מאמר לתחרות

milford

New member
מאמר לתחרות

המוזה באה בסוף הנה המאמר שלי "אני מקווה שעם הזמן תוכלי לדבר בטלפון". את המשפט הזה שמעתי ממפקד היחידה הצבאית שאליה הוצבתי. אותו מפקד שאל אותי כמה שאלות ובין השאר הוא שאל אם אני מדברת בטלפון ועניתי שלא. הוא המשיך לשאול עוד שאלות ואת משפט המחץ שלעיל אמר בסופה של השיחה...והשאיר אותי כמעט פעורת פה (עד היום לא התאוששתי מהמשפט הזה). נו, טוב לא למדתי לדבר בטלפון אבל הצלחתי לתפקד ביחידה גם בלי לדבר בטלפון.ולדעתי האישית עצם העובדה שלא דברתי בטלפון והיכולת שלי להגיע לריכוז גבוה גרמה למצב שהציבו אותי לביצוע עבודות קבלנות שעשיתי לבד עבודה שעשו 3-4 חיילים וזו לא הגזמה – כך היה בפועל. כשהגעתי למקום העבודה הנוכחי לא רצו לקבל אותי בתחילה למרות שתלו מודעות לחיפוש סטודנטים לעבודה בתחום והצעתי להם הצעה מפתה מאד – "קחו אותי, לנסיון של שבוע, חודש או כל תקופה ללא תשלום ותנסו ולא תתאכזבו". מה חשבתם? אחרי יומיים אמרו לי "תשארי פה"... והידעתם? גם פה עבדתי וכרגע עוד עובדת בקבלנות. "הקבלנות" – זו תופעה שנראה לי, משיחה עם כמה חברים, די אופיינית לאלו מאתנו שרוצים להוכיח שהם כן יכולים לעבוד עם שומעים ולהתקבל מבחינה מקצועית ומאחר ונתוני הפתיחה, לצערנו, נחותים עלינו לעבוד יותר כדי להוכיח שאנחנו שווים משהו מבחינת העבודה. "סדרת חינוך לתרבות" - נראה לי ש"חינכתי" את שאר העובדים במשרד לתרבות של אמירת בוקר טוב ולהתראות כשמגיעים וכשמסיימים את העבודה. אצלנו אין שעות קבועות אז כל אחד מתחיל ומסיים בזמנים שונים ונוצר מצב שרק אחרי כמה שעות גליתי שמישהו הגיע לעבודה ולא ידעתי בכלל וזה מהסיבה שאותו אדם היה מגיע לעבודה ואומר בחלל האוויר "בוקר טוב" שלא הגיע אלי. וכך, החלטתי ללמד את האנשים שאתי לא עושים אוויר ובאים אלי אישית ואומרים לי בוקר טוב או להתראות. ואתמול אפילו סיימתי את סדרת החינוך אצל אחת חדשה. "זה לא לטלפון" – מה לעשות שוב הטלפון – במקומות עבודה רבים נהוג להשתמש בטלפון כדי למסור דברים ומאחר ואיני יכולה להשתמש בכלי זה אני מנסה ללמד את האנשים ליצור אתי קשר בפקס, או באי מייל – לקח הרבה זמן עד שהמסר הופנם ועד שאנשים למדו להשתמש בכלים אלו וכיום כמעט כולם משתמשים באמצעים אלו ואני שולחת ומקבלת פקסים או אי מיילים ומסכמת דברים שקשורים לעבודה בדרכים אלו. וזה נהדר שכיום יש אפשרויות ושהמצב כיום אילץ את האנשים ללמוד להשתמש באמצעים אלו כך שעבורי וודאי גם לרובנו ישנן יותר דרכים ליצור קשרים בענייני העבודה. "סדנאות ופגישות מרובות משתתפים" – החלק הלא פשוט במסגרות העבודה זה השתתפות בימי עיון, סדנאות, או בדיונים שבהם משתתפים הרבה אנשים – מאחר ואני עובדת כבר כמה שנים אז יצרתי לי כבר כמה דרכים להקל עלי בעניין כזה : באה מוקדם למקום חדש ומאתרת לי מקום שבו נראה לי שאוכל להבין הכי טוב , אני יושבת בשורה הראשונה או השנייה באמצע או בצד – תלוי איפה עומד הנואם או המרצה ובמיקום המצגות והאור ומבנה החדר, אם אני רואה את המרצה אז אני מספרת לו שאני לא שומעת טוב וקוראת שפתיים ומיידעת אותו שכדאי לו לעמוד ולדבר כך שאוכל לראות את השפתיים. אם אני מכירה את האנשים – בפרט במקום העבודה – אז אין בעיה כי מכירים אותי ויודעים שצריך לעמוד מולי כדי שאראה מה אומרים והגעתי גם למצב שכיבו את האורות כדי "שיראו יותר טוב את המצגת" ובאותו זמן דברו בחושך אז ביקשתי שידליקו לפחות אור קטן איפה שהמרצה עמד והדליקו . "כשהבוסית מודיעה משהו חשוב" – למזלי, יש לי בוסית שמבינה עניין וכשיש לה משהו חשוב להודיע היא מודיעה באחת משתי הדרכים – לכולם ואח"כ לי באופן אישי או לכולם ועמידה במקום שבו אוכל לראות אותה. יפה לא? בסה"כ, בשנים האחרונות יש יותר מודעות ונכונות ללכת לקראתנו בדברים שיקלו עלינו את ההשתלבות במקום העבודה. וכדי להיות הוגנת, אגיד שמקום העבודה שלי הוא מקום נהדר ובאמת מתחשבים בי והולכים לקראתי ואני משתדלת להחזיר את התמורה המתאימה כך ששני הצדדים מרוויחים – הם עובדת שמפיקה תפוקה טובה ואני – השתלבות והתקדמות מבחינה מקצועית וסיפוק.

0ne Man

New member
מאמר מס' 6 מתקבל בכיף! ../images/Emo13.gif

יכול להיות שלא תאמינו לי,אבל כאשר התגייסתי לצבא כמתנדב, קיבלו אותי ביחידה במה שנקרא "על תקני" - כלומר בנוסף לתקן הקיים. לאחר שנה, צמצמו את התקן ב- 3 חיילים, כי פשוט לא היה מה לתת להם לעשות, וכל חייל שסיים את שירותו- לא טרחו להביא חייל חדש במקומו. וכמה חודשים אחרי שהשתחררתי - הגדילו חזרה את התקנים... אבל האמת היא, שזה לא היה בגלל שהייתי סופרמן. פשוט, מוסר העבודה ביחידה ששרתתי בה היה על הפנים. חיילים באו להעביר את הזמן יותר, מאשר ממש לעבוד.זה היה ה"נורמה" בשמנו, וחיילים היו מביטים בי, הפרייר, שתמיד הגיע ראשון למשרד והלך אחרון - לפעמים גם כמה שעות אחרי שכולם עזבו.. כל מאמר שמגישים פה, מזכיר לי את עצמי. איזה נוסטלגיה...

0ne Man

New member
ומי יהיה המתחרה ה-7? ../images/Emo13.gif

ודרך אגב - בתגובה שלי היה טעות בהקלדה: הנורמה בשמנו - הכוונה לנורמה בזמנו...

milford

New member
עוד משהו שלא כתבתי

הזכרת לי משהו שגם לי קרה בצבא. כשעמדתי לסיים את השרות הצבאי חיפשו מישהו לק"ש ואמרו לי שאחרי נסיון אתי הם החליטו שרק לק"ש יכולים להיות הכי טובים והם מצאו מישהי אחרת לק"ש גם כן...

0ne Man

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

את פילסת והכשרת את הדרך ללקויי השמיעה שבאו אחרייך! אני מקווה שיבוא יום, ומעסיקים בשוק העבודה יעדיפו לקבל לקויי שמיעה לעבודה במקום שומעים, כיוון שהם יידעו שלקויי השמיעה עובדים יותר חרוצים ויותר יעילים בעבודה!

Catty

New member
הם חרוצים יותר ועובדים יותר

כי הם רוצים להוכיח את עצמם... אך כשהם יצליחו... כנראה עוד תופתעו ותראו שהם כבר לא כאלה כמו שהיו... ומההסטוריה של פעם והיום: כך הייה עם היהודים בגולה... אך כשעלו ארצה-תראו כמה הדרדרו בחינוך...

אתה אומר "לקויי שמיעה"

כאילו שהם מקשה אחת גדולה. וכאילו שכל לקויי השמיעה חרוצים ויעילים. בעיני זה נשמע כמו - "כל האמריקאים נחמדים". זה שהאדם הוא לק"ש זה לא אומר כלום על האופי שלו. זה רק מאפיין קבוצה ולא מעיד עליה דבר וחצי דבר. לקוי שמיעה יכול להיות חרוץ ויעיל כמו אדם שומע. הוא יכול להיות יותר יעיל ממנו. ואפילו, מי שישמע - גם פחות יעיל מאדם שומע.

צלף

New member
% חשיבה סטסטיטית %

נכון שיש לקויי שמיעה עצלנים, ונכון שיש גם שומעים חרוצים
אבל ללקויי שמיעה יש דחף שמתגלה אצלם יותר חזק מאשר אצל שומעים, והוא הדחף שמתגלה אצל כל מיעוט שמרגיש מקופח מאיזה סיבה כלשהו: והוא הדחף להוכיח את עצמך כך שסביר שמבחינה סטסטיטית אחוז החרוצים אצל לקויי שמיעה גדול מאשר זה של שומעים...

0ne Man

New member
אתה צודק../images/Emo70.gif

אני מאמין שרוב לקויי השמיעה מרגישים דחף וצורך להוכיח לעצמם ולכל השומעים הסובבים אותם שהם לא רק שלא נופלים בכישוריהם מהשומעים, אלא אפילו יותר טובים מהרבה שומעים אחרים! ולכן הם משקיעים יותר בעבודה, משקיעים יותר בלימודים, והתוצאה- שהם מצליחים יותר מהרבה שומעים אחרים, למרות מגבלת השמיעה! כי אין דבר העומד בפני הרצון! אולי תגידו שזה פתגם נדוש, אבל הוא נכון ואמיתי! כל לקוי שמיעה שירצה להוכיח את עצמו בכל מאודו,וישקיע בעבודה או בלימודים את כל המאמצים- מובטח לו שגם יצליח!!

0ne Man

New member
רעיון טוב! ../images/Emo13.gif

ואני מזמין אותך לבצע את הסקר ולדווח לנו על תוצאותיו

moran f

New member
נורא הגיוני שאני אעשה את זה

כי אתם המנהלים כאן, ויש לכם כלי סקרים שנראה לי מאוד יעיל ונוח.

0ne Man

New member
חשבתי שהתכוונת לסקר ארצי מקיף

לא עלה על דעתי שהתכוונת לערוך סקר פנימי כאן בפורום. אולם אני מקבל את הרעיון שלך, ומבקש רק שתציעי לי את השאלות שאת חושבת שצריך לשאול בסקר, ואת התשובות האפשריות לסקר. אני אשים את הסקר בפורום, ואתן לך את כל הקרדיט לרעיון ולביצוע. מה דעתך?

moran f

New member
עזוב קרדיט

אני חשבתי על משהו בכיוון של: האם את/ה מנסה להוכיח משהו (בצבא, בלימודים, בעבודה וכו')? 1. כן, אני מנסה להוכיח לאחרים שאני יכול/ה לתפקד טוב לפחות כמו שומעים, אם לא יותר. 2. כן, אני מנסה להוכיח לעצמי שאני מסוגל/ת לעשות כל מה שאני אחליט. 3. לא, אני חושב/ת שכבר הוכחתי שאני יכול/ה. 4. לא, אני לא חושב/ת שאני צריכ/ה להוכיח משהו למישהו. 5. אני מנסה להוכיח את תורת היחסות. או משהו כזה (מישהו מוכן לעזור לי ולהציע רעיונות לשיפור? תשובות שחסרות?) ואגב, תרגישו חופשיים להיפטר מכל הסלאשים המעצבנים ולנסח את השאלה בזכר בלבד. אני לא בטוחה למה בכלל שמתי אותם.

כיסוף

New member
הערה לגבי

1 בשביל מה לנסות להוכיח לאחרים שאת יכולה לתפקד יותר טוב או לפחות טוב משומעים בשביל מה ההבדלים כאן בכלל?
למה בכלל ההבדלים למה שלא תוכיחי את עצמך בתור מה שאת עובדת ולא בתור אחת עם מסקיינטייפ על המצח שמבדיל אותך מהמשומעים. למה לנפנף בזה קיבינימט
ומה כבר יש להוכיח מי מתפקד טוב או לא? בחיים בחיים אני לא אבין את הגישה הזאת

moran f

New member
אוקיי... מה אני עשיתי?

אני נותנת תשובות אפשריות, לא את התשובות שלי (שמת לב שיש שני כן ושני לא? אין לי פיצול אישיות). אישית, גם אני לא ממש מבינה את הגישה הזו, אבל יש אנשים שחושבים ככה. את חושבת שבסקר שנועד לבדוק כמה כאלו יש אני אמורה להתעלם מהם רק כי אני לא מבינה את הסיבה לכך שהם מרגישים ככה? (ובעצם אני כן יכולה לראות מה גורם למישהו לחשוב ככה, אני פשוט לא חושבת או מרגישה ככה בעצמי).

כיסוף

New member
מורן

אני התייחסתי אך ורק לשאלה מספר 1 בשביל שתעני על מה שביקשתי , לא התעמקתי בשאלות האחרות העברתי עליהם ריפרוף אבל השאלה הראשונה מיקדה לי את העיניים. נו מה לעשות. ומה שאני חושבת על הנושא של מעביד ולקו"ש אני רק יכולה להגיד ששיקול המעביד היום שזמן זה כסף וזה רק מסביר לך את העמדה שלי לגבי השיקולים של המעביד ומה הוא היום יבחר לקחת. השאר תמשיכי את קו המחשבה שלי כרצונך. וההערת ביניים שלך לגבי פיצול אישיות מיותרת לחלוטין.

moran f

New member
זו לא שאלה, זו תשובה

הייתה שאלה אחת וחמש תשובות שונות - שתיים מתוכן התחילו ב"כן" (אחת מהן זו שהפריעה לך) ושתיים התחילו ב"לא" - זה מקור ההערה על פיצול האישיות (מי שעונה על אותה שאלה בדיוק גם בכן וגם בלא כנראה סובל מבעיה כלשהי, לפחות לדעתי). מה בדיוק שאלת? הסברתי לך שאני לא מסכימה עם התשובה הראשונה, אבל אם את רוצה אני יכולה להסביר לך למה אני חושבת שיש אנשים שכן יסכימו איתה. מה הקשר של "זמן זה כסף"? מהם השיקולים של המעביד ומה הוא יבחר היום לקחת?

כיסוף

New member
טוב עזבי

מה שאני חושבת בטוח שונה מהמחשבות שלך. אז חבל להכנס לדיון בכלל. ולגבי שיקולים של מעביד התכוונתי למה שאני אמרתי. ענית לי בערך לגבי מה שרציתי וזהו

moran f

New member
את מתדיינת רק עם מי שמסכים איתך?

זה די משעמם, לא? ולגבי שיקולים של מעביד לא מצאתי כלום בהודעה שלך (וקראתי אותה שוב רק כדי להיות בטוחה שלא פספסתי כלום).

למעלה