מאמר מצויין שקראתי רק היום

יונה1

New member
מאמר מצויין שקראתי רק היום

הכותב, דקל אבשלום. המאמר די ישן (19 באוקטובר 08), אבל רלוונטי מתמיד. טמטום ופתטיות: על המאבק לשחרורו של גלעד שליט המאבק לשחרורו של גלעד שליט עלה מדרגה בחודשים האחרונים. המאבק שבתחילתו הסתכם בהצבת דגלים קטנים על מכוניות פרטיות התקדם לאחרונה למשמרת מחאה בתל-אביב ומספר הפגנות גדולות וקטנות. ביום הכיפורים נערכה הפגנת "בקשת סליחה מגלעד" שבה ננאמו נאומים והושמעו תפילות. במסגרת אחת מההפגנות הוגש למשתתפים כיבוד "כמו בשבי": פיתות יבשות עם זיתים. אולם מה אנחנו אמורים להשיג מכל אלה? את מה שראינו עד עכשיו אי אפשר להגדיר כהפגנה, אלא כהפגנת חולשה. אכילת פיתות יבשות עם זיתים מזכיר לי את התרגילים שילדים קטנים עושים בכדי להשפיע על הוריהם: לפעמים ילד שהוריו מתנגדים לבקשותיו, חושב שאם הוא יכאיב לעצמו, אז ההורה האוהב, שלא רוצה לראות את בנו סובל, יכנע ללחצים וימהר לציית לדרישותיו של בנו. אולם עלינו לזכור שיש הבדל בין מצבנו כילדים להורים אוהבים לבין מצבנו כאזרחים במדינת שחיתות ואפתיה. במקרה הראשון, להורה באמת אכפת מהילד ולכן הוא לעתים נכנע להלקאתו העצמית. במקרה השני, אנחנו יכולים לאכול פיתות יבשות עם זיתים עד שנתפוצץ, אבל זה לא יועיל בדבר. היחסים בינינו לבין המדינה הם לא יחסי אהבה ואכפתיות, אלא יחסים של מאבק פוליטי. אם נפגע בעצמנו, לא באמת נרשים מישהו שם למעלה, כל מה שנעשה זה רק נחליש את כוחנו הפוליטי בעוד המדינה תמשיך להתנהל כרצונה. מאבק אמיתי למען שחרורו של גלעד שליט צריך להתנהל כמו מאבק אמיתי: במקום הנפת דגלי גלעד על מכוניות, שריפת דגלי ישראל ברחובות. הפגנה המונית, מתמשכת ורועשת מול בניין הכנסת במקום הפגנת התבכיינות ובקשת סליחה מול עיריית תל אביב. במקום חסימה ברברית של סחורות לפלסטינים שאין להם כל קשר לחטיפה, חסימת דרכים ראשיות בישראל וקריאה לשביתה כללית עד להחזרת גלעד. אם הטענה של הפעילים לשחרור גלעד נכונה, ואכן רוב הציבור תומך בהם, אז למה שלא ישתמשו בכוח הפוליטי העצום שעומד לרשותם בכדי באמת לפעול לשחרורו של גלעד במקום לשבת ולהתבכיין כל היום? אל תסתמכו על קיומה של אליטה נאורה שכואבת את כאבכם ובאמת תרצה לעזור. אליטה כזאת קיימת אולי בכוכב אחר, אבל פה אצלנו הפוליטיקאים רק רואים את קידומם האישי והישרדותם הפוליטית. הדרך היחידה להשפיע על אנשים כאלה היא רק בהפעלת לחץ נגדם, וזה יכול להיות יותר קל ממה שזה נראה ממבט ראשון. האליטה הפוליטית מפחדת מאתנו פחד מוות. הנה למשל, הליצן הפוליטי אהוד ברק לא מפסיק להפציר בנו להפסיק את ההפגנות, בתירוץ הדבילי שזה "יעלה את המחיר". זאת בעוד מי שהעלתה את ה"מחיר" על שחרורו של גלעד היתה מדינת ישראל, אשר בהחלטה שברק עצמו עמד מאחוריה, שחררה אסירים ללא כל תמורה עבור הרשות הפלסטינית. זה מה שאילץ את חמאס באמת "להעלות את המחיר". לישראלים הנאבקים על השחרור לא צריך להיות אכפת כמה אסירים ישוחררו עבורו. להפך, כל המרבה הרי זה משובח. גם האסירים הפלסטינים הם בחלקם הגדול אנשים שנחטפו על ידי ישראל, הרבה פעמים ללא הגשת כתב אישום או כל האשמה אחרת. מבחינתנו שישחררו את כל האסירים. ומה בנוגע לאלה עם דם על הידיים? לכולם פה יש דם על הידיים, למקרה שלא שמתם לב. כל האזור כאן מצוי במלחמה. שני הצדדים מקיזים את הדם אחד של השני. שני הצדדים רואים את הרוצחים שלהם כגיבורים, אז כל הדיבור הזה על "דם על הידיים" הוא לא יותר מצביעות קדושה. גם לא צריך להיות אכפת להם ששחרור האסירים יחליש את כוח המיקוח של המדינה. להפך: אם כוח המיקוח של המדינה יחלש, נוכל להיות בטוחים שהחטיפות הבאות תסתיימנה הרבה יותר מהר. אלו הנקודות שהלוחמים למען גלעד צריכים להדגיש בכל הזדמנות, אבל הם לא עושים זאת. הם לא עושים זאת כי בכך הם יערערו משהו שחשוב להם הרבה יותר מאשר גלעד שליט: הציונות. הם חוששים מהדרך היחידה לשחרר את גלעד שהיא שחרור אסירים, כיוון שפתרון זה יחליש את המדינה, אשר לה ול"כוח המיקוח" שלה הם נאמנים יותר מלכל הגלעדים שבעולם. לכן הם לוחצים למען פתרונות חסרי תוחלת כמו הפעלת לחץ על האוכלוסייה הפלסטינית. אם הם יחשפו את הצביעות שבהסתרת העובדה שגם גיבורי ישראל הם לא יותר מאנשים עם "דם על הידיים", שגם ישראל מעורבת בחטיפות, וששמירה על כמה מאות מהחטופים שלה חשובה לה יותר משחרורו של חטוף אחד של חמאס, אז הציונות כולה תתגלה כמסכת של צביעות ושל שקרים. הם פוחדים להיכנס לאזור הדמדומים הזה שבו מדינת היהודים הופכת לסתם עוד מדינת טרור. וכדי לא להתמודד עם הרגע הזה, הם מסתפקים באכילת פיתות יבשות ובתפילות. לאחר מכן הם חוזרים לביתם וחושבים "ואו, באמת עשיתי משהו למען גלעד שליט, אני כזה אדם מוסרי ואכפתי", בעוד גלעד עצמו ממשיך להרקב בשבי.

מסכימה לגבי הדביליות של ההפגנות המדוברות

אבל ממש לא לגבי כל היתר. שריפת דגל ישראל וחסימת כבישים, זה לא דבר שאני שלדעתי כמה שיותר אסירים שישוחררו ככה יותר טוב, מוכנה לו וזה רק ימאיס את המטרה על כלל הציבור ויגרום למפגינים להתפס כאנשים אלימים והזויים כמו הכתומים (שכידוע, לא השיגו כלום במאבק שלהם). העלאת המחיר מבחינתי משמעותית לא כי משחררים יותר (כאמור, כמה שיותר יותר טוב), אלא כי היא הלכה למעשה מעכבת את העסקה, וכן, אני חושבת שאם יש איזושהי השפעה לכל ההפגנות הספוראדיות האלה (לרבות הפגנה מול הבית של ברק שגר בכלל בקומה ה32... בדיחה עלובה), זה בדיוק זה - עיכוב העסקה. גם גורם לחמאס לראות שכל עכבה לטובה, וגם לא מפעיל שום לחץ אפקטיבי וממוקד על הממשלה. ברק, אגב, אמר את זה בדיוק על ההפגנות שתוארו במאמר, הפגנות שנערכו די בו זמנית או אחת אחרי השניה כל פעם במקום אחר עם אקט טקסי דבילי אחר... בדיחה. למאהל המחאה מול ביתו של אולמרט, כפי שידוע, הוא הגיע בעצמו (ממש אחרי שאולמרט אמר שזה רק מעלה את המחיר) ואחריו הגיעו כל השרים שידוע כי תומכים בביצוע העסקה (מי כי הוא מאמין שזה נכון ומי מסיבות פופוליזם) ואחרי הקריאה של פואד במאהל לתת לשרים להכריע הצטרפו אליו בקריאה גם שרים בכירים אחרים והדבר היה כותרת במעריב. גם אם יש מי שיאמר שהשרים המדוברים שבאו למאהל צריכים להתבייש, ואיפה הם היו 3 שנים וכו', הדבר מוכיח שבניגוד להפגנות מטומטמות שנערכות במקביל בכל הארץ, המאהל - אפקטיבי. אילו בראשות הממשלה היה מישהו פחות צנוני ואגו-מניאק מאולמרט ואם לא הייתה לבני שרת החוץ, לדעתי זה גם באמת היה עובד, והממשלה הייתה מצביעה על עסקה שהייתה עוברת ברוב קולות. אבל אולמרט הוכיח שגם אם ההתנגדות שלו לשחרור אסירים היא שטחית (כמו כל דעה שיש לו בכל נושא שהוא), האגו שלו מושרש היטב. ביבי נתניהו זה סרט אחר ל ג מ ר י. מעבר לכך שהוא עצמו תומך בביצוע עסקה ומבין שזו הדרך היחידה שלחרר את גלעד שליט, הוא הדמות הכי לחיצה שקיימת בפוליטיקה הישראלית לדעתי. הבעיה היא שעכשיו, בניגוד לממשלת אולמרט, אם ביבי יניח על השולחן עסקה להצבעה - היא עלולה שלא לעבור. מצב שעסקה מונחת על השולחן אבל לא עוברת הוא נוראי לגלעד שליט, כי החמאס יסיק מכך, ובצדק, שאם יחכה עד להרכב ממשלתי אחר, יתנו לו מה שירצה ולכן עדיף לחכות.

יונה1

New member
מסכימה איתך לחלוטין

שהכותב בעל דעות קיצוניות מדי, אבל התייחסתי לביקורת המצויינת שלו, יותר מאשר ל"המלצות פעולה" שצרף. האפקטיביות הברורה של אוהל המחאה (לעומת כל יתר העשייה ההזוייה והמטומטמת) הוכחה כבר בשבועות הראשונים שלו, כאשר עליזה אולמרט הזמינה כמה נציגות מיושבי האוהל על מנת להגיד להן* במו פיה שהאוהל מעיק ועוכר שלווה. ולדעתי אולמרט בכלל לא היה צנוני ואגו מאניאקי, אלא פשוט לא הופעל עליו לחץ נכון. בהעדר לחץ, הוא נשאר יושב על הגדר, כי זה בדיוק מה ששירת אותו פוליטית. ------- *אמנם הייתי בפגישה הזו, אבל אני לא רוצה להרגיז את סקפטיק, אז אני מתייחסת לעצמי בגוף שלישי

יונה1

New member
../images/Emo39.gifתמיד לשרותך

הרי הסיבה היחידה שבגללה אני משתתפת בפורום הזה, היא ההנאה שלי להרגיז אותך.

לדעתי, לו הופעל על אולמרט לחץ נכון

מההתחלה(!) אז אולי(!!) זה היה משיג אפקט כי זה מראש היה מנתב אותו למקום אחר מ"לא ננהל משא ומתן על שחרור אסירים". ברגע שהוא כבר הלך למקום הזה, זה לדעתי כבר היה אבוד איתו כי הוא אינו טיפוס של להודות בטעות ולהתקפל. אבל מה שהיה היה, וכבר לא יעזור לבכות על חלב שנשפך... אפשר רק ללמוד מטעויות.

יונה1

New member
את מתעלמת

מניהול המו"מ עם החיזבאללה. חודש אחד בלבד לפני החזרת ארונותיהם של רגב וגולדווסר, החל לחץ נכון ואפקטיבי עליו (בסיוע אדיר של התקשורת) והמנטרה של "לא ננהל וגו'" עפה לפח הזבל של ההיסטוריה. ומה שהכי חשוב כרגע, זה שהמבצע הממשמש ובא של יואל מרשק עם חבורת חסמב"ה ויחידות הקומנדו של "אם תרצו" מוכיח ששום דבר עדיין לא נלמד. אני חוששת שעוד נבכה כאן הרבה על חלב שממשיך להשפך.

אני לא מתעלמת בכלל

החזרת ארונותיהם של רגב וגולדווסר תמורת סמיר קונטאר היו הבחירה הקלה יותר עבורו, והיה סוג של יציאת ידי חובה בשביל שיעזבו אותו כי הנה, הוא עשה עסקה. במקום לחלץ קודם (או אולי לנצל מומנטום ולחלץ מיד אח"כ) את החייל החטוף החי, הוא בחר להחזיר את המתים בשביל שקט תעשייתי. אפשר היה ללכת לעסקה מיד אחר תהדיא א', אבל לא היה לאולמרט רצון לקבל את ההכרעות הקשות והפחות נוחות למחצית מפלגתו ולאגו שלו.

יונה1

New member
נכון

אבל אולמרט עצמו פחות מעניין אותי. אני מתמקדת רק בלחץ הציבורי שהיה או לא היה עליו. ומשעה שלא היה בכלל לחץ (חוץ מהשבועיים האחרונים לכהונתו), הרי שראוי היה להפיק לקחים ומסקנות לגבי המשך הפעילות מול נתניהו. נדמה לי ששתינו מסכימות שהלקח טרם נלמד.

יונה1

New member
חבל שמכולם, רק הסבא של גלעד חושב כמונו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3733098,00.html

נגיעוT

New member
שכחת דבר בסיסי אחד

לאף אחד מאיתנו-אלו שרוצים שגלעד יחזור ומהר,אין את היכולות להשפיע באמת בעניין הממשלה תחליט על שחרור אסירים-או לא גם אם נעמוד יום וליל מול בית ראש הממשלה-לא נראה לי שמשהו יתקדם בכיוון,אלא אם ביבי יחליט ממילא לשחרר הם כבר פיתחו חסינות......

יונה1

New member
אולי אין לנו את היכולת להשפיע

אבל יש לנו כן את היכולת לחשוב, לקחת החלטות ולעשות בחירות בין כמה חלופות: א. לשבת בבית באדישות ב. לעשות את אותן שטויות כבר 3 שנים, והיד עוד נטויה מאד מאד (את מכירה את רשימת השטויות מצויין) ג. להמשיך לעמוד בירושלים ולהציק לראש הממשלה, מתוך הבנה שזו העשייה הנכונה ביותר. ומי סיפר לך שהם פיתחו חסינות? הרי אולמרט בפרוש נכנע ללחץ שלכם (הגם שהתחיל באיחור רב), הרי אהוד ברק הודה שהוציא את צה"ל מלבנון בעקבות הלחץ של "ארבע אמהות" ונתניהו הודה שגם הוא רצה לעשות זאת, אך לא הספיק. הרי שר הבטחון פוחד לסלק יתד של אוהל במאחזים כי הוא רועד מפחד המתנחלים. ויש עוד דוגמאות, למרות שבישראל אכן לא יודעים למחות כמו שצריך. אבל כשעושים תערוכות ועושים "משמרות ערנות" ועצרות עם זמרים, רק גורמים לראשי הממשלה להצטרף לשירים בשמחה, או לרקוד על הגג מאושר על שהאנרגיה מופנית "למעברים". ככל שאני זוכרת, עוד שום "מעבר" לא החזיר בעבר שבויים. ראשי ממשלה כן.

יונה1

New member
תיקון קטן

הימין בישראל יודע למחות מצויין, כך גם החרדים בירושלים. את מרזל ובן גביר (למרות התעוב מדעותיהם) אני בכלל מעריכה כבר שנים, על התחכום והידע בלתזז מדינה שלמה, למרות שהם רק שניים. (והם גם אף פעם לא סופרים כמה עשרות השתתפו במעללים שלהם. הם מבינים שמספיקים שני אנשים כדי להעביר מסר טוב).

חסינות? ביבי?

אני רוצה להזכיר לך מה קרה באוהל המחאה בסוף ממשלת אולמרט. בזמן שההפגנות הספורדיות רק הזיקו, לאוהל המחאה הגיעו שרי ממשלה אחד אחרי השני. נתניהו הוא לא אולמרט, נתניהו הוא ל-ח-י-ץ, ומראש מעוניין לבצע את הצעד יותר משאולמרט היה. הממשלה היא לא מקשה אחת. לא הקודמת, וגם לא זאת. יש שרים שתומכים במובהק (ברק, פואד, ומהליכוד - גלעד ארדן) ושרים שמתנגדים במובהק (בוגי). צריך באוהל המחאה את המילואימניקים, את המפקדים, את העתידים להתגייס, את ההורים של העתידים להתגייס, את כוווולם, בשביל שיקראו בקול תרועה רמה שהפקרת חיילים שנשלחו להגן על המדינה היא סטירת לחי מצלצלת לכל לוחם בסדיר ובמילואים, להורים שלהם, לחברה הישראלית, והאחריות לפעול על מנת להשיבו על כתפיה של הממשלה בירושלים. אם יש הפגנה שיכולה להשפיע, בזו מדובר.

יונה1

New member
כן נועה. ועוד איך יש להם חסינות!

נועם העניק לנתניהו חסינות!!! ביום שלישי הוא "קפץ לביקור" באוהל המחאה ואמר זאת במילים מפורשות. סליחה... הוא קרא לזה "אשראי". במשך קרוב לשנתיים, גם אולמרט קיבל מהם חסינות (ע"ע צילומיו מחובק עם קרנית גולדווסר). יואל שליט העניק למערכת "חסינות משושלת" בכך שנענה להזמנה להיות אורח הכבוד בטקס הממלכתי ביום העצמאות. ועוד עשרות דוגמאות. יש להם חסינות ואשראי הרבה יותר גדולים משניתן להעלות על הדעת.

יונה1

New member
שאלת מליון הדולר

נראה שלמרות שלוש השנים, רק הסבא מבין שם עניין. האם ידעת שבנו (אחיו התאום של נועם) נרצח בשבי הסורי??? מעניין אותי כמה עוד שבויים מתים המדינה הזו רוצה לגבות ממשפחת שליט. מחריד שאין בכלל מילים!!!

לא ידעתי שהיה תאום, אבל כן, ידעתי

ביום הזיכרון שמעתי על זה. תמוה בעיני שיואל שליט (זה היה גם שמו של האח, נכון?) קיבל את ההזמנה לטכס הממלכתי. אני בבית רק דיברתי על הצביעות, וכשאמא שלי שאלה אותי למה אני כ"כ צינית וקיבלה ממני את ההסבר, היא השיבה בהכנעה שמה לעשות, מדינה מטומטמת.

למעלה