מאמר מרתק בנושא הזמן מדצמבר 2015 (ממש חדש)

aetzbarr

Member
שאלת הראשונה לא יכולה להישאל, כיוון שהזמן עוד לא נוצר

הבריאה היא פלא, והידיעה קימת כאשר היא מודעת לעצמה.
זה פלא הפלאים של עולמינו, ומי שמכיר בו מכיר.
הידיעה לא צריכה כלי שיכיל אותה.

לא הצגתי בריאה של חומר.
טענתי כי החומר המוחשי נוצר מצירוף כמויות של שני דברים כמותיים ערטילאיים,
והם הזמן הסטטי והאנרגיה.
הצירוף הזה הוא תהליך בריאה ראשוני.
אם הצירוף הזה יתפרק, העולם המוחשי יעלם ברגע, וישארו בו הידיעה,
ושני דברים כמותיים ערטלאיים, והם הזמן הסטטי והאנרגיה.

חוק שימור המסה הוא משפט חסר ערך, כיוון שמכשיר המודד מסה לא קיים.
גם המלה מסה היא צירוף אותיות חסר מובן.
גם חוק שימור החומר הוא משפט חסר ערך, כיוון שמד חומר לא קיים.

א.עצבר

hnc

New member
שמע ידידנו עצבר, זה כבר לא רציני.

הסברנו לך בפורום "חדשות המדע" ושאלו אותך שם שאלות על הזמן הסטטי שהמצאת ושלא יכלת לענות עליהן ואתה נשאר בשלך, ולכן לא אכנס איתך לדיון על הזמן הסטטי שלך.
רק אומר לך דבר בולט לעין שמפליא אותי שאף אחד בפורום כאן לא עלה עליו.
שים לב מה כתבת: "חוק שימור המסה הוא משפט חסר ערך, כיוון שמכשיר המודד מסה לא קיים.
גם המלה מסה היא צירוף אותיות חסר מובן.
גם חוק שימור החומר הוא משפט חסר ערך, כיוון שמד חומר לא קיים."
&nbsp
ובכן מר עצבר, כל דבר שכותבים לך הוא חסר ערך, או צירוף אותיות חסר מובן, אבל מה לגבי צירוף האותיות שלך "הזמן הסטטי"?
הרי אם הדברים הנ"ל חסרי ערך וצירופי אותיות חסר מובן, אז הזמן הסטטי שלך חסר ערך וצירוף אותיות לא מובן הרבה יותר מהם, כי לעומת הזמן הסטטי שהוא בראש שלך בלבד, חוק שימור המסה-אנרגיה הוא אמת לאנשים רבים שבמקרה גם חכמים מאוד...

aetzbarr

Member
כתבתי חסר ערך, כיוון שאין מדידה. במדע המדידה קובעת.

האם אתה מכיר מד חומר ?
האם אתה מכיר מד מסה ?
גם הזמן הסטטי הוא חסר ערך, אם אי אפשר למדוד זמן סטטי.
יש שלושה מכשירי מדידה ידועים ומוכרים.

מד מרחק, מד זמן , ומד אנרגיה.
מד זמן מודד זמן דינמי, ובעקיפין הוא גם מודד זמן סטטי.

יתכנו גם מד שטח ומד נפח, אבל אין בהם צורך מעשי.

ומה זה חוק שימור המסה - אנרגיה ?

א.עצבר

hnc

New member
מד חומר אתה רוצה?

למה, אתה לא בטוח שיש חומר שאתה רוצה מד? אתה בעצמך חומר. או שלא?...

ידידי עצבר, מד לחומר יכול להיות משקל פשוט. תעלה עליו והוא יראה לך כמה חומר אתה.
ומה יש למדוד בזמן סטטי במד זמן כמו השעון כשבזמן סטטי המחוגים לא אמורים לזוז?
ומה זה חוק שימור המסה - אנרגיה ?
הנה, הכי קצר והכי קולע בשבילך (אפילו שאני בטוח שאחרי שתקרא תכתוב שהמילים חסרות ערך וצירופי אותיות חסרות מובן וכאלה):
http://www.kotar.co.il/kotarapp/index/Chapter.aspx?nBookID=93039971&nTocEntryID=93041229
&nbsp

aetzbarr

Member
לא תיארת מד חומר.

מד מרחק הוא סרגל פשוט.
מד אנרגיה הוא קפיץ פשוט.
מד חומר הוא...??????? השלם את המשפט.

א.עצבר

pynokyo

New member
יש סדרה מרתקת בערוץ דיסקברי (47 הוט)"דרך חור התולעת"

מחקרים ותיאוריות חדשניות בתחום הפיסיקה והחלל - כולל מחקר על הזמן ונושאים רבים אחרים בתחום מסתרי היקום. מרתק.

hnc

New member
בטח שזה מרתק.

לא סתם הקדשתי לזה שנים מחיי.
את הערוץ הזה אין לי כי הוט האלה רוצים עוד כסף, אבל אם יש משהו שת חושבת שיחדש לנו אז תכתבי על זה כאן.

pynokyo

New member
זו סדרה עם הרבה פרקים - לדעתי שווה לשלם בשביל לצפות בה

תנסה לחפש באינטרנט -ערוץ DC - discovery science לא יודעת מה התרגום לאנגלית, אבל בעברית שם הסדרה "דרך חור התולעת.
הסדרה משודרת באנגלית ללא תרגום - אין לי שליטה באנגלית, מבינה הרבה אבל לא הכל.
הסדרה עוקבת אחרי מדענים תיאוריטיקנים וחוקרים - מלווה בצילומים ומעקב אחרי הניסויים+הסברים.
קישור לערוץ באינטרנט http://www.sciencechannel.com/
קישור לסדרה שאני מדברת עליה - through the wormhole
https://www.google.co.il/?gfe_rd=cr...Ixk41LylOKtfhDwvxSS8rzi7JD8oMz8ssBCYarzCoAAAA
קישור כללי לכל מיני קישורים של צפייה ישירה לסדרה
https://www.google.co.il/?gfe_rd=cr...gws_rd=ssl#q=through+the+wormhole+צפייה+ישירה
עוד קישור לסדרה עצמה (אין לי מושג אם אפשר לצפות דרך האתר - תבדוק)
https://www.sratim.co.il/tt21412/מבעד-לחור-התולעת/
&nbsp

hnc

New member
תודה. אצפה בזה,

ואם יהיה לי משהו חשוב לומר אחזור אלייך ולפורום עוד איזה 4 חודשים כי זה הרבה פרקים לפי מה שאת אומרת...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
גם אנשים חכמים מאוד יכולים לטעות, הם לא אלהים.

חוקי שימור יכולים להשתנות עם הזמן, בפיזיקה יש הרבה הנחות ואף אחד לא מבטיח לך שחוקי השימור לא ישתנו פתאום.
&nbsp
ואם רואים פתאום שמשהו מוזר קורה, אז יכולים להמציא עוד חלקיק וירטואלי רק כדי לשמר את חוקי השימור.
&nbsp
The law that entropy always increases, holds, I think, the supreme position among the laws of Nature. If someone points out to you that your pet theory of the universe is in disagreement with Maxwell's equations — then so much the worse for Maxwell's equations. If it is found to be contradicted by observation — well, these experimentalists do bungle things sometimes. But if your theory is found to be against the second law of thermodynamics I can give you no hope; there is nothing for it but to collapse in deepest humiliation.
&nbsp
פיזיקה לרוב זה סוג של משחק, אנחנו לעולם לא נדע מה החוקים האמיתיים ביקום ואם בכלל יש חוקים כאלה.
&nbsp
זה למה המחקר המודרני ברוב המאמרים שתמצא ב-arxiv יכללו את המילה toy model, הם לא באמת מתארים את המציאות כפי שהיא.
&nbsp
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם הייתי יודע הייתי אומר לך, גם הפיזיקאים לא יודעים...

זה הכל תיאוריות ופרשנויות.
&nbsp
גם המנטרה של shut up and calculate היא פירוש אבל מאחורי החישובים צריך להסתכל על התמונה הגדולה, והתמונה הזו לא ברורה בכלל.
&nbsp
&nbsp

hnc

New member
אז מה הפואנטה?

אם כולנו יכולים לטעות בדברים כמו חוק שימור המסה-אנרגיה (רק נגיד, כי אני חושב שהחוק הזה מדוייק), אז זה בטח נכון לגבי דבר שסותר את עצמו כמו "הזמן הסטטי" של חברנו עצבר...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם יש שגיאות לוגיות אז בכלל התיאוריה יוצאת מהחלון.

אם תקרא היסטוריה של המדע תגלה שמה שנחשב מדע בהרבה פעמים זה מה שנחשב מדע בקהילה, כלומר שהמאמר המפורסם מדבר את הדיאלקט המתאים של הקהילה.
&nbsp
בפיזיקה אף תיאוריה היא לא התיאור המדוייק של הטבע.
&nbsp
אם אני אגיד לך שיכולים לבוא מחור תולעת מיקום אחר ליקום שלנו חלקיקים אקזוטיים שיפרו את שימור האנרגיה בשני היקומים בנפרד כאשר החור ייסגר, ואז האנרגיה כבר לא תהיה אפס בשניהם, הלך חוק השימור.
&nbsp
אם אני לא טועה גילויו של החלקיק הנייטרינו אלקטרון (או שזה אנטי נייטרינו) התגלה כי הייתה הפרה באותו חוק שימור מסה-אנרגיה או חוק שימור אחר אני כבר לא זוכר, אבל בפועל לצפות בחלקיק נקודתי, האם זה בכלל אפשרי?
&nbsp
בפועל מה שחשוב הוא לבחור בתיאוריה שחוזה את ערכי המדידות המדוייקות ביותר, אם יש שתי תיאוריות שחוזות אותו מספר עד אותו דיוק מידי פעם נעדיף לפי התער של אוקהאם אבל זה לא תמיד כך, נראה לי שהתיאוריה של איינשטיין (יחסות כבידתית) נחשבת ליותר מסובכת משאר התיאוריות שהיו באותו זמן, אבל אני כבר לא זוכר.
&nbsp
&nbsp

hnc

New member
אתה לא סגור עם עצמך.

פה אתה כותב שמכלום לא יכול להיווצר דבר ונשמע די בטוח בעצמך (אגב, זה בדיוק גם מה שאני חושב ממספר סיבות) :
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/69/180806916/רוחניות/פילוסופיה_לכל
ובהודעה פה מעליי וגם בזאת שלפניה אתה יוצא נגד חוק שימור האנרגיה-מסה שהוא בין היתר גם בדיוק מה שאתה בטוח לגביו בקשר לכלום שממנו לא יכול להיווצר דבר...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני אומר שחוקי השימור לא חייבים תמיד להתקיים...

וזה לא סותר את זה שלא יכול להיווצר יש מאין.
&nbsp
חוקי שימור או היעדרם לא אומרים דבר על היווצרות יש מאין, היווצרות יש מאין כבר סותרת לוגיקה פשוטה שמP לא נובע השלילה של P.
&nbsp
חוקי שימור של 4-תנע, חוק שימור מספר באריוני וכן הלאה לא חייבים תמיד להתקיים, זה לא חוקים מתמטיים, ואנחנו לא יודעים אם החוקים האלו בכלל יישמרו לנצח בעתיד או שהם גם היו כשהיקום היה יותר קטן.
&nbsp
כפי שאמרתי יש הרבה הנחות לאיך היקום מתנהג, וזה במידה מסויימת הדרך שבה אנו מסתכלים על הטבע.
&nbsp
אבל היווצרות יש מאין לא קשורה לחוקי שימור בטבע, האפשרות הזו נפסלת מטעמים לוגיים.
&nbsp

hnc

New member
תלמד קצת על חוק שימור האנרגיה-מסה

ונמשיך משם אם בכלל יהיה צורך...

למעלה