מאמר ענייני וממצה בעניין מאגרים ביומטריים

Gilliana

New member
מאמר ענייני וממצה בעניין מאגרים ביומטריים

המאמר הבא סוקר באופן ענייני ותמציתי את נושא המאגר הביומטרי בישראל ומאקרים ביומטריים בכלל - ממליצה לקרוא:

0Pandemonium0

New member
קראתי את המאמר והגבתי לכותב בפורום אחר, כך:

הודעה ראשונה: קראתי את המאמר שלך ונתקלתי בשורה אחת, שעליה חזרתי בקול מספר פעמים. לצורך הדגשה, אתה מבין. אחזור עליה שוב גם בשבילך: "הבעיה הנוספת היא שהמאגר הוא שק חבטות נוח לזעם נגד "הממסד", בזמן שכמעט כל אזרח כיום מפיץ ברצון..." ברצון ברצון ברצון ברצון "...ובלי חשבון מידע על עצמו." אני לא מבין אתכם, בחיי. אתם חושבים שכדאי לעשות מאגר כזה? אתם רוצים שהפרטים שלכם יופיעו בו? יופי לכם, אבל טיעון אחד שאני שומע יותר מדי מתחיל להרגיז אותי, והוא ההתעלמות המוחלטת מהרצון החופשי שלי, שאמור להיות מוענק לי מעצם היותי אזרח במדינה דמוקרטית. רוצים מאגר? בהצלחה, אל תכריחו אותי להצטרף באלימות. הודעה שנייה: כאשר אוסרים עליי לגנוב, להצית, לאנוס, לרצוח, להסית או שאר פעולות, אוסרים עליי בעצם לגרום לפגיעה באחר, בין אם נפשית או גופנית. כאשר מחוקקים חוק שמטרתו איסוף נתונים אישיים שלי, ומכריחים אותי בכוח לציית לו, אז אין כאן הגיון. אם בכך שהייתי מסרב להצטרף למאגר הייתי פוגע באדם אחר, אתה צודק. יש למדינה זכות מלאה להשתמש בכוח כנגדי. אבל אם לא אצרף את נתוניי למאגר, מי ייפגע מכך? אף-אחד. שימוש בכוח נגדי לא נעשה מתוך הגנה של המדינה על האזרחים, אלא סתם כי בא לה. וזה כבר מצב מסוכן. אלא אם כן, כמובן, אתה טוען שאי הוספת נתוניי למאגר תאפשר לי לרצוח בעוד מספר שנים ולהתחמק מכך. על כן, כדי לעצור אותי, רוצח בפוטנציה שכמוני, יש להשתמש בכוח. זה מה שאתה טוען? אם כן, אתה מאשים אותי בפשע שלא ביצעתי. בעצם, אתה זורק את היסוד הדמוקרטי הקרוי "כל אדם חף-מפשע עד שהוכחה אשמתו", לפח. ואיפה הדמוקרטיה כאן? מה את אומרת?

RichardSmith

New member
../images/Emo45.gif מסכים

עלה במחשבתי רעיון בזמנו לחייב כלי רכב במערכת של "איתורן" אבל מולאמת. המידע עצמו נגיש רק באישור שופט. מערכת שכזו תוכל לאפשר לאזרחים לנוע בצורה יותר יעילה ע"י הכוונת הרמזורים, למשל. הבעיה הכי גדולה של הרעיון היא שהמערכת תאפשר מסירת מידע לגבי מיקום המכונית לגורמים עויינים...

Gilliana

New member
אני אומרת ש...

אני לא מבינה מה הבעיה, ובמה מאגר ביומטרי שונה מהמצב הנוכחי: הרי ממילא מחייבים אותך למסור למרשם התושבים את כתובתך, וממילא כל פרטיך מופיעים ברשומות אלו כך שאין שום הבדל בין מספר זהות לבין טביעת אצבע לצורך העניין. לשיטתך - אסור בכלל שיהיה קיים מרשם התושבים. אתה לא חי באנרכיה ולכן הרצון החופשי שלך, אם לא שמת לב, הוא כבר מזמן לא פונקציה, עוד הרבה הרבה לפני לפני שמישהו חלם על מאגר ביומטרי ולכן, הטיעון הזה אינו רלוונטי. להגיד לך יותר מזה? הייתי מחייבת טביעות אצבע גם בשימוש בכרטיס אשראי, היה חוסך הרבה מאד הונאות וגניבות שכבר מזמן יצאו מכלל שליטה.

Blutige Erde

New member
הרצון החופשי הוא בהחלט פונקציה.

אי אפשר להכריח אף אחד לעשות כלום, ובהחלט ובהחלט שיש הבדל בין מספר זהות לטביעת אצבע. נראה אותך מפלילה מישהו רק עם מספר זהות. חלק משמעותי ממקרי ההונאה והגניבות בכרטיסי אשראי נובע בעיקר מטיפשות המחזיקים שלהם, כמו אנשים שזורקים קבלות לפח הזבל שמחוץ לבית שלהם במקום לגרוס אותן, וכדומה. עכשיו, אם הם טיפשים מספיק בשביל לעזור לאחרים לגנוב להם כסף, תארי לעצמך מה קורה כשמדובר בטביעות האצבע או ב-DNA שלהם. שלא לדבר על זה שהממשלה תוכל פשוט לקחת DNA של מישהו מהמאגר, וזו אפילו לא תהיה גניבה, ולשכפל אותו, או להפליל מישהו, רק כי הם יכולים. אני מעדיפה שיגנבו את כל הכסף שיש ויהיה לי, שיכניסו אותי לכלא לתקופה כי אני לא מוכנה למסור טביעות אצבעות, מאשר להיות אסירה של שרי ממשלה מזדקנים ומתקרחים בכל זמן ובכל מקום.

Gilliana

New member
מה מה מה??? על מה אתה מדבר? ../images/Emo122.gif

כנראה שאין לך מושג במה מדובר - שום מאגר DNA, בסה"כ שתי טביעות אצבע של שתי האצבעות המורות, אלו טביעות שאי אפשר להפליל באמצעותן ו/או לעשות שום דבר אחר לבד מלזהות את בעל האצבע. צאו כבר מתאוריות הקונספירציה ההזויות האלו, בחייכם - תתייחסו לדברים כהוייתם ועל תכנסו לסרטים ולהמצאות של דברים שלא היו ולא נבראו.

0Pandemonium0

New member
את שוכחת, כנראה, שעל-גבי העור שלנו נמצאים

המוני תאי עור שנושרים בכל מקום שבו אנחנו נוגעים, וזה כולל את המקום בו נשאיר את טביעות האצבעות שלנו, לצורך הקמת המאגר. אני חושב שאפשר להפיק מהתאים האלה דנ"א, תקני אותי אם אני טועה. לא אדבר כמו בלוטיגה, אם כי אני מסכים, אלא אשתמש במניעים אחרים. אז בואי נניח שאת חושבת שאין סיכוי שמישהו יפליל את האזרחים עם טביעות האצבעות שלהם, ולכן בעינייך טביעות אצבע ומספר זהות הם שווי ערך. בעזרת אף-אחד מהם לא יופלל אף-אדם. אבל זה פורום פילוסופיה, נכון? אז הרשי לי לפנות אל הפילוסופיה: האם באמת מספר שרירותי, מופשט, ש"הוענק" לי, הוא שווה ערך לטביעת אצבע פיזית שהיא חלק מגופי הגשמי? האם לא ברור לך ההבדל בין מספר בלתי מוחשי לטביעת אצבע או צבע שיער, לדוגמה? האם צבע השיער שלי שווה ערך למספר הסלולרי שלי?

Gilliana

New member
אתה בהחלט טועה

לא ניתן לקחת דגימה גנטית ממגע של שתי אצבעות לפרק זמן של מספר שניות במשטח - אולי בסרטים, אבל ממש לא במציאות. צבע שיער אפר להחליף כל יום, טביעת אצבע לא - כך שהדוגמה שנתת, אני חוששת, לא ממש מוצלחת. יתרה מזאת, ידיעת צבע השיער שלי לא תזיק לי כפי שעלולה להזיק לי נפילת מספר הטלפון שלי לידים הלא נכונות - אז פילוסופיה זה יופי וכל הכבוד, אבל בשורה התחתונה, הפרקטיקה היא החשובה. אני לא רואה שום הבדל בין מספר שהוענק לך לבין טביעת אצבע שכל מה שהיא יכולה לעשות היא לזהות אותך בודאות. האם אתה יכול לספק לי הבדל מהותי אחד בין המספר לטביעה מבחינת שימוש לרעה שניתן לעשות בשניה לעומת הראשונה? אני סבורה שבדיוק ההיפך ואני לא רק שסבורה שמאגר ביומטרי אינו מזיק, אלא לדעתי, בשימוש נכון, הוא יכול להגן עליך מפני הונאות רבות - כך למשל, איש לא יוכל למכור את הרכב שלך במקומך.

Blutige Erde

New member
שכחתי משהו, סליחה ../images/Emo69.gif

התכוונתי להגיד שמטביעות אצבעות הדרך ל-DNA או גרוע יותר קצרה. טביעות אצבעות זה לא כזה גרוע, נכון? אז אולי ניתן גם סריקות של חלקים אחרים בגוף שלנו. וזה בכלל, מה יעשו עם זה? אז קדימה, גם DNA. הם רק רוצים להגן עלינו. אינטרסים? מה פתאום, זה כזה מיושן.

Gilliana

New member
הא, לא לא - עד כאן

כמובן שאין דין דנ"א כדין טביעות אצבע ומדובר בעניין בעל משמעות שונה לחלוטין, הן תאורטית והן מעשית. טביעת אצבע לא יכולה להזיק, אך אתה טוען, אם אני מבינה נכון, שהמצב הנ"ל יוצר תקדים שיאפשר בעתיד לחייב כל אזרח למסור דגימות דנ"א. אני טוענת שלא, וכי המשמעויות המשפטיות של דנ"א שונות בתכלית השוני מאלו של טביעת אצבע ועל כן, אין בצעד הזה משום יצירת תקדים.

Gilliana

New member
שמעי, לעולם אין לדעת

החיים מלאי הפתעות...

0Pandemonium0

New member
יש כאן תקדים מסוכן, גילי.

זה שאת יודעת מה זה DNA, לא אומר שרוב האנשים יודעים מה זה. ואם הם לא מתנגדים לתת דגימה מהגוף שלהם עכשיו, למה שיתנגדו לעשות את זה בהמשך? רק בדיקת דם. רק שערה. לא יותר. מה כבר יקרה? אהבתי את המשפט של בלוטיגה: "אינטרסים? מה פתאום, זה כזה מיושן".

Gilliana

New member
זה לא כל כך פשוט כפי שאתה מציג את זה

א. תן לאנשים קצת יותר קרדיט - הם לא עד כדי כך טיפשים שלא יודעים מה ההבדל בין טביעת אצבע לבין דגימת דם. ב. בשביל לקחת דגימות דנ"א באמת שלא צריך לחוקק שום חוק ו/או לקבל הרשאה מיוחדת. מנין לך למשל, שדגימות דנ"א שנלקחות בבתי חולים ובקופות החולים לא נשמרות במאגר כלשהו?

Blutige Erde

New member
אין לנו באמת דרך לדעת.

בהחלט יש אנשים שהם טיפשים עד כדי כך. זה אומר שמגיע להם להיפגע? זה אומר שמגיע לנו שהם יגרמו לנו להפגע? בהחלט ייתכן שלוקחים מאיתנו דגימות שכאלו ללא ידיעתנו, אבל אם יום אחד יבוא איזה פוליטיקאי או מדען כועס ותהיה לו "פליטת פה" בנושא או משהו דומה, תהיה צעקה גדולה ומליוני אנשים יוכלו לתבוע את הממשלה, לקבל תשלום נאה ואולי אף למוטט אותה בדרך. איזה כיף לנו. חוץ מזה, אם אכן קיים מאגר כזה, כרגע הוא לא קביל, למשל, בבתי משפט, כי הממשלה לא תודה בקיומו והשימוש בו יהיה הרבה יותר מוגבל. חוץ מזה, גם אם קיים מאגר כבר עכשיו- אז מה? זה לא עושה את זה בסדר.

Gilliana

New member
אי הודאה רשמית בקיומו של משהו...

עדיין אינה הופכת את השימוש בו למוגבל. ישראל אינה מודה שיש לה פצצת גרעין - SO? זה אומר שהיא לא יכולה להשתמש באחת כזו בכל רגע נתון? ארה"ב אינה מודה בקיומו של מטוס הביון המתקדם "אורורה" - ועדיין, האורורות מטיילות להן בכל פינה אפשרית בעולם לעיני כל.

Blutige Erde

New member
בטח שהיא יכולה.

אבל זה יהיה די טיפשי מצדה ולא משרת במיוחד אינטרסים של אף ישראלי. כלומר, עשר דקות אחרי זה כבר לא -תהיה- ישראל (וזו הנקודה העיקרית), שלא לדבר על הנזק התמידי לכדה"א. אז כן, במקרה הזה, זה כן הופך את השימוש למוגבל. קודם כל זה, לא אותו הדבר. את משווה מאגר DNA סלקטיבי לפצצת אטום ומטוסי ביון?
יש הבדל גדול בין מטוסי ביון למאגר DNA, והבדל גדול בין מאגר DNA לפצצת אטום.

Gilliana

New member
יודעת מה? בואי נלך אחרת

תני לי דוגמה למוגבלות בשימוש במאגר דנ"א שקיומו אינו רשמי...

Blutige Erde

New member
הם יחשבו פעמיים לפני שישתמשו בו.

המוגבלות היא לא מוחשית. מקורה בפחד.

למעלה