קראתי את המאמר והגבתי לכותב בפורום אחר, כך:
הודעה ראשונה: קראתי את המאמר שלך ונתקלתי בשורה אחת, שעליה חזרתי בקול מספר פעמים. לצורך הדגשה, אתה מבין. אחזור עליה שוב גם בשבילך: "הבעיה הנוספת היא שהמאגר הוא שק חבטות נוח לזעם נגד "הממסד", בזמן שכמעט כל אזרח כיום מפיץ ברצון..." ברצון ברצון ברצון ברצון "...ובלי חשבון מידע על עצמו." אני לא מבין אתכם, בחיי. אתם חושבים שכדאי לעשות מאגר כזה? אתם רוצים שהפרטים שלכם יופיעו בו? יופי לכם, אבל טיעון אחד שאני שומע יותר מדי מתחיל להרגיז אותי, והוא ההתעלמות המוחלטת מהרצון החופשי שלי, שאמור להיות מוענק לי מעצם היותי אזרח במדינה דמוקרטית. רוצים מאגר? בהצלחה, אל תכריחו אותי להצטרף באלימות. הודעה שנייה: כאשר אוסרים עליי לגנוב, להצית, לאנוס, לרצוח, להסית או שאר פעולות, אוסרים עליי בעצם לגרום לפגיעה באחר, בין אם נפשית או גופנית. כאשר מחוקקים חוק שמטרתו איסוף נתונים אישיים שלי, ומכריחים אותי בכוח לציית לו, אז אין כאן הגיון. אם בכך שהייתי מסרב להצטרף למאגר הייתי פוגע באדם אחר, אתה צודק. יש למדינה זכות מלאה להשתמש בכוח כנגדי. אבל אם לא אצרף את נתוניי למאגר, מי ייפגע מכך? אף-אחד. שימוש בכוח נגדי לא נעשה מתוך הגנה של המדינה על האזרחים, אלא סתם כי בא לה. וזה כבר מצב מסוכן. אלא אם כן, כמובן, אתה טוען שאי הוספת נתוניי למאגר תאפשר לי לרצוח בעוד מספר שנים ולהתחמק מכך. על כן, כדי לעצור אותי, רוצח בפוטנציה שכמוני, יש להשתמש בכוח. זה מה שאתה טוען? אם כן, אתה מאשים אותי בפשע שלא ביצעתי. בעצם, אתה זורק את היסוד הדמוקרטי הקרוי "כל אדם חף-מפשע עד שהוכחה אשמתו", לפח. ואיפה הדמוקרטיה כאן? מה את אומרת?