מאמר על שאלת הקשר בין חיסונים

אוטיסטים שלא חוסנו

כמה שידוע לי החיסון המשולש נכנס לשימוש בשנות ה-70 או ה-80 (אני למשל לא קיבלתי אותו בילדותי - אלא רק את החיסון נגד אדמת בכיתה ו'). כך שאוטיסטים בוגרים כפי הנראה לא קיבלו את החיסון הנ"ל.

אמא יעל

New member
MMR לא מכיל כספית

שלום הדר, הבן שלי לא קיבל את החיסון בגלל שהייתי מודעת לבעיה (אחרי שכבר נתתי כמה חיסונים בטיפת חלב), ובכל זאת הוא על הספקטרום (כנראה אספרגר). לפי מה שקראתי באתר אמריקאי של תביעות נגד יצרני החיסונים, הם מתיחסים לנזק שנגרם כתוצאה מהחומר המשמר של החיסון, שמכיל מרכיב של כספית. במקרה של אספרגר, קיימת טענה שמדובר ברגישות לכספית. דוקא MMR אינו נמצא ברשימת החיסונים הללו (כלומר אינו מכיל כספית), והנזק שהוא גורם נובע מסיבה אחרת.

אמא יעל

New member
קיים פרסום בטיפת חלב

ההנחה היא שסטטיסטית ילד שלא חוסן חשוף למחלות יותר מילד שחוסן, אם כי גם חיסון עלול לגרום להתפרצות המחלה. אחרת לא היה שוק לחיסונים. הנזקים משתנים ממחלה למחלה, ובטיפת חלב יש חוברת שמפרטת את הסיבוכים. השאלה היא מהם הסיכויים שילדך יהיה PDD כתוצאה מהחיסון. אם יש גורם תורשתי שמראה על רגישות יתר לחומרים יש לשקול אם לא עדיף לקחת את הסיכון הקלוש שיחלה במחלה ולא יהיה אוטיסט. תהיי קשובה אם ידוע על מגיפה שמתחוללת כעת במקום שאת עלולה להימצא בו (למשל, בגוש המזרחי, שם אין ביטחון שהאוכלוסיה מחוסנת) ולהיות חשופה אליה, ואל תסעי לשם. אלה שיקולים שלך. אישית אני מעדיפה את הסיכון הזה, ומצטערת שנכנעתי ללחץ לחסן (חשבתי שרק MMR גורם לאוטיזם), אפילו שזה נעשה בגיל מאוחר פי שניים ושלוש מהמקובל (חוץ מהחיסון הראשון בגיל 3 חודשים).

אי אפשר לדעת מראש-

לכן צריך ללמוד את הנושא ולהבין את השלכות החיסון, דחייתו או מניעתו. אני בעד חיסון מושכל וזה אומר לדעת הכל על כל מחלה שמפניה מחסנים וגם למה מחסנים. ומעט המלצות לגבי חיסון מושכל- אם יש ילד חולה-אסור לחסנו אלא אם הוא בריא חדש לפחות. אם יש במשפחה מחלות גנטיות או אוטיזם לא לחסן עד גיל שנה ואז לעשות את זה אחד אחד. אם יש חשד שאחרי חיסון יש התדרדרות-לרוץ להומאופת ולא לתת חיסון נוסף. לא לחסן סמוך לגמילה מהנקה, למעבר למעון או למטפלת. הרבה בריאות עירית פרידמן

נונינה1

New member
מהורים שלא מחסנים וגם לא נותנים

אנטיביוטיקות וכדו' אני יודעת שהם מנסים לגונן יותר על הילד מחשיפה למחלות. הילד הולך יותר מאוחר לגן, לא מבקרים אנשים חולים (כל המשפחה) מטפלים באמצעים טבעיים במערכת החיסונית ובמחלות הרגילות....

כדי לגלות את זה צריך תקציב../images/Emo4.gif../images/Emo2.gif

שלום לך נתן ותודה שהצטרפת אלינו, הבעיה של הרגישויות במערכת העיכול (יש לבני הגדול בעיקר), הולכת יחד עם הרבה סימפטומים נוספים. רגישויות שונות למזון, פירוק חלקי של המזון במערכת העיכול, ספיגה חלקית דרך המעי (דופן המעי שאמורה להיות דקה מאד מצטלקת ומתעבה בעקבות הדלקות החוזרות ואז חלק גדול מתוצרי פירוק המזון, אינם יכולים לעבור ויש בעיות של ספיגה) ועוד. כדי לקבל את הנתונים , צריך לעשות לכל ילד רקטוסקופיה, לקחת ביופסיה מרקמות המעי, לתרבת משם את הוירוס ולעשות PCR, והרצה בג'ל שהיא בדיקה יקרה ואז רואים בדיוק איזה זן של וירוס צמח שם והאם הוא זהה לזה של החיסון. הבעייה היא כספית. במקרה של ווייקפילד, הוא היה סקרן והיו לו את האמצעים.. השאלה אם במצב הנוכחי פה היום, יש מי שייקח זאת על עצמו. אני כבר מזמן, דיברתי פה על יצירת מרכז טיפולי רב מקצועי, שירכז את הבדיקות והטיפול בילדים מהספקטרום האוטיסטי, אך זה בטח ייקח עוד עשור עד שזה ייתבצע. בוולפסון יש את הניצנים למרכז כזה. צריכים להיות בו נוירולוג, פסיכיאטר, אימונולוג, גנטיקאי, רופא ילדים, גסטרו-אנטרולוג, זיהומולוג, דיאטנית ובטח עוד מקצוע ששכחתי. אז אפשר היה לעשות הערכה תפקודית של המערכות הפגועות השונות ולתת טיפול ממוקד יותר. אך מה לעשות שפה מסתכלים על הילדים האלה, רק בעלי מקצוע באספקט המוחי נפשי??? זו רק חצי עבודה. גם הבסיס לטיפול לא צריך להשאר רק התנהגותי, כיון שמדובר במחלה שעדיין נקראת תסמונת, כי לא מבינים מספיק את המנגנונים השונים המעורבים במחלה זו. במחלה מטפלים רופאים. במחלת טרשת נפוצה לדוגמא, יש נזק למעטפות המיאלין של מערכת העצבים, בגלל נוגדנים שגויים, הנוצרים בגוף כנגד עצמו (מחלה אוטו-אימיונית, היוצרת נזק עצמי). חלק מהנוגדנים האלה נמצאו גם בחלק מילדי ה- PDD והם יוצרים דלקות במוח ואחראיים גם לרגרסיה תפקודית. לא כל רגרסיה של הילד קשורה לנוגדנים התוקפים את רקמת המוח, אבל חלק כן. במקור נוגדנים אלה מנסים לתקוף וירוס זר שהתנחל בתוך תאי המוח, כתוצאה מירידה בתפקוד של מחסום דם-מוח BBB. ירידה זו קשורה למום של תפקוד הכבד שמשחרר רעלנים אל הגוף, הפוגעם במחסום דם-מוח ומאפשרים את כניסתם (של הרעלנים= טוקסינים) יחד עם וירוסים לתוך המוח. מצטערת שזה נשמע רפואי מדי, אך המנגנונים האלה כבר תוארו בספרות. היות ויש לי רקע בנוירופיזיולוגיה, קראתי לא מעט בנושא ויש לי מובאות. אך אין לי שום תקציב.....

השאלה צריכה להיות PDD ללא חיסון

כי בספקטרום האוטיסטי יש היום פי עשר יותר ילדי PDD- שהידרדרו אחרי גיל שנה- שנה וחצי, לעומת האוטיסטים "הקלאסיים" שרואים את ההבדלים ביניהם לבין ילדים אחרים כבר מתחילת דרכם. עד כדי כך זה נפוץ, שהתופעה של הידרדרות אחרי גיל שנה נכנסה לספרות הרפואית כאקסיומה. זו טעות לחשוב שכל ילד שהופך לאוטיסט הוא בגלל חיסון, אך המחקרים שבדקו מדברים על 90% מילדי ה-PDD, שהם נפגעי חיסונים. לעיתונאי שדיבר איתי, סיפרתי קצת יותר וכמובן שהוא הבין רק חלק מהדברים. והנה קצת תקצירי מאמרים: Digestive Diseases and Sciences, (April, 2000) Vol. 45, No. 4, pp. 723-729. It has been reported that measles virus may be present in the intestine of patients with Crohn's disease. Additionally, a new syndrome has been reported in children with autism who exhibited developmental regression and gastrointestinal symptoms (autistic enterocolitis), in some cases soon after MMR vaccine. It is not known whether the virus, if confirmed to be present in these patients, derives from either wild strains or vaccine strains. In order to characterize the strains that may be present, we have carried out the detection of measles genomic RNA in peripheral mononuclear cells (PBMC) in eight patients with Crohn's disease, three patients with ulcerative colitis, and nine children with autistic enterocolitis. As controls, we examined healthy children and patients with SSPE, SLE, HIV-1 (a total of eight cases). RNA was purified from PBMC by Ficoll-paque, followed by reverse transcription using AMV; cDNAs were subjected to nested PCR for detection of specific regions of the hemagglutinin (H) and fusion (F) gene regions. Positive samples were sequenced directly, in nucleotides 8393-8676 (H region) or 5325-5465 (from noncoding F to coding F region). One of eight patients with Crohn disease, one of three patients with ulcerative colitis, and three of nine children with autism, were positive. Controls were all negative. The sequences obtained from the patients with Crohn's disease shared the characteristics with wild-strain virus. The sequences obtained from the patients with ulcerative colitis and children with autism were consistent with being vaccine strains. The results were concordant with the exposure history of the patients. Persistance of measles virus was confirmed in PBMC in some patients with chronic intestinal inflammation. ועוד אחד:Neuro-immunopathogenesis in autism Author Singh, Vijendra K. Organization Department of Biology & Biotechnology Center, Utah State University, Logan, UT, 84322-5305, USA Publication Source Neuroimmune Biol. (2001), 1(New Foundation of Biology), 447-458 Autism is an idiopathic brain disorder of unknown cause and etiol. It causes severe deficits of higher mental functions, as well as behavioral manifestations. Based on our ongoing research of a reciprocal relationship between nervous system and immune system, we studied autism as a neuro-immune dysfunction syndrome (NIDS) in which autoimmunity to brain was strongly implicated. Because myelination is one of the most important postnatal developmental events, we specifically focused on autoimmunity to brain myelin. We conducted lab. evaluation of brain autoantibodies and virus serol. in approx. 250 autistic children and 150 controls (healthy and non-autistic disease controls). The brain autoantibody study included detection of antibodies to neuron-axon filament proteins (NAFP) and three main myelin components: myelin basic protein (MBP), galactocerebrosides (GC) and 2, 3-cyclic nucleotide 3'-phosphohydrolase (CNP). The virus serol. included measurement of IgG antibodies to measles virus, human herpesvirus-6, cytomegalovirus and rubella virus. We found that autoantibodies to MBP were selectively present in up to 80% of the autistic children, but they were only rarely detected in the controls. Autoantibodies to NAFP and GC were also detected, but they were found non-specifically in control subjects also. Autoantibodies to CNP were absent in both groups of children. Thus MBP is potentially a candidate autoantigen in autism. Regarding virus serol., autistic children had a significantly higher level of measles virus antibodies as compared to controls; however, the antibody level of other three viruses did not significantly differ between the two groups. This suggested a temporal link of measles virus with autoimmunity in autism. The examn. of brain autoantibody and virus serol. data revealed that there was a serol. assocn. between measles virus and MBP autoantibodies, i.e., the higher the measles virus antibody level the greater the chance of MBP autoantibody. Collectively, these observations led us to speculate that an autoimmune response, presumably secondary to an atypical measles virus infection, may cause autism. The idea that autism is an autoimmune disorder is further strengthened by the fact that many autistic children respond well to treatment with immune modulating drugs. Considering MBP autoantibodies as an index of autoimmunity to myelin, an open-label trial of oral Sphingolin (myelin contg. autoantigen) is under assessment-preliminary results are encouraging with significant improvement of behavioral characteristics in the autistic people. In conclusion, autism involves a neuroautoimmune response that occurs at the neuro-immune biol. interface. Clin., therefore, there is enormous potential for restoring brain function in autistic people through immunol.

אכן כי כספית הורגת וירוסים.. בחיסון

ולכן חיסון המכיל וירוסים חיים\מוחלשים לא יכיל כספית. הוירוסים שנמצאים בחיסון זה נמצאו בתוך רקמת מערכת העיכול באוטיסטים. הם מתיישבים שם, כיון שמערכת החיסון החלשה אינה הורגת אותם ע"י יצירת נוגדנים ואז הם חוגגים. כפי שכתבתי בפורום בעבר, הנזק הקשור לאוטיזם, חלקו קשור לחוסר תפקוד תקין של מערכת החיסון וחלקו האחר לחוסר תפקוד תקין של הכבד בפינוי רעלים, כגון הכספית. יש מספיק סימוכין לשני האספקטים. אגב אחד החיסונים הבעייתיים ביותר הוא ה-DPT\DT שכן הכילו כספית וכיום בגירסא החדשה הפרטית, מכילים פורמאלין (חומר רעיל ומסרטן).

נונינה1

New member
תלמה - שאלה אליך......

אישית, בגיל 6 את מתכוונת לתת לבן שלך את החיסום .MMR השני ? האם בגיל הזה המערכת החיסונית לדעתך עדיין לא ערוכה לקבל את החיסון במידה והיתה בעיה כזו בגיל שנה, או שבגיל שש הבעיה כבר לא קיימת ?

תלמה שאלה במסר ועוד דבר אחד

חיסנו אותו בכיתה א' בשנה שעברה ויש לו עוד חיסור בקרוב בבית הספר נישארתי מעט מודאגת מענין שבשום מקום טיפות חלב וכד' כאשר מחסנים לא דיברו על השלכות החיסון לגבי אוטזם בבקשה הבהירי לי את הדברים אדית

לימור א

New member
לא יודעת מה לעשות...

הבן שלי PDD בן שנתיים וחצי ולדעתי בהחלט יש קשר לחיסון כי גם במקרה שלי חלה הדרדרות לאחר החיסון ואפשר לראות זאת בקלטות וידאו. כרגע אני בחודש תשיעי צריכה ללדת כל יום ואני מתלבטת אם לעשות את החיסון הזה -(יש לי הרבה זמן עוד להתלבט ) כמו כן שמעתי שהיום ניתן להפריד את החיסון ולחלק אותו האם זה משנה משהו? ועוד שאלה אחת מה לגבי שאר החיסונים ?

לא לחסן../images/Emo70.gifלא לחסן../images/Emo70.gifלא לחסן../images/Emo70.gifלא לא

אנסה לתת תשובה פחות מסורבלת מקצועית, אך אפשר להסתכל גם על השירשור בנושא בכניסה לפורום- על סכנת החיסונים. מצטערת שלא הצלחתי לצרף את הקובץ. הוא כבד ובעייתי. אין לחסן שנית ילד, אם חושדים שהידרדרותו קשורה למום מולד של מערכת החיסון.(אלה שחולים כל הזמן וכל וירוס שבא לבקר מסבך אותם. דלקות אוזניים ללא סוף ורגישויות של מערכת העיכול, תגובות עוריות של דרמטיטיס,או ואריאציות של דלקות בדרכי הנשימה העליונות והתחתונות). אין לחסן שוב. זהו מום מולד שאיתו צריך ללמוד ולחיות. כמו שילד נולד עם מחלת ציסטיק פיברוזיס, גושה, או מחלות גנטיות אחרות. הם לא מבריאים יום אחד בגיל 6-7, כי זה לא בעייה של בשלות מערכת החיסון, אלא בעייה בתפקוד המולד של מערכת החיסון. אולי יום אחד יימצא לזה פיתרון- אך אין סיבה לתת לילד חולה צליאק תזונה של לחם רגיל- כדי שמצבו יחמיר ואותו הדין הוא לגבי ילדינו, אלה שנפגעו מחיסונים אין שום סיבה לתת להם עוד חיסונים, כדי שייפגעו עוד יותר, כי כל חיסון נוסף ידרדר את מצבם ואולי יהפוך אותם הרבה יותר אוטיסטים וחולים. ולכן, כל אמא צריכה להזכר טוב טוב, איך היה הילד שלה לפני גיל 9-12 חודשים ולהחליט האם הוא היה תינוק רגיל אז- או לא. אם היו לו מילים וג'סטותשנעלמו לאחר גיל שנה- אני אישית, כאמא לשני ילדים נפגעי חיסונים, כמנהלת הפורום הזה הרוצה בטובת הילדים וכאחת שקראה הרבה בנושא. ממליצה שלא לחסן אותם שוב- עד אשר לא יימצאו חיסונים "נקיים" יותר מחומרים משמרים רעליים, כמו הכספית או הפורמאלין שהחליף אותה. ממילא ברוב המקרים, אם קיים מום במערכת החיסון (מום מולד להזכירכם-שאינו קשור לגיל הילד)-לא יווצרו מספיק נוגדנים כדי להגן על הילד, אך יווצר הנזק. וחבל על ההידרדרות הנוספת בתפקודו. לימור- אל תחסני כלל וכלל. עדיף לתת לו\לה לגדול תקין עד גיל 5, עד אז המלחמה שלי, להביא לכאן את הבדיקות האלה שרואות מיהם הילדים שייפגעו מחיסונים- תהיינה כאן במחיר סביר. אדית- אשלח לך את פרטי במסר שתדברי איתי. תלמה.

בחודש תשיעי

חשוב שתדעי כי היום מחסנים כל תינוק מיד עם צאתו לאויר העולם (ברכת ברוך הבא...). החיסון הוא נגד הפטיטיס B -חיסון מיותר לגמרי בגיל 0. המחלה מועברת ביחסי מין או ע"י מזרק מזוהם או ע"י אם נגועה. לכן אם את לא נשאית אל תחסני-צריך להודיע מראש לצוות הלידה ולחתום על מסמך! בברכה עירית פרידמן

לא רק אלמנט הכספית מסוכן-

הטראומה לתינוק שיש לו רגישות גבוהה היא קשה יותר (ואי אפשר לדעת מראש שזה תינוק עם רגישויות). אז תחשבו על טראומת הלידה לתינוק-המעבר בתעלת הלידה, היציאה אל האור והרעש והקור....עכשיו תוסיפו לזה עוד חיסון!....לפעמים זה יהיה ה"קש" האחרון. אז חשוב לי לחזור על זה שוב-החיסון הזה (הפטיטס B)לאחר הלידה מיותר לגמרי מבחינה בריאותית. הרבה בריאות. עירית פרידמן-הומאופתית

אומרית

New member
בקשר לחיסונים...........

בני הבכור בן שש וחצי ומאובחןPDD.לדעתינו ניגרם לו נזק עצום מהחיסון של גיל שנה.(אותו חיסון שנקרא MMR).כבר בתחילת ההריון השני שלי ברור היה לי שהתינוק לא יחוסן בכלל או יקבל חיסון הומהופטי או תוכנית חיסונים אחרת לגמרי מהתוכנית של טיפת חלב. לפני שנה ועשרה חודשים ילדתי את בני השני וכשהוא היה בן ארבעה חודשים הופננו בעצת חברים לקליניקה שניקראת טיפה מן הטבע המנוהלת ע"י חיים רוזנטל וד"ר נעה פרנקעל. הרופאה הסבירה לי בפירוט רב על כל חיסון מה הסכנות והכינה לבני תוכנית חיסונים אישית .בנוסף קיבלתי בשבילו חיסונים הומהופטים. אני לא יכולה לומר שהייתי שקטה לחלוטין אך הפחד מעוד ילד פגוע כנראה גדול מהפחד של המחלות . אני לא שלחתי עדיין את בני הקטן לגן ומשתדלת עד כמה שאפשר למנוע מגע עם אנשים חולים . מקווה שעזרתי לך בלבטייך.... ביי

למעלה