מאמר מעניין

mise

New member
לגבי לשקר:

אני לא משקרת. אומרת את האמת (טוב, לא נאלצתי להתמודד עם רופאים או אחיות טיפת חלב, אבל עם אנשים): - היא מחוסנת? בטח! ואז יש את המרחיבים: -באמת? חיסנת אותה? איזה חיסונים נתת לה? כל החיסונים שהיא צריכה. ויש את המחדדים: -נתת גם את החיסון הזה והזה? (טוב, אפשר להמשיך עם התשובות החמקניות לנצח, אבל בשלב מסוים אני משיבה בפירוט): מה פתאום, היא יונקת. -מה הקשר? אז היא מתחסנת תוך כדי. (ואם בדיוק יוצא, אני מניקה ומדגימה:) הנה, את רואה, היא מקבלת חיסון.

תNר

New member
ספציפית לגבי החיסונים -

גם אצלי מתחסנים באופן טבעי(
) ואני פשוט לא מספרת את זה. מעטים מאוד יודעים. אבל השכן הקרוב שלי, שכן יודע, הגדיל עשות - הוא טוען שהיה מדווח עלי למועצה לשלום הילד ושאני עוברת על חוקי מדינה(
). ואני לעצמי מגחכת וחושבת שהוא עושה אותו הדבר בכך שהוא נותן לבת החצי שנה שלו תמ"ל מרגע לידתה, תוך שכנוע את אשתו שהיא לא צריכה להניק. הצליח לו

אם פי 3

New member
זו אכן המלצה באותה רמה

כך שכל מי שלא מיניקה לפחות עד גיל שנה (מפחדים בארץ להמליץ על שנתיים), פועלת בניגוד להמלצות בדיוק כמו מי שלא מחסנת...

mise

New member
../images/Emo41.gif נצל"ש בי"ח.

אשתו של גיסי ילדה ביום ראשון בשבע ועשרה בבוקר, בבית חולים. היום התברר לי שהיא משתחררת מבי"ח הערב בשמונה בערב והתינוקת נשארת שם לבדיקות ומעקב
עד מחר אם לא יותר מזה. למה? כי יש לה צהבת. "למה האמא לא נשארת איתה?" שאלתי. "כי זה עולה לבי"ח הרבה כסף", נאמר לי. "ומה היא תאכל?" (האמא לא שואבת, בודאות) לא נעניתי.

rnati

New member
חשבתי שכבר לא עושים דברים כאלו...

לאמא שלי לפני 22 שנה הודיעו שלא משחררים אמא בלי תינוק והשאירו אותה בבית חולים עוד יום רק בגלל שרצו להשאיר את אחי (גם צהבת)

mise

New member
ובכן, גם אני חשבתי שזה שייך

לתקופות פרמיטיביות יותר. מסתבר שלא. אני מקוה שההנקה לא תחרב לה בגלל זה.

debby12

New member
מנהל
גם כשאני נולדתי - לפני 34 שנה בהדסה

השאירו את אמא שלי מאושפזת 10 ימים מכיון שגם אני הייתי מאושפזת בגלל פוטו-צהבת - וזאת כדי שתוכל להניק ועל כך אגב אני חייבת תודה גדולה לבי"ח הדסה כי בזכות זה היא הניקה אותי 10 ימים - כי "לא היה לה נעים מהצוות" (אמא שלי היא אחת שבעיניה כל מה שרופאים אומרים הוא קדוש
). אחרי 10 ימים היא נמלטה משם יחד איתי ודבר ראשון הפסיקה להניק. נשמע לי שבחלק מהדברים בתי החולים רק הולכים אחורה במקום קדימה.

מאי261

New member
לא בא לך להחליף רופאה?

אני מאד אוהבת את רופאת הילדים שלנו - אנחנו מדברות כמו חברות, בגובה העיניים, ומה שאני הכי אוהבת בה זה שהיא לגמרי פתוחה לשמוע כל דעה שהיא (חיסונים, לא לעשות sleep training רחמנא ליצלן וכו') ומכבדת דעות שונות. כשאני נאלצת להיפגש עם רופאים אחרים מהמשרד בגלל שהיא לא יכולה זה ממש סיוט ואני מתעצבנת כל פעם מחדש. לא חבל שאת הולכת לרופאה וצריכה לשתוק ולא להגיד את מה שאת רוצה ו/או מאמינה בו? זה לא משפיע על אמינות הרופאה בעיניך? (סליחה על מבול השאלות, אני מבינה שעדיף בכל מקרה כמה שפחות אצל רופאים, אבל לפעמים אין ברירה ואז זה מאד עוזר כשהרופא שלך ואת רואים עין בעין, לא?)

האמת - אין לי כוחות לעבור שוב מרפאה

ובסה"כ היא דווקא על הכיפאק (כתבתי פה בעבר עליה, זו פעם ראשונה שאני יוצאת ממנה ככה) גם בנושא חיסונים, גם בנושאים אחרים, גם בקטע של לידת הבית וסירובנו לטיפולים שונים ומשונים אחרי הלידה (כמו בדיקת שמיעה שהיתה נראית לנו מיותרת בעליל, משחת עיניים, ויטמין K). באמת לא נראה לי שאני הולכת לשקר לה. זה היה קצת בצחוק (ורבע ברצינות...). נראה - יש לנו עוד חודש לביקור הבא. והאמת היא גם, שאחרי 3 ילדים, אני כבר ממש לא מתרגשת ממה שרופאים אומרים. מקסימום אני עושה עם הראש "כן כן" והולכת לעשות מה שבא לי.

Manty

New member
אפשר שאלה ../images/Emo13.gif

למה את הולכת לרופא to begin with?

אותו הדבר אני יכולה לשאול אותך ../images/Emo8.gif

למה את *לא* הולכת... עניין של החלטה אישית ואמונה שלי שזה מה שנכון לעשות. ראשית כל, אני כן מחסנת וזה נעשה במרפאת הרופאה. שנית, אני חושבת שדווקא כן חשוב לעקוב אחר התפתחות וגדילה. כשהבנות שלי חולות ואני רואה לנכון (לא על כל שיעול קטן או חום, אבל במקרים מסויימים בהחלט כן) אני לוקחת אותן לראות רופאה. השקפת החיים שלי שונה משלך

vashti72

New member
אכן מעצבן../images/Emo31.gif

לא ייאמן כמה מהר גורמים לנו לא להאמין בעצמנו. יש לך מזל רוני, שאת יודעת ומבינה (הרופאה לא יודעת שאת יועצת הנקה?) חשבתי על זה הרבה לאחרונה איך אנחנו כל הזמן מחפשים וממציאים דברים שמרחיקים אותנו מהטבע שלנו ומגופנו - סתם דוגמה - טרמפולינה שרוטטת שבאה להחליף את תנועות הגוף שלנו וכד'

היא לא יודעת.

פשוט לא שאלה אותי על מקצועי... ולא ראיתי לנכון להכנס לזה. את חושבת שהייתי צריכה? אני לא רוצה לבוא ולהתעמת איתה, אבל אני בהחלט לא מתכוונת לעשות כל מה שהיא (או כל רופא אחר) מציעים לי בעיניים עצומות. אגב, הרופאה הזו היא דווקא הרע במיעוטו - מעולם לא הוציאה לי, למשל, דוגמיות של תמ"ל לחלוקה חינם (הרופא הקודם היה עושה את זה כל הזמן ושואל אם אני צריכה, אם כי הוא דווקא לא התרגש מתינוקות רזים). היא סיפרה לי שאמהות רבות שבאות אליה מיניקות למרחקים (לדבריה - שנתיים... מעניין מה היתה דעתה על פעוט גדול יותר שיונק
) ושזה יופי מבחינתה. היא דיברה איתי על חיסונים בפגישתנו הראשונה ונתנה לי חומר כתוב ושלחה אותי הביתה "להתייעץ עם בעלך ולהחליט" ולא ישר תקעה חיסון בלי לשאול או בלי לתת לי להחליט אם אני מעוניינת בכלל לחסן... היא עדינה ומתוקה עם הילדות ומשתפת בכל מה שהיא עושה - מסבירה, מדגימה, גם לי וגם להן, ולא רק עושה ואומרת שככה זה וזהו. הפעם פשוט, התפלק לנו כזה ביקור לא שגרתי שממש לא הבנתי מאיפה זה נחת.

אז אולי תגידי לה...

נשמע שהיא אשה שאת מעריכה, ואפילו מחבבת (?). אז אחרי שתגמרי לכעוס, אם את כועסת בכלל, תגידי לה, אולי היא דווקא תשמח לשאול אותך שאלות מקצועיות? אל תגידי לה, כמובן "מה שאמרת לי שבוע שעבר זה שטויות במיץ", (אני יודעת, טריוויאלי לכתוב) אבל תהיי שם כיועצת הנקה ותראי. אם היא רוצה ללמוד ממך - העולם הרוויח. אם לא - תמשיכי להסכים אתה על כל דבר
בדיפלומטיות יתרה, ושום אסון לא קרה.

debby12

New member
מנהל
רופא הציע לך דוגמיות של תמ"ל? ../images/Emo2.gif

בד"כ, למרות ששחור על גבי פורום באינטרנט אני נשמעת כמו זינה הנסיכה הלוחמת - אני די שומרת על פאסון רגוע מול רופאים (אין לי רצון או כוח "לחנך את כל העולם שיילך לפי דרכי הבלתי קונבציונלית" - בד"כ אני מהנהנת בנימוס וזהו בתגובה ל"עצות" שונות שלא ביקשתי) אבל, בי נשבעתי, שאם רופא ילדים היה מציע לי דוגמא של תמ"ל לא הייתי עוברת על זה בשתיקה. אולי בגלל זה לא הציעו לי
<הולכת להוציא קיטור מהאוזניים
>

תשמעי סיפור

כשיובל היתה כבת חודש שאלתי את הרופא בבדיקה השגרתית על שאיבה והצגת בקבוקים (לא ידעתי, פעורה שכמותי, שלרופאים אין מושג ירוק בנושא הזה...) הרופא גמגם משהו בסגנון של "אנחנו ממליצים להציג בקבוק במהלך החודש השני לחיי התינוק" ואמר - לפחות היה כנה - שהוא לא ממש יודע מה לייעץ לי בנושא שאיבות אבל "את יכולה לתת לה גם תמ"ל, הנה קחי שתי חבילות" והגיש לי שתי חבילות שלמות וגדולות (לא תגידי דוגמית למנה אחת או שתיים) של תמ"ל. אמרתי תודה בנימוס והתפעלתי מנדיבות לבו של הרופא (שוב, פעורה לחלוטין, מאיפה היה לי לדעת שאת הפחיות האלו הוא מקבל בחינם ומחלק כדי ליחצ"ן את חברת התמ"ל הספציפית שנתנה אותן). אפילו נתתי לה, ברוב טפשותי, בקבוק תמ"ל בגיל ששה שבועות אותו היא הקיאה בקשת ומאז לא נגעה יותר בדבר הזה. כשמאיה היתה בערך באותו גיל, שוב באותה המרפאה, רופא אחר שאל אם אני מעוניינת בדוגמיות ועניתי שלא, תודה, אין לי בהן צורך. יחד איתי ישבה שם אחותי שלא הבינה למה אני מתעצבנת (עד שנולדה לה לפני שנה ו-8 ילדה משלה
כמובן עוד יונקת
).

debby12

New member
מנהל
ואללה?!

את? נתת סתם תמ"ל בגיל 6 שבועות? עכשיו הזכרת לי את הפרסומות ההיסטוריות לוירג'יניה סלימס של you've come a long way baby
עכשיו אני גם מבינה איך זה אני לא זכיתי לדוגמית. בביקור עם גילגי בגיל 4 ימים אז היא שאלה אם אני "רק מניקה" או שגם נותנת "תוספת". אמרתי ש"רק מניקה" ושאלתי (בטון טמבלי/תמים/מפגר) לשם מה היא צריכה תוספת [אגב - באותו שלב גילג כבר חזרה למשקל הלידה שלה + 10 גרם] הרופאה אימצה חזק את התאים האפורים בראשה אבל לא היתה לה תשובה בשבילי בשביל מה צריך תוספת
<היא רק אמרה משהו כמו "שהרוב נותנים תוספת" דבר שאני מניחה שהוא נכון>. לאור הדין והדברים האלה אני מניחה שהיא הניחה שאני לא הלקוחה שתתלהב אם היא תתן לי תמ"ל בחינם

בהחלט LONG WAY ../images/Emo6.gif

את יודעת, לא נולדתי IBCLC
וזה נכון, הרוב אכן נותנים "תוספת"
במהלך עבודתי וגם בחיי האישיים נתקלתי באמהות ספורות ביותר שלא נתנו תמ"ל בכלל בימים הראשונים לחיי התינוק, אם בגלל לחץ של צוות האחיות והרופאים ביולדות, אם בגלל לחץ משפחתי, ואם בגלל חששות שלהן ואי אמון בגופן (שכמעט תמיד חוזקו מהצד ע"י כל דיכפין). גם אני שואלת שאלות כאילו אני מטומטמת כדי לראות מה יענו לי
גם אם ברור לי שאני יודעת בדיוק מה התשובה הנכונה. כך עשיתי כשהיא אמרה לי "תתחילי לתת לה ויטמינים" - שאלתי איזה ויט' ולמה הם טובים, והיא ענתה שזה בגלל שהחורף מגיע. תשובה לא מספקת בעליל מבחינתי. הילדה מקבלת מספיק ויטמינים ממני, ומהשמש.

rjf

New member
מאוד מופתעת ממה שאת ואחרות

כותבות פה לגבי גישה של רופאים להנקה (אולי זה רק באמריקה ככה) אני הייתי בטוחה שכבר הבנו אנשי הרפואה לפחות בנקודה הזאת שאין כמו טבעי ושהנקה זה הכי טוב לכולם... אני הנקתי את הבכור שלי שנה (עד שנכנסתי להריון והוא הפסיק מעצמו - אני לא ידעתי שהוא בהריון וחשבתי שפשוט לא בא לא יותר ולא התעקשתי) ומכל הכיוונים נתקלתי רק בחיזוקים חיוביים - הדיאטן שלי כל פעם ציין איזה מתנה אני נותנת לבן שלי - הרפאים שלפו פחות אנטיביוטיקה וגם בטיפת חלב עודדו אותי מאוד. עצוב לשמוע שזהו לא גישה כללית...

למעלה