוקר אחר אות שמע AC. בממירי DC ל AC הנקראים INVERTER (מהפכים), יש כל מיני שיטות לקיזוז הפסדים ובעיקר עיוותים הרמוניים כתוצאה מהצורך בזמן מת. אחת השיטות היא להוסיף השראות בין ספק ה DC לממיר, ואז מוותרים על הוספת הזמן המת, כי לסליל "לא מפריע" שיקצרו אותו, שכן אז הוא נטען מזרם מהספק, ושומר על האנרגיה (בהזנחת התנגדותו האוהמית). בצורה זאת, מקבלים מהפך שנקרא מהפך מקור עכבה.
מהפך זה עובד בצורה דיפרנציאלית עי שני אותות PWM משלימים. כל אחד מבצע אפנון לחצי מחזור חיובי של הסינוס שיש לשחזר. הפעולה המשלימה אינה מצריכה תזמון, שכן בכל פעם ששני המתגים זגורים בו זמנית, לא מקור ה DC מתקצר, אלא מקור ה DC דרך שני סלילים. נוצר אפקט של BOOST. מערכת בקרה בחוג סגור דואגת לבקר את המתח הסופי במוצא המגבר, לאחר הסינון של התדרים הגבוהים.
ייתר על כן, יציאה הפרשים מאפשרת הפעיל את המיתוג בתדר נמוך יותר, אבל במוצא ההפרשי מתקבל תדר מיתוג אפקטיבי כפול מתדר המיתוג המקורי לכל רגל. פתוח מיתוגים = פחות הפסדי מיתוג...
אז חברת קראון פשוט פתחה מגבר ממותג CLASS D שפועל על עקרון זה. היות ועקרון זה מושאל מתיאוריה של מהפכים (Inverters באות I) הם קראו לו CLASS I והצליחו להראות שהוא בעל ביצועים טובים יותר ממגבר CLASS D בעל הספק זהה.
זה כל הסיפור. יש כאן מסמך עם הסבר שלהם, אם כי הם לא יורדים לפרטים טכניים או מציגים את המעגל עצמו. מידע נוסף לגבי CLASS I ניתן למצוא עם עושים חיפוש למאמרים בשם זה באתר IEEE EXPLORE אבל צריך רשיון משתמש בכדי לצפות בתכנים (לי יש דרך העבודה כי אני מרצה באוניברסיטה).
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/
http://sound.whsites.net/articles/137234.pdf